Savaşa karşı olsam da , ben Rusya'yı haklı bulup destekliyorum.
Emperyal batı devletleri Ukraynayi kullanarak, Rusya' yı kuşatmak istediler ve Rusya bunu kabul etmedi. Olan yanlış insanları devlet yönetimine seçen Ukrayna halkına oldu. Onlar da hatalı seçimlerinin sonucunu yaşıyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz, kim haklı?
Ruslar dayanmadı kardeşim ABD'nin kapısına, ABD, Ukrayna üzerinden oraya üsler kurabilmek füzelerini yerleştirebilmek için koca devleti bozuk para gibi harcadı şimdi de ahkam kesiyorlar bilmem kaç bin km uzaktan Rusların nükleer güç hamlesi sorumsuzluktur diye, sen adamın hemen sınırında üs kurmaya çalış kuşatmaya al resmen sonra da bıdı bıdı 90'lı yıllardan beri Rusya'nın NATO'nun kendisine yaklaşmasını istemediği bir gerçek, sen adamın hududunda bir NATO üssü kurmaya kalkarsan cevabını alırsın ha iyi mi oldu hayır olan sivillere oldu her savaşta olduğu gibi ama haklı haksız savaşına girersen Rusya haklıdır.
Ukrayna hükümetini de oylarıyla seçen no siviller degil mi? Biz nasıl ki yaşadığımız ekonomik dar boğazda secimlerimizin sonucuna yaşıyor isek, ukrayna halki da abd füzelerini rusyanin dibine dikilmesine onay vererek, seçimlerinin sonucunu yaşıyor. Hiç bir sonuç, nedensizce ortaya çıkmaz
Ben bana etkisi yoksa, hep zayıfın yanındayım. Dediklerinde haklısın, İngiltere ve Amerika, Avrupa'yı da arkasına alarak"Gel sem amcası, sana şeker vericez, seni natoya alacağaz, o bitik rusya sana bi poh yapamz ama önce al şu ipi, şu kuyuya gir, bak bakayım ne var? Bir şey yoksa merak etme biz seni çekeriz" dedileğ, sonra, çekmeye geşende korkup kaçtılaağ, şimdide "yaptırımları görüşüyoruz" diyolla. Onların ipine dolanan, ya domalır, domaltılır halbuki, tarih hiç şaşmadı. emme velakin, bir kaç sosyal medya organından görüşüp yanıştığım sohbetlerim olan, Ukraynalı insanlar, korkuyor ve çok üzgünler. Onların tarafındayım. Birde Ruslar Batı nın burnunu çok pis yere sürttü, Putin'in konuşması, tam bir tecrübe ve belagat işi. Burada sorun, eski Sovyet hayali ile Ukrayna'dan sonra, başta Azerbaycan olmak üzere Türki Cumhuriyetlere saldırır, onları da bölmek istermi? Çünkü güç Dünyanın en tatlı zehri.
Tespitine katılıyorum. Ama Rusya son paragraftan dediğini yapmaz kolay, kolay. Sadece ABD yine benzer bir tehdit oluştursa diğer sınırı olan eski sscb ülkelerine müdahale eder. Umarım bu durum hepsine ders olur.
Taraf tutmuyorum ama Ukrayna başkanı gerçeği görmüş olmalı artık. yanındayım diyenlerin hiçbiri yok yanında halkını tehlikeye atmadan müzakereye çözülmeli artık bu iş
Hükümet yıkılır, teslim olurlarsa biter elbette. Ukrayna yönetiminin müzakere yapacak bir gücü kalmadı artık. Bir hafta önce sırtını batiya yaslayip, Rusyaya atıp, tutarken bunu yaparlardı değişirdi durum tabi. Askeri bir saldırıya gerek kalmazdı.
Türk'ün genetik tutumu her zaman mazlumun yanında olmaktır. Düşmanı bile "diz çöküp aman dilese" onu bağışlar. Kendi yediğinden yedirir. Kendi giydiğinden giydirir.
Rusyanın canı cehenneme benim ırkımı boyle koleleştiren bir ulkeyi destekleyecek değilim, gerçi sorun ırkımın kole olmaya meraklı olmasından kaynaklı ama yine de günahım kadar sevmem Rusyayı sivillere uzuluyorum sadece
Ukrayna yı nato ab ÜYESİ yapıp amaç rusya yı tehdit etmek ise Ukrayna da buna alet oluyorsa sınır komşusuna sıkıntı olur Ukrayna da avrupa tarafın da görünmek istiyor 2 ucu boklu değnek.
Avrupa tarafında görünmekle, nato uyesi olmsk ayri şeyler Finlandiya ve isvec te avrupa toplulugunun üyeleri ama natoya uye olup rusya ya tehdit olusturmuyorlar.
Varlığına tehdit unsurları taşıyan ilişkiler içine girdiği için UKRAYNA Rusya için bir tehdit haline geliyor devletlerin işlerine karışmak da ayrı bir konu Zor bir durum ABD işin içinde olduğu için samimi gelmiyor gelişmeler.
Abd dünyanın 1 numarali terörist ülkesi. Nesine inanıp guveneceksin bunun? Abd, israil, ingiltere, ab.. vs bunlar adeta bir çete gibi dünyayı kendilerine köle yapma peşinde.
Katılıyorum demokratik olarak ülkelerin özgür seçim ve yönetilmelerine bir başka güç müdahale etmemeli ama konu çok hassas abd ve partnerleri çıkarları uğruna başka ulusları kullanmayı iş edinmiş kan emiciler.
Aynen algi oluşturup devketleri, milletleri manipüle etmek, yoneticikeri satın almak.. vs onların defalarca yaptıkları uzmanlık konulardır. Bizde de etkin şekilde zaten yapılıyor. Bütün medyada rus karsitligi algisini net sekilde pazarliyirlar.
Peki ukrayna natoya girseydi ve oraya rusyayi tehdit eden abd üsleri ve füze bataryaları dikilip Ruslari tehdit etseydi, ruslara halkına yazık olmaz mıydı? Ortada asil saldırgan abd onculugundeki batili emperyal devletler.
Tek suçlu siyaset bilmeyen Ukraynanın başındaki komedyen. Ne rus ayısına nede amerikan köpeğine güvenilmez. Bunlara güvenilmeyeceğini bütün dünya tekrardan gördü.
Hayrına mı verdiğini düşünüyorsun? Sovyetlere yaklaşmamız için yaptıkları plandı ve tutmadı. Ayrıca 2 sene önce 33 şehidin sebebi bunlar. Amerika neyse rusyada odur.
O zaman sen olsaydın Ataturkun yerinde almazdin herhalde o silahları. Niye başka devletler vermedi de sadece Rusya verdi? İsteselerdi zaten ülkeyi Osmanlı Rus savaşında işgal eder askerini geri cekmezlerdi. Biraz tarih biliyorsan bakarsın geçmişe.
O durumda olsam yardımı bende alırdım. Kaldı ki Türkiyeye yardım eden tek ruslar da değildi. Bir çok Müslüman ülkeden yardımlar geldi. Osmanlı zamanına gidiyoruz madem timura kadar gidelim. Timur rusları analarını güzel kardeşim elinden nasıl aldığını anlatsın bize? Konumuz filler ( Amerika ve Rusya) tepinirken çimenlerin ezilmesi. Emin ol şu an olan danışıklı dövüş. Zavallı ukrayna halkı...
Ukrayna halki tipki bizim gibi kendi hatali secimlerinin sonuçlarını yaşıyor. Kendi düşen ağlamaz. Zaten onlarin cani degil en fazla biraz mali gider. Hepsi bu.