Malûm, peynir ekmek dağıtır gibi mültecilere vatandaşlık veriliyor. 2023 seçimlerinde onların da söz hakkı olmalı mı ülkemizin yönetiminde?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Malûm, peynir ekmek dağıtır gibi mültecilere vatandaşlık veriliyor. 2023 seçimlerinde onların da söz hakkı olmalı mı ülkemizin yönetiminde?
Neden oy kullansın? Bilim adamı, üniversite öğretim üyesi, zengin iş adamı, önemli bir kişi olsa bilr 5 yılda vatandaşlık verilmeli. Sınavdan geçmeli. Öyle kolay vatandaşlık verilmez. Almanya bile işçiye ihtiyacı olduğu halde o kaşar kolay vatandaşlık vermiyor. 250.000 Dolara gayrimenkul satın alana ve ailesine vatandaşlık verilmesine zaten karışım. 1.000.000 Dolarlık yatırım, Türkiye' ye uygun bir profil, vatandaşlık sınavından geçme karşılığı vatandaşlık verilmeli. Bu yatırım da gayrimenkul değil, reel sektöre olmalı. Gayrimenkul kendisine kalıyor. Bize ne faydası var? Sonra da satıyorlar evi, arsayı zaten. Vatandaşlık kolayca verilmeli diyenler evlerine Suriyeli, Pakistanlı, Afganistanlı alsın da beslesin samimiyetini görelim.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 31 Mart 2022 tarihi itibarıyla 200 bin 950 Suriye uyruklu kişinin Türk vatandaşı olduğunu açıkladı. Bu kişilerin 87 bin 296’sı 18 yaşın altında bulunuyor. Türk Vatandaşlığı verilen Suriyeli sayısı en son 31 Aralık 2021 tarihinde 193 bin 293, 30 Aralık 2019 tarihinde ise 110 bin olduğu belirtilmişti.
Seçimlerde Oy Kullanabilecek Suriyeli Sayısı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 31 Mart 2022 tarihi itibarıyla olası bir seçim olması durumunda 113 bin 654 Suriyelinin oy kullanma hakkı olduğunu açıkladı.
Şimdi bunların hepsi AKP ye verse ne fayda. Bizdeki böyle dandik muhalefet olduktan sonra Tayyip papucunu koysa kazanır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin sorunlarını, geleceğini sadece Türk Vatandaşları karar verebilir.
Vatandaşlığı bile olmayan birinin buna kese vermesinin halkı olmamalı.
Savaş vardı, zor durumdalardı, Türk Devleti kapılarını açtı, yaklaşık 100 milyar dolar para harcandı. Bu paralar çalışanın, emeklinin, tüm Türk Varandaşının kesintileri, vergileri ile karşılandı.
Türk Milleti acıyan, yardımsever bir millettir ama kendi yönetim şekline karışılmasına da razı olacaklarını sanmıyorum.
Ben razı değilim. Misafirlik ayrı bu apayrı bir konu.
Kendi memleketlerinde evet
Cevap
90Cevap
Kullanmamalı ama kullandıracaklardır zaten kime oy verecekleri belli.
Proje bu zaten
Kullanmamalılar... Çok faydali insan olsalardi kendi ülkelerine yararlari olurdu. vatandaslik verme sebebi akp oy alma telaşında. Çünkü nerseyse hiç bir türk vatandaşı kesinlikle akp ye oy vermeyecek. burada yaşamaları na dahu tahammül edemiyorum. Pislik bir toplumlar
Vatandaşlık verip oy hakkini vermemek gibi bisey nasil olacak ki insan haklarına aykırı bi kere başta vatandaşlık vermeyecen ya da sınavlar ve belli şartları sağlayan (ki şartların yüksek olması lazım yoldan geçen her yabancı şeklinde değil) kişilere verecen sadece
Ülkeye misafir oalrak gelenler ülkenin geleceğiyle ilgili karar veremezler. Onların misafirliği bitti artık gitme vakitleri geldi. Eğer muhalefet söylemlerinde samimi ise vatandaşlık verilen yabancıların 10 yıl oy kullanılması önergesine destek verir. Bunların oy kullanması iktidarın işine yarar. Oy kullanmaya gittiğinizde Türkçe konuşamayan insanları gördüğünüzde iş işten geçmiş olacak
Göç İdaresi Uyum ve İletişim Müdürlüğü tarafından net bilgi verildi. Hürriyet'e konuşan Göç İdaresi Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ok seçimlerde ne kadar Suriyelinin oy kullanacağını açıkladı.
Türk vatandaşı olan Suriyelilerin yüzde 50'sine yakın bir kısmının Türk vatandaşı dahi olmadığını vurgulayan Ok, "Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950’dir. Bunların 113 bin 654’ü reşittir, yani 18 yaşın üstünde. Bu 113 bin Suriyeli oy kullanabilecek, onlar da Türkiye’nin 81 iline dağılmış durumda. Seçimlere bir etkileri söz konusu değil. Bunlar bir mahallede, bir ilde, bir ilçede oturmuyorlar ki" ifadelerini kullandı.
Oy kullanmayacak kesim.
- mülteciler (vatandaşlık verilse dahi).
-yurt dışında yaşayanlar.
-65 yaş üstü kişiler (Ülkenin kaderini ubnlar belirlememeli ama bunların hakkını da kullananlar korumalı yeri gelince).
-18 yaş altı kullanmıyor zaten.
Suriyelilere karşı ırkçı yaklaşımlara karşıyım ama onların vatandaşlık alıp oy kullanmasına da karşıyım. Günü geldiğinde evli evine, köylü köyüne olmalı.
Suriyelilere karşı ırkçı yaklaşıma karşı değilim hıc!!
Akp, yeni vatandaş olanlara arapça oy kullanma videosu izletiyormuş. (Videoyu izledim) sadece oy pusulası nda akp var ve sadece oraya basacaksınız diyo..
Seçimden önce de tehdit edip iki de para dağıtırlar tamam bitti..
Sanki vatandaşlığı kendi bostanlarından verip kendilerine vatandaş yapıyorlar..
Ayrıca yeni vatandaşların hiç biri oy kullanmamalı.. Politika ve siyasetin nesini biliyor da oy kullanacak?
Dünyada bu Suriyeliler kadar pis ve görgüsüz bir millet görmedim. Esad bunlar geldikten sonra ne kadar işe yaramaz serseri tip varsa Türkiye'ye yolladık, artık onların sorunu diye beyanat verdi. Sonrasında bunların geri gönderilmesi mevzusu ayyuka çıkınca kendi ülkelerinde bile bunları istemediler, eylem yaptılar geri dönmesinler diye.. burada da hala muhacir ensar muhabbeti yapanları gördükçe çıldıracak gibi oluyorum. Allah'ım sen bana akıl, fikir, sabır ver..
Bunun sorgusu bile yanlış ama bizim hayır dememiz işe yarayacaksa kimse evet demez zaten... Yallah suri, sizi hiçbirimiz istemiyoruz bunu böyle bilsinler...
Vatandaşlık alma hakkı tüm ülke insanları ile aynı. Vatandaşlık alırlarsa oy kullanırlar. Diğer milletler gibi onlarda vatandaş olursa oy kullanırlar ve şahsi kanaatim Türkiye topraklarında doğmamış kişilerin oy kullanmasını istemiyorum.
hayır tabi ki kullanmamalı mülteci göçmen oy mu kullanıyor kendi ulkesinden kaçan ülkesi için bişey yapmayan bir asalak uus benim ülkemde ne hakla ve had ile oy kullanacak
Bu vatana ve Atatürk'e hakarettir tam anlamı ile çünkü kendi ulkesini bırakıp kaçan birinci sınıf o çocuğudur..
Sadece Suriyeliler değil yurt dışında yaşayan gurbetciler bile oy vermemeli, Avrupa da aldığı 1.000 Euro ile ülkemizde ev ve mülk sahibi olanlarda oy kullanmamalı
Vatandaşlık verildiği için kullanacaklar da bana göre kullanmasınlar, gitsinler artık. Sevmiyoruz kendilerini.
Kendi ülkelerinde kullansinlar benim ülkemde oyu ben kullanirim onlar gitsin esadı devirsinler seçimle
Kesinlikle kullanmamalıdır hatta hemen geri gönderilmelidir.
Ben T. C Vatandaşıyım oy kullanmıyorum ne önemi var ki başa geçen sapıtıp milletin parasını yeme peşinde
Bence suriyeliler oy değil acilen kondom kullanmalı :) herifler savaşma seviş mottosunun uygulamalı hali gibi hepsinin en az 6 çocuğu var
Mumkunse defolsunlar. Benim ve halkimin kaderimi onlarin oyu belirlememeli.
Ne hadlerine def olup gitsinler bunları burada görmek istemiyoruz!
Hayır kullanmamalı. Şimdi sahip oldukları şeyler bile çok fazla zaten.
Bu da gelecek ya basimiza. Adamlar bakan bile olacak
Ne münasebet bizim ve çocuklarımızın geleceği konusunda söz hakkı sadece bize aittir.
Nefret geldi bu hükümetin, vatanı oy uğruna peşkeş çekmesinden.
Hiçbir yabancı uyruklu vatandaş oy kullanmamalı.. 20 sene içinde vatandaş olmuş herkes dahil buna.
İki gün sonra gidecek adamın Türkiye’nin kaderini etkilemesine izin verilmemeli
Bunları bir an önce s. edelim kendimize mi bakıcaz bunlaramı bakıcaz
Kime oy verecekleri belli. O yüzden kullandırırlar.
Vergi ödüyor, askere gidiyor ve diğer her şeyde eşit olmayı kabul ediyorlarsa kullanmalılar.
Normal şartlarda kullanmamamaları gerekiyor ama işde siz anlayın niye kullanmaları gerektiğini
Kullanmamalı ama kullanacakları kesin. Bunun için ülkedeler çünkü
Vatandaşlık veriliyorsa mecbur kullanacaklar. Zaten kime verecekleride belli onların.
Yahu varya açıcam ağzımı yumucam gözümü suriyeliler ne alaka yaa nee aalakaaa
ne hakla kullaniyor bunlarrr
Ne münasebet ya, ülkenin anasını s*ktiler yetmez gibi kaderimizi mi belirleyecekler.
Hayır ya benim geleceğimi savaştan kaçan bir kişi belirliyemez bence
Hayır tabiki sonuçta ülkemizde yaşasalar da ülkemizin bir evladı değiller şöyle söyliyim eve gelen misafir aile arasındaki bir karara dahil olur mu hayır tabiki olmaz, olmamalı da
Göz hakkını bırak yapılan hesaplamaya göre 80 yıl sonra Türkiye ele geçiriyorlar
vatandaşlık demek oy hakkı demek kullanacaklar yani yapacak bir şey yok
Hayır kullanmamalı kendi ülkesinde söz sahibii olmak için kalmayanlar burada söz sahibii olmamalı
adamlar bizimle eşit her şeyde varlar oy kullanımındada da olsunlar
hamam böceğinden çok ürüyorlar yakında parti kurar bizi yönetirler bunları getirenleri sqym
Çok net savaş çıkar oy kullanırlarsa
O oy sandıklarını bi taraflarına monte ederiz
Hayır! Hayır! Hayır! 3 hayırla uğurluyoruz.
Dün ülkesini satan bir hain ile aynı oy hakkına sahip olmayi reddediyorum onlar safkan hainler
Bura vatandaşı olan Suriyeli kullanıyor galiba
Kullanmamalı siyasetçileri esad var boş ver olup gidebilirler orada kullansınlar
Hayır Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmayan oy kullanamaz vatandaş olmanın şartları bellidir
Suriyeliler e nefes bile parayla verilmeli oy moy kimki kullansın
Vatandaşlık bunun için verildi zaten. Düzeneği çok önceden inşa ettiler, şu an tartışmak anlamsız..
kesinlikle oy kullanmamalı ve son 11 yılda verilen tüm vatandaşlıklar iptal edilmeli. Ülke elden gidiyor uyan millet UYANNNNNNNNNNN
Bu soruya olduğu zaman ne olur olmadigi zaman ne olur diye bakmak lazim
Olacağı o yakında ne olur görmek çok zor değil
Yakında onların olacak ülke nasıl olsa. Bu türk konuları tartışmanın bir anlamı yok bu saatten sonra.
Cumhurbaşkanlığına aday bile çıkartsınlar oy vermeyenin gelmişini geçmişini kendi adıma.
Kesinlikle hayır kullanmamalılar ama maalesef kullanacaklar.
Kendi bekaları için ülkemizin bekasını hiçe sayan hiç ama hiç umursamayan bir yönetim var başımızda

DR değilim ama benden Suriyeli ve diğer mültecilere gelsin
Kesinlikle kullanmali
İş bizim millete kalirsa bi 20 yil daha ampül çekeriz..
Belki onlarin kafasi çalışıyordur da bizi kurtarirlar bu illetten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?