Asgari ücretin 6 katı fazla maaştan bahsediyoruz. Emeklerinin karşılığı sonuçta ama bilemiyorum. Sizce ne kadar maaşları olmalı?
Basın açıklamasına buradan bakabilirsiniz.

Asgari ücretin 6 katı fazla maaştan bahsediyoruz. Emeklerinin karşılığı sonuçta ama bilemiyorum. Sizce ne kadar maaşları olmalı?
Basın açıklamasına buradan bakabilirsiniz.

İlk 6 yıl normal eğitim ve 4 yıl da uzmanlık eğitimi ile ömrü hastane ortamında geçen, kimi zaman 12, kimi zaman 24 ve bazen de 36 saat nöbet tutan, nöbet sırasında yığınla insanla ve bir o kadar hastalık veya yaralanma ile uğraşan, sağlık söz konusu olduğunda semptomları, klinik değerlendirme ve gözlemlemeyi daima elden geçiren, farmakolojik bilgiyi zihninde tutan, yeri geldiğinde ameliyat masasında kanlı canlı bir insana cerrahi işlem uygulayan veya 2019 tarihli yasa ile günde 72 hastaya bakma zorunluluğu getirilen ve tüm bunların dışında; hasta ve hasta yakınlarının hakaret, aşağılama, tehdit, fiziksel veya psikolojik şiddetine maruz kalan bir meslek için bence bu miktar HAKTIR!
Vay pis vatan hainleri bunlara maaş bile fazla günde bi öğün yemek verseler yeter daha ne istiyorlar ki birde para istiyorlar hadi ayaklanır hepsini katledelim bence reyizde benimle aynı fikirdedir sonucta ikimizde hiç sevmiyoruz bunlari dedigim yapılsa ülke ekonomisi düze çıkar dolar 1 tl olur ekmek 25 kuruş olur ülkeyi bi CHP bi doktorlar mahvediyor zaten
Zaten bu CHP olmasa dünyada kıtalar ayrilmazdi doktorlarda olmasa erdogan bi kılıç kalkan operasyonuyla tüm dünyayı fethetmiş dünyada sadece tek ülke kalmış olurdu
Hayir düşünsene avrupada asgari ücretli çalışan biri burada bi doktor kadar maaş almış oluyor neredeyse demek ki neymiş ülkede doktora gerek yokmuş asgari ücretli çalışanlarda aynı işi yapabilirmiş.
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Normal bir talep, ben doktor falan değilim ama normal poliklinikte günde en az 50-60 hastaya veya daha fazlasına bakmak hatta uğraşmak diyelim kolaysa gitsin doktor olsun, yakında o koca koca hastanelerde doktor bulamayacak kimse, özellikle plastik cerrahı, kalp cerrahı gibi aşırı tecrübe ve hassasiyet gerektiren doktorlar bulunamayacak, yakın zamanda bulunduğum ilde ve çevre illerde plastik cerrahi bulunmadığından apar topar Ankara 'ya hasta getirdiğimiz oldu. Kimse uğraşmasın doktorlarla muhtaç olursunuz bu insanlara, bazı şeyler para ile dahi ölçülmez, servetini versen bir hekim bulamazsın, tecrübesiz hiçbir hekim bir ameliyata bir operasyona yanaşmaz.
Doktorlar kendi içinde sınıflandırıldıkları gibi maaşları da aynı sınıflara göre derecelendirilmeli. Bir cerrahın aldığı maaşla bir aile hekiminin aldığı maaş aynı olmamalı. Ayrıca asgari ücretin 5500 olduğu bir ülkede doktorlar 33bin lira talep ediyorsa bu durum sırf ekonomik yönden doktorlara antipati yaratır ve şiddeti körükler. Sosyal dengeyi sağlamak adına ülkedeki bütün sektörlerde (kamu/özel) ücret dengelemesi yapılmalı. Alt ve üst tabaka arasında, beyaz ve mavi yakalılar arasındaki ücret farkları çok uçuk rakamlarda olmamalı. Arada tabiki fark olmalı ancak bu fark 10bin, 20bin gibi uçuk rakamlar olmamalı...
Cevap
182Cevap
Dünyaları yediler ama hala doymadılar. İlaç firmalarından aldıkları paralar, döner sermayeden aldıkları paraların hakkını verdiler mi. Devletin aciline akşam gidince insan yerine mı koyuyorlar. Sabah erkenden sıra alıp gidince bile adam akıllı muayene mı ediyorlar. Hem devletin okulunda okuyup hem devlete kafa tutan insanlardan bahsediyoruz. Yazık cidden çok yazık insan hayatını hiçe sayıp işi paraya döktüler.
İşlerini iyi yapmadıkları için hayır.
Sonunda grevin altında yatan gerçek sebebin resmi olarak belli olmasına sevindim.
Grevin amacı doktora şiddet vb şeylerden ötürü değil tamamen maddiyatsal sebeplerden kaynaklanıyordu ancak şiddet konusu bir kalkan olarak da kullanılıyordu.
Nedendir bilmiyorum ama doktorları gözünde çok yüksek mertebeye koyan ve ne derlerse olmalı kafasında çok insanımız var.
Herkes hep emekten bahsediyor ama mevzu emeklerin karşılığı değil statü meselesi işin özünde eğer emek meselesine, yorulmaya bakarsak inşaatta çalışan işçinin 10 da 1 i kadar yorulmuyorlar eğer ki mesele üniversite okumaksa emin olun okuması çok daha zor olan bölümler var ve bu alanların iş garantisi bile yokken Tıp garanti mesleklerden birisi üülkemizde.
Yani işin özü doktorlar statüsünü en üst kişiler olarak tescil ettirmeye uğraşıyor.
Keşke her meslek erbabına yüksek maaşlar verilse zaten meselemiz bu değil ancak dünyanın hiçbir ülkesinde meslekler arası kazançta bu kadar büyük uçurumlar yok.
Arkadaşlar google'a hekim maaşları yazdığınızda yaklaşık olarak 15000TL maaş görüyorsunuz ancak döner sermaye ile birlikte 20.000 TL altında maaş alan hekim neredeyse yok gibi yani alınan maaş 15.000 Tl değil.
Keşke herkes yüksek maaşlar alsa ancak sen bir meslek grubuna çok maaş verip diğerlerini asgari seviyesinde tutarsan halk içinde adeta bir kast sistemi oluşturursunuz ve bu iç huzuru bozar, şiddet vb olaylar artar. Daha bu soruda bile insanlar birbirine girdi, ortalık karıştı bir de ülke genelinde düşünün.
Bu nedenle hiçbir meslek grubu ülkede ekstra statü sahibi olmamalı, herkes işini gereğince yerine getirilmeli.
Bu ülkede vatanını korumak için nöbet tutan askerde var, iyi nesil yetiştirmek için emek veren insanlarda var, savunma alanına, günlük hayatına bir şeyler katıp ihracat yapmanı sağlayan mühendisler de var ve fiziksel olarak zor işleri yapan işçilerde var.
Bu mesleklerin insanlarının hepsi bizim ve hepsi emek veriyorlar.
Bunu göz önüne almalıyız. Bu zamanda hiçbir şey kolay yetişmiyor.
@Abysse Senin çapın ne ki beni seçesin çapsız🤣
Seni evlat olsan eldivenle bile sevmem.
Senle münakaşa bile etmeyeceğim daha fazla zira okuduğunu anlayamayan, takım tutar gibi meslek tutan boş adamın tekisin.
Biraz yüzünü dünyaya dön çocuk, bak bakalım dünyada işler nasıl yürüyormuş.
Öyle millete boş beleş laf etmeye uğraşma, çapın yetmez.
@Abysse 0×1/100=0
Ayrıca görüşümde Einshtein'ın bir sözü yok.
E bi milletvekili kadar kazanmıyor ise uzman hekim bu meslek adına 10 sene dirsek çürüttükten sonra ve üzerine 24 saat çalışıp riskli birimde bazı ihtimaller içinde çalışıyor ise 33bin az bile.
Tıp okumak gerçekten çok zor...
Uzmanlık yapmak, asistanlık süreci çok zorlu bir süreç.
Sonra bir de günde 150 hasta muayene et, tanı koy bunlar kolay değil.
Cerrah ise zaten 33bin komik bi maaş. Cerrahlar en az 50 bin almalı. Doktorlar zaten cerrahlar ve diğerleri olarak ikiye ayrılmalı. Cerrahi ayağı çok daha zor ve riskli bir süreç çünkü..
Sağlık çalışanından asgari üç kat, asgari ücretliden asgari altı kat fazla maaşmış hakları, son zamanlarda hekim kaşıntısı diye bir şey baş gösterdi ve bir türlü dinmek durmak bilmiyor, terzi kendi söküğünü dikemez dedikleri gibi, bunlarda kendi kaşıntılarını tedavi edemiyorlar, ancak sabırlı olmaları kesinlikle elzem bugün, çünkü yarına ayıklanmış olarak uyanacaklar, bu mesleğe layık kimselere yer verilecek yalnızca bu kadrolarda, amacı mesleğini icra etmek değil de cebini doldurmak olanlar ise, sınır ötesindeki krallıklarına yolcu edilecekler ve kaşıntıları da böylelikle büsbütün son bulacaktır.
Çok fazla ücret istiyorlar.. Zaten çoğu üniversite hastanesi cerrahlar öğlene kadar ders verip öğleden sonra özel muyanesinde hasta bakıyorlar.. Başırılı doktorlar zaten özelde çok yüksek alıyorlar.. Ama gerçkten de 15/16 da az yani..20k üstü verilmesi gerekir.. Özelliklede 36saat acilde nöbet tutanlara.. Gidiyorum geliyorum acilde hep aynı pratisyen hoca gözler şiş uykusuz.. Hastane tıklım tıklım…Önce buna çözüm bulsunlar bence.. İyi dayanıyorlar İstanbul'da acil serviste.. Herkesin yapacağı iş değil.. Her meslekte olduğu gibi rahat çalışan doktor var.. Ağır çalışan doktor var.. Anadolunun 5 bin nüfuslu ilçesindeki aile hekimiyle İstanbul Necmi kadıoğlundaki ya da şehremindeki acildeki doktor bence bir değil.. Yıpranma payı verilmeli istanbuldakilere bence ekstra olarak birde.. Can güvenlikleri hiç yok zaten bir tane özel güvenlik.. Acil tıklım tıklım önce bunlar çözüme kavuşmalı bence..
Almalılar. Ama maaştan önce zor çalışma şartları düzenlenmeli. 36 saat nöbete kalan asistanlar var. Yazık değil mi bu insanlara? Bi düşünün 35 saattir nöbettesiniz bir tane d*ngil geliyor "yatarak para alıyorsun" diyor. Çıldırmamak elde mi?
Pandemi zamanında herkes hasta olcam diye korkudan evden dışarı çıkamazken bu sağlık çalışanları covid kliniklerinde acillerde tek maske! ile çalışıyordu. 5-6 kere covid geçirmiş tanıdıklarım var. Size covid kliniğine gelin 1 gün durun deseler muhtemelen kaçarsınız, alkışlamakla olmaz bu işler.
İnsanlara emekleri verilmeli. Herkes zor iş yapıyor demesin kimse, o kadar yıl okumanın elbet bir karşılığı olacak olmalı. Sınavlarda ilk 100 bine giremeyen insanların, üninin kapsıından geçmemiş insanların bu yıllarca okumuş insanlara yatarak para kazanıyor demesi çok abes.
ilim ile öğrendiğini para ile satmak olmaz ama bir karşılığı da olmalı doktorlar haklı tamamda milletin ağzını parpurlayan küstahça tavırla eda ile hastayı döver gibi azarlayan doktorlara ne demeli ben bursa da ikamet ediyorum şehrimde bir hastane hariç hastanelerin hali içler acısı benim gitmeyi bıraktığım ama oradaki doktorlardan az çok sevdiklerim var mesela çekirge devlet hastanesinde şeker gibi doktor var nörolog dr Lider Ali Kalezade adam şeker gibi hastalarına gayet iyi davranıyor bu doktor bu talep ettikleri maaşı sonuna kadar hakkediyor yine uludağ üniversitesinde psikiyatri doktorum prf dr Cengiz Akkaya o adamda şeker gibi oda 33 bin maaşı hakkediyor benim asıl tahammül edemediğim bu maaş hakketmeyen doktor işte bunlarında ayıklanıp hizaya getirilmesi gerek son sözüm bu
Pandemi döneminde günlerce uykusuz, dinlenmeden, mesai yapan, hayat kurtarmaya çalışan. bu insanlarin fedakarlıkları unutulup bugün bazı kendini bilmez insanlar tarafından giderlerse gitsinler denilerek asagilaniyor ve üstüne üstlük hedef gösterilip saldırıya ugramalarina çanak tutuluyor daha dün öğle paydosuna çıktılar diye cam sakura hastanesinde densizin biri video çekmiş hastalar bekliyor diye bu ülkede yemek saatinde bankalar özel daireler ve hastanelerde hicmi yemek molası yapılmadı bu güne kadar neyin kafasını yaşıyorsunuz diyesi geliyor insanın bakın Pandemi geri geliyor bugün asagiladiklari insanlara yarın yine muhtaç olacaklar bu kendini bilmeyen insanlar. Hastanelerde kadın doktor yokmu diye yırtınan ama kadınlar okumasın diyen belli bir kesim yarın Afgan ya da suriyeli doktorlar onları muayene ettiği zaman Türk hekimlerini mumla arayacaklar o yüzden o bukadar almış bu bukadar istiyor diyeceklerine ülkemize ve hekimlerimize sahip çıkalım
doktorlar bikaç sene öncesine kadar maddi durumu iyi insanlardı şu an lise mezunu bir bekçiyle aynı maaşı alıyolar. bir düşünün çocuğunuz ya da siz yıllarca emek verip tıpı kazanmışsınız 6 yıl okumuşsunuz o kadar stres içinde gençliğinizden feragatlar edip ve sonra serseri serseri dolaşıp meslek lisesi önünde kız tavlamayı bekleyen adam sizden fazla kazanıyor çok büyük haksızlık bence de maaşları artmalı. bi doktor gidip çocuğunu özel okulda okutamayacak altına araba ev çekemeyecekse niye o kadar uğraşsın emek versin değer mi bir de dağ ayıları yüzünden can güvenliği bile kalmamışken. aynısı diğer kaliteli emek-zeka gerektiren mesleklerimiz için de geçerli
pratisyen yeni hekim maaşı 8-15 uzmanların 15 - 25 prof 25-45 bini düşünülebilir hasta memnuniyetine göre doktorların aylık maaşları artsın. Hastayı memnun edebilitesine göre üst limit alabilsin. E-NABIZDAN aldığı aylık memnuniyet puanı ort göre pirim ve maaşı yükselip insin.
Kolay iş değil. Devamlı balşıcı hastalık riski uzun mesai saatleri çocuklarıyla zaman geçirmemek kocalarıyla zaman geçirememek, üstelik şiddet ve ölüm riski var.
Acil bir durumda adamların ellerindesin. Tüm camiler din adamları din hocaları açığa alınsın. Devlet tüm din ve inanç dalları konusunda ellerini çektiğini açıklasın. klinik uzmanlık yapan bir proje tasarlayan yeni yöntemler, yeni robotik biyo ürünler hakkında çalışan sektör ve doktorlara aktarılsın bu hazineden arttırılan paralar.
güldürdün
SMA diye ağlamayı biliyor millet... Gereksiz şeylerden tasarruf olmadan iyi şeyler kendiliğinden asla olmaz. Sağlıktan tasaruff olmaz ama din ve inançlardan gayette olabilir. Zaruri hayati bir ihtiyaç değil. Hatta keyfi. her mahallede cami nerdeyse her camide 2 hoca olucak. Her okulda 3-4 tane din hocası var paso. MEB yıllık bütçesi 110 milyar tl ise... diyanetin yıllık bütçesi 150-160 milyar tl. Sanki napıyosa.
Siyasetçilerin aldığı maaşa kimse bakmıyor da doktorların aldıkları gözlerine batıyor. Bence az bile. Yıllarca eşek gibi ders çalışıyorlar, yıllarını veriyorlar, şiddete maruz kalıyorlar. Bence öğretmen ve doktorlar bu ülkede en yüksek maaşı hak eden kişilerdir.
Olması gereken yorum , ağzınıza sağlık.
Bir kasa muz alıp yorumlara serpiştiresim var. İnsanlara cahil demeyi sevmiyorum ama bakkaldan para üstünü sayması 3.5 saat süren adamlar "yok çok fazla şu kadar + kdv olsun" gibi söylemlerde bulunuyorlar. Vergilerinizin peşine koşacaksanız milletvekillerinin kalem müdürünün yardımcısının sekreterinin korumalarının amerikan arabalarına koyduğunuz benzini hesaplayın. Bir kere bile yararınıza çalışmayan milletvekillerinin maaşını hesaplayın.
Sesleri çok çıkıyor. İşini hakkıyla yapan %10 Luk kısmın hakkıdır. Onlarda zaten maaş peşine düşmezler, insan iyileştirmenin derdindeler. Pazar gununu dahi heba eden 3 5 doktor var onların hakkı işte. Para için doktor olanların, fazla fazla tatil yapanlarin kesinlikle değil.
Zaten can sıkan şey de bu. İşini hakkıyla yapan doktorlar greve falanda gitmedi onlar hep görevinin başındaydı hiç isyan etmediler. Çünkü dertleri para değil insan
@SezaiYanlız böyle doktorların sayıları o kadar az ki hangi hastaneye gittiysek o bölümün doktorları yok dediler. Bunların yüzünden kaç kişinin tedavisi aksadı. Greve çıkıp insanlara doktor yok denilince vatandaş bunlara daha çok bileniyor. hasta hayatına önem vermeyen, grev adı altında tatile erken giren doktorlara ne olacağı hiç umrumda değil. Aynı doktorlar 33 bin lira istiyor, güvenlikleri için silah istiyor. Bunlar neyin nesi böyle ya kim bunlar. Daha hiçbir meslek dalında bu kadar kibirli, her şey bizim olsun diyen birileri görmedim. Merhametli, insan sağlığı için uğraşan doktorlar halk arasında övgü topluyor ve çokta tercih ediliyor. Randevuları da o kadar sık olmuyor bütün hastalara bakabilecek kapasitede, masasında yan gelip kavhe içmiyor. Bu doktorların canına kimse kastetmez. İnsan tedavi eden doktora kim ne yapsın. Bu sesleri çıkanlar çirkeflesen doktorlar hastanede hastayı tersleyen yarım yamalak tedavi eden, yan odada ki doktor arkadaşına yanına elinde kahveyle randevu saatlerinde kahkahayla gidenlerdir.
Yeni başlayan bir doktorun da 9.000 TL altı maaşlar alması saçma ama. Otopark değnekçileri bile parselledikleri yerlerden 9.000 TL kazanıyorsa doktor neden 8.500 TL maaşla başlasın? Doktorun maaşı en azından 1.000 Dolara yaklaştırılmalı yoksa ülkede doktor tutamayız. Bakın Meksika bile doktorlara daha fazla maaş veriyor. Bu böyle olmaz. 33.000 TL yeni başlayan bir doktor için çoksa bile mesleğinde yolu yarılamış bir doktor için normal bir maaş. Arkadaşlar doktorlar saalak değil.
Bu ulkenin gercekleri var. Doktor az aliyosa asgari ucretlide, diger memurlarda eksik aliyor. Istedigimi alqmiyorum diye isini yapmama hakkinq kimse sahip degil. Son zamanlarda saglikciya siddet olaylari tesaduf degil. Ulkeyi bu sekilde karistirmaya calisiyorlar. maalesef bizim insanimiz cabuk oyuna geliyor. Bi turlu ders alamiyoruz. Aylar onceden bunlar konusuluyordu zaten, saglik uzerinden kaos cikarmayi planladiklari.
Bilmediğimiz bir alan. Bu alan hakkında bilgi sahibi olsak yorumlayalım. Şunu iyi biliyorum bazı doktorlar bu paraları haketmiyor. Sözde eğitim alanlar diplomalı kasaplık yapıyor. Yanlış müdahaleyi yapan doktorun bir kere hatasını kabul ettiğini de görmedim.
Sadece Doktorlar mi? Çoğu Mesleğe Yüksek Maaşlar Verilmesi Gerekiyor Özellikle Polisler Onlar Vatandaşin Bütün Rezilliğini Çekiyorlar Ama Maalesef Başımızda böyle Adi devlet olduğundan Ülkemiz de imkanlar zor durumda bunun bi diğer nedeni de Fırsatçı zam yapanlar yüzünden ürünlere
👏🏻👏🏻👏🏻
Herkes çok cahilce yorumlar yapmış. Başınız dişiniz ağrıyınca acillerin kapısını aşındırıyorsunuz! Bir doktor kolaymı yetişiyor. İnsanlar 30 sene dirsek çürütüp buralara kadar geliyor. Hele ki cerrahlar adamın organını çıkarıp dikip söküp tedavi edip tekrardan yerine takıyor bu işler kolay mı arkadaşlar biraz empati yapın! İstedikleri maaş az bile, bir doktor kolay yetişmiyor. Lütfen biraz saygılı yorum yapalım ve sağlık çalışanlarına saygı duyalım!
Evet başımız dişimiz ağrıyor acillerin kapısını aşındırıyoruz. Ama ne görelim doktor yok. Neymiş grevdelermiş, tatildelermiş, izindelermiş, 1 gün farklı doktor bakıyormuş öbür gün farklı doktor bakıyormuş. Randevu almaya çalışıyoruz yok. Eskiden 1-2 ay sonrasına veriyorlar diye şikayet ediyorduk artık onuda alamıyoruz hiç randevu vermiyorlar. Sıra almaya çalışıyoruz sabah açılıp bitti diyorlar kaç kişi almışlar 10 kişi. Ne kadar çok değil mi. Sıra alma başladığı anda bitiyor zaten. Tam saatinde orada olmamız gerekiyor. Peki ne yapmamız lazım erkenden hastaneye gitmek gerekiyor. Ama ne görelim hastaneye giden otobüsler hastane açılmadan kalkmıyor. Biz ilk gelen otobüse binip gitsek bile hiçbir şekilde sıra almaya yetişemiyoruz. Yani kısacası altında arabası olmayanlara hizmet vermeyen doktorlar diyebiliriz. Ha diyeceksinki o kadar önemliyse taksi tut git. Olur taksiye o kadar parayı verip gidelim düzenli muayene olduğumuz doktordan sıra alabilmek için tam günü tutturalım mağlum her gün çalışmıyorlar. Tam sıraların verildiği saate yetiştik 10 kişi alacaklar. Efendi gibi dizilelim oraya ama 65 yaş üstülere öncelik olduğu için onlar direk dalsınlar içeriye sonra duyduğumuz laf bugünlük sıramız dolmuştur diğer hastalar sonra gelsin. Gerçekten çok çalışıyor doktorlarımız günlük 10 kişiye bakarak fazlasıyla yoruluyorlar. 33 bin lira maaş az bile onlara
Haklı olduğun konular var ama olaya tek taraflı bakmamak lazım bende randevu aldım diş için 2 ay randevu kovaladım daha sonra gittim 1.5 ay sonraya sıra verdiler dolgu kanal vs için onuda bekledim en son yine greve denk geldi napayım bende mi isyan edeyim suç ne bizde ne onlarda ülkeyi yönetenler acilen çözüm bulması gerek halkla doktorlar bu şekilde karşı karşıya gelmemeli
Eskiden doktorlar o kötü ssk hastanelerinde 100 kişiyle aynı anda ilgileniyorlardı. Onlar doktor değil miydi. Şimdikiler özel odalarında günde 10 kişiye bakamayıp şikayet ediyor bu kadar dolgun bir maaş istiyorlar. Bu işin çözümü basit aslında. Alo 185'e anket koyacaklar hastalar muayene olduktan sonra doktorlara puan verecek. Puanı yüksek olan doktorların maaşını yükseltecekler. Gerçi şimdi silah falanda istiyormuş doktorlar. Artık o silahlarla hastaları tehdit edip fazla puan isterler. Yoksa alim insanın ne işi olur silahla
Hocam siz çok abartıyorsunuz olayı gerçekten 2 aydır böbrek taşı düşürüyorum kanlı idrar var tomografide 3 mm ultrasonda 13 mm taş görünüyor 2 kez idrar kültürğ verdim birincisinde laboratuvar da kimyasal madde bulaşmış bir kez daha verdim taşın çapını ölçemediler karar verilecekti kırılacak mı kırılmayacak mı diye araya bayrM tatili falan girdi bende birsğrü mağdur oldum ama vallahi bu kadar abartmadım bu sağlık sistemini buralara getiren kötüleştiren doktorlar değil yönetilemeyen sağlık sistemidir
Ben abartmıyorum olanı söylüyorüm. Sağlık sisteminde kötüye giden bir durum yok. Devletin verdiği imkanları hepimiz görüyoruz. Şu an yapılan şehir hastaneleri teknolojik olarak konfor olarak özel hastanelerden çok daha iyi. Asıl devletin yaptığı hata bu doktorları fazla şımartması. Ya bir gün başka doktor ertesi gün başka doktor bakıyor ne demektir? Doktorlarda mı nöbetçilik sistemine geçmiş. Yani bir bölümden 5 tane doktor olsa her gün farklı biri baksa demek ki doktor haftada sadece 1 gün çalışacak. Ohh ne güzelmiş valla. Sonrada 33 bin lira maaş istesin. Bunlara sıkıyı verse devlet eşek gibi çalışacaksınız dese beğenmeyenler şansını özelde denesin dese o zaman görürüz nasıl hizmet veriyorlar. Evet burada devletin suçu büyük, çok büyük. Doktorları bu kadar şımartmamaları lazımdı. Oldu olacak hiç gelmesinler hastaneye hemşireler halleder onların yerine
Zaten devletin amacı da doktorları özele yönlendirmek Doktorlar özele giderse parası olanlar olmayan var herkes gidip nasıl özelde muayene olacak zaten bu sağlık sistemini şu anda özelleştirmeye çalışıyorlar yani amaçları o şu anda gerçekten çok istenmeyen durumlar dönüyor sağlıkta şiddet hat safhada halkla Doktorlar karşı karşıya gelmiş durumda doktorların yerine kendini bir koy 30 sene dirsek çürütüp emek ver ip doktor olsan 10.000 lira maaşa çalışır mısın şu anda Türkiye'de açlık sınırı 9000 lira yoksulluk sınırı 16.000 lira farkında mısın böyle güzel bir mesleği maalesef ki ayaklar altına aldılar
Sen bu kadar mağdur olmuşsun ve hâlâ doktorları savunuyorsun. Bu açgözlüleri 33 bin lirayla doyurabileceğini mi zannediyorsun? Bunlara 100 bin lira maaş versen yine gözleri doymaz. Eminim bundan daha kötü hizmet yapacaklardır. 10 hastaya değil 5 hastaya bakacaklardır. Ayrıca kaç gündür can güvenliğimiz yok diye ağlıyorlar asıl dertlerini öğrendik. Tek dertleri paraymış. Maaşları yükseldiği zaman canları kurtulacak mı yani? Ben 33 bin lira maaş alıyım ölürsem gözüm açık gitmez falan mı diyorlar? Can güvenliklerinden şikayet ediyorlar ama hiçbirisi can güvenliğini korumak için bir öneri sunmadı. Neymiş silah istiyorlarmış. Ortalığı teksasa çevirecekler. Neden hiçbirisi hastanelere girişte xray cihazından geçirilmek istemiyor? Bak çözümü çok basit işte. Dertleri can korkusu olsa bunu isterlerdi. Ayrıca 1 doktor öldü diye greve gidip milyonlarca insanın canını tehlikeye atmak nedir. Hani hekimlik andı nerde hipokrat yemini nerde hasta sağlığını her şeyden üstün tutacağım diye ettikleri yemin nerde? İstediğim parayı alamazsam gebersinler umrumda değil diyen doktorlara emanet yaşıyoruz. Polisler neden greve gitmiyor askerler neden greve gitmiyor o kadar şehite rağmen onlar neden görevi bırakmıyor. Ne mesai saatleri belli ne çalıştıkları ortam belli. Tüm gün it kopuk kovalayıp her an ölümle burun buruna olupta eve 2 saat uyumaya gidiyim deyip telsizden gelen bir anonsla uykusunu bırakıp yine it kopuğun peşine düşen polisler neden grev yapmıyor. Askerleri hiç saymıyorum bile çünkü onlar için ne uyku var ne aile var ne evleri var. Onlar insan değil zaten dimi? Ah bir tane doktor ölmüş tamam bütün doktorlar görevi bıraksın. Herkes ölsün doktorların canı sağolsun versinler maaşlarınıda ne kadar istiyorlarsa. Evde paşalar gibi yatsın doktorlarımız. Ne de olsa 30 sene dirsek çürüttüler artık dinlensinler haklarıdır
Hocam o zaman nerede tedavi olacağız söyle gidip orada tedavi olalım karakolda mı tedavi olacağız askeriyede mi tedavi olacağız hastalandığımızda nereye gideceğiz her yer özelleştirilirse bu hastaneler özelleştirilirse nasıl gideceğiz nasıl muayene olacağız devletin de amacı zaten dediğim gibi bunları özelleştirmek halkı düşünen kim
Eğer doktorlar devleti yıldırmak istiyorsa adam akıllı hizmet verecekler. Tamam artık güler yüz falanda istemiyoruz onlar 10 yıl öncesinde kaldı. Açsınlar randevularını istediğimiz zaman gidip tedavimizi olabilelim. Halkla düşman değil dost olsunlar. O zaman bu halk o doktorları savunmak için sokaklara dökülür. Ama sen hizmet verme, hasta kabul etme, gel hastaneye odanda otur, git evinde otur. Hastaneye sadece 1 gün uğra. Maaşını alıp tatile çık. Sonra gel burada doktorların hakkı yeniyor maaşlarımıza zam yapın de sonra bir de halktan saygı bekle. Var mı böyle bir şey ya. Milletvekilleri bile bu kadar yüzsüz değil. Hizmet olacaksa istedikleri kadar para alsınlar. Ama şu durumda doktorları savunmak milletvekillerini savunmaktan farksız
Randevular açık zaten bir doktor 70-80 tane hastaya bakıyor daha ne yapsın ayrıca bir sürü branş doktoru istifa etti o yüzden randevu alamıyorsun bunların sen farkında mısın
Hayır mesela benim kbb doktorundan randevu almam lazım. Şu an hastanede 4 doktor görev yapıyor. Her gün birisi bakıyor. Randevu sistemine girdiğimde aradığını kriterde randevu bulunamadı diyor. 2 ay önce talep açtım ama hâlâ geri dönüş olmadı. 4 doktorun hiçbiriside 2 aydır randevu vermiyor. Hastanede doktor var maaşını alıyor tıkır tıkır. Doktor olup olmadığını bilmeyecek kadar saIak değiliz, sorduk herhalde sekreterlere. Ayrıca 10 hasta aldıklarını kendileri söyledi
Ne yapalım peki hocam çözümün nedir Ben de mağdurum bu konuda yani ne yapılması gerekiyor ikimizin burada bu konuları tartışması bir anlam ifade ediyor mu veya bir çözümü götürecek mi bizi
Ben sana sadece savunma diyorum. Ortada savunulacak bir durum yok çünkü. Devletin hatası olabilir ancak doktorların açgözlülüğünüde anlamak lazım. Bak ben sana olacakları söyleyim hükümet değişecek. Yeni gelen hükümet göz boyama adına doktorların dediklerini yapacak. Bir süre çok iyi gidecekler ama biter mi bu doktorlar yine isteyecekler yine isteyecekler. Hiçbir zaman doymayacaklar. Aslında bunun temelinde yatan şey "oku doktor ol, hayatın kurtulsun" düşüncesi. Çocukluğumuzdan beri hepimize bu düşünce aşılandı. İş bulmakta zorluk yaşayan halkımız her zaman devlete kapak atma derdine düştüğü için doktorluğu hep en kolay kapak atılan alan olarak gördü. Okul bitince iş garantisi var çünkü. Aileler aslında bu açıdan hayatın kurtulsun diyordu ama çocuk nerden anlasın iş bulmanın ne kadar zor olduğunu. Zannetti ki doktor olunca yatacam çok para kazanacam çok kolay bir meslek. İşte bu düşünce aşılanarak büyüyen çocuklar doktor olunca o hayal ettiği çalışma şartlarını istiyor. Hiç kimse kendini insan sağlığına adayarak doktor olmuyor. Hep bu niyetle doktor oluyorlar. Bunun cezasını da maalesef halk çekiyor. Aslında suç bütün insanlarda. Şu kafamızdaki doktor ol hayatın kurtulsun düşüncesini bırakmamız lazım ki gerçekten hekimlik aşkına sahip kişiler bu mesleği yapsın. Kendi yaptığımızın cezasını çekiyoruz yani. Bu işin çözümü zannedildiği gibi kolay değil. Algıların yıkılması lazım. Adam akıllı yetiştirilen çocukların büyüyüp doktor olması lazım. Anca o zaman sağlık sektörü düzelir. Yoksa trilyonlar versen gene adam olmaz bu doktorlar
Hocam ben sağlık çalışanları neden savunmayacağım ya benim başıma iş gelince hastalanınca kasaba gitmiyorum manava gitmiyorum doktora gidiyorum hastaneye gidiyorum acile gidiyorum senin paran çok galiba gider özele tedavi olursun da biz gariban halk gidemeyiz işte mecburen desteklememiz gerekiyor
O zaman sen bana söyle ben neden doktorları savunuyum? Ameliyat olmam lazım 2 aydır randevu alamıyorum. Açıkçası şu an ameliyat olmaktanda vazgeçtim zaten. Böyle bir ortamda açık konuşuyum gotüm yemiyor. Ben zor bela doktordan randevumu alıp gidecem sonra ameliyat için randevu verecek bana tamam ameliyatı olduk güzel. Benim 6 ay boyunca sürekli kontrole gelmem gerekecek. Adam hayalet gibi hastanede 1 gün var 10 gün yok. Ben şimdi neyime güvenipte ameliyat oluyum acaba? Hadi 1 ay grev yapma kararı alsa bunlar, ben ameliyat ağrısından kıvransam kimin umrunda? Geçen sene 3 ay boyunca kulağım çınlaya çınlaya gezdim ortalıkta. Yapılması gereken tek şey 15 saniye süren bir kulak temizleme işlemiydi. Ben bunun için 3 ay doktor bekledim. Yani bu işlemi yapacak kişinin çok zeki çok başarılı bir insan olması gerekmiyor 30 yıl dirsek çürütmesi gerekmiyor. Bu kadar basit bir işlem için beni 3 ay boyunca kıvrandıran adama niye saygı gösteriyim? Sen şimdi diyorsun ya başımız ağrıyınca doktorun kapısını aşındırıyoruz diye. Bende sana onu diyorum işte o kapısını aşındırdığın doktor hem maaşını tıkır tıkır alıp hemde seni mağdur edecek ve sen geçip o doktoru savunacaksın. Hepimiz hastalandığımızda doktorun kapısını çalıyoruz eyvallah buna bir şey diyen yok. Ama sıkıntı o kapıyı kimse açmıyor artık. Olay resmen damattan para koparmaya döndü. Gelini almaya gidiyorsun kapıyı kapatıp para istiyorlar veriyorsun yine açmıyorlar daha fazlasını istiyorlar onu da veriyorsun kapı yine açılmıyor. En sonunda tehdit ederek girmek zorunda kalıyorsun. Başka yolu yok bunun. Senin bahsettiğin doktorların kapısıda böyle işte. O istedikleri paranın sonu hiçbir zaman gelmeyecek.
burada doktorun alacağı 33 bin tl ye fazla diyenlerin hepsini esefle KINIYORUM!
33 bin tl ‘nin üstüne yanarı da döneri de her şeyi de hak ediyor doktor. Doktorun o eğitimi alırken hangi yollardan geçtiğini ve üç kuruşluk cahile laf anlatırken çektiği çileyi anlamayanlar; bu parayı çok bulabilir. Ama bu para günümüzde çok komik bir meblağ bir doktor için. Yazık yazık… Cehalete tahammülün bedeli çok daha fazla olmalı. 33 bin tl nedir!
İstemekte haklılar, ekonomi durumu ortada aslında şu an ki şartlarda hiç bir şey bu kadar istemeleri. Milletvekilinin maaşlarına bakın öncelikle yıllarca bomboş sandalye tepesinde oturan uyuklayan birinin maaşı, saatlerce ameliyat yapan, günde kaç kişiyle boğuşan bi meslek grubu var diğer tarafta. Her iş hayatında olduğu gibi aralarında çürük yumurtalar elbet var bu sebepten iş yüküne göre bölümlerine göre maaşları düzenlenmeli.
Sadece ameliyat yapanın artsın. Bizim aile hekimi gibi mahalledeki dul kadınla fingirdeyen kart zamparalar almasın. Her doktor hak etmiyor. Özel hastanede zaten soyuyorlar milleti.
@bitirim_05 aile hekimleri zaten puanlama sistemi veya medeni durumuna göre maaş alıyor zaten 🤦🏼♀️
Günümüz şartlarında çok bı para değil bence. Bütün hayatını bu meslek için adayip da sonra da yeterli ekonomik kazanç saglayamadiktan sonra ne anlam i var ki. Her meslekte olduğu gibi burada da tabi ekonomik durumları kullanıp olayı suistimal edenler olacaktır. Canını o ellere teslim ettiğini o ellerden medet bekledigini dusuNunce (Tevekkül ayrı konu) çok değil.
Bir polis mühendis öğretmen maaşınin 10k olduğu bir ülkede Dr o kadar yıllarca okuyup herkesin harcı olmayan bir mesleği yapıyorsa 33 bile az. Fakat güzel ve olması gereken rakam. 10k alıyorsa Dr bu meslegi kimse yapmaz çünkü eşit olamaz saydığım mesleklerle...
Aynen sabah akşam yüzlerce çocukla uğraşan çocukla öğretmenle. Operasyonda şehir düşün, uzuvlarını kaybeden polisin maaşı yakın olmamalı sen de haklısın:d
@_BombacıMülayim_ onların emeği ile aynı değil tıp kazanmak bile başlı başına zor. Onların da yeterli maaşı olmalı ama emek aynı değil... Eşit olmamalı konu bu
Allah bilir kim var ailimde :D aynen canım koltukta odurup milleti azarlayan, yanlış tedabi edenin emeği. Vatanı için ölen, sakat kalan , aylarca dağda operrasyon yapıp hayat mücadelesi verenlerden daha üste
@_BombacıMülayim_ seninle tartışmak için hiç doğru zaman değil, başka sefere, iyi geceler🙋
Çoğu asgari ücreti bile hak etmiyor doktor demeye sağlam şahitler lazım hak edene 50 bin verseler helal olsun derim ama ne yazık ki çoğu doktorluk yapmaktan aciz bırak doktorluğu insan olmaktan aciz olanlar var
Yani ne kadar maaş almalılar bilemem ama gerçekten işini hakkıyla yapan iyi
Doktorlarımız var. Bu günlere kadar gelip bu kadar çaba sarf edip bir tik tok fenomeninden vs daha az bir maaş almaları da üzücü şahsen. Bu açıdan bakınca fazlasıyla da haklı oluyorlar bana göre
Normal hakkıdır.
Sen universite ile 10 sene oku idealist ol bekçinin 10 küsür aldıgı polisin daha fazla oldugu ulkede tabıkıde o rakamı ısteyeksin.
o sevıyeye gelmeden egıtımı almadan kımse yorum yapmasın edebını takınsın.
Bir doktor vuruldu diye görevi bırakan insanlara o parayı vermem ben. Hani hipokrat yeminleri? O maaşı doguda silah altında vatan koruyan 20 li yaşlarında olan uzman çavuslara versinler. Onlar daha cok hak ediyor
20'li yaşlarda şehit düşünde bizim evladımız, doktor da bizim evladımız. Fakat ikiside aynı işi yapmıyor, ikisininde görev tanımı farklı şunun ayrımını bir aklınıza sokun. Askerin görevi vatanı korumak, doktorun görevi iyileştirmek.
Doktorlar çok kötü davranıyor diyorsanız eğer, rütbeli askerlerde er askerlere çokta iyi davranmıyor bunu bilin. Ayrıca doktor diye küçümsediğin kişiyi uzmanla kıyaslayamazsın, emsalleri değil. Hakim, savcı ve kaymakam ile kıyaslayan eyvallah. Bak bakalım aralarında en az maaş alan kim?
Hizmet beklerken maksimum hizmet, karşılığını vermeye gelince asgari ücretlileri göster.
Doktorlar ölmeyi göze alacaksa neden sana bana hizmet versin? Gider askeri sınava girer direkt subay olur, yaklaşık 10-15 yıl sonra Albay olir. Bak yine kıyasladığın uzman üstü oldu.
@35_Gkn_34 Lafı nerenden anladın bilmem ama en ufak bir şiddet meylinde gorevi bırakıp, insanları mağdur etmek de yine sağlıkçılara özel bir tutum oldu. Misal, Gaffar Okan şehit oldu, polis asayişi bıraktı mı? 7 Temmuz da 3 şehit verildi, asker sınırı bırakıp grev mi yaptı? Sap ile samanı karıştırıp demagoji yapma bana burada
10 gündür rahatsızım, acildeki pratisyen hekimlerin tutumlarını görsen senin bile şiddete meyilin gelir. Üstten üstten azarlar gibi konuşmalar, ilac yazmayın kas ici igne yazin mideme vuruyor dedigimde bu benim sorunum degil diyerek perde cekenler. Kimisi dayagi hak ediuor kusura bakma, ozellikle doktordan cok kral olan hemsireler
@35_Gkn_34 doktorlar ölmeyi göze alıyor diyorsun da bankacılar da ona bakarsan tehlikede. Şubeye silahlı saldırı ile gelip soyanlar oluyor. Onların canı tehlikede asıl. Doktora saldıran kişiler herkese saldırıyordur zaten. Yoldan geçen birinin de canı tehlikede. Hiç sebep yokken kılıç ile öldürülen, durup dururken yumruk atanlar var sokakta. Sadece doktor saldırıya uğramıyor yani. Bunu bahane göstererek kendine prim yapmasınlar. Doktor da hastaya şiddet uygulamıştı ayrıca. Tacizci doktorlar da var. Kadın Doğum doktorlarının sjrsyeay altında kadınlara tecavüz taciz olaylarını bilmiyorsun galiba. Yabancı ülkede oluyor bunlar.
@bitirim_05 Ağzın bal yesin. Geçenlerde bir video yayınlanmış ama eksik "Bir adam hemsireye 2 kere tokat attı" ortada tokat yok sadece eline vuruyor. Videonun oncesinde adam makineye baglanmis ama bir onceki hafta yine ayni sikayeti dile getirmis, makine arizali diyor ama hemsire onu tersliyor. Adamın canı yanıyor artık eline bir tane vuruyor, hemsire bagirmaya baslayimca ikincisini vuruyor.
Sözün özü hastahaneye giden kisi canı yanan kişi, uzerine böyle bir tutum ve kendilerini şamar oğlanı gibi lanse eden saglıkçilar. 24 saat çalısıp 3 gün yatan acil personeli, parasını günü gününe alıyor.
Döner sermaye hariç en düsük 12 bin lira maas aliyorlar kimse babasinin hayrina bu isi yapmiyor yani...
Bi bitmesiniz ya.100 bin verssler dahasini ister bu ppzvenkler. Amcam doktor 15 bin civarlarinda Maas aliyor. Adama valla gul gibide yetiyor. Once insanin gozunun doymasi lazim. Sonra gonul doyuyo dicemde bunlarin hepssinnin gtu kalkik. Gonulleride doymaz
15 nerede yetiyormuş ak
Valla adamin 4+1 evi var. Altinda nissan qaskai arabasi var.1 cocuk yasiyorlar gul gibi.
Ak yeni başlayan adam rv araba alabilir mi? Senin kafanı s.
Anlama ozurlu oldugun burdan belli ben yeni basladi diye bisey yazdimmi dīndīl oraya
Ak beyimsiizi yeni başlayan adam ne yapsın kiralar çok yüksek diye yazdım tabi sen de onu anlayacak kada nerde
Tamam birader sen fazla saman yürütme yinede o samanlar beyin damarını tikamis senin almiyo beynin.
Bu doktorlarda milletvekili gibi biz bir şey yapmayalım oturalı oturdugumuz yerden para kazanalım kafasındalar. Birçoğu Şu an aldıgı parayı bile haketmiyor benim gözümde. Sadece insanı azarlamaktan başka bir şey yapmıyorlar.
Bu ay iki farklı özel hastaneye gittim. Birinin suratı beş karış, diğeri desen muayene sırasında dedikodu yapıyor telefonda kusura bakmasınlar da insan parasıyla rezil oluyor. 33.000 TL'yi pek hak etmiyorlar.
Çok zor bir egitimden geciyorlar , elbette hak ettiklerini dusunuyorum. Bedenlerini sergileyerek kullanmadiklari kremleri overek tek storyde 100bin kazananlarin oldugu bu ulkede doktorlarin kazanci elbette az.
Sizler eşinizi, çocuğunuzu, kendinizi, anne babanızı emanet ettiğiniz insanın muayene ederken, ilaç yazarken, tetkik isterken, ameliyat yapıp elleriyle hayata dokunurken aklında ay sonunu nasıl getiririm düşüncesi olsun, maddi kaygılarla işini yapsın istiyorsanız karşı çıkabilirsiniz.
Bence az bile.
Bekçi 10bin 200lere dayandı.
Emek ve eğitim hak ettiği değeri görmeli.
Öğretmenlik gibi kutsal bir meslek 20binden, doktorluk gibi kutsal bir meslek ise 30binden az kazanmamalı.
Bir bekçi yakaladığı tinerci tarafından günlerce takip edilip öldürüldü. Serbest kaldıktan sonra takip etti bekçiyi. Kardeşimin arkadaşıydı ölen çocuk. Canları tehlikede onların gece yarıları
@bitirim_05 aynen saglikcinin eline yasli adam vurmuş iki gün önce ortalık karışıyor nasıl vurur falan yasli jnsanlar zaten böyle agresiflik yapar buyutecek virsey yokken saglikciya el kalkmasın vs asker polis emniyet mensupları olup gidiyor iş bırakma yok sadece sağlıkçılara poposu değerli sanki
Sadece sağlıkçılar ya da sadece doktor değerii diyen yok.
Ben her türlü şiddete karşıyım.
Sağlıkta şiddetin gündeme gelmesinin sebebi bu kadar sık olması.
Allah aşkınıza dönün son 1 yıla bakın sağlıkta olan şiddet ile diğer sektörlerde olan kıyaslanabiliyor mu?
Ortada yanlış bir şey varsa hepsine de karşı çıkmak yerine ama burada da var neden ses ediyorsunuz demek en hafif tabirle cahilliktir ve kimseye kazandırmayacak, hepimize kaybettirecektir.
Mesele can olunca kimseyi umursamadan gelerek hareket edemezsin sıradan kurum değil orası bir tapu değil bu gün olmaz bir kimlik değil yarın gel denilecek bir vergi degil gecikmeye girecek ona göre hizmet verecek ana baba evlat öyle sınanan o anlarda insani insandan saymadiklari anda oluyor çoğu zaman kendilerini çok elit sanki farklı bir dünya insanj gibi görmeleri insanları çıldırtıyor bence biraz aynaya bakmaları yeter
Genellemelerinizde boğulun.
Bu tür kompleks kokan genellemeler yapıp hekim düşmanlığı yapanların en elzem ve hayati anda hekim bulamaması dileğiyle.
Sandıklarımız i yapmayanlar zaten kendilerini bilen hekimler onları zaten halk her yerde bağrına basıyor siz in de kendi üstünüze almanız gerekmez haksız bir konu yazdım ise bilemem ama yazdıklarım her hun karşılaşılan olaylar
Genellemeler asla ama asla kabul edilemez.
Genelleme yaptıkça asla size katılamam.
Umarım hekimin kıymetini anlarsınız zira bu durum hekimle sınırlı kalmaz.
Bugün hak edilen emeğin karşılığı verilmez ise bu durum diğer mesleklere de sıçrar zira yönetimdekiler bundan cesaret bulur.
İş kendi başımıza gelmeden akıllanmıyoruz biz milletçe.
Umarım hekimsiz kalırız tümden.
Bende 5800 maaş alıyorum hak ettiğim maaş olduğunu düşünmüyorum en düşük memur maaşı 9jin kusur olmuş bizim hakkımız yokmu bende bu ülkeye hizmet veren bir kamu kurumunda çalışıyorum maaş az diye size kusurlu hizmet verme ya da afra tafra yapma gibi bir durumum yok birde hep haklı olduğunuzu düşünerek hep ısrarla uzatmanın bunu yapmanız da jnsanlari çıldırtan sebeplerden biri
Yine genellemeler yine genellemeler...
Bir hekimin yetişmesi yıllar sürüyor ayrıca yerini doldurmak da yine yıllar alıyor her bir hekimin.
Siz de emeğinizin karşılığı için taleplerde bulunun diyoruz biz, bizim derdimiz sizin gibi ona olmasın bana da olmasın değil, hepimize iyileştirme olsun bizim dediğimiz.
Hekim neden emeğinin karşılığını istiyor diyeceğinize biz neden emeğimizin karşılığını istemiyoruz demeyi akıl edebildiğiniz zaman biz de kazanırız siz de kazanırsınız.
Kendi hakkınızı aramıyorsanız bu sizi bağlar ve şikayet etme hakkınız yoktur.
Biz hakkımız olanı istiyoruz, buna laf etmek yerine siz de kendi hakkınızı arayın.
Benim yıllarca emek verip ömrümün çoğunu öğrenci olarak geçirdikten sonra insan hayatı gibi büyük bir sorumlulukla işimi yaparken aldığım maaşlar bir zahmet bu kadar uzun yetiştirilme süreci gerektirmeyen ve sorumluluk olarak da kıyaslanmayacak başka bir meslekten daha fazla olsun.
Genellemeleriniz kompleksinizden kaynaklanıyor.
Sizin derdiniz hekimle :)
Hekimler Devleti ve jnsanlari sağlık ile tehdit ederek iş bırakarak hak istiyor biz iş bırakınca devlet yeni birini atar iş biter farka bak bizim elimizde can gibi bir tehdit edeceğimiz koz yok
İşte bunu diyorum.
Bizim yerimiz dolmaz, yaptığımız iş de bu yüzden kıymetli.
Kolay yetişmiyor bir hekim.
Yeri de dolmuyor.
Bunu göze alıyorsa yapmasın zammı devlet.
İnsanları sağlık ile tehdit etmiyor anayasal hakkımız olan grevi uyguluyoruz.
Ayrıca acil servisler ve klinikler çalışmaya, ameliyatlar yapılmaya devam etti.
Bilip bilmeden konuşmak en kolay olanı :)
Kaç doktor vardı hastanelerde zaten yetersiz kalan personel grevde ne kadar yeterli geldi kağıt üstü konuşmaya gerek yok grev hakkı falan sağlığın grevi olmaz siz bunu hak sandığınız sürece halktan tepki almaya devam edersiniz bu hak değil halkı tehdittir sokağa çıkın vatandaşa sorun bakalım size ne cevap verecekler ya da burada sorun bakalım bu hakmi diye
O zaman sağlık personelleri de alacakları maaşı göze alarak o üniversiteyi okusun. Para için çalışmak isteyen ticarete atılsın. Ülkenin koşulları ortada. Bilerek ve isteyerek seçim yapmış doktorlar. Bu onların sorunu benim değil.
@bitirim_05 haksizmiyjm benim fikrimi doktor bey kabullenemiyor ama yanında karakol baskınında aktitunde kaç asker şehit oldu hangi asker grev yaptı şiddet mağduruyuz diye yanında çatışmada şehit düşen arkadaşını bırakıp çatışmaya devam ettiler o yüzden bazı görevlerin grevi olmaz devlette devamlılık esastır
Grev insani bir haktır beyefendi. Ne demek bu hak değil !
O zaman verin asgari ücreti çalıştırın doktoru grev de yapamasın.
Askerin görevi zaten çatışmaya girmeyi ve gerekirse canından olmasını gerektirir ve asker de bunu bile isteye, göze alarak bu mesleği yapar.
Biri can vermek için işini yapar öteki can kurtarmak için, Allah aşkınıza vicdanınıza sığıyor mu hekim ile doktor kıyası yapmak.
Beni öldüren, bana şiddet uygulayan düşman askeri değil halkım, nasıl aynı kefeye koyarsınız el vicdan !
Sadece para için çalışmıyoruz, emeğimizin karşılığını istemek en doğal hakkımız.
Bunca emeğimin karşılığı bu değil, olay sadece para olsa bugün zaten acilde dahi doktor bulamazdık.
Hâlâ sağlık sistemi tamamen çökmemiş ise bu hekimlerin emeklerinin asla karşılığı olmamasına rağmen çalışmaya devam etmesindendir.
Bir meslek grubuna düşmanlık beslemek kimseye kazandırmaz, sadece insanı kompleksi biri haline getirir.
Yazdığınız yorumlar asla objektif değil, ısrarla hekim karşıtı yorum yapıyor ve genellemeler, akıllara zarar kıyaslar yapıyorsunuz beyefendi.
Gerçekten yoruldum laf anlatmaya çalışmaktan, hiç kimse görmek istemeyen kadar kör, duymak istemeyen kadar sağır olamaz ve burada ben hâlâ didiniyorum.
Son yorumumdur bu, iyi günler.
Komplekslerinizden sıyrılabilmeniz ve vicdanınızla yorum yapabilmeniz dileğiyle.
Her şeye rağmen, sağlıkla kalın. 👋
Asker ile doktor kıyası*** düzeltme
Ee o çatışmaya gireceğini biliyor siz şu meşhur hipokrat yemini ne o hani herkese eşit parası olana olmayana yalanmi o olay yoksa sadece para içinmi bu meslek para olmazsa insanların sağlık hakkını grev öyle elinden alabilirmisiniz peki hakkınız baya iyi imis
Açlıktan öldün mü kardeşim? İnsan hayatı senin grevinden daha önemli. Çoğu hastaya da yanlış teşhis konuluyor yanlış ilaçlar veriliyor. Ölümüne neden olanlar var. Kalkcaz bu adama 30000 verecz. Özel hastaneler zaten ticarethaneye dönmüş. Acımadan vatandaşın cebine göz dikmişsniz. Birazda Allah rızası için yaşamayı öğrenin. her şey para değil. Kefenin cebi yok.
15-20 ideal bence. Şahsen bir doktorun 33 bin tl alması bana koyar sıradan bir doktoru bahsediyorum masa başında öksür yavrum diyen doktorları söylüyorum onlar için 33 bin tl fazla. Ama özel ameliyatlara giren insanları ölümden döndüren çok zor ve büyük işlerin altına elini sokan doktorlara elbette 33 bin tl civarı bir ücret verilebilir ama büyük tepki göreceği kanaatindeyim. Özellikle çok yorulmasına rağmen asgari ücretle çalışan insanlar tarafından büyük tepki görebilir
Almanyada acilde doktorluk yaptım geçen yıl biraktim. Gizliden birçok kişiye yardımcı oldum. brüt maasinizin yaklaşık yarısını alıyorsunuz %45 civarında vergiler var benim maaşım yaklaşık 5500€ idi. gece nöbetleri de vardı. gece çalışma tazminatı da %25 fark ediyor. Bugün Türkiye de 33 bin ₺ maaş bir doktor için normal bence.
Hastanelerin hepsi tam sgk antlaşmasıyla özelleştirilmeli 😎 Sgkya asgari ücretli bile her ay en az 1500 lira veriyor. Sonra bakalım doktorlar böyle çocukluklar yapabiliyorlar mı, zaten yapay zeka doktor bilgisayarlarda büyük oranda geliştiler Türkiye'de bile geliştiriliyorlar yakında bu meslek erbaplarınında dırdırını çekmekten kurtuluruz, 6 yıl eğitim almışmış o 6 yıl eğitimin masrafı bizden çıkıyor dönüyor yine bizim ektiğimizi bize satmaya çalışıyorlar 😎
Bütün meslek erbapları: Makro Ekonominin iyileştirilmesi lazım.
Doktorlar: Para para para bizden başkasının canı cehenneme paraaaaaaa
Aynen o zamana kadarda aşamalı olarak her 10 yılda düşecek.
Çoğu öldürülecek aşılara dikkat
Tabiki az sayıda insan lazım ama bunlarda işlerinde en iyisi olanlar olacak, prof doçent ünvanlı akademisyen işe yaramazlar bile elemeyi geçemiyecek önemli olacak olan uygulama başarısı olacak.
İmkanın varsa kendi kendine yeten hayat kuracaksın, Gerçek survival 2025 te başlatılıp 2030 da kendisini gösterecek
Yorumlara baktım boş boş konuşmalar. Önce doktor olmak için ne kadar emek verildiğini bir öğrenin sonra yorum yapın. Değil 30 bin 50 bin isteseler hakları var
Bu açıklama bildiğin Muhtıra gibi olmuş ya pes.. 33 BİN TL nereden çıkmış yani niye 6 katta 3 kat değil? Neye dayanarak istiyorlarsa artık bunu.
Bekçiler 10 bin alıyorsa doktorlar 33 bin alsın bence de. Yıllarca okuyup büyük emekler vererek o noktaya geliyorlar. Ayrıca herşeyin bu kadar pahalılaşmış olduğu bir ülkede 33 bin ideal bir rakam.
Herşeyden önce enflasyon düzelmeli doktorlar köküne kadar hak ediyor tartışılması söz konusu bile olamaz en fazla maaşı doktorlar almalı. Ama diğer devlet memurlarının maaşları abartı asgari ücretle arasında bu kadar devasa fark olmamalı
Milletvekili maaşından kesinlikle fazla olmalı. Doktor ya canımızı emanet ediyoruz. İlk 10 bine gir. 6 yıl oku. üstüne uzmanlık oku. Kesinlikle hakediyorlar.
Yanlış bir kıyas.. ülkede onbinlerce doktor var ama milletvekili sadece 650 tane... dahası milletvekiliği vir meslek değil. Önceki kariyerinde önemli şeyler başarmış, kendini kanıtlamış insanların bu kariyerleri ne ara verip milletvekili olarak hizmet etmesini bekliyorsak, hem de 4 sene sonra seçilemediği zaman o gelir de ortadan kalkacaksa o zaman ciddi vir maaş verilmesi gayet normaldir.
o gelir ortadan kalkmıyor ömür boyu emekli oluyorlar
Emeklilik başka bir şey... adam önceki kariyerinde torna işçisi olmayacak herhalde değil mi? İyi bir avukat olacak mesela... ya da önemli bir ekonomist. Değil mi? Bugün milletvekili maaşı bir bankanın sıradan bir şubesinde müdürlük yapan bir bankacının maaşı kadar. Bu tür iddialı kariyerlere 4 sene ara verdin mi geri dönmen zor olur...
Dahası milletvekillerinin kendilerini geçindşrmenin çok ama çok ötesinde masrafları olur. Sürekli seçim bölgesine giderler, daha da önemlisi seçim bölgesinden seçmenler gelir dert anlatmaya... adet üzere onları milletvekili Ankara'da ağırlar... milletvekili eğer İstanbul veya Ankara milletvekili değilse o çok gibi görünen maaşların yetmesi mümkğn değildir. İlla ki birikiminin eritmek zorundadır.
milletvekillerinin %30 u mutahhit. %27 si avukat. vekillerin çoğu mastafi gider olarak görünüyor ve devlet karşılar. yakitlarindan , yemeklerine kadar. ne geçim derdi ne bişey
Bu maalesef basının ve medyanın 30 yıldır pompaladığı siyasetçi düşmanlığının etkisi... muhasebede gider gösterdiğin bir şeyin bedavaya geldiği ise şehir efsanesidir...
Doktorlara ve tüm emekçilere saygım var ama iyice abartildi ülkede bu doktor memur vs zammı asgarî ücretle ev geçindiren insanların sesi çıkmaz ya üzücü
@Merveyyys herkes doktor memur olursa sen aç kalırsın
@Merveyyys çok fazla evcilik oynama
Haklılar tabi. 6 sene tıp fakültesi bir de üstüne en az 4-5 sene uzmanlık okumak kolay bir şey değil. Doktorlugun zorluğunu bilmeyenlerin konuşabileceği bir konu değil.
Benim görüşüme katılmayanlara şunu söyliyeyim: Sen sen ol ; yapmadığın, zorluğunu bilmediğin çilesini çekmediğin şey için oturdugun yerden cahilce konuşma.
Daha 10 gün önce Kardiyolog Uz. Dr Ekrem Karakaya Şehit edildi. Ailesinden ve hayattan koparıldı. Bu hadise anlayana olayın zorluğu ve mesleğe geçtikten sonraki zorluk açısından bir bakış açısı sağlar.
Sonuna kadar haklarıdir. Hayat kurtarıyorlar çok değerli bir iş yapiyorlar. Herkes hakkını alsın. hak için ses yukseltenin sesini kısmaya calismak bu ülkede çok yaygın bir durum.
Bazıları sırf para için yapıyo. gidince suratları 5 karış , doğru dürüst muayene bile etmeden saçma sapan reçeteler yazan var , işini hakkıyla yapanlara verilebilir ama kimse kusura bakmasın her doktor da layığıyla yapmıyor işini.
Adamlar haklı. Bu para yaklaşık 2 bin usd eder ve normaldir. Ama diger vatandaşlar da en az ayda bin usd kazanmali.
Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar.
Ailemde doktor yok bende sağlıkçı değilim ama bence öğretmenler ve doktorlar hak ediyor o maaşı kıçı kırık milletvekilleri alınca iyi de doktor alınca mı sorun oluyor?
Grevler devam edecek gibi geliyor. Olan da doktoruna saygılı, tek derdi muayene olup sağlığına kavuşmak olan yaşlı, çocuk ve hamile hastalarımıza olacak gibi.
istedikleri kadar alsinlar cifcilerde amele gibi yasasin. dag gibi acildi aradaki fark yetisemiyoruz giderlere. millette para var diye herkesde para var saniyorlar.
istedikleri kadar olmali.
ulkede insanlar nedense niye dusuk maas alınıyor onu sorgulamiyorr da kim fazla maas alıyorsa onu elestiriyor.
klasik köleligin kabulu cehalet ve ttembellik.
Maaşlar artsada vesaire hiçbir şey değişmeyecek her şeye yine zamcıklar..
Yani maaş yükseltmek ile vesaire düzelmez idare edilebilir ama zam üstüne zam
enflasyon böyle giderse 2023 de asgari ücret 55.000 tl olacak doktorlar haklı madem almanya bizi kıskanıyor euro dolar bazlı para versinler vatandaşa
Her mesleğin eşit ücret olması saçma olur. basım ve yayın mezunuyla tıp mezunu eişt olması saçma. Min 30 olmalı. Gece nöbeti, ameliyatı, acili, günlük hasta bakması vs vs herşeyi var.
Olmalı ama diğer maaşlar da artmalı ya da enflasyonu düşürsünler en ideal yöntem odur. O kararlılıkta olsalar kısa sürede düşürürler 50 band falan ama umurlarında değil.
Az bile. Tüm hayatımız onların elinde. Mutlu olsunlar ki , bizde hayatta kalalım. 👍 bu arada inşaatta çalışan sıvacı amelelerin günlük yevmiyesi 750 lira imiş. Yani 30 gün × 750 TL 😂😂
Bence daha fazla olmalı.. benim ablam da sağlıkçı ve aldıkları rakamlar gerçekten komik.. en azından bir mimar bir mühendis kadar almalılar.. Tabii bir de can güvenliklerinin sağlanması lazım..
33 değil 44 bile olsa hakkıdır.. Bana göre milletvekili bakan veya bürokrasinin aldığı maaşlar hak değil.
İnşaatta çalışan biri durumu kabullenip asgariye şükrediyor , hastaneye gidince hastanın yüzüne bile bakmayan doktorlar 33 mü istiyor.
Türkiye standarlarına göre yüksek bir maaş ama tabiki hakları. Bu ülkede kimse hakkının karşılığını alamıyor ki..
Adamlar haklı ABD de doktor maaşı 30K milletvekillerinden alıp doktorlara ekleme yapılmalı maaş.
Asıl parayı döner sermayeden alıyorlar zaten. Aldıkları maaş tek 7k gibi davranmaları komik. Elbette haklarını alsınlar çok çalışıyorlar ama insanlara 48 saat nöbet yapan doktorun 10k falan kazanıyor gibi lanse etmeleri konik.
@ByToRo bilmiyordum hayırlısı artık benim trye karşı bir umudum yok sadece son olayları bilmediğim için ve çok daha kötü durumda insanlar gördüğüm için yazdım bunu.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?