23 Nisan geldi mi kalbi minik bir serçe gibi pırpır çırpınanlar burada mı? Biz çok heyecanlıyız. Bayraklarımızı astık, çocuklarımızın saçlarını taradık, bayrama hazırız. :) Madem evden de çıkamıyoruz, bu bayramı KS'de beraber kutlayalım.
Mahallenizdeki 23 Nisan coşkusunu fotoğraflayıp görüşlerde paylaşır mısın KScan?
Çocuklarınız, kardeşleriniz, cama yapıştırdığınız gökkuşağı resimleriniz, karşı komşunuzun astığı bayrak... Hepsi olabilir. Haydi sen de coşkunu paylaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı birlikte kutlayalım. 🎉🎈🎉🎈
23 Nisan'da çocuk kalbinizden öperiz! Mahallenizdeki 23 Nisan coşkusunu paylaşmaya hazır mısınız? 🎈
İlk defa bir 23 Nisan'ı evde geçiriyoruz ve farklı bir deneyim gibi görünse de içim burkulmuyor değil. Çünkü biz ailecek her 23 Nisan'da mutlaka bir kutlamaya katılır, kalabalığa karışır ve çocukluğumuzdaki kadar neşeli bir gün geçirmeye gayret ederdik. Bu sefer evde olmak neşemize engel değil, bakınız :) :
Tüm çocukların ve her daim içindeki çocuğu sevenlerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!
Neeşeeeeleeeneeeliimmm :) Çocukların bayram sabahı kıyafetleri, ellerinde bayraklar, saçlarını anneleri taramış, gözleri uykulu ama ne olacak acaba heyecanı da var kalplerinde. Yollara düşüp kutlamalara dahil oluyorlar. Sonra anneleri ve babaları onları hamburger yemeye götürüyor. Lunaparkta 2 oyuncağa binme izni var. Eve gelince günün kritiğini yapıyorlar, en heyecanlı anlatan gene çocuk. :) Bizim de var bir hayalimiz.
Mahallemizde çocukların yer aldığı her evin camı böyle güzelce süslenmiş vaziyette. Sabah da çocuklar camdan cama birbirleriyle sohbet edip şarkılar söylüyordu şimdi çekildiler evlerine 🙂 tüm çocukların bu bayramını kutlarım, bu zor günlerde böyle coşkuyla yapılan etkinlikler onlara moral olacaktır 🙂 Süslemenin bir örneğini de bırakıyorum şuracığa
Küllerinden yeniden doğan bir milletin dirilişinin en büyük ayağıdır TBMM'nin açılışı, evet bu önemli ama bunu daha da önemli yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu güzel günü bu güzel ülkenin Türk ve dünya çocuklarına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak hediye etmesidir. Dünya çocukları olmasının amacı Atatürk'ün "Yurtta sulh cihanda sulh" anlayışından gelir... Ulusun egemen olduğu bir devlet olduğu için "Ulusal Egemenlik" ve - Çocuk gibi neşeli masum sevecen ve tatlı bir devlet olduğu için ise - "Çocuk Bayramı" denilmiştir bana göre... Başta tüm çocuklarımızın sonra tüm Türk ulusunun bu güzel ve anlamlı bayramını her ne kadar zor zamanlardan geçsekte kutlarım TBMM sadece bu ülke için değil diğer Türki Cumhuriyetler için birer örnek teşkil etmiş onlara ilham kayağı olmuştur. İlelebet var olacağına gönülden inandığım güzel ülke Türkiyem bayramın kutlu mübarek olsun...
Bugün benim için ayrıca anlamlı. Oğlumun 1. yaş doğum günü. Ne hayaller kurarak beklediğim bir gündü.100. yıl konseptli bir doğum günü h zırlamak istemiştim. Ama #evdekal dığımız için pek mümkün olmadı. Aslında önemli olan bu değil evet başta üzülmüş olsamda oğlumun yanımda ve güvende olması benim için herşeyden daha önemli. 100. yılımız ve çocuk bayramımız kutlu olsun. Bugün bir milat daha olsun ve bundan sonra çocuklar ölmesin, acı çekmesin hep mutlu olsunlar. Bizimde içimizdeki çocuklar hep var olsun ❤ #23NisanKutluOlsun 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷 #AnKaKuŞu 💕
Mustafa Kemalim, Paşam, Gökte Yıldızım, Ayım, Güneşim.. Armağanın daim olsun.. Kutlu ve Mutlu olsun, nice 23 Nisanlara..! ISTIKLAL MARŞI>Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;O benimdir, o benim milletimindir ancak. Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilâl! Kahraman ırkıma bir gül… ne bu şiddet bu celâl? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl, Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl. Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım;Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Garb’ın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar;Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir îmânı boğar,"Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar? Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın;Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın…Kim bilir, belki yarın… belki yarından da yakın. Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehîd oğlusun, incitme, yazıktır atanı;Verme, dünyâları alsan da, bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ? Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ, Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ. Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli:Değmesin ma’bedimin göğsüne nâ-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dînin temeliEbedî yurdumun üstünde benim inlemeliO zaman vecd ile bin secde eder –varsa- taşım;Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır rûh-i mücerred gibi yerden na’şım;O zaman yükselerek Arş’a değer, belki başım. Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl;Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl! MEHMET AKİF ERSOY
Ulusal egemenliğimizin 100 yılı kutlu olsun.. Yaşasın bağımsız Türkiye Cumhuriyeti. Atam izindeyiz! Fırsat olursa görselde ekleyeceğim inşallah @KızlarSoruyor
Ülkemiz için tarihi dönüm noktalarından biri olan TBMM’nin açılışının 100. yılını kutlarken, bu önemli günü tüm çocuklara bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! ❤️ #23Nisan
Bu devlet varolduğu sürece nice 100. yıllar görecek milletimiz. Bu günün çocukları, yarının büyükleri olan tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım.
hep bana garip gelmiştir. bir yanda ciddi bir eylem. siyasi birşey. tbmm açılıyor. osmanlıya karşı bir başkaldırı. isyan hareketi aslında. ama sonra osmanlı padişahını ve hükümetini saf dısı ediyorlar. neyse o değilde. asıl demek istediğim diğer kısmı. cocuk bayramı. 2 si tezat gelmiştir. yani ulusal egemenlık ve cocuk bayramı. cocuklar siyasetten anlamaz bilmez ilgilenmez. sosyalojık acıdan yani. bu yazdıklarım sadece tespit yorum ıcermıyor. eleştirmeyin lütfen. iyiki böyle olmus ya da cok kötü olmus vs bir fikir ifade etmiyorum. bu arada kutlarım tabiki. 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocukbayrmanını
Koskoca 100. yıl dile kolay. takvim yaprakları devirirken, böylesine özel günü, evlerden kutlayacak olmak biraz hüzünlü olacak olsa da, kutlanacak çok özel bir günümüz var diyerek neşe doluyoruz. daha nice bu güzel bayrak altında bayramlar kutlamaya. 🇹🇷 içimizdeki çocukla beraber, hepinizi bende kutluyorum. 🇹🇷
İnsanlar umutları ile yaşar ve onlara tutunurlar... Çocuklar da bizim geleceğimiz ve umutlarımızdır... Başta ülkemiz ve bütün çocukların bu güzel Bayram’ı kutlu olsun ve bu bayramı geleceğimize değer ve onlara armağan eden Ulu Önderimizi Saygıyla anıyorum...
Ülkemiz için tarihi dönüm noktalarından biri olan TBMM’nin açılışının 100. yılını kutlarken, bu önemli günü tüm çocuklara bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! 🇹🇷 #23Nisan
Mahallede değilim köydeyim. Köyde de en genç çocuk benim. Benden bir üstü 40 yaşında. Askere giderken aldığım bayrağımı astım balkona yarın hoparlörden istiklal marşı açıp katılmayanları marş bittikten sonra barabelli ile vurcam. Tüm çocuklarımızın ve tüm "Türkiye Cumhuriyet'i" vatandaşlarımızın ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun.
Ortaokulda bile benim için ders olmaması dışında pek bir şey ifade etmezdi bu. Mecbur kalmadıkça saçma bulduğum okul etkinlikleri dahil hiçbir şeye iştirak dahi etmezdim. Bizim bayramımız olduğunu söyleyip sonra saatlerce bizi oradan oraya tören alayı gibi yürüten saçma bir düzendi.
Çocuklara verebileceğiniz en güzel hediye parlak bir gelecektir. Bu da sosyalizm ile mümkündür.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız tüm halkımıza kutlu olsun. Bize Halkın kendi kaderini kendisinin belirlediği bu çağdaş sistemi ve bu bayramı armağan eden Büyük Önderimiz, Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve sevgiyle anıyorum. Ve utanıyorum maalesef... :( Utanıyorum Atamdan, çünkü biz onun emanetine gerektiği gibi sahip çıkamadık. Yahudi & At Hırsızı abd işbirliğinin çıkarları için yaptığı projeleri süzemeyip, yenildik... :(
Nerde o eski bayramlar diyecem klasik olacak ama gerçekten öyle biz çocukken her 23 mayıs 19 mayısta statlarda gösteriler törenler eğlenceler olurdu o sabah heyecanlı uyanırdık kendi adıma mutluyum iyi bir çocukluk geçirdim ama şimdi ki nesile üzülüyorum. Gazı Mustafa Kemal paşamızıda bir kez daha saygı özlem ve minnetle anıyorum yerin dolmaz BAŞKOMUTAN 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN. BAŞTA ATAMIZ M. KEMAL ATATÜRK OLMAK ÜZERE BİZE BUGÜNLERİ ARMAĞAN EDEN TÜM ŞEHİTLERİMİZİN VE KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞLARININ RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN.
Çocuk varsa varız deyip onu koruyan gözeten egemen ulusumuzun dünyaya hediye ettiği bu gün kıyamete dek sevinçlerle kutlansın.çocuklarımızın gülüşleri uzayda çınlasın.🤗😘
Kutlu olsun, çok sevdiğim ama hiçbir etkinlikte yer almadığım, izleyen olarak kaldığım yine de izlerken bile içten eğlendiğim günümüz. Bunu hatırladım. Neyse yine de seviyorum hâlâ. :") 🎈
Keşke dışarıda coşkulu kutlayabilme imkanımız olsaydı... Bu bayram hem buruğuz hem de mutlu :) 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun ! :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu, mutlu olsun 🌺 Dilerim yine okullarda kutlanması nasip olur.
Ne mutlu türküm diyene100 yıl geçsede unutmayacağîzNİCE 💯YILLARA Beni görmek demek 💯'ümü görmek demek değildir. Benim Fikirlerimi Duygularımı anlıyorsanız bu benim için yeterlidir BAŞBUĞ ULU ÖNDER MUSTAFAKEMAL ATATÜRK