Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde akademisyenlerin derslere başı açık giren öğrencilere “Sizin yüzünüzden melekler derse gelmiyor” dediği öne sürüldü. Derse giren öğretmenlerin sözlü tacizlerine maruz kaldıklarını belirten N. S., kadın öğrencilere sürekli hakarette bulunduklarını kaydederek, “Bazı hocalar sürekli kadınlara yönelik nefret söyleminde bulunuyor. Sanki dünyadaki tüm kötülüklerin sebebi bizmişiz gibi davranıyorlar. Kadın öğrencilere sürekli olarak ‘Niye okuyorsunuz, ev hanımı olun çocuk doğurun’diyorlar” diye konuştu. Derse mecburen başörtüsüyle girdiklerini aktaran N. S., “Feminizm ve kadın mücadelesi hakkında hakaretlerde bulunuyorlar. Derslere başı açık girdiğimizde ‘Sizin yüzünüzden melekler derse gelmiyor’ diye taciz ediliyoruz. Başını örtmek kişinin inancıyla alakalı ama hocalar yüzünden mecburen derse kapalı giriyoruz” dedi.
Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Neden hem kapalıya hem açığa saygı gösterilmiyor? Neden kadınların şekli şemaliyle bu kadar ilgileniyorlar? Kadınları rahat bırakın artık.
Akademisyenden başı açık öğrencilere: "Sizin yüzünüzden melekler derse gelmiyor" serzenişi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Hoşgörü dini... Dinde zorlama yok... Gerçek İslam bu değil... Abim avukatlık stajı için bir avukatla görüşmüş ve konuşma aynen şöyle; +Namaz kılıyor musun? -Çok sık değil. +Burada kılacaksın. -Dinde zorlama yoktu hani abicim? +Bizde var! Şimdi "her Müslümanı aynı kefeye koymayın"cılar türer."Gerçek İslam bu değil"cilerden sonra...
Zamanında başı kapalı bayanlara baskı yapılıyor diye kıyametleri koparanlar onlar değilmiydi. Şimdi aynısını karşı tarafa yapıyorlar. Demekki amaç demokrasi , hoşgörü değilmiş
Anasinin seyi artik ya bu muslumanlik degil ama gercekten musluman olan bir insan hosgorulu olmalidir kapanmanin iyi taraflarini guzelliklerini anlatip tercihi karsi tarafa birakmalidir ve herkesin tercihine saygi duymak zorundadir biz diyoz mu neden kapaniyorsunuz diye isteyen kapanir isteyen kara carsafa girer isteyen de acilir mini etek giyer buna kimse karisamaz karismakta yobazliktir herkes kendinden sorumlu baskalarinin namusunu toplamak size mi dustu
Hoşgörü dini olarak tanıttıkları İslamı her türlü tacizlerini meşru kılacak şekilde kullanıyorlar. Saygısızlık, cehalet ve hadsizlik. Keşke baskılara boyun eğip derse kapalı girmek yerine direnebilselerdi, belki isimleri çapulcuya çıkardı ama kadınlık haklarını bir nebze de olsa korumuş olurlardı.
ee işte. bunlar başı açık kızları rahat bırakmayacaklar dediğimde demokrasi çığırtkanlığı yapıyordu liberaller. ne bekliyordunuz ki. eskiden kapalılar giremiyordu. şimdi açıklar giremeyecek.
Bagnaz müslüman toplumu. Okumaktan uzak aciz bir toplum icin normal bence kaldı ki Kuran'ın ilk cümlesi oku'dur bunlar artık nasıl okuyolarsa kutsal kitabı
@almahatun bunlar zaten neyi dogru anlamıs ki zaten türkiyede 560 a yakın cemaatin olmasının sebebide bu hepsi farklı yorumluyor. kapanmak kuranda neden geciyo kapanmak nedir nasıl olmalıdır sorsan bilmez
Tabi kendi karılarına kıl aldırmıyolar kadınlar maymun gibi dolaşıyor ortalıkta kaş bıyık o biçim sonra bu erkek bozuntuları güzel kadınlara yicek gibi bakıyorlar. 😂
Biz buna Türkçede kıl uyumu diyoz adam kendide kıllı olunca karşı tarafla uyum içinde olmak istiyor 😃 Ne kıllısı ya köylüler hariç çoğu kıllı istemiyor bakma sen acaba epilasyon pahalı mı ondan mı karşılar 🤔
Gız yok ama başka şehirdede vurmuşlar diye biliyorum 😃 Dün geçerken amcam dedi şurda 4 kişiyi vurmuşlar dedim olsun zaten arap suriyeli o bu derken sığmıyoruz Trabzona bari böyle temizlik olsun. Sonra eve gittim netten gördüm ya haberi 😃 @AlmaHatun
Yav kadınlara günah olan şey erkeğe neden günah olmuyor kadına kılı Allah veriyor aldırmasın da erkeğe ibrahim tatlıses mi veriyor 😂 Ama anladım seni 😃
Azerbaycan kızları çok centilmen ya bikere ist. Dan geliyodum akrabanın otobüsü ile koltuk ayıracaktılar yanlışlık olmuş neyse biz 2 arkadan 16 17 saat ayakta gelmek zorunda kaldık beleşliğin gözü çıksın 😂 Otobüsün yarısından çoğu azeriydi memleketlerine gidiyodular. Kızın biri geldi pasta çerez ikram etti gel istersen biraz otur dinlen ben ayakta giderim dedi 😂 Centilmensiniz 😂
Avret yerleri açık olunca da, rahmet melekleri girmez. Erkeğin avret yeri göbek ile diz arasıdır. Kadının yüz ve el hariç her yeri avrettir. Kadın evde başı açık olunca, rahmet melekleri girmez. Hazret-i Hatice validemiz, Peygamber efendimize, (Saçımı açarım, melek ise gider, cin ise durur) demiştir.
Peki başörtülülere eskiden yapılan şeyleri biliyosundur. Dersten atma vs. Saygızlık olarak adlandırıyorum ben. Günümüze gelelim. Hocanın bu sefer başı açığa söylediği bu sözler saygısızlık değil mi? Sadece başörtülüyü savunmayın. Tüm kadınları savunun. Önce insan olun. Sonra Müslüman olursunuz.
Valla kapalı bayanlar haklarını korumayı iyi biliyor, tepki gösteriyor hemen. Açık bayanlarda haklarını korumayı bilmezlerse , haklarını ellerinden alırlar
siz 600 yillik osmanliyi begenmediniz icinde her dindan insanin ozgurce yasadigi 80 yillik cumhuriyete bak ne hallerdeyiz oysa gercek islam boylemi olur ne zman saygi duymayi ogrenicez birbirimize. isteyen istedigini giyer onun hesabini allah verir
Ne meraklısınız padişaha kul olmaya. Gerçek İslam tam da bu. Aç kutsal kitabını oku da gör. Ama Türkçesinden oku. Engelliyorum. Sizin gibiler görüş paylaşsın istemiyorum sorularımda. Zahmet etmişsin cevap yazarak.
Şimdi bana kulagınla mı duydun deme. Ben bir şey duymadım. Haberlerde gördüm. Haberi siteyle paylaştım. Bu dogrudur yalandır bilmiyorum ama böyle insanlar var yalan mı? Kapalıya laf eden de var açığa da. Ben diyorum ki karışmasın kimse kimseye. Bir kadın istediğini giysin. Başörtüsü de dahil. Kadınların aklı fikri var. Rahat bıraksınlar artık kadınları.
Ben de bir kadın oldugum için gerdi. Aynı şey tam tersi olsa yani kapalı bir kadına başını aç gibisinden baskı uygulansa yine beni gererdi. Ben kadınların rahat bırakılmasını istiyorum. Ben bu soruyu sordum diye sen neden gerildin? Kapalıya yapılan zulme ses çıkarttıgınız gibi buna da ses çıkartın.
Orası öyle tabii. Fakat hoca tarafından da mantıkla bakalım. Derste Kuran dahi okunur ve Kur'an baş açık okunmaz. Melek örneği saçma. Zaten rahatsızlık veren bu.
Fakat ilahiyat okumaya giden bir kimse bir zahmet başını kapatsın. Dışarıda isterse mini etekle dolaşsın. Aslında tüm suç bu dini bilmeyenlerde. O derse başı açık gelenler var ya? Onlar ileride senin o kınadığın insanlar gibi olacak. Herkes kendine baksın.
Benim İlahiyata giden başı açık arkadaşlarım var. İstanbul'da bir üniversitede okuyorlar. Hiçbir hoca başınızı kapatın dememiş. Dersini anlatır çıkar diyor arkadaş. Eğitimci böyle olmalı. Dinde kapanmanın oldugunu söyleyebilir ama Dicle üniversitesindeki gibi yapmak bir eğitimciye yakışmayan hareket.
Konu bu tam da bu. Bir bölüm okuyorsan hakkını vereceksin. Kuran dersine kapatmamaları durumunda uyarabilir. Bu kadar ksıtlama yoksa eğer polis kadınların da başörtü takmasına ses çıkarmamanız gerekir. ''Ama o polislik başörtüyle ne alakası var?'' demeyin, orası da ilahiyat.
Sen konuyu saptırma bence. Biz burda kapalı açık polis tartışmıyoruz. İşini iyi yapsın yeter. Kimse ilahiyata gitti diye kapanmak zorunda değil. Kimse de ilahiyat dısında bir bölüme gitti diye açılmak zorunda değil.
Konuyu saptırmıyorum, örnek veriyorum. İkisi de aynı eğer objektif bakarsak.
Ben herkesin imam hatip lisesine de gitmesine karşıyım. Sınırlama getirilmeli. Adı üstünde imam hatip. Bu ve ilahiyat fakülteleri sadece dini mesleklerde görev yapacak elemanlar yetiştirmeli. İş doğru düzgün yapılacaksa olması gerekeni budur.
Konu daha ne? Kadının ''Sizin yüzünüzden melekler derse gelmiyor'' demesi bir hakaret değil. Üniversitede öğretim üyeleri öğrencilerle öyle dalga geçiyor ki sen buna hakaret bile demezsin.
Ayrıca dersin başörtü gerektirdiğini nereden biliyoruz? Haberde yazıyor mu?
Bu hassas bir konu ama. Başörtülüye aynı şey yapılsa eminim deli gibi tepki gösterirdiniz. Buna da gösterin. Rica ediyorum suçu savunmayın. Komik duruma düşüyorsunuz.
Savunduğum falan yok. Yanlış anlıyorsunuz. Ders başörtü gerektiriyorsa hoca başörtüsüz gelme diyebilir ama hakaret etmesi yakışıksız kalır tabii. Söyledim ya ben açık-kapalı diye ayırmam kadın haklarını savunurum bununla ilgili Bencelerimi de gösterebilirim. Ön yargılı davranmayın.
Son olarak polis kadınların baş kapatması olayına nasıl bakıyorsun? Bu duruma ses çıkardığına göre buna da olumlu bakman gerekir. Ne de olsa ikisinde de kadın kısıtlanıyordu değil mi :)
Bak ben kapanana bişey demedim orda. Asla kapanmam dedim. Sebebi de deist olmam. Ama sırf kapanmam dedim diye gizli üyenin yaptıgını gördün dimi? İlerde zorla kapatmaya da çalışırlar insanları. İnancımıza saygı diye böğüren insanlar kendi inançları dısındakine saygı göstermiyor. Ne komik
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Akademisyenden başı açık öğrencilere: "Sizin yüzünüzden melekler derse gelmiyor" serzenişi hakkında ne düşünüyorsunuz?
En İyi Cevaplar