Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Şimdi birileri çıkıp ‘Aç kaldık’ diyor. Ya vicdansızlık yapma, ne aç kaldın. Aç kalan falan yok” dedi.
DEİK Merkez Ofisi Açılışı ve Ustalara Saygı Ödül Töreni’nde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:
* (CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘kaçış planı’ açıklamaları) Erdoğan’ı 15 Temmuz gecesi kaçırtamadınız, ama sen tankların arasından kaçtın.
* Yeni ekonomi programımızın en büyük güvencesi sizlerin azmi, gayretidir, çalışmalarıdır. 2001 krizlerinin ağır yükü altında ayakta durmakta zorlanıyordu.
* Marmaray’ın yapılışı herhalde rastgele bir olay değildi.
* Sürekli olarak yapmış olduğumuz zamlarla, parasal düzenlemelerle vatandaşın imkanlarını nereden nereye getirdiğimiz ortada.
* 27 Mayıs’ta bu CHP ne dediyse, inanın bugün de aynı şeyi söylüyor. Ne diyorlardı o zaman, rahmetli Menderes ve arkadaşları için ‘Uçaklarla dolu altın ve pırlanta kaçırdılar.’ Şimdi aynı şeyi şu andaki Bay Kemal benim için söylüyor, eline diline dursun.
Sağlıksız, yetersiz beslenme, bir nevi aç kalmadır. Düşük ekonomide, hergun bol makarna, ekmek.. vs ile beslenen, evine doğru düzgün et girmeyen çok sayıda insan var. İşte tüm bu insanların vebali senin ve sana oy verenlerin üstündedir. Halkın parasiyla lüks yaşam sürüyorsun. Burası İsviçre değil. Halka refah veremiyorsan, senin de lüks yaşam sürmen haksızlık olur.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türkiye de dövizden, konuttan, kiradan, altından, arsadan, arabadan zengin ya da yeni zengin kesim ortaya çıktı onlardan dönen ve duran varlıklarını 3e 43 katladı son 4 yılda.. ama özellikle son 2 yılda tavan yaptılar ve çok ciddi bir nufus bu yeni kesim... fakir olanlar zaten her dönemde fakirdi.. akp ile kemalist sermayenin karşısına gelen en tepedeki akp ile yeni kurulan anadolu sermayesinin zaten kapışması ayrı... o yüzden Türkiyenin gerçekten aç kesimi %5 veya %10 luk kesimi...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Muhakkak çok fakir ekmeğe muhtaç insan her toplumda vardır ama İstanbul için konuşuyorum Avmler ağzına kadar tıka basa dolu Araplar, turistlerde var tabii ama onlar kendilerini belli ediyor zaten. Herkes marka giyiniyor, lüks mekanlarda takılıyor. Ama alkoldür sigaradır bunlar pahalı işler. Gariban işçi sigaradan ithal tütüne terfi etmiş akşamdan akşama 2 duble rakısı yok vs.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Al İşte Dediğim gibi Hep Söylüyorum Bu Herifin Vatandaş Umrunda Değil Tabi Kendisine Giren Çıkan Yok Tabi Ülkeyi normal durumda görür Tayyip efendi Eğer Adamsan Bi dene bakalım halkın maaşıyla Gün geçir asgarî ücretle Bakalım gör Bak Ne Oluyor Kör şeytan kafasını patlat şu herifin it ya
Keşke açlıktan kendini banyoya gidip asan baba kendi canına kiyicagina şunu öldürseydi ülkenin ateist olmasi ve psikolojik sıkınti çekmesinin tek sebebi Erdoğan
İnşallah Böyle Cehalet Adi zihniyetten kurtulur Türkiye de Ne zaman Acaba Türkiye nin ekonomi olarak düzeleceği Günü iple çekiyorum Battıkça Batıyor Maalesef Herşeye zam üstüne zam bu zamları Getirenlerin kafasını Koparmak Gerekiyor