Yeğenimin çorap cezası hakkında?

Kız yeğenim 14 yaşını geçti ama ergenliğe girdiğinden beri davranışları biraz kontrolden çıkmış durumda. Bildiğim kadarıyla konuşarak çözme safasını geçtikten sonra annesi telefonuna el koymak vb bikaç ceza denemişti ama pek fayda etmemişti.

Geçen gün kendilerini ziyaret ettiğimde ise garip bi durumla karşılaştım. Önce kız kapıyı yalınayak açtı şaşırdım çünkü kendisini bu zamana kadar hiç çorapsız görmemiştim. Bunun dışında beklenmedik şekilde uysal ve nazikti ev işlerine yardım etmek olsun vs. Ama annesi bikaç saat önce arkadaşları ile yürüyüşe gitmesine izin vermemişti.

Beni nazikçe ağırlayıp annesine ufak bi jest yaptıktan sonra yanına gidip fısıldayarak ”Bu kadarı yetmez mi?” gibisinden bişeyler söyledi annesi de tamam dedi. Sonra hemen odasına gidip geldikten sonra ayaklarında terlik ve çorapları vardı yüzü de gülüyordu.

Kızı gittikten sonra kız kardeşim durumu açıkladı. Oldukça etkili bi ceza bulduğunu, kızının ayaklarını göstermekten nefret ettiğini ve bu yüzden artık ne zaman kötü bir şey yaparsa pişman olana kadar yalınayak dolaştırdığını söyledi.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu kabul edilebilir / uygun bi ceza mı? Yoksa istismara mı girer?
Yeğenimin çorap cezası hakkında?