İngiltere de mekanizma biraz farklı işliyor orada bakanlar ve hatta Başbakan devlet memuru gibiler Orada asıl güç Kraliyet ailesinde onlar da zaten herhangi bir seçim vesaire yok Seçimle gelen avam kamerası ve lotlar kamerası Ülke yönetimi ve siyaset adına oldukça güçlüler orada hükümet mutlak bir güç sahibi değil o yüzden onlarda çok sık bakan değişir bakanların görev süreleri 1 yıl falandır ortalama yani Başbakanın Aslında çok bile durdu Onlar da bu tür değişiklikler çok ciddiye alınmaz borsa bundan etkilenmez ekonomi etkilenmez enel olarak İngilizler için normal
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
En küçük olumsuz bir olayda istifalar demokratik hukuk devletlerinde gerçekleşir. Bizde niye bu tür istifalar olmuyor. Çorlu'daki tren kazası sonrasında bazı can kayıpları olmuştu. Ve ihmal vardı orada , kimse üstüne sorumluluğu alıp istifa ettimi? Bu sadece bir örnek.
Olan şey gayet normal, adamlar gururlu siyasetçiler en ufak bir skandala isimleri karışınca direk görevi bırakıyorlar ama birde bize bak sanki makam babalarından kendine kalmış... Mesela şu anda sayın sağlık bakanının istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum ama nerede...
İngiliz Meclisi daha yeni bir karar alarak, Kraliçenin yetkilerini kısıtladı, akabinde Boris istifaya zorlandı. Tıpkı 97de ki Erbakan istifası gibi oldu. Post modern bir darbe niteliği görüyorum..
Unutmadan bu adam İngiltereyi ABden ayırmak için de çok çalışmıştı.
Tayyip adama bir dokundu adamın hükümeti yıkıldı 😂 siyasi kriz deniyor partiyi istenen şekilde yönetemiyor demişler, kabine tepki göstermiş o da edebimle gidiyorum yerime biri gelecek demiş
@-ᴡiɴᴄʜᴇsᴛᴇʀ o olay yeni değil bildiğim kadarıyla sanırım kabineden birinin hakkında taciz iddiasını bildiğini söylemiş ordan patlamış olay zaten covitte kutlama yaptı diye baya yuhlanmıştı
Pandemi döneminde evde party hard (seks) yapmışlar. Ee halkta bunu duyunca "biz pandemide evde oturuyoruz siz evde böyle yapıyorsunuz" deyince istifa etmiş Boriscan. Keşke bizimkiler de böyle olsa.
Bu adama "saçını tara" demişlerdir. O da "ne alaka" deyip istifa etmiştir. !! Kendisi; korumasız gezen, mahallede ufak evde oturan, bakkaldan bizzat alışveriş yapan biri. Böyle devlet adamı mı olur?😂 ?
Covid zamanın da doğum günü partisi düzenlediğinden dolayı ve tacizci milletvekiline görev verdiği için istifası istemiyordu sonun da istifa etti doğru bir karar