'' Başörtülü rehber öğretmen olmaz '' diyen Üstün Dökmen'in söylemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu hafta Üstün Dökmen'in söylemini duyunca şaşırdım, çocukluğumdan beri Doğan Cüceloğlu ile keyifle dinlediğim kişilerden biriydi çünkü. Sonrasında da ne demiş, nasıl demiş merak ettim ve yayını buldum.

Kendisi daha evvel söylemiş olduğu bir şeyi, sorulması üzerine tekrar cevaplamış youtube programında. Sadece Üstün Dökmen'in '' Baş örtülü psikolog olamaz '' lafını paylaşıp günlerdir küfür ediyor insanlar. Kendisi, psikolog danışmanlığın ‘’ nötr ‘’ olması gerektiğini söylüyor. Aslında kendince haklı.

Neden bilir misiniz?

Çünkü diyor ki, bir psikolog danışmanını etkilememeli diyor. Başörtüsünü seven, destekleyen biri sempati kurabilir, yanlı anlatır, yanlı cevap bekler diyor. Keza, başörtüsünden haz etmeyen bir danışan gelip yine verimsiz bir seans geçirebilir diyor. ‘’ Ben odama Atatürk portresi koyamıyorum, koymam, gelen kişi seviyorsa sempati, nefret ediyorsa öfke duyar bana ‘’ diyor. Haksız mı? Bence değil. Avrupada bir psikoloğun sokakta boynunda haçla, ama uzman olarak danışanının yanında haç olmadan bulunduğundan bahsediyor. Bir mühendisin yahut eczacının görevlerini yerine getirirken dilediği gibi olabileceğini çünkü ürünlerinin sosyal statüsleri ile alakadar olmadığından bahsediyor. Üstün Dökmen mertebeli bir öğretmen, psikolog olmasına rağmen aslında ‘’ Küçük Şeyler ‘’ programından beri ülkede dikkat çeken, söylemenlerini asla temelsiz söylemeyen biri oldu ülkede. Bu söylemelerinde haksız bir yan var mı? Objektif bir şekilde bakmaya çalışıyor, insanların da hakikaten fikirlerini merak ediyorum bu konuda.

Ne düşünüyorsunuz siz bu konuda, kendisini dinlediniz mi baştan sonra?

İzlemek isteyenler 5:20 – 13:18 dakikaları arasını dinleyebilir. Video burada :

'' Başörtülü rehber öğretmen olmaz '' diyen Üstün Dökmen'in söylemi hakkında ne düşünüyorsunuz?