Giresun'da 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek, ailesinin zoruyla kendisiyle nişanlanan 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü bıçakla boğazını keserek öldürdü. Polis ekipleri, kaçan Gökçek'i il dışına çıkmak için gittiği havalimanında yakaladı.Sabah saatlerinde Erikliman köyünde babaannesine ait evde kalan 16 yaşındaki Sıla Şentürk, bir süre önce ailesinin nişanlandırdığı Hüseyin Can Gökçek ile bilinmeyen nedenle tartıştı.
Gökçek, yanında getirdiği bıçakla Şentürk'ün boğazını kesti. Küçük kız, kanlar içinde kalırken, Gökçek ise evden kaçtı. Aile fertlerinin olmadığı evde işitme ve konuşma engelli babaanne, durumu komşularına ifade edip, yardım istedi. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Sıla Şentürk'ün hayatını kaybettiği belirlendi. Şentürk'ün cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
Hüseyin Can Gökçek ise il dışına çıkmak için gittiği Ordu- Giresun Havalimanı'nda polis ekiplerince yakalandı. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerine teslim edilen Gökçek'in sorgusu sürüyor.
Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığına bırakmamın ya da bırakmak istememin sebeplerinden bir tanesi şiddet. Ülkede hukukun adaletin olmadığını örneklerinden bir tanesi. Vatanına milletini seven bir gurbetçi olarak yurtdışında doğup büyüyen sonra da Türkiye’de yatırımlar yapan ülkesine faydalı insan olarak bir çok hayal kırıklıkları yaşadım onurlu haysiyetli bir Türk Vatandaşı olarak çok Ağrıma gitti belki 2.03 katı daha acı çekmem ağrıma gitmesini sebebi doğma büyüme yurt dışı olup vatan hasreti ile yanıp tutuşan birisi olduğum için canım daha çok yanmıştır. Kadın erkek fark etmeksizin şiddet şiddet ülkede her nere bakarsanız şiddet. Allah herkese akıl sabır versin gencecik bir kız ya da bir kadın öldürülmüş ailesine sabır versin. Bir ağacı büyütmek ne kadar zorsa bir insana büyütmek yaşatmak o kadar zor bu nedenle canına kıyan o Katilin ayrıca çöm yaşaymıyacağından emin olabilirsiniz bununla birlikte Şundan da emin olabilirsiniz hapishaneye düştüğünde fazla uzun yaşamaz haberlerde okursunuz. Allah herkese sabır versin lütfen ama lütfen insanları seçerken hayatınızda daha temkinli davranın erkek ya da kadın fark etmez. Sağlıcakla kalın.
Haberi okumuştum. Kız internetten buluyor bu çocuğu. Sanal ortamların çocuklardan uzak tutulması lazım. Çocuk yaştaki kızlar Kadın gibi görünüyorlar ve kadın yaşıyorlar artık. Bi kıza anası babası internet kullanmayı yasaklasa toplum tarafından linç ediliyor, özgürlüğü kısıtlanıyomuş Sokayım medeniyetize özgürlüğünüze. Alın size bayanlara verilen özgürlüğün kısas 'ı.
Ailesi mi zorla nişanlandirmis? Öyle ise ailesini de tutuklasinlar. Bunlar nasıl vahşi insanlar ya. Birinin boğazını nasıl kesebilirsin ya. Sevmiyorsa öldürmek niye.
Böyle haberlerin servis edilmesi cozume dair katkı sunmuyor. Aksine duyarsizlasiyoruz nokta nokta içimizdeki duygular azalıyor. Uzun zamandır izleye izleye, okuya okuya yorulduk artık, değişen tek bir şey var katledilen kadınların isimleri. Servis etmeden önce düşünmemiz gereken tek şey çevremi, ailemi, dokunduğum insanları nasıl güzellestirebilirim. Guzel ulkemde genelde sorunlar konusulur, herkes sikayet eder, lanet okur, dedikodu eder sonuc yok, koca bir hic. Burada bile bir suru insan yorumlarda taciz ediyor, kufrediyor kimsenin giki cikmiyor. Artik samimiyet ve insanlik fersah fersah uzaklasti hepimizden. Insanligimiz bitti kabugumuz kaldi
Bu ülkenin çok ama çok ciddi bir muhafazakar aile yapısı sorunu var.
Çocukları sapık dinci yurtlarında istismar ettirenler, kızlarının hayatını karartanlar, çarpık çurpuk ilişkiler yumağında ruh hastası fertler yetiştirenler hep bunlar.
Hepsini geçtim mk sümsükleri bir de mağdur, ağlak.
BU kız da muhtemelen bir sevgili falan buldu kendine, ailesi istemiyordu, şu ruh hastası kardeşim... ile zorla nişanladılar, kız diretince ''Nasıl olur da benim gibi bir errrrkek bu kız tarafından istenmez'' diye krize girip kızı öldürdü
Ki kafaları böyle çalışıyor bunların. Senelerdir sürekli söylüyoruz, senelerdir bu ifadeleri abartılı bulan, bizi din düşmanlığıyla suçlayan sünepe ortayolcu yavuşaklara laf anlatamıyoruz
Bana kalırsa ailesi ve oradaki köylüler de en az katil kadar suçlu Çünkü 16 yaşındaki kızı ailesi nişanlandırıyor hadi diyelim ailesi nişanlandırıyor bir cahillik ettiler diyelim peki köylülere ne demeli Hiç o köyde aklı başında biri ailesine bu çocuk evlendirilmez bu çocuğun yeri okul hele bir iş güç sahibi olsun büyüsün ondan sonra evlendirelim demedi mi ya da aklı başında olan biri bu ölen Sıla'ya Sıla kızım sen okumalısın okula gitmelisin hele bir oku evine ekmek götür iş sahibi ol büyü ondan sonra evlenirsin demedi mi Hiç aklı başında olan yok muydu o köyde çok merak ediyorum Onun dışında 18 yaş altı olan bir kişiye kız erkek ayırmıyorum neden evlenmelerine müsaade ediyor onuda anlamış değilim bence aile ve köylü kadar devletin ilgili kurumları da suçlu Böyle birşeye müsaade edilmemeliydi
Basit maalesef çarli. Olmaması gerek ama basit. Ölmemesi gerek ama ölü. Bu kızı birde ailesi 16 yaşındaki gencecik kızı zorla nişanlandırmış. Sorunu dün gördüm. Haberi okuyalı da yeni olmuştu ancak o kadar öfkeliydim ki görüş yazmak için bugünü bekledim. Kelimeler düğümleniyor insanın zihninde. Yazık diyorum. Geldiğimiz nokta. Yaşadığımız toplum. Ailesi bile kızını sevmemişken bu gencecik çocuk nereye sığsın? Toprak bile ağlıyordur gencecik kadın bedenlerinden. Bastığımız yürüdüğümüz heryerde bir kadın cesedi var artık. Bu çocuk büyümeyi hak ediyordu. 16 yaşında nişanlandırılıp ölmeyi değil.
Korkuyorum. Başıma aynı şeyin gelmesinden. Yolda yürürken bile korkuyorum. Tipini beğenmediğim (tehlikeli gördüğüm) birilerini görünce babam veya erkek kardeşim yanimda değilse korkuyorum ve kaçıyorum insanlardan. Bir erkeğin toplum icinde yanlış bir şey yaptığını görürsem söyleyemiyorum çünkü korkuyorum bana bir zarar verir diye. onune gelenin elinde silah bıçak. Hedef gosterilemektende korkuyorum bunu yazarkende. Hem cinslerim için üzülüyorum ve artık adalet istiyorum. Sesim nerelere ulaşır bilmiyorum. Son kurban ben olmak istemiyorum.
Öncelikle o kızın annesi, babası, varsa kız veya erkek kardeşi, diğer akrabaları, eşleri ve dostları, o kıza kıyan şerefsizin kendisi, ailesi, eşi dostu ve akrabaları ve hatta buna göz yuman, adettir, gelenektir, töredir, diyen her kim varsa o köy halkı ile birlikte umarım en ağır ve en korkunç şekilde KIVRANA KIVRANA, YAVAŞÇA VE ACI ÇEKEREK geberir giderler. Ola ki, o pisliğe ceza verecek hakimin, savcının, avukatlığını yapacak kişinin de aynı şekilde yok olup gitmesini diliyorum. Yıl olmuş 2022, içine ettiğimin memleketinde hala çocuk gelin kafasını yaşayan yığınla hastalıklı aile büyüğü var! Alayı demiyorum binlerce hatta on binlercesinin cidden yer yüzünden silinmesini istiyorum. Kadın veyahut erkek fark etmeksizin bu kopkoyu ve karanlık zihniyeti, cehaleti her kim destekliyorsa önümde düşüp ölmek üzere olsa zerre kadar acımam!
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Allah rahmet eylesin nurlar içinde yatsın. Kıyanın da belasını versin. Küçücük bir can ya küçücük. Yaşayamadığı günler ve yaşadığı berbatlıklarla göç etti. Çocuğu zorla nişanlamak ayrı iğrenç , o kişi tarafından öldürülmesi ayrı. Ne desem boş ne desem yetersiz kalır. Gün görmeden göçüp gitti gün yüzü görmeden. Bu acı hepimizin acısı. Küçücük bir kızı zorla nişanlayan aile de en az katil kadar suçlu. İnsan kendi yavrusuna değer vermezse o yavruya kimse değer vermez , kimse sahip çıkmaz. O aşağılık aileye de o iğrenç adama da lanet olsun.
16 yaşında ve bi oyuncak bebeği yerine bi nişanlısının olması. onu geçtim bu insanlar nasıl acımasız bi aile. hadi onuda geçtim. Ailesi o çocuğu hiç tanıma gereği duymamışlar mi o karakterde birine kızlarını nasıl verirler. Şimdi kızları yok. inşallah dilerim ömürleri boyunca bu işledikleri suç yakalarını bırakmaz.
Boğazını kesmek nedir ya? Biz süreklo böyle haberler gördükçe bize artık maalesef normal. gelmeye başladı. Düşünsenize eline bıçağı alıyor boğazını kesiyor kız kanlar içinde acı çeke çeke can veriyor. Bu hangi vicdana sığar? Cidden bu caniler ne yaşadılar böyle. Yaralı bir hayvan görsek günlerce kendimize gelemeyiz. Bir kızı küçük yaşta zorla nisanlandirmak ne ya? Artık böyle haberler görmek istemiyorum suçlular cezasını çekmeli artık. Ne ara bu kadar pislik insanlar olduk.
Allah rahmet eylesin.. Bir hayati söndürmek kimsenin haddi olmamalı. O bir cocuk. Degil 16, 6 yaşındaki bir çocuğun bile hayatina ve isteklerine saygı duyulmasi gereken yerde, önce ailesi sonrada sözde nişanlısı hayatini aldi. Siz kimsiniz ya! Gercekten şu dünyada vicdan ve merhamet kalmadi! Cok üzücü, haberi okurken benim kalbim ezildi, bunlar gözünü kirpadan insan evladinin, gencecik kizin canini aliyor..
Bu ülkede ahlak bozukluğunu büyükşehirlerden ibaret sanıyorlar... Halbuki Anadolu köylerinde yaşanan namussuzluklar, eş değiştirmeler, imam nikahı adı altında dönen dolaplar, ikinci üçüncü eş almalar, gencecik kızları yaşlı başlı insanlara vermeler (satmalar) aklın almayacağı kadar fazladır...
Allah rahmet eylesin Sıla'ya... Katili vuransa, azmettiren de ailesidir!
Hz. Ömer'in bu sözü hep aklımda; "Benden sonra ADALET arayan kardeşlerime deyin ki:Hz. Ömer öldü. Vallahi artık Adalet ahirette kalmıştır.😥😥 Allah o Adamı tez zamanda Bu Dünyada da Öbür Ahirette de Azabını şiddetletsin inş. O Adam gibi olanları da🤲🏼🤲🏼
Adalet islamın sancağıdır Hz muhammed peygamber olduktan sonra Hz ömer Hz ömer olmadan önce Hz muhammedi öldürmeye gitti ve sonra Hz ömer Hz muhammed e dedi bu sözler cok güzelmiş dedi sonra Hz muhammed efendimiz Hz Ömere dedi sen adilsin Ömer dedi İslamiyet adalettir sende bize katıl dedi ve Hz ömer öfkeli bir adam öfkeli insanlar duygularıyla hareket eder ve o gün Hz ömer halife oldu ve hikaye başladı eyvallah müslümanız ama bu cinayetler adaletle ilgili değil karakter ile ilgili kan ile ilgili kansız şereften uzaksa yapar hangi millet olursan olsun yapar ve allahtan korkusu yoksa yapar insanlar azdığı için Allah korona verdi Allah vermedi diyenlere cevap şu Koronayı Allah verdi nasıl mı kulları ile onu başlattı bilirsiniz Allah kulları ile yardımlaşır inanın ki zina cinayet Kurani Kerim yırtma tanrı demek en büyük günahlar keşke insanlar eli kolu rahat dursa
Ben cok sinirliyim insanları sevmiyorum neden biliyor musun Cünkü rabbimizin nurundan yaratıldık enerji kaynağımız Allah biz Allahtan ne kadar uzak durursak kul olduğumuzu unutuyoruz kardeşim Benım biz Müslümanız milletin orası burası kalkık değil mi dürüst olalım gottleri kalkık değil mi bir şeyi aldılar diye adam Ferrari alıyor anasını satayım kendisi ilah sanıyor Ferrari ne la Allah o arabanın içinden geçiçek mühendislik bilgisine vakıf hayırdır bu kibir ne işte Allahtan uzak durduğumuz için kul olduğumuzu unutuyoruz ben Allaha hep böyle dua ederim ey tüm kalplerin sahibi tüm kırık kalplerin yegane sahibi Hz muhammed koruyan kalkan gibi imanımı koru Rabbim 10 kere bunu diyorum ey rabbi senden başka ilah yoktur seni unutucak dünya nimetinden uzak tut beni ve sen koca arşın sahibisin sen bana destek ver yapacağım ahiret ve dünya işinde denge ve düzen içinde bana yardım diyorum
Ben konuşmayı cok severim cok konuşmak boş konuşmak değildir boş konuşan insanlar sadece cahildir ve ben yıllardır arkadaşım olmadı ben şu an 20 yaşındayım Allah bana ne bir sevgili verdi neden arkadaş eğer cok yazıp sizin zamanınızda caldıysam özür dilerim cok yazıp kafanı şişirdiysem özür dilerim hakkını helal et
Estağfurullah ne rahatsızı.. Gerçekten İyi insanlar hâlâ var. sevindim. Her kul hatalı Rabbim bizleri affetsin inş. Allah seni de kötü yoldan ayırmasın. Dediklerin gerçekten doğru. Ama maalesef ki Bu devir çok tehlikeli, gelecek devir daha beter olacak.
Bak ben bir erkeğim sana bir sır vericem Erkeklerden uzak dur sakın erkeklerle muhatap olma Cünkü erkekler eskisi kadar masum değil bak cidden sevgilin var mı yok mu bilmiyorum ama erkeklerden uzak dur sende Allah korusun cinayet süsü olma nolur Allahını seviyorsan erkeklerden uzak dur Allah sana helal süt emmiş Hz ali gibi birini verir endişe etme herşeyin bir zamanı var Nolur kendisi rabbini seviyorsan aileni seviyorsan erkeklerden uzak dur zekan düşük değil tembih ediyorum cünkü ben artık bu durumdan bıktım yeter kızlarda kas gücü yok diye şiddet uygulamak hiç onurlu değil neyse beni yanlış anlamayın iyi geceler eğer ösym sınavına giriceksen cok ders çalış ve sonra dua et Allaha güven emin ol ki Allahın herşeye gücü yeter ben buna şahit oldum ben bu hayatta cok şey yaşadım sadece yaşım sayısı 20 ama bilgiliğim cok fazla ne kadar cok pişersen yani canın ne kadar yanarsa o kadar olgunlaşıyorsun Allaha emanet ol mümin kardeşim
Ya merak etmeyiniz. Çok iyi biliyorum erkeklerin ne amacında olduğunu, içiniz rahat olsun. Aynen dediğiniz gibi ösym hazırlık yapıyorum. Çok teşekkür ediyorum düşündüğünüz için🙏🏻🙂
İsmin cok güzelmiş Benım adım Ömer annem rüyasında Hz hızır aleyhisselam gördü şöyle bir rüya gördü Karşı adada kabe varmış annem bir suya bakıyormuş ve bir adam geldi ben Hz hızır demiş ve bu bebek senin oğlun demiş Ömer gibi mert ve dürüsttür ama bir o kadar serttir demiş ve annem benı eline almış merhaba anne az kaldı gelicem demişim Benım adımı Allah koydu sen kararsız kaldığın için en uygun isim Ömer olarak şeçildim demişim sonra Annem şok geçirmiş herkese anlatmış ve coğu insan kıskandı bu yuzden dünyada aşırı derecede acı çekiyorum ben Allahın özel kullarındanım elhamdülillah kime iman ettiğimiz belli
islam seriatinin olmadigi memleketlerde evet bu kadar basittir... sebeb ; ceza yok cunku... seriat olsa öldürdügünde öldürüleceginj bilir ve bu yüzden de öldürmez kimse kimseyi... bu yüzden kuran-i kerim de ; "kisas ta sizin icin hayat vardir " buyrulur...
islam seriati iran'dan ibaret degil ! iran islam seriatini temsil etmiyor zaten.. akide olarak musluman degiller... takiye yapiyorlar... bi örnek vereceksek ; Devleti Aliyye yi ornek verelim... beni gecmisimle orneklendir... dini benim dinimden olmayanla beni kiyaslama !
Devleti Aliyye'de kadınlar avrat pazarında çırılçıplak satılıyordu. Alan da artık tecavüz mü eder, hareminde çıplak mı gezdirir umursayan yoktu.
Mk malı sanıyor ki eski topluluklarda tecavüz falan yoktu
Kanuni Sultan Süleyman'ın adaletnameleri var. Mesela bir tanesinde Anadolu ve Balkanlarda sancakbeylerinin maiyeti olarak giden yeniçeri ve sipahilerin, reayanın ırzına tecavüzünün engellenmesini emretmiş kendisi. Bunu da gayet Osmanlı'yı her şekilde savunan İlber Ortaylı nakletmişti
Devleti Aliyye zaten barbar ortaçağ toplumu mk istemez öyle bir düzen.
Sen anca ananı yollarsın Fransa'ya. Biz olmasak sizden mütevellit ülkenin olup olabileceği en iyi şey Afganistan. Gerçi sizin Taliban'dan farkınız da yok yani gurur duyarsınız bu memleketi mahvetmekle
Evet, o kadar da basit. Hatta yasalar öyle yazılmış ki; suçluyu hapse atmamak için elinden geleni yapıyor. Şuradan kısıyor, buradan kırpıyor ve şahıs azıcık bir yatmayla yırtıyor işin içinden. Türk ceza kanunu, borçlar kanunu, medeni kanun... Bunlar hep böyle. Kişi takım elbise giyip mahkemede kibar olursa bile cezası kısılıyor, bu yasalarda var.
Anne babanın ceza alması lazım.. Onlarda katil çünkü bu durumda.. Çocuk lan daha çocuk.. Nişanlamak nedir.. Doğurup doğurup başlarından atma çabası nedir.. Keşke bunlar gibilerin hiç çocuğu olmasa...
Taksici de göz altında. Daha önceden devlet koruması altına alınmış kız, ailesi tarafından şiddet gördüğü için o çocukla nişanlanmak istemediği için. Danışmanlık hizmeti için ailesinin yanına verilmesi istismar yüzünden kızın suçunu geri çekmesi. Dünya'da yüzlerce milliyet din, dil, mezhep olabilir. Ama sadece iki çesit insan vardır;Vicdanı ve vicdanı olmayan. Cezalar daha ağır olursa, cezalardan iyi hal indirimi kalkıyor ama geç alınmış bir karar
Zorla nişanlamak nedir yahu bir insanı sevmediği biri ile bir ömür geçirmeye neden zorlarlar... onu hapse atsan daha çok mutlu olur... nişanlandığı cani buna sahip olmak istedi buda kendini korumak istedi ve bu canide karşı koyduğu için öldürdü kesin...
kadın cinayetinden tut da aile zoruyla evlendirilmelere kadar tiksindim iyice kendi insanımdan.. bir aile kızını veya oğlunu , ekstrem bir haklı gerekçeyle karşı çıkacakları bir durum istisnası dışında evladının istediği biriyle evlendirmekle mükelleftir.. kadın cinayeti dendiğinde de.. söyleyecek söz bulamıyorum artık.. bizim insanımız gitgide kansızlaşıyor ve canavarlaşıyor.
Nasıl bir cehalet bu istemiyorsan zaten olmaz kardeşim zorla nilanlanman öldürmeni gerektirmez ayrıca bu sır aileler arasında kalmamalı bence aileler de suçlu ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki yargı bitti yargı aramak bile suç olmuş o kızın günahını nasıl taşıyacaklar... Allah büyüktür kızın acısı toprağı kurumadan diner inşallah ne istediler ufacık kızdan daha çocuk o be😈
Bir öldürme eylemi, başka bir kişinin ölümüyle sonuçlanan istemli bir eylemi gerektirir ve bu nedenle, bir zarar verme niyeti olmasa bile, kaza sonucu, umursamazlık veya ihmalkarlık sonucu da öldürme gerçekleşebilir. ... Bazı dinlerde bir insanı haksız yere öldürmek, büyük günahlardan biri olarak sayılır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir doktorun sözü geldi aklıma bir teneke parçası ve 4 tekerlek icin bile ehliyet istenirken insan gibi bir varlığı dünyaya getirirken hicbir egitim verilmiyor herkesin çocuk yapmasina izin verilmemeli 16 yasinda nisanda ne demek yazik mekani cennet olsun
Burada ailelerin suçu çok fazla. Evlilik için neden bu kadar baskı yapilir ya. Bir kızın önce ekmeğini eline almasi gerekir. Anne ve baba eğitimi şart. Yeter artık kadın cinayetleri bitmiyor.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
O anne babanın arkasından tek bir damla gözyaşı dökmesinin bile hakkı yok. Çocuk sahibi olmanın sadece doğurmaktan geçtiğini sanıyorlar. 16 yaş ne ya? Daha çocuk çocuk. Bırakın okuluna gitsin ne bu aceleniz? Alın işte kızınıza reva gördüğünüz kadere bakın. Bakın da utanın. Burnunuzdan fitil fitil gelsin ikinizin de. Cehenneminizde Boğulun
erkek daha 21 yaşında. reşit olabilir ama o da çocuk yaşta sayılır. davranışı tamamen ailesinin yetiştirme şekliyle ilgili. ama en büyük cezayı kızın ailesi almalı. zorla çocuk yaştaki kızlarını nişanladıkları için
Yine mi suçlu kadın? Babaya yine laf yok. Erkek bir şey yapınca annesi yetiştirdi suçlu anne pardon 21 yaşındaki erkek bunun yanlış olduğunu bilmeyecek kadar küçük mü
@fatoşşist Ancak erkek annesi erkeği saygılı ve nazik olarak yetiştirmeli.. Benim annem bana hep bir kızı aldatır yolda bırakırsan sana sütüm haram olsun derdi.. Eşine bırak vurmayı kötü ve ağır bir söz söylersen analık hakkım haram olsun derdi. Önce erkek gibi erkek yetiştirmeli.
kız daha reşit bile değil aceleniz neydi ş*refsizler ya. al işte zaten potansiyel katil yetiştirdikleri yetmezmiş gibi bir de potansiyelini zorluyorlar insanların. yine olan gidene oluyor en çok. hay adaletini s*ktiğimin dünyası ya.
Eleman nereden gelmiş gördün mü Ankara :) Bu bence yeterli bir bilgi. Ankara , çorum, çankırı, konya yani konuşmaya bile gerek yok Yıllardır Akape yi de başta tutan bu güruh zaten kahretsin
Merak etme bu ulke daha fazlasını gorecek Su müşteciler bir vatandaslık alsın O afganlar pakistanlılar falan da üretip cocuklarını dısarıya salacaklar yani bence size allah sabır versin kadın olmak bu ulkede maalesef çok üzülerek soyluyorum ama cok zor keske simdi elimden bir sey gelse de kadınlar korkusuzca sokakta cafede avmlerde sokak aralarında gezebilse
@arkapencere1 cok guzel dusunuyorsun ya insallah dediklerin olur ama gerçekten ülke kötülerin eline geçiyor su an kaçıp kurtulasim var ama beni buraya bağlayan kokenim annem babamın mezarı
Ulke kotulerın eline gecmiyor Ulke zaten boyleydı sadece eskiden sosyal medya bu kadar yaygın olmadıgı icin bir kısmı duyuluyor bir kısmı duyulmuyordu Ama yine ulkeyi bu durumdan kurtaracak bizleriz Atamız bu ülkeyi bana sana diğer gençlere emanet etti. Belki daha da kötü olacak ama bir şekilde çıkacağız umudunuzu kaybetmeyin çalışın kendinizi geliştirin hobileriniz olsun Yeteneklerinizin farkına varın ve üstüne gidin çağdaşlık neyi gerektiriyorsa okuyun araştırın uygulayın. Hadi bakalım iyi akşamlar kal sağlıcakla.
16 yaşında küçük bi kız çocuğunun öldürülmesine mi yanayım yoksa zorla nişanlandırılmasınamı yanayım neye yanacağımı şaşırdım. Artık böyle şerefsiz haysiyetsiz canavarlar yüzünden erkek oluşumdan utanıyorum desem yeridir. Hiç bir kadın ne darp edilmeyi ne hakerete uğramayı nede öldürülmeyi hak etmiyor. Allah ıslah etsin bunun gibileri elimizden bişeyde gelmiyor
olm şaka mısınız 16 yaşındaki ki kızı zorla evlendirmeye çalışıyorsunuz yetm3mis o haysiyetsiz aşağılık şerefsiz pislik herif kızınızın katili oluyor allah belanızı versin
GAzete yine araştırmadan nişanlama zorlama falan yazmış olayın aslı öyle değil tabi ama olay üzücü.. kahredici... medyanın bu tür olaylarla alakalı daha hassas davranması lazım... ve idam geri gelsin..
Sözün bittiği noktadayız. Kızın öldürüldüğüne mi yanarsın, 16 yaşında nişanlanmasına mı, aile zoruyla yapılmasına mı, Doğru tek bir ifade yok haberde. Diyecek bir şey yok. Allah sebep olanları ıslah etsin.
Kızın annesi, babası 1. derece tüm yakınlarına hapis, cinayeti işleyen or*spu çocuğunu öldürmekten beter edeceksin. Tek isteğim devletin başına böyle suçlululara aldığı nefesi, yaşadığı saniyeyi haram edecek bir devlet adamı geçmesi.
16 yaşında bir kız neden nişanlandırılıyor? Bu kızın olması gereken yer ne kocasının yani ne mezar. Bu kızın olması gereken tek yer okul. Neler sayar neler söverdim de diyemiyorum bir şey.
Sorun aile de o şahıs da , neden tüm erkekler suçlu? Cinsiyet düşmanlığı yapmak yerine adaleti savunsaydınız kim bilir ne kadar kişi hayatta olucaktı şu an.
Şimdi bu çocuğun boğazını kesip öldüren o... çocuğu suçlu. O tamam da 16 yaşındaki çocuğu zorla nişanlayan anası babası olacak o... çocukları suçsuz mu?
Suç katilde olsa da bir o kadar ailelerde de suç var. Bence en büyük suçlu onlar. Yargılanmaları isterim o yaşta ki kızı evlendirmek için uğraştıklarını
Allah b. elasını versin. Ailesi de zorla yapmışsa -ki 16 yaşında daha çocuk tabi ki ailesi sorumlu- yav nerde bunlar parçalayalım. Topluca taşlayalım ş. erefisizleri
Bu daha çocuk ne nişanı evlenmesi kardeşim niye öldürmüş kendini vuraymış allah sebeb olanları cehennemden çıkarmsın kıyılırmı şu çocuğa cani hayvan sürüsü
Cahillikten başka bir şey değil. Bu örümcek kafalı zihniyet nedeniyle bu ülkenin kalkınması çoookkk zorr. Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesinin ise kahırdan çıldırmalarını dilerim.
Öncelikle aileye komple bir ceza kesecek sin 16 yaşında çocuğu nişanlandılar diye. Sonrasında o katili canavarı ömür boyu ağırlaştırılmış müebbete cartirip bil bol hücrede tutacaksın.