https://t24.com.tr/haber/adalet-bakani-bozdag-kadinlarimiza-secilme-hakkini-tam-anlamiyla-hayata-geciren-ak-parti-ve-erdogan-dir,1037147
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Cahiliye döneminde kadın'ın hiçbir değeri yoktu. Kız çocukları diri diri gömülüyordu. Ancak Peygamber Efendimiz geldikten sonra, kadınların değeri bilindi. şu an ki dönemin hakları ile o zaman ki haklar arasında ne kadar çok fark olsa da, kadınlara bu hakkı ilk Peygamberimiz vermiştir.
Bekir Bozdağ'ın “Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli bir kıymettir, bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi de açık. Devletin denetimi, gözetimi altında her şey açık” dediği görülüyor.
Bekir Bozdoğ' ın her dediğine inanmayın. Çünkü yukarıdaki videoda gördüğü gibi ülkenin en değerli insanı olarak gördüğü Fetulllah Gülen ülkenin en büyük teröristi çıktı. Ülkede kadınlara seçme ve seçilme hakkını tam anlamıyla Ak Parti verdi sözleri de yanlış çıkabilir.

Kendisi Fetullah Gülen teröristine övgü dolu twitler atıp daha sonra bunları gözgöre göre yalanlayan bir insan. Oysa "Twitter arşiv" diye aratınca bu Twitler silse de çıkıyor.
AKP'nin yaptığı nadir iyi işlerden biri bu üniversite öğrencileri ve millet vekilleri türbanlı olamıyordu ama şimdi olabiliyor özellikle okullar da baş örtüsü yasağı kalkması gayet güzel oldu. Bu ülkede giyim özgürlüğü olmalı isteyen çarşaf isteyen mini etek özgürce giymeli
Her ülke hakkında bilgi sahibi olan, insanlarının refah seviyesini bilen ben halkından bu kadar kopuk, ilgisiz, alakasız bir yönetim gördüysem oda İran yönetimidir.
Cevap
12Cevap
Hayır akp ülkenin içine etti. ATATÜRK tek gerçek lider
Gerisini bilemem ama başörtüsü bunların döneminde serbest oldu.
İlk başı kapalı vali, bakan, general hepsi reis döneminde oldu tabiki de haklı
Hahahahahahahahahhahahahahahahahahahah Bunlar neyin kafasını yaşıyor yaa
yani başörtülü kadınlar eskiden seçilemiyordu onu kastetmiş olabilir
insan hakları reformuna imza atmışlar demek öyle :d katılmıyorum ya
Haydaaa Tansu Çiller ve Meral Akşener buna üzüldü :d
saflaşma onlar açık. kafası kapalı bakan kimin zamanında oldu
Eksik bilgi maalesef. Başörtüsü yasağı ne zaman getirildi daha öncesinde kamusal alanlarda takılabiliniyor muydu erken cumhuriyet döneminde durum nasıldı bir bakmak lazım. Şu anki durumda da açık olanın ötelenip yerin dibine sokulduğu bir dönem yaşıyoruz. Kılık kıyafete göre ayrımcılık yapmak bunu siyasi olarak her defasında kullanmak artık bezdirdi
Milletin kirasına %200 zam gelirken adamlar uzaya gitmekten falan bahsediyorlar ileride "uzaya AKP döneminde gidildi" dedirtmek için. Sizce buna katılınır mı?
Doğru söylüyor yalan mı? Bu ülke unutmadı başörtülü muhafazakar insanlara yapılan zulmleri geri kafalı insanları hala ki varlar unutmadı unutmayacaktır
Tek derdimiz olmasa bile en büyük sorunlardan biriydi. İnsanlar artık özgür kadınlar özgür kılık kıyafetine kimse bakmadan okuyup çalışabiliyor senin için dert olmayabilir ama benim için büyük sorundu bence bütün muhafazakarlqr için sizin işte böyle küçük gördüğünüz küçümsediğiniz müddetçe büyük sorunları halk senin zihniyetindekileri 20 yıldır tekmeliyor bu işinde solu sağı yok ayrıca sende mantık olsa böyle konuşmazsın zaten
1860' a kadar kadınlar esir olarak alınıp satılıyordu. Avrupa baskısı ile Osmanlı kadınların köle olarak satılmasını yasaklayınca Arabistan'a Çerkez kadın esirleri alışmış olan Arap şeyhler isyan çıkardı. Atatürk Döneminde yapılan ilerlemeye bak, bırak seçme seçilme hakkını Meclis-i Mebusan' da kadın vekil yoktu. Kadın hastalıkları uzmanı olan üniversitesini okumuş kadın doktor yoktu. Avrupada eğitimini görmüş kadın doktorlar muayene açıyordu. Kadınların miras hakkı erkeklere eşit değildi bir kere. Kadınların şahitliği erkeklerin şahitliği ile bir değildi. Sanki bu ülkede kadın mühendis kadın kadı, kadın vali, kadı kaymakam varmışta Cumhuriyeti Döneminde bunlar yok olmuş gibi konusuyorsunuz.
Ne yani yeniden 1860 laramı gidelim istiyorsun.
1860' lardaki beyaz kadınları farklı olduğu için köle olarak isteyen Arap Seyhlerine hizmet eden döneme gitmeyelim tabi ki. Afganistan' da hala 9 yaşındaki kızların rahmi 65 yaşındaki adalar tarafından parçalanıyor. Kan kaybından ölen kızlar var. Oraya giden iki tane arkadaşım var. Hem Telegramdan hem Instagramdan Afganistan' daki ilkel görüntüleri bana ulaştırabiliyor. 4 çocuğunu yaşayabilmek için 5' inci çocuğunu organlarının çalınmasını göre alarak satan var. En kötü ihtimal organının çalınması ve bir yere ölü olarak atılmak, 65 yaşındaki bir adamla evlendirilmek en kötü ihtimal bile değil. En iyi ihtimallerden maalesef. Pakistan' da ise erkekler AVM'lerin çoğuna alınmıyor. Nedeni alışık olmadıkları için kadınlara bakmaları, fırsat bulurlarsa taciz etmeleri. Pakistanlı birine bunu sorabilirsin. Doğrulayacaktır.
Afganistan Emerullah Hana sahip çıkmadığı için bugün bir uçağın kanadında kaçıyor, Pakistanın ise hiçbir zaman bir Atatürkü ve bizdeki gibi bir ilerlemeci cumhuriyeti olmadı. Bizim ufak sebepler için Cumhuriyet felsefemizi ve Atatürkü kötülemeye hakkımız yok. Yoksa kadın doktorun olmadığı küçük yerleşim yerlerinde tedavi bile olamazsınız veya en iyi ihtimal bir erkek doktor ancak aynaya bakarak sizi tedavi eder. Mısır' da hala aynadan muayene yaparak kadın hastalarını tedavi etmeye çalışan erkek doktorlar var.
Atatürk geçti mi yorumum da? Konuyu saptırma.
Nüfus sayımında yeri bile olmayan kadınların Cumhuriyet ile hem seçme hem de milletvekili seçilme hakkı verdiği halde "Bu ülke unutmadı başörtülü muhafazakar insanlara yapılan zulmleri..." dediğin için yazdım. 1923' den önce de devletin kadına bakışı pek parlak değildi. Vali, kaymakam, adalet görevlisi yani kadı olamayan bir kadın varken nasıl bir haktan bahsedebiliriz ki. Kadının yanında erkek olmadan dışarı çıkmadığı bir dönemden kadının seçme seçilme hakkının olduğu bir döneme geçiş var. İyileşme var yani. Zaten şeriat grupları kadının dışarıda aktif rol almasına, her cinsiyetle iletişime görmesine karşı. Çoğu çocuğunu okula hem Osmanlı Döneminde hem Cumhuriyet Döneminde göndermek istemiyordu. Kadından büfeci olmaz diyen kaç tane seriatçı var. Kadın para alıp üstüne sakız vermiyor yani büfecilik yapmasına karşı olanlar var ama bunları görmeden birkaç yıl arayla yapılan sert kararlara laf ediyorsunuz. Çocuğunu okula göndermeyen gruplara da laf ederseniz en azından adaletli olmuş olursunuz.
Başörtülü diye okula gidemeyen insanlar için ne dieceksin o zaman kafasındaki türbanı okul bahçesinde. Açmak zorunda kalan uzaylıymış gibi davranılan bir kız çocuğunun hakkı ne olacak peki ya da kendi ülkesinde okuyamayıp yurt dışına gidenler. Sırf başındaki örtüden sebep susturulan okul birincilerini içni ne dieceksin sırf başörtüsünden sebep çekiştirilen insan dışı muamele gören insnaalr ne plcak bu parti döneminde serbest oldugunu söylemek istedim.
Sırf solcu olduğu için evine paketler bomba yollanan Bahriye Üçok veya Maraşta sırf Alevi olduğu için kapılarına çarpı işareti koyup öldürülenler için ne diyeceksin? Bu ülkede tek haksızlık 1923 - 2003 arasında yapılmadı. Tüm çevreler Osmanlı ve Türkiye' de haksızlığa uğramıştır. Uludere' de üstlerine düşen bombayla öldürülen bunu 2011' de yaşadı. Furkan Vakfında insanlar daha 2 ay içinde jopju, sopalı şiddeti yaşadı. 2 öğrencinin öldürüldüğü 100 öğrencinin yaralandığı yaylım ateşi 1960' da açıldı. 34 kişi 1 Mayısta Taksim' de 1977' de katledildi. Kuyucu Murad Paşa 1608' de 60 bin kişinin kafatasından kule yaptı. Acıları mı yarıştırıyoruz?
Hayır ama ben soruya cevap verdim.
Bir başkası başa geçse yine aynı olay olurdu. Eskiden kötünün iyisi diyordum ancak son zamanlarda olan olaylar yüzünden bu adama karşı tek bir olumlu görüşüm yok.
Bu saçma beyanata kocaman bir HAAAYIRR diyorum.
Sizin sacmaliklariniza ancak şuurunu kaybetmiş cahiller inanır.
Kimse bana kara olanı, AK diye yutturamaz.
Koyunlara saman masalı anlatmak ile bir farkı yok...
Ben bu kadar cahil insanlar görmedim
AK PARTI BIR EZIKTIR!
sen kedilerinle oyna siyaset akıl işi
Evet türbanlı mv olunamiyordu bir bakıma haklii
İyi de bunu kadın haklarına katkı olsun diye yapmadılar. Zaten kadın haklarına da bir katkısı olmadı bu durum.
Sadece siyasi malzeme olarak kullanılan bir durum oldu.
Partilerde ki kadın m. v oranına bakılınca zaten durum gün gibi ortada.
Ne kadar kolay kandırılan bir toplumuz böyle.
onu TAM ANLAMIYLA yapan Mustafa Kemal Atatürk:)
başörtülü bakan var mıydı o zamanalrda
canım Atatürk Cumhuriyeti ilan edip inkılapları çıkartmasaydı sen şu an şeriatçı bi ülkede diri diri toprağa gömülüyor ya da millete köle olarak satılıyor olurdun. Şu anki cb yapması gerekeni yapmış ama bu Atatürkten daha iyi yaptığı anlamına gelmiyor şu an aldığın nefes bile Atatürk sayesinde
@Deliyimbendeliyim Kadın başörtüsü demek değil. Atatürk kadınların önünü açtı, kadının toplumun, devletin ve endüstrinin bütün kurumlarında yer alabilmesini sağladı. Osmanlı'da kadın zaten evde oturan ve kapanmadan sokağa çıkamayan bir varlık olduğu için kadına kapanma veya kapanmama özgürlüğünü veren kişi Atatürk olmuştur. her şey burada başlar zaten, sen 2022 yılında hala kafanı kapatma derdindeysen seninki geriye gitmek, Atatürk ilerisi için yaptı ne yaptıysa, sana bir şey çıkmaması normal.
@Deliyimbendeliyim Osmanlı da üniversite mezunu kadın hastalıkları uzmanı bilr yoktu. Yabancı ülkede üniversite okuyup Türkiyem coğrafyasında bu mesleği icra ediyorlardı. Osmanlı da kadınlar Meclis-i Mebusan' da bile değildi. Gelinen noktaya bak. Atatürk Döneminde hem pilot kadın vardı hem memur kadın vardı. 1860' a kadar kadın esirlerin kendilerinden 40 yaş büyük Arap şeylere satılması bilr yaşandı. Avrupanın zorlamasıyla Osmanlı yasaklayınca Çerkez Kadın Esirlere alışkın olan Arabistan' daki şeyhler isyan etti.
evet doğru. önceden kapalı kadınların seçilme hakkı yoktu.
Doğrudur
hı hı aaaaynen öyle aaaaaaaynen!
Milleti canım yerine koymuyorlar, millet canım.
Gündemi değiştirmeye çalışıyorlar sadece
Baş ordulular daha once secilemedigine göre hakli
Ya kardeşim bak işine
Kariyer planlaması Cem Yılmaz'a rakip olmak..
LQLÖZOAPŞQŞZMOQPQPPAKQPQP aynen aynennnn
Aynen aynen
Hayır
Bunu buradan alın
Ya sende bi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?