'Dünyada hiç bir milletin kadını “Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu Kadını kadar emek verdim,” diyemez! ' ''Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.'' "Kadınlarını geri bırakan toplum geride kalmaya mahkumdur." Bu sözler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Atatürk'ün kadınlarla ilgili sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
4. Kadın olmaktan kurtaran bir adam'a saygısızlık Hiç bir diyarda yok, Atatürk'ü sevmeyebilir veya Görüşlerini benimseyebilirsin lakin Saygı duymak zorundasın.. Bir söz ile kapatmak istiyorum tam da bu söze karşılık,
" Ben Ne eyleyeyim, Cariye, Sultanına Köle olmayı benimsemişse...
Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin geçtikleri bütün öğretim basamaklarından geçeceklerdir.
Cok dogru görüşler. Mesela şu sözü "Kadınlarını geri bırakan toplum geride kalmaya mahkumdur." ... şu an geride kalmış bir toplum olmuşluğumuzun en iyi göstergesi.
Sözlerini her okuduğumda sanki ölmemiş gibi hissettirebilen tek insan. Çünkü bugünlere onun sayesinde geldik ve onun ilkeleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Onun ilke ve inklaplarını saptırmak isteyen onun varlığını yok göstermek isteyenler herzaman saklanacak çakal deliği aramak zorunda kalacaklar.
Atatürk sayesinde kadınlar özüne döndü şu an Türkiye'de başbakan dahi olabiliyorlar ya Atatürk olmasaydı bak arabistana kadınlar ehliyet bile alamıyorlar bir erkeğin 5. karısı olup görevleri çocuk yapmak oluyor şu an modern Türkiye'de kadın erkekle eşit bence en doğrusu kadın demek Anne demektir
Sözlerinin üzerine daha ne denebilir ki? Atamın karanlıktan söküp aldığı, sosyal hayatta yer verdiği kadın şimdilerde ona küfrediyor... Bazen hiç kendini bu kadar yormasaydı diyorum zira düşman gemisine binip, düşmana sığınan daha değerli oldu!
Ataturkun dusunceleri saptirilmadan kullanilsa bu ulke kiyamete kadar surekli gelisir.. Ama ya din ticarileri her zaman oldugu gibi ortadogu kafasindan kurtulamiyorlar..
Dün akşam otobüs durağında lokum ve kırmızı güllerle bekledim seni kardeşçan evlenme teklifi edicektim 💚💚❤😂😂😂😂😂😂 ama yoktun neden bari bu akşama geçerken uğrada 2 dk bari 😂😂😂😂😂😂👨❤️💋👨👨❤️💋👨👨❤️💋👨👨❤️💋👨❤❤😂😂😂💟💟💟💗💗♥♥♥💖 kardeşçan 😂😂😂😂 @BenimsinDemiştim
En İyi Cevaplar