AKP'li Turgutlu Belediye Meclisi üyesi Nevim Baş:
"Atatürk, seçme ve seçilme hakkını başörtüsü olmayan kadınlara vermiştir.
Bana seçilme hakkını Cumhurbaşkanımız vermiştir."
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer AKP'li Turgutlu Belediye Meclisi üyesi Nevim Baş:
"Atatürk, seçme ve seçilme hakkını başörtüsü olmayan kadınlara vermiştir.
Bana seçilme hakkını Cumhurbaşkanımız vermiştir."
5 Aralık 1934 yılında, 2877 sayılı resmi gazeteyle, kadınlarına seçme ve seçilme hakkı tanındı. Bir bakalım gazete ne diyor? Belki ben yalan söylüyorumdur...

Madde 10 - Yirmi iki yaşını bitiren kadın, erkek her Türk milletvekili seçebilir.
Madde 11 - Otuz yaşını bitiren kadın, erkek her Türk milletvekili seçebilir.
Muhtarlık ve belediyeler için hazırlanan kanunlar da vardır. Onları da araştıran bulur.
Yani görüldüğü gibi yaş sınırı haricinde, başörtülü kadınların seçilemeyeceğine dair bir madde yoktur.
Nevim Baş, boş yapıyor. İşine baksın, aldığı parayı cukkalasın.
Doğru diyor cumhurbaşkanı verdi onlara, yoksa kim vekil yapar onları be anayasadan dahi haberi olmayan seçme ve seçilme haklarının kaç yılında kimin verdiğini bilmeyen g***zekaklı güruhu kim sokar meclise vekil diye seçilmiş kişiler bunlar işte doğru yani
Bu açıklama beni hem tarihsel açıdan hem de kadınların yıllardır verdiği mücadele açısından üzüyor açıkçası 😕🇹🇷 Atatürk dönemindeki kıyafet baskısını bugün hâlâ böyle yorumlamak, kadınların emeğini ve laik hukuk düzenini görmezden geliyor bence.
Seçilme hakkı kimsenin lütfu değil, anayasal bir hak ve bedeli de yıllarca ödenmiş bir hak ✊ Kadınları başörtülü–başörtüsüz diye ayırmak da çok tehlikeli. Sen ne hissettin bu sözleri duyunca? 🤔💬
Cevap
2Cevap
Bende şöyle bir yorum getireyim bari. Atatürk seçme ve seçilme hakkını kadına vermiştir ama kadınlarına seçim yapmasınada müsade etmemiştir. Bu nasıl bir yorum sizce?
Doğru demiş. Yalan mı aminuyum 😏
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?