Hayır sanmıyorum, bunun ucu 3. Dünya savaşına çıkar
Evet, yenilgiyi asla kabul edemez bir yapısı var
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Macron geçenlerde ''Nükleer silah bir tek Putin'de yok'' demişti.
Rusya bir nükleer atsa 50 tane yer mk bi halt edemez. Tarihi boyunca Sovyetler her anlaşmazlıkta nükleer silahları gündeme getiriyordu. Tamamen oradan kalan bir KGB alışkanlığı bu
Evet aynen öyle blöften öteye gidemez...
@Kovaa151 Yav bir şey yapamaz Putin. Diyorum hep, Putin tipik dünyadan ilişiği kopuk diktatör. Avrupa'nın oluşan dengeleri bozmamak için kendisine fazla ses etmemesine ve şimdiye kadar yaptığı işgalleri umursamamasına fazla güvendi. Yine surarlar sandı adamlar komple dünyayı ayağa kaldırdılar.
Kendine güvenen adam piyasalarını kapatıp ülkeden para çıkışını yasaklamaz.
Yanlış ata oynadı. Dünyanın gene kem küm edip suscağını sandı, ama zaten planlarında Nükleer enerjiye dönüp Rusya bağımlılığından kurtulmak olan Avrupa halkına biraz fatura ödetip bunu milli bir davaya çevirme şansı görünce hiç acımadı.
@Kovaa151 Malın önde gideni. Üçüncü sınıf diktatör. 2000'lerden beri özellikle Çin'in artan enerji ihtiyacı nedeniyle Doğal Gaz fiyatları falan sürekli artmasa şu anki Ukrayna kadar bile ülkesini ilerletemeyecekti.
Bu tür diktatörler fanusa kapalı yaşarlar. Etraflarında ''Durun etmeyin'' diyecek adam pek yoktur. Herif kafa olarak 1800'lerde gerçeklikten kopuk biri olduğunu defaatle ispat etmiş biriydi
Bizim gibi maskülen liderlere tapılan ülkelerde fazla abartılıyor
Trump dünkü aciklamasinda dedigi şey"putin akıllı bir adam ama sorun şuki bizim baskanımız aptal"aynen bu sozu dedi. putinin kafasi geri falan degil gercekten iler goruslu ve tecrubeli. abd nin basinda zaten trump olsaydi rusyaya yedirmezdi ukraynayi ama is isten gecti. tam gecmedi gerci ama rusya bu gidisle ukraynayi fullicek
@Kovaa151 Yahu Putin'in nesi ileri görüşlü? 5 günde muhtemelen 3000 civarı asker kaybetti ülkesini 1990'lardaki haline geri sokmakla meşgul ne slak adamlarsınız siz ya!
Trump yeniden seçilebilme ihtimaline karşı her zamanki cumhuriyetçi çirkefliğine oynuyor. Kendisi olsaydı Putin'e asla bu kadar baskı yapılmayacaktı çünkü bütün otokrat yönetimlerle uzlaşma yoluna gidiyordu
Siyasi baskı oluşturmak Adına konuşuyor.
İstese Uçaklarla Bomba Yağmuruna Tutar Ukranya’yı Uydu görörüntülerine bakarsanız bana hak verirsiniz.
Örneğin 100 Kişi Toplanmış bir Kişiyi Dövüyor Sizce % Kaç Şanlı var Tek Kişinin 100 Kişiye dövüşüp Kazanmasına.
Bende Savaşa Karşıyım
Suçsuz İnsanların Ölümüne
ya da geride Kalan Gözü Yaşlı Annelere ya da Hanımlara ya da Çoçuklara.
Birde Savaştan sonra Ökonomik anlamda Ukranyayı sömürecekler bundan emin olun.
Bugün Dost olarak Boy Gösterenleri Sahada göreceksiniz
Amerika ile Rusya arasında yapılan danışıklı dövüş.
Aynısını Suriyede yapmak istediler, Türkiye hesapları bozdu. Üç tane sınır ötesi harekat ile tıkadık orada.
Ukrayna ise burada yapılmak istenen her ne ise, biçilmiş kaftan gibi duruyor. Yok Ukrayna direniyor, yok Zelenski devletin başında, Putin zorlanıyorum deyip nükleer silah vs. fasa fiso..
Keşke nükleer savaş olsa da dünya tamamen yok olsa.
Bu dünyada ne hak var ne hukuk ne de adalet.
Hiç bari ahirette gerçek adalet olur ve herkes ettiğinin cezasını çeker ya da mükafatını alır.
Maalesef işte bizi bunu ister duruma getirdi dışarıda ki emperyalist itler ve onların içeride ki iş birlikçileri.
Çünkü adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz, gücü olanın her şeyi yapabildiği ve kimsenin engel olmadığı yazık bu insanlara tek suçları bu dünyada yaşamak...
Hepsinin sebebi siyonistler ve şeytanın imparatorluğu olan abd
Cevap
8Cevap
Putinin hamlesi bence yanlış degil tek haksiz tarafı evet sivilleri oluyor ama amaci sivilleri oldurmek degil. eger ukrayna natoya uye olmadan rusya ukraynaya saldirmasaydi, rusya icin cok kotu sonuclari olacakti. mesela ukrayna ile rusya sinirina avrupa ve abd nin silahlari rusyaya dogru konusladirilacakti. buda rusyayi rahatsiz ederdi. abd savas acmasa bile avd rusya karsisinda zarara ugradigi anda rusyayi cok rahat tehdit ederdi sonucta ukraynada abd nin silahlari rusyaya dogru d. Putin ileri goruslu ve cok tecrubeli oldugu icin ne zaman hangi hamleyi yapacagini biliyor. putin kendi ulkesinin abd nin ve natonun karsisinda guvenligini saglamak icin isgal etti ukraynayi. zaten putinin amaci ukraynaki askeri üsleri vs etkisiz hale getirmek. putin kendinde haklı olarak ve bencede dogru bi hamle yapti. putinin su sozundende anlasilacagi gibi"eger kavga kacinilmazsa ilk yumrugu ben atarım"zaten anlattigim olay bu sozu uyguladigini gosteriyo. putin durduk yere saldirmaz biryere.
Evet, çok fazla olmasa da o ihtimal yok diyemeyiz.
Ayrıca öyle bir şey olursa sadece Rusya ve abd ile sınırlı kalmaz bu.
Kesin bu dombilide nükleer başlıklı füze atar :)
Umarım hiç bir yerde tetiklenmez nükleer silahlar...
Umarım
Sadece göz dagi veriyor. O silahlarin geri donusu yok. Ülkesini ve halkini dünya ile düşman etmek delilik olur. Ki kendi halki da ayaklanir bu durumda. Putin akilli bir liderdir. Deli degildir. Ayrica savaştigi ukrayna halki kendi irkindan.
Kesinlikle katılıyorum görüşüne umarım daha kötüsü yaşanmaz...
Rusya Ukrayna'ya tarihi boyu bir kere ''Bizden'' diyip acımadı yalnız. Bu ırk mırk işleri hikaye. Bence İlber Ortaylı en doğru noktaya parmak bastı bu konuda. Bütün tantana Rusya'nın Ukrayna'nın AB'ye yakınlaşmasına karşılık alelacele ilhak ettiği Kırım'ın şimdi dımdızlak kalması nedeniyle tanınıp Ukrayna'dan su, elektrik falan getirilmesini sağlamaya çalışması.
@Ragnar_Lodbrok Evet katılıyorum...
Ukrayna lideri natoyu ezeli dusmani abd yi kendi sinirina kadar sokarsa. rusyayi abd istedigi gibi tehdit eder. putin hakli olarak saldirdi ukraynaya. daha onceden uyarmisti ukraynayi. nato benim kirmizi cizgimdir eger sen natoya girersen avrupa birligi benim sinirima silah konuslandirir. istedigi gibi tehdit eder. eger girmeye kalkisirsan sen natoya giremeden yok ederim seni ki hakli putin. kendi guvenligi icin yapti bunu. insan oldurmek degil amaci. zaten kendide soyluyo
@Kovaa151 Bizim milletin emperyalizm merakına hastayım. Demek ki zamanında Nato'ya girdiğimizde Rusya bize saldırsa haklı bulacaksın.
Ukrayna Nato'ya girmeyi niye istedi? Bunların işgalleri yüzünden. Zaten savaş vardı ve savaş çıktığında Ukrayna'nın Nato'ya girme gibi bir talebi de yoktu.
Onu da geçtim ''Ben seni Nato'ya sokmam'' diye elin ülkesini işgal edip de haklı olunabileceğini sanmak ne lan?
Nato da Rusya'ya hiçbir zaman direkt bir tehdit olmadı. Bu savaşta saldıran taraf Putin. Türk halkı aynı Akp'nin yaptığı gibi, Putin'in de batı karşıtlığı üzerinden mağdur edebiyatı yapmasına bolca kanıyor sadece.
İşgal etmeyeydi admaların ülkesini en baştan da girmek istemeyeydi Ukrayna Nato'ya.
İyi mk, Nato sadece Rus'un istediği yerlere girsin
Bu arada istese Nato şu anda Ukrayna olmadan Rusya'yı yine birbirine katar. Rusya'nın güvenlik söylemleri tamamen boş propaganda
@Kovaa151 Onu da geçtim Finlandiya gibi hiç Nato'ya girme taraftarı olmayan bir ülke şimdi Nato'ya girmek istiyor. İsveç gibi hiçbir şeye karışmayan bir ülke Rus tehdidinin büyüklüğünü görünce Nato'ya girmek istiyor vesaire
Putin Nato'ya karşı önlem aldığını iddia ediyorsa yaptığı zaten moronca. Çünkü Nato baskısını daha da güçlendiriyor bu yaptığı
Ayy keşke nükleer savaş olsa nükleer füzeler atılsa.
Ben hiç nükleer savaş görmedim ya...
Onlar atmosferin dışına çıkıp ilerliyormuş, bu yüzden belki Türkiyeden de görünür.
Görünce bi dilek tutacam :)
Olur mu öyle şey Allah korusun ya...
@Kovaa151
Niye buraya atsın ki direkt abd ye atar, ingiltereye atar
Knk Ukraynanın ardında Karadeniz var atarsa Karadeniz biter sonra ABD putini bitirir o yüzden atamaz cesaret edemez
@BjkliiiHatunn
abd de biter ama ne güzel
ABD tek hamlede bitireceği için ona gerek kalmaz emin ol
Bence bu bir taktik. Zor durumda gibi görünüyor. Nükleer silah da kullanacağım demedi. Nükleer silah kullanımı için caydırıcı güçlerimi devreye alıyorum dedi. Rusya ya bir saldırı olması durumuna karşı bir tedbir gibi.
Abd japonyada kullandı. Kim ne diyebildi, ne bedel ödedi? Rusya sıkışırsa düğmeye basar.
Bu videoda adam savaşın asıl sebeplerini olay örgüsünü ve fitilin ne zaman ateşlendiğini gayet iyi anlatıyor biraz uzun bir video ama izlenilebilir.
Video:
Putin o kadar saf değil, kullanamaz.
Bence de sadece bir blöften öteye gidemez diye umut ediyorum...
Zaten gidemez dostum 21. yüzyılda nükleer silah kullanmak üstelik saldırı yaparken kullanmak kendi ayağına sıkmaktır.
Aynen...
@Kovaa151 Batı komada kalır da, Rusya'yı morga kaldırırlar.
savaş çıksında görelim
Son raddeye gelirse kullanır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?