Bildiğimiz Üzere Diğer Ülkelerin Nükleer Enerji Reaktör Santral Bulunmasından Türkiye de Geride Kalmamak İçin Mersin'e Akkuyu Adın da Nükleer Santral İnşa Ediyor Bu Karar Hakkında Ne Düşünüyor sunuz? Sizce Yine Çernobil Gibi Nükleer Faciası Yaşanır mı? Bu Yüzden Korkuyorum (Ben Türkiye ye Kızıyorum Aslında Sadece Türkiye Değil Nükleer Enerji santral inşa eden çoğu ülkeye Nedeni Tamam Kabul Ediyorum Nükleer Büyük bi Enerji Güç Ama Allah Korusun Bi arıza hatada patlama Yangın Meydana Gelirse Olacak Felaketlerini Biliyoruz Kızma nedenim budur Patlama Yangın da getirdiği felaketler Sizler Neler Düşünüyorsunuz) Tepkiler Gelmesin Enerjiye Karşı Değilim tabiki de Tehlikesine karşıyım
Türkiye de Nükleer Santral İnşa Edilmesi Hakkında Ne Düşünüyor sunuz? Sizce Çernobil Nükleer Facia Gibi Felaket Yaşanır mı?
Günümüz teknolojisi ile 1986 teknolojisi arasında çok fark var. Özellikle de SSCB teknolojisiyle kıyaslanırsa. Bazı şeyler ihmal edilse bile günümüzde kurulacak son teknolojik sistemler bu ihmalleri fazlasıyla kapatabilecek özelliklere sahip. 2011 yılında JAponya'daki olaylar ile bu daha da pekiştirildi.
Tamam Teknoloji Gelişti Diyorsun da o zaman da çok zayıf değildi Adamlar 1970 yılında başladı bu işe 1986 yılına kadar sorunsuz devam ettiler ama ne olduysa 1986 4 Reaktör Arızalandi yangın patlama meydana geldi sonrası felaket resimler açıklıyor Çocukların Mutasyon Hallerini Görüyor sun Ama diğer ülkeler Akıllanmiyor yetmedi Bizim ülkemiz bile geri Kalmamak İçin inşa ediyor geri Kalalım ne olacak Canımız dan Daha mı? Önemli Teknoloji Hadi Şimdi Çoğuna bir şey Olmuyor Ama Türkiye Teknoloji olarak fazla ustalaşmış ülke değil Örneğin herşeyi yabancı ülke den alıyoruz bindiğimiz otomobiller televizyon eşya türk malı mı hepsi hayır üstüne Nuukler çok ciddi bi iş hafife almaya gelmez çok iyi bilmek lazım bu işi
Türkiye fazla ustalaşmadığının farkında olduğu için bu nükleer enerji santralinin yapımını Japonya, Çin, Güney Kore veya Rusya ile anlaşmaya çalışıyordu. Galiba Rusya ile mutabakata varılmış. Bu Akkuyu ile olan muhabbet. Bir de Sinop'ta kurulması plnalanıyor onun için de görüşmeler yapılıyor. Öte yandan Soğuk Savaştan kalma bir güvenlik politkası yok artık. Güvenlik politikası artık devlet için de öncelikli sırayı aldı. Sırf bu yüzden 6331 sayılı kanun 2013'te çıktı. Geçtiğimix MArtta Nükleer Düzenleme KAnunu çıktı ve 95 sayılı CB kararnamesi ile Nükleer Düzenleme Kurumu kuruldu. Bunları okursan faydalı olacağını düşünüyorum.
Yani her şey en ince ayrıntısına kadar planlanarak yapılıyor.
Benim Tek Düşündüğüm Umarım Yararını Görürüz Zararı Yerine Ukrayna Zararını Görmüştü Pripyat Şehrin de ki Çernobil den Eğer ki Yine felaket yasanirsa bu devlet bi hiç artık
Ben de Nükleer santral yapılmasına karşıyım. Son 2 yıl öncesine kadar 5-6 senedir Eskişehir'de termik santral kurulacak diye çok söylenti dolaştı. En az nükleer santral kadar kirletse de, şehrin en verimli Alpu ovasını yok edecekti. Şehre kül yağacaktı. Kaç kere toplandılar, defalarca reddedildi. Termik santrale en az nükleer santral kadar karşıyım. Yaparlarsa, emekli olduktan sonra 40 km uzaklıktaki yarı Akdeniz iklimi olan Sarıcakaya'ya kaçacağım ve Eskişehir'e zorunlu haller dışında tek adım atmayacağım.
@onur26vw Öncelikle Benimle Aynı Düşünce de Olmana Sevindim 😊⭐ Aynen Evet Benim Nükleer Santrale Karşı Olma nedenim Riskinin Çok Büyük Felaket Getirmesinden Dolayı Yoksa güç olarak yarari var ama Allah korusun Bi arıza patlama yangın aşırı ölümcül radrasyon Yayıyor Resimleri Görüyor sun Mutasyonlar nasıl sence? Birde bizim Türkiye Akillanmaz Mersine Akkuyu Adın da Nükleer Santral İnşa Ediyorlar Ulan Diyecen Çernobil Faciası ni ne çabuk unuttunuz zamanında Bilirsin Bakan Cahit Aral da Radyasyon çay Lezzetlidir Diye Kameralar Basın Karşısına geçti çay içti ama ilerleyen yıllarda bedelini çok ağır yaşadı ve öldü Keşke karar çıksa da çoğu ülkede iptal edilse bir daha felaket Yaşansın İstemiyoruz
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Türkiye de Nükleer Santral İnşa Edilmesi Hakkında Ne Düşünüyor sunuz? Sizce Çernobil Nükleer Facia Gibi Felaket Yaşanır mı?