Kocaeli'nde, girişinde 'Burada açık giyinmek yasaktır' yazan bir kafeye gelen genç kız, personel tarafından şort giydiği için dışarı çıkartıldı. Genç kız, yaşadıklarını sosyal medyadan paylaşarak "Şort giydiğim için kafeden kovuldum." dedi. Olay sosyal medyada büyük tepki çekerek gündem oldu. Şort giyen kişiyi kafeden çıkarmalarına tepki için bazı vatandaşlar şortla kafeye geldi.
ŞORT GİYDİĞİM İÇİN CAFEDEN KOVULDUM. Merhaba, bugün arkadaşlarımla cafede otururken cafenin çalışanı "kapalı" arkadaşımı yanına çağırıp burada açık giyinilmediğini ve ailelerin bundan rahatsız olduğunu söyledi arkadaşıma para teklif edip cafeden gitmemizi istedi. @solcugazetepic.twitter.com/GbFx2gvEPs— larisa (@larisatlantic) May 28, 2022
Şort giydiği için kafeden kovuldu! Şort giymek suç mu?
Kız bu yazıya rağmen girdiyse özellikle ne yapacaklarını merak etmiştir ve bizzat çekmek için girmiştir. Kafe sahibine gelince artık hangi tarikate üyeyse tarikat mensubu müşterileri ona yeter zaten. Bana göre oraya çalışma ruhsatı veren haksız.
Tepki olsun diye oraya gidip para kazandıran embesilleri tebrik ederim. Linçlenip bir tane bile müşteri bulamaması gereken yere gidip ''şortla oturdunuz'' aferin size
Dorock XL'in önünden geçtim geçenlerde. Kadıköy'de defalarca kadına şiddet, darp vukuatları oldu orada. Halkın umrunda mı? Hayır müşterilerinin alayı yine kadındı.
Bu kadar aptal bir toplumu herkes itip kakar. Şunu Ukrayna'da yapmaya kalksan her an dayak yiyeceğim, dükkanımı gelip dağıtacaklar korkusundan iş yapamazsın.
Herkes istediğini giyer ölçüyü kaçırmamak şartıyla Ece Üner'in bir sohbetine rastladım :" bir gün bir haber geldi bize elektrik direğine tecavüz eden bir adam... Sonra bu vakalar olunca herkes açık giyinmese olmazdı derdi kadın kuyruk sallamış vesaire. O gün dedim ki peki elektrik direğinin suçu neydi ışık saçması mıydı.. Parlaması mıydı gece vakti..." O gün anladım ki sorun tecavüze uğramış kişilerde değil zihniyetlerde ahlakta ota hayvana hallenen uçkuruna sahip olamayan insanda..
bir kadın istediğini giyebilir şortta giyer etek de giyer
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ya hoş görmedim ama yorum da yapmayacaktım. Sonra öğrendim ki kafeyi işleten 2 Arap gençmiş. Muhtemelen Suriyeli diyor bu bilgiyi paylaşan adam. Geçici sığınmacı konumundaki bir adamın böyle bir yerde böyle bir işletme açabiliyor olması bile bir soru işareti olmalı. Buranın gençleri bile bizim bir önceki kuşak gibi düşünürken ne akla hizmet bunları ülkenin içine böyle dolduruyorsunuz anlamıyorum gerçekten. Hayır Antalya gibi turistik yerler hep alkollü, müslümanlara uygun olmayan mekanlar içerdiği için Müslümanlara özel bir yer olsaydı ve burayı açan yee türk olsaydı yine hoş görürdüm ama bunun başörtülü kadını almayan mekandan tek farkı böyle bir mekanı geçici sığıbmacı stayüsündeki insanların açabilmesi ama bizim memleket insanımızın aç kalması
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Kocaeli imiş antalya nerden çıktı özür dilerim. Turistik bir yer bile değil. Ticaret ne demek bunu bile bilmeyen geçici sığınmacılara böyle esnaflık veriyorlar ya. Neyse.
Yazıyı yazanın Türkçesi bozuk. Bunu yapan ya suriyeli ya da afgandir. Ülkemize gelip kurallar koymaya başladılar. Birkaç gün bende avm içerisinde bunların tacizine uğradım. Avm yönetimi cocuk parkını yeniletiyor bunları almış işe gelene gidene rahatsızlık veriyorlar. 3 kuruş ucuz olsun diye bunlara iş verenlerde asıl suç
Ben de bir mekan açayım mesela dar paça kot giyen erkerleri almayayım. Ne güzel di mi Elalemin karısına kızına şortlu şortsuz bakarlar salyaları akar ama işlerine gelince açık giymek yasaktır. s. ktirsinler gitsinler hangi arap ülkesine istiyorlarsa
Yani kimin haklı olduğunu tartışmaya bile gerek yok. Kız haklı, bu net. Ancak bu yazıya rağmen oraya girmeye çalışmak, orada oturup bir şeyler yiyip içmeyi düşünmek saçma. Ben böyle bir yazıyı görsem böyle yobazlar para kazanmasın açlıktan ölsün diye oraya uğramam.
Böyle yazan kafe yide hic hos bulmuyorum ama böyle yazan bir kafeninde damarina basa basa inadina gidip orada sorun yaratirsin ki? Madem sana göre bi kafe degil madem cevre kafe konsept itibariyle tercih edilmiyorsun. Gitme arkadas gitme. Dünyada kafe mi bitti. Sonrada kovuldum diyorsun.. eee normaaal bastan istenmemissin oraya. Sort giyindim diye kafeye kabul edil edim deyip algi yaratmaninda hic bir anlami yok. Kafenin konseptini kesinlikle desteklemiyorum halka acik bir kafe aciyorsan herkesin girebilecegi sekildede konseptini ayarlamali yoksa mobbing ortaya cikiyor hic te hos bi davranis degil kesinlikle desteklemiyorum ayrica kiniyorum.
Sort giyinmek suc degil! Kafenin bencede hic hos olmayan bir konsepti var demekki bastanda kocaman yazmis tahtaya uyarisini yapmis istemediklerini. Buna inat girersen kovulursun. Bunun sortla hic bir alakasi yok
Aynen öyle elestiririm. Duyururum konu haline getiririm. Sosyal medA olsun haberler olsun tepkimi gösteririm. Maalesef cokta var böyle yerler. Tabi bu adam kadar acik acik yazamazlar ama acik acik söylerler kovarlar. Üzerine tükürürler ama yazamazlar. Hicte bitmeyecek. Ayni sekilde kiniyorum. Ama damarina basa basa belami aramayada gitmem. Korkarim. Kac türk öldürülüyor kac müslüman öldürülüyor haberlere cikmayan yok edilen bi cok türk var..
Kuruma ait değil sanırım özel şahsa ait. Bu tür kurallar koyabilir bu kuralın yazılı olduğu halde kişi giriyorsa eğer iş yeri haklıdır. Kız suçludur.
Bunu tam tersi kapalı giyinen çarşaf giyinen giremez yasak diyende çıkabilir. Şahsa ait özel sonuçta belki sinir bozucu bir kuraldır ama yapacak bir şey yok. Mesela Edirnede bir lokanta ismi vermiyim şimdi. Allah'ın selamını vermeden girenlere servis yapmıyorlar bakmıyorlarmış bile. Bunun yanı sıra 1 tabakla doymamak terbiyesizlikmiş onlara göre ve bu yüzden 2. tabağı vermiyorlarmış yemek isterse. Saçma mı? Saçma ama özel şahsa ait bu tarz istediği kuralları koyabilir. İşimize gelmeyen durum varsa gidilmemesi gerekli, aksi takdirde bu tarz polemikler kötü olaylar çıkıyor. İş yeri dava açsa hani haklıda ben yazılı olarak belirttim buna rağmen girdiler diyebilir.
İnsanları sınıflandırarak bir yere varamayız. Aynı olay başörtülülerin alınması yasak olsaydı gelebilecek tepkileri çok iyi tahmin edebiliyorum. Ona tepki gösteren her bir bireyin bu yazıya da tepki göstermesi lazım. Tabii bu dediğim bize fazla biraz. :D
👌 benim yorum yaoarak anlatmak istedigimi bir kac cümleyle cok güzel yazmissin.
Acikliktan kasit ne oldugunuda yazmaliydi.. kimine göre tesettürsüz olmakta acik sayilabiliyor.. birde acikcasi bastan herhangi bi grubu ötekilestiren bir kafeye gitmez ayrica kinardim. Ama bu sekilde sortu mesele haline getirerek degil.
İstediğini giyer lakin orası özel mülk adamın böyle bir kurali varsa buna kimse karışamaz diye biliyorum. @Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ çünkü yaklaşık 1-2 ay önce de benzeri bir olayda kapalı bir kadını dışarı cikarmisti işletme sahibi
Otobüste çarşafliya saldıranla bu zihniyet aynı, nedir ya bırakın insanları nasıl giyerse giysin. Bu kadarı çok fazla, ülke Cumhuriyet değil şeriat ülkesi sanki...
insanları bu yüzden ötekileştiriyorlar işte, en büyük cehalet örneği bu yazılanlar. mmahlak sadece insanların tercih ettiği giyim kıyafetler mi ölçülüyor, kimi kimlerden koruduğunu sanıyorlar.. ne bu şort takıntısı.. tam tersini düşünelim şimdi aynı şeyin başörtülü kadınlar için yazıldığını düşúnün ertesi gün işletme sahibi tutuklanır iş yeri ceza alırdı.. demem o ki nasıl ne şekilde bu kadar ayrım var bu kadar mı yozlaşmış beyinler türedi bu ülkede anlamış değilim...
İnsanların içlerindeki pisliği ve yobazlığı dışarı salmaları için gereken bütün zemini bile isteye hazırladılar. Altında kötü niyet ve daha karanlık bir gelecek için alt yapı barındıran bir durum. Aklı selim herkesin birbirini kollaması ve birbirine yakın durması gerek artık. Her şeye alışıyor ve sindiriyoruz, ama durum gerçekten çok korkunç bir yere tam gaz gidiyor.
Kimse gucenmesin de global markalar veya yerel olup subelesebilmis kurumsallasmis markalar dışında bir yerde yeme icme hem riskli hem de konforsuz... böyle seyler oralarda olmuyor...
Hersey olabilir bunu bilemeyiz. Bazen dislanmis hissedebiliyoruz kendimizi ama asil sebebini bilmeden bosu bosunada kendi kendimize kötü enerji vermeyelim.
Otobüscülerin belli saatleri dakikalari var ona göre hareket etmek zorundalar herkese göz yumulsa isleri yürümez. Birine göz yumulsa haksizlik olur. Bazende herseyi anda anda göremeyebiliyorlar.. bazen dalgin olabiliyorlqr evet olmamasi gereken biyer olsa bile nihayetinde insanlar.. veya stresli bi günündedir. Bi cok insana kapi actigi icin gina gelmistir artik acmiyorum diyip basmistir.. belki belki liste uzayip gider. Seni mesgul eden kafanda sortla ilgili özgürlük giyip tarz vs ile ilgili konular varsa bazen farkinda olmadan alinganlik gösterebiliyoruz.. aslinda en büyük zarar bu durumda kendimize belki cok alakasiz bi durumdan öyle davrandi ama kendimize verdigimiz enerjiye bakarmisin.. bosu bosuna gecmis seye takilip üzülüp kesin bundandir diye hüküm veriyoruz. Oysa adamin ruhu bile duymuyor bu düsüncenden.. belkide evet dedigin gibide olabilir.. ama nihayetinde acik acik söylenilen hicbirsey yok. Cok fazlada herseyi üzerimize cekmeyelim :)
Bi bakımdan katılıyorum evet (dalgınlık meselesine) ama şuna hiç katılmıyorum: "Bi çok insana kapı açıp gına gelmesi" şeklinde yazmışsınız fakat zaten adamın işi bu yani yapması gereken bu zaten (aynı diğer mesleklerde olduğu gibi) ama yaptığı hem iş ahlakı hem de insani ahlak olarak doğru değil şimdi bende şunu diyebilirim o zaman onda dert varsa bende yok mu? "okuldan çıkmışım, işten çıkmışım yorgun argın ve saatlerce orada ayakta beklemişim bir an önce eve gidebilmek için" yani.. ben burada "etik" bir durum göremiyorum böyle olduğu zaman
Söyle söyleyim ben soför olsam dakikasinda karsimda olmayan hicbirine kapi acmazdim. Kusura bakmasin. Bi kac kisiye acip sonrada kendime gina getirtmezdim. Benim görevim dakikasinda yerinde olana kapi acmak. Eger son dakika gelip kapi acmiyor diye sinirleniyorsam ozaman bu dediklerim gecerli..
Sanirim biz birbirimizi yanlis anlamisiz :)) öncelikle ben yanlis anlamisim senin durumu. Ben sandim son saniye dakika yetisip acmadigina kizip sortundan dolayi öyle düsündüm sandim. Yani ilk öyle algiladim her nedense :// sanirim sen orada bekliyorken orada durup hic acmadan devam sürdü.. yani tabikide böyle olduysa adamin isi bu plakayi alir yetkililere sikayette bulunurdum. Sortumu hic ortaya katmadan. Cünkü bire bil söz ile böyle birsey söylememis. Hakliyken haksiz yere düsmemek icin. Meselenin kendisini söylerdim. Kendi algiladigim hissettiklerimden ziyade.
Valla hayat sartlari napacaksin kimsenin sabri tahamüllü kalmamis hersey cok cabuk ilerliyor cok cabuk degisiyor hayatin hizi okadar hizli ki diger seyler artiik cok yavas geliyor ve ister istemez sabirsiz tahammülsüz asabi oluyor insanlarda
Bedavaya reklam yapmışlar 🤷🏻♀️🤔 hiçbir işletme sahibi müşteriyi bu şekilde geri çevirmez , böyle tabela asmaz 🤔 iki günde dolar orası.. sonra tabela kalkar.. gelen kişiler biz kazandık gururuyla devamlı gelip boy göstermek isteyecektir
Ağlasın… Cafe istemiyorsa istemiyor. Eğer o cafete gitmek istiyorsa kapalı giyinsin çoj basit 🤓 Cafe en doğrusunu yapmış… kovmanıştır daga çok gitmesini rica etmiştir, abartmayalım değilmi. Cafe haklı 🥸
Şort sorun değilde ben geçen Antalya'da bi kız gördüm arkadaş kilot giyese daha iyiydi yanlardan afedersiniz de özel bölgesi görünüyordu. Bu kadarda olmaz ama
O da başka kafe yokmuş gibi özellikle orayı niye tercih etmiş. Adam müteşebbis, esnaf ve kural koymuş. Gitmeseymiş o Cafeye, ne zoru varmış da gitmiş. Deli mi ne?
Pek inandırıcı gelmedi. İşin içinde farklı bir durum var sanki. Ama böyle bir şey yapıldıysa yanlış tabi. Kafenin ismi ile de bağdaşmıyor zaten. Çok garip.
Bunlar arsızlığı iyice ele aldılar.. Önceden de bu kirli düşüncelere sahiplerdi ama ortaya çıkartamıyorlardı.. Artık var olmayan adalet sistemi sayesinde istedikleri gibi hareket edebiliyorlar..
Bu haber yeni değil ve çok saçma insan istediğini giyer cafede niye böyle yazıyor ne alaka
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Tamamen provokasyon kokan hareketler bunlar. Demekki önceden orada öyle bir şey olduğunu biliyor ve bunun üzerine gidiyor. Küçücük aklı ilede algı yapmaya çalılıyor
Kızın tek paylaşımı bu bir başka taciz olayı çok fazla tesadüf ve ikiside iki gün içinde yalan gibi geldi ki etkileşime girdiği hesapta kürtçü solcugazete
Yani devamli bu kafenin onunden geçerim daha acik kiyafetli kizlar gördüğüm oldu bu haber ne kadar dogru bilemem ama gercekse eğer diyecek laf bulamiyorum insanların kiyafeti kime iyice sacmaladilar artik
Kısıtlayan kim moruk 😁 senin o dediğin sokakta geçerli adam uyarısını aştıktan sonra almama hakkına sahip neyin kafasında sin sen özgürce çıplak gezerim diyorsan o da özgürce ciplaklsrk almayabilirim diyor 😁 özgürlük çıplak gezmeye gelince okke adam almam Özgür hakkım deyince mi linç yiyor de sktr
Okuma özürlüsü olan köpek. Kimse kimsenin hakkını kısıtlayamaz. Çıplak gezmek şort giymek mi? Kapalı kadına biri bunu yapsa ortalığı ayağa kaldırır, açık yapınca doğru hadi lan oradan
popo lalesine bak hele. Kimse kimsenin hakkını kısıtlayamaz. Burası Türkiye Cumhuriyeti ve Laik bir ülke isteyen istediği yere (dini yerler hariç oranın adabı var) istediği gibi girebilir
Lan kardeşim sen anlama özürlüsumusun benimde dükkanım olsa işte kapalı girsin derim ister açık bunun kanunen birbyasagi yok 😁 ünv senelerdir karar aldığında kapalılar girebildim mi hayır neden yönetmeliklerinde vardı bu boş yapıp durma 😁😁
Laik bir ulkemi ulan nezaman laiklik uygulandida bana laiklik tanımı yapıyorsun at gafasi 😁😁 sen hayattan bikmana devam et yönetmelik nedir haberin yok laiklik laf salatası yapma bana
2022 yılında olan bir konuyu bilmem kaç yıllarıyla kıyaslıyorsan, cahilsindir. Ülke gelişmesi lazımken ilerlemesi lazımken sizin gibi kafası geride kalmış insanlar yüzünden geriye gidiyor.
Hahahah beyni olupta kullanmayı bilmeyen habeş maymunu seni gerçi onların vilr belli bir iq seviyesi var. Evet laik devlet diyorum ANAYASAYI aç oku diyorum. Azcık kültür öğren kendisi sanki çok genç
Ulan asıl sen oku madem laiksin 28 Şubat 'ı neden bilmiyorsun mk cahili yönetmeliğine koyduysa adam istediğini yapar bunu anlamayacak kadar beyinsiz primatsin 😁 en basiti şöyle anlatayim da umarim kalın kafan alır amcamlarin lokantası var tamam sadece aile alıyor tircilari almıyor anladın mı sana göre buda yasak dimi 😜
Ben sana veriyorum yeter sana ooo 😁😁 laik devletmis laikliğe laf atan yok ama araştırmayi dahi bilmeyen at gafalisin yorumundan sktr olup gider misin 😁 oku eccuk kanunen lokanta kanununu göster bakalım mk salagi
İnsan kısıtlanmaz diyen senin uydurudugun bir kanun mu kim demiş la bunu 😁😁 ulan at ski hala boş konuşuyorsun yönetmeliğine alırsa bunun kanuen suçu uok anlamaz misin be israf dölü
İnsan madem kisitlanamaz alkollü Arac kullanmak neden yasak 10 dan önce alkol kullanmak satmak neden yasak enbesil 😁😁 sadrazamın sol dassagi boş yapiyoesun hala
Bu nasıl bir türkçe? Eccuk ne? Hadi ben klavyeden dolayı hatalı yazıyorum. Sen direk yazamıyorsun ve bit kadar beyni olan canım herif lokanta konunu ne mk ben sana diyorum ki insan insanı kısıtlayamaz. Adı üstünde insan nasıl istiyorsa öyle yaşar? ALLAHINI SEVİYORSAN AZCIK KİTAP OKU, OKU Kİ ANLAMAN GELİŞSİN. BİR HALT ANLAMIYORSUN
Arkadaşım son kez yazıyorum şort la gitmenin zararı vardır deniyorum kimin ne giydiği umrunda değil fakat lokanta sahibi bar pavyon vs her ne ise bir karar alırsa bunu da belediyeye veya esnaflar odasına bildirir işe almama hakki var anlatabildim mi burada benim amacım seninle kavga etmek değil anla bunu lütfen sadece kanunen şort gienin özgür olduğu varsa almama hakkida var bunu veguluyirim sadece
Anladığınız için teşekkürler, aynı şekilde bende kusura bakmayın. İyiye gitmemiz gerekirken, o kadar dert varken hala bu tarz olayları konuşmak bu ülkenin bir vatandaşı olarak zoruma gidiyor. Ondan dolayı kabaca davranmış olabilirim
Zincir marketlere devlet veya maliye ceza kesenez neden derseniz serbest piyasa var kanune stokculuk yasaktır fakat serbest piyasada fiyatta isteidigi gibi oynama yapabilir bir gerekçe göstererek kısaca devletin yok şöyle ceza keseriz böyle keseriz demesi laf sadece