Herkesin ihtilal bayramını kutlarım.
Hatırla Menderes
O meş'um geceyi
Kütahya yolunda
Yediğin silleyi
Hatırla Menderes
O meş'um geceyi
Kütahya yolunda
Yediğin silleyi
Böyle cümlelerle insanları kutuplaştırmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Menderes türkiye tarihinde siyasetçiler arasında en nefret ettiğim ilk üç isimden biridir ama idam edilmesi çok yanlış bir hareketti. 27 mayıs daha demokratik bir anayasa ve daha sosyal bir devlet olma şansı kazandırdı türkiye'ye yaklaşık 10 yıl boyunca. Ama siyasal islam'a elli yıldır bitmek bilmeyen bir mağduriyet goygoyu verdi menderes'i ve bakanlarını asarak. Sanki kahramanlarmış gibi bir algı oluşturuldu. Oysa demokrat parti'nin son seçiminde kaybettiği oylara bakarsanız çok yüksek ihtimalle darbeye gerek kalmadan halk yaptıklarının cezasını sandıkta kesecekti ve bir sonraki seçimi chp alacaktı. 27 mayıs darbesi birtakım iyi sonuçlar kazandırmış olsa da uzun vadede çok şey de kaybettirdi ülkeye. O yüzden konusu açılınca lanetlemek ya da kutlamak yerine doğru düzgün tartışıp bilgilendirmek çok daha mantıklı.
ben kutlamıyorum. ama halk zamanında darbeleri kutlamış asker için para bile toplamıştı seni de yadırgamıyorum
Asker bizimdir. Kutlanır, para da toplanır. Yadırganacak değil herkesin yapması gerekendir.
darbelere sıcak bakmıyorum ben o yüzden kutamıyorum ve sevmiyorum. yoksa tabiki askerlere saygım sonsuzdur mesela türkeş takdir ettiğim bir şahsiyettir. ama adnan menderesin asılması yargılanma aşaması çektiği zulüm onu yargılayan hakim ve savcıların karaktersizliği beni 60 darbesinden tiksindirdi. elbellte bu darbenin çıkmasına zemşn hazırlayan olaylar oldu. adalet partisinin yanlışları vardı. lakin sonunda birilerinin öldüğü küçük düşürüldüğü iftiralara boğulduğu ve alay edildiği hiçbir olaya sıcak bakamam karakterime ters. keza 80 darbesinde birçok gencecik insan idama mahkum edildi. kenan evren yaşlarını büyütmek içşn mahkemeye başvurdu ve daha 18 olmayan çocuklarımızı astırdı. ben masumun kanının döküldüğü bir şeyi kutlayamam.
Cevap
1Cevap
Kutlamıyorum.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar