Sokakta gördüğünüz 80 kişiden 1 tanesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından maaşı ödenen öğretmen statüsünde. Bakın bu devasa bir rakam. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 30'lu 40'lı rakamlardan şu an 13-14'lere düşmüş durumda. Bunlar dünya ortalamalarının gerçekten üstünde olan rakamlar. Dünyanın hiç bir tarafında bu kadar büyük bir öğretmen kitlesi, kamu tarafından fonlandırılmıyor. Bunların hepsi Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın genel bütçeden birinci sıraya en çok payı son 20 yılda Milli Eğitim Bakanlığına ayırdığı için yapılan şeyler. Çabuk unutuyoruz. Bunları hatırlatmak istedim. Yaptıklarımızla yetinmiyoruz ama bu yapılanların ne tür fedakarlıklarla yapıldığını da yapan kişilere bunun saygısını göstermeli, bunları sık sık hatırlamak durumundayız. Güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz.
Yusuf Tekin'in öğretmenler hakkında söyledikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yusuf Tekin öğretmene saygısı olmayan, öğretmen düşmanı bir bakan. İşsizlikten intihar eden öğretmenleri görmez, kamudaki öğretmenlere fonlanmış der. Madem öğretmenlerin devlet tarafından fonlanmasına karşısın, mensup olduğun parti döneminde 100den fazla üniversite/eğitim fakültesi açılmasına ses çıkar. Atama istemeleri veya atanmış olmalarında öğretmenlerin suçu nedir?
Bence makamını kötüye kullanıyor. Geçen ki lise olayında ve eğitim kalitesinin yüksek olmadığı göz önüne alındığında parti propagandası yapapilecek kadar ideolojik odaklı olmasından anlaşılıyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Yusuf Tekin öğretmene saygısı olmayan, öğretmen düşmanı bir bakan. İşsizlikten intihar eden öğretmenleri görmez, kamudaki öğretmenlere fonlanmış der. Madem öğretmenlerin devlet tarafından fonlanmasına karşısın, mensup olduğun parti döneminde 100den fazla üniversite/eğitim fakültesi açılmasına ses çıkar. Atama istemeleri veya atanmış olmalarında öğretmenlerin suçu nedir?
Bence makamını kötüye kullanıyor. Geçen ki lise olayında ve eğitim kalitesinin yüksek olmadığı göz önüne alındığında parti propagandası yapapilecek kadar ideolojik odaklı olmasından anlaşılıyor
Bu adam öğretmen düşmanı kendisi de eğitimci kökenli değil zaten kamu yönetimi mezunu MEB bakanı mı olur mk