Kaç yaşına gelirsek gelelim içimizdeki çocuğun bizi terk etmediğini hissettiğimiz zamanlar olur. İşte bugün, tam da öyle bir gün! 💖
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı #BizdeÇocuktuk diyerek kutluyoruz! 😎🎈
KizlarSoruyor Ekibi Olarak #BizdeÇocuktuk 🎉23 Nisan 'da yapılacak gösteri için günlerce provalar yapmayı, sınıfın camlarını Türk bayraklarıyla süslemeyi, bayrama özel kıyafetler giymeyi, kürsüde şiir okurken dizeleri şaşırsak da heyecanla devam etmeyi ve 23 Nisan 'a dair daha birçok şeyi çok özledik! ✨KizlarSoruyor Ekibi Olarak #BizdeÇocuktuk 🌸Sen de 23 Nisan kutlamalarının heyecanını özlediysen #BizdeÇocuktuk etiketiyle çocukluk fotoğrafını paylaşabilir, sosyal medya kutlamalarımıza dahil olabilirsin KScan! 💜👇
Bütün çocuklarını Atatürk'ün izinden giden bütün gençlerin 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk Bayramı kutlu olsun, dünyada hiç bir çocuğa verilmeyen bir ayrıcalık Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk çocuklarına ve Türk evlatlarını verilmiştir.
Bundan dolayı ne kadar gurur duysak ne kadar Onur duysak azdır her ne kadar Mustafa Kemal Atatürk unutturmaya çalışan bir toplum olsa da unutturmaya çalışan insanlar olsa da hiçbir zaman onun ülkelerinden sapmadan onun gösterdiği hedeften sapmadan ilerlemek bizim en büyük görevimizdir.
Çocuklarımızı öncelikle Allah'ın rızasına uygun yetiştirmek helal haram boyutlarını öğreterek yetiştirmek daha sonra da vatanını milletini seven faydalı aynı zamanda annesine babasına hayırlı bir evlat olacak şekilde yetiştirmek birinci vazifemiz olmalıdır.
Çünkü bir çocuk işlenmemiş cam gibidir onu dünyaya getiren anne baba onu nasıl şekil verirse çocuk ilerleyen dönemlerinde o şekilde olur.
23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk Bayramı kutlu olsun 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Doğum günü pastasını kesen komşuma "küçük dilimi arkadaşlar arasında paylaştır, pastanın geri kalanını bana ver" bakışı attığım 1987 senesi.
Kardeşimin piyasada olmadığı ve şerefime verilen onur yemeğinde, bizimkilerin arasında hafif çakır keyif olduğum sene "uzat şu Clark'ı" dediğim an...
1991 Yılında 23 Nisan etkinlikleri kapsamında neden asker kıyafeti giydiğimi hâlâ anlamadığım ve beş dakika sonra tüm okula ve onların anne ile babalarına, eşe dosta, düşmana, okuyacağım şiir öncesi.
Ve herkesin beni dikkatle dinlediği o an! Atam'a şükürler olsun, bize bu anıları yaşatacak bir ülke, bir cumhuriyet ve bir gelecek bıraktı. Hepimizin 23 Nisan 'ı kutlu olsun 💐😊.
Dünyada eşi ve benzerinin olmadığı tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını bizlere armağan eden en başta Atatürk ve onun silah arkadaşlarına sonsuz şükranlarımı bildiriyorum. #BizdeÇocuktuk hatta bizim çocukluğumuzda bu gibi ulusumuz adına önemli ve anlamlı günlerde stadyumlarda etkinlikler yapılarak kutlanırdı. İnsanlara ulus olmanın ve o ulusa egemen bir güç olduğu gerçeğini göstermenin buna istinaden ise bu egemen ulusun geleceği olan çocuklara bu duygu ve düşüncenin aşılanması sağlanırdı. Şimdilerde ise... 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Mutlu Olsun.
Çocukken 23 Nisan haftasonuna denk geldiğinde zorla okula götürülürdük. 😀 Okullarda süslemeler yapardık gösteriler olurdu. 🇹🇷 Şimdi , geriye dönüp baktığım da çok güzel zamanlardı gerçekten.
Çocukken büyümek tek isteğimdi , şimdiyse tekrar çocuk olmayı isterim.
#BizdeÇocuktuk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.
Öyle bir gün vardır ki dünyada eşi benzeri yoktur. Atamızın ; “Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.” diyerek geleceğin mirasını çocuklara 23 Nisan 'ı armağan ederek göstermiş oldu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun 🇹🇷
Bizim ülkede çocuk bayramı 1 Haziran kutlanmasına rağmen 23 Nisan gelince içim kıpır kıpır oluyor😄
Hiç eksik kalır mıyımm yıl 2002 galiba neden siyah beyaz hiçbir fikrim yok ama atiyim şuraya kocaman tokalı minik Asi'yi 😊🌸 #BizdeÇocuktuk 23 Nisan kutlu mutlu olsunn🥳
Kızlar Bir Adım Öne canım Ata'm yine nasıl evrensel bir karar almış.. Ne de güzel yapmış ki 100 yıl geçse de hala içimizdeki çocuklar ortaya çıkmış..😎 Tüm arkadaşlarımın içindeki çocuğun bir ömür yaşamasını diler, karizmatik çocukluğumu aşağıya bırakırım 🥰 #BizdeÇocuktuk
Evet, varım. İnsanın karakteri/kişiliği çocukken gördüklerinden zaman ile oturmaya başlar, öz benliği ile.
Bir baba elinde kitap okur ise o çocuk babasını örnek alır. Aynı babanın kötü alışkanlığını çocuğa yansıtır ise çocuk ister istemez babaya çeker. Sadece baba için konuşmak doğru olmaz aslında. Anne ve baba diyelim biz.
Geleceğe ışık tutan çocuklar istiyor isek bunu önce kendimiz aydınlığa ulaşarak yapalım ki çocuklarımız bizim ile yansımaya devam etsin.
Hemen hemen her 23 Nisan etkinliklerine katıldım. Barış Manço şarkıları söyledim ve resim sanatımı gösterdim.
Ayrıca balon patlatma ve çuval yarışı gibi birçok yarışmaya da katıldım ve hepsinde de sonun oldum dfsfsBu da 1. sınıfta iken 23 Nisan 'a giydiğim takımım ve papyonum. Aynı gün fotoğraf çekilmişti. :)
“Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız.” Mustafa Kemal Atatürk
Önce çocuğu olanlarının çocuklarının, sonra çocuk ruhunu kaybetmeyen herkesin bayramı kutlu olsun.🇹🇷
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! 🇹🇷 Ben çocukken okullarda, stadyumlarda kutlanırdı 23 Nisan 😇 Konserler olurdu, tüm gün eğlence nerdeyse :) çok güzel günlerdi. #BizdeÇocuktuk 🇹🇷
Dünyada çocuklara armağan edilmiş başka bayram yoktur.
#BizdeÇocuktuk ve bizim kahramanımız hep belliydi #MustafaKemalAtatürk Küçük hanımlar.. küçük beyler.. Bayramınız kutlu olsun. Bu ülkenin ışığı sizsiniz ❤️
#bizdeçocuktuk hiç olmadım. Anne işe gider bana para bırakırdı. Alışveriş, yemek yapmak, bulaşık, kardeşi okula bırakmak ve okuldan almak, faturalar için kuyruğa girmek, gazete promosyonları için kuyruğa girmek vs hep bendeydi. Oyuncak vs istersem harçlıklarımı biriktirirdim.
Benim çocukluğum Darbe ile gelenlerin zamanına geldiği için bayram havası yerine eğitilmiş küçük çocukların asker gibi komutla öğretilmiş şeyleri yaparlar ve bunun adı eğlence olurdu. Hala böyle midir soksa , dışarı çıkıp keyiflice ailesiyle, şehir de gezilen bir yerlere gidilen yemek yenilen yani bütün gününü ailesiyle vakit geçiren çocukların bayramı değil mi 🤘🏻
#BizdeÇocuktuk 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Kutlu Olsun. İlkokul çağlarımız da 23 Nisan Bayramı geldiğin de yürüyüşler yapardım içten içe kıpır kıpır kutlardık. O eski günlere geri dönmemiz dileklerimle.
Öncelikle ülkemde kalbi cumhuriyet aşkıyla atan ailelerin ve minnacık kalplerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyorum❤❤.
Benim çocukluğuma ait cok az fotografim vardı. Onlardan birtanesini bulmak biraz ugrastirdi. Çıkaralım tozlu raflardan o zaman #BizdeÇocuktuk diyerekten..
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920 günü kurulmasının onuruna, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından sadece Türk çocuklarına değil, bütün Dünya çocuklarına armağan edilen, her yıl 23 Nisan günü kutlanan, Türkiye'nin milli bayramıdır. İçindeki çocuğu unutmayıp yaşatöaya devam edenlere ve tüm dünya çocuklarına kutlu olsun diyorum.🇹🇷
ne guzeldi o günler heycanla beklerdik defalarca prova yapıp sevinin küçükler şarkısını soylerdik tütü etekler ona uygun ayakkabilar ve tisortler bazen oyun havasi bazen kucuk bir gulumseme ile siirler şarkılar sınıfı bayraklarla donatmalar suslemeler gercekten bizim bayramimizdi o gun cok mutlu olurduk
#BizdeÇocuktuk koşar oynardık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun. Temennimiz dünya üzerinde yaşayan tüm çocukların taciz, tecavüz olmadan yaşaması. İyi bir vatandaş olarak bizim görevimiz de böyle durumlara sessiz kalmamak. Anti vatandaş olarak duyarlı olmak. Sessizliğe ses olmak. Unutmayalım ki bizler de çocuktuk.
#BizdeÇocuktuk o zamanlar güzeldi stadyumlar da çoşkuyla kutlanmayı planlanan o gün nedense yağmurla kesilirdi:) eğlenceliydi ama yağmurda ıslanmak bile güzeldi.. Eski güzel günler.. 23 Nisanımız kutlu olsun..
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramımız kutlu olsun. En kötü günümüz böyle olsun. Çocukken sabah 09:00 da kutlamalara gitmek o kadar mutlu ederdi ki beni, içim de hep bir huzur, hep bir umut olurdu. #BizdeÇocuktuk
Çocukluk çok güzel bir duygu😊☘️ Bir zamanlar #BizdeÇocuktuk. Hayatın renklerini keskin renk ayrımlarını hissetmeden yaşadık. Büyüdük ve yeni nesillerin de aynı şekilde yaşamasını sağlamak için elimizden geleni yapabiliriz umarım 😊
çocuklar her yerde güzeldir tertemiz birer sayfadır çocuk, bu sayfa ne ile dolar ise onu işler, çocuklara çok ehemmiyet verelim, sorumluluk ve iman bilinci ile yetiştirelim ki hem onların geleceği hem ülkenin geleceği güzel olsun
Sabah ilk saatlerinden itibaren etrafta cıvıl cıvıl çocuk sesleri, mutluluklar. Çocukluğuma gittim elbette #BizdeÇocuktuk dedim kendimce. özlüyor insan o günler. Kıymetin bilinmesi gereken bu günlerde tüm çocukların bayramını kutlarım :)
Dünyada tek çocuk bayramı olması bile atatürkün ne kadar ileri görüşlü dünya lideri olduğunu gösteriyor. Cumhuriyeti kuranların mekanları cennet olsun yaşasın 23 Nisan
Keşke atamın emrinde büyüyen bir çocuk olaydım Atatürk sen bize bu bayram mı hediye ettin 26 yaşındayım ama her 23 Nisan da ruhum bir çocuk gibi mutlu oluyor
O kadar lider içinde çocukları düşünen ve en önemli günlerden birini çocuklara armağan eden bir liderimiz olduğu için dünyanın en şanslı milletiyiz. #BizdeÇocuktuk🥹
23 Nisan neşe doluyor insan sevince özler rüyada yolunu tuttu ve yılda tekrar tekrar çekilerek bir şey yok canım nedir sıkıntı var meşgule alıyor beni böyle sev ya terk et
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Dünyada ilk ve tek bunu düşünen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. #BizdeÇocuktuk
Tüm dünya çocuklarının savaşsız , eziyetsiz ve birde teknoloji bağımlılığı olmadan çocukca yaşacakları koşup eğlene bilecekleri bir Dünya temennisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Tek bildiğim çocukluk yıllarımı ardımda bıraktıktan sonra bir daha hiçbir şey aynı tadı ve mutluluğu vermedi. Yaşamak çocuk olmakmış o da kısa sürdü ve bitti. Şimdi ise bitkisel hayat.