17 yaşındaki 5 aylık hamile #SezenÜnlü, imam nikahlı eşi Anıl Yolum tarafından 16 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. “Sabırsızlıkla beklediği, 5 aylık bebeğiyle” birlikte hayattan koparıldı. Katil gözaltına alındı. Bu şiddet ne zaman son bulacak!

17 yaşındaki 5 aylık hamile #SezenÜnlü, imam nikahlı eşi Anıl Yolum tarafından 16 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. “Sabırsızlıkla beklediği, 5 aylık bebeğiyle” birlikte hayattan koparıldı. Katil gözaltına alındı. Bu şiddet ne zaman son bulacak!
Toplumdaki yozlaşma öyle bir hale geldi ki, uzun bir süre bitmek yerine dahada artacak, aptal saptal savunmalarla cezada almayacak bunlar, eğer çok ön plana çıkarsa 1-2 ay girer yatar, sonra unutulunca arka kapıdan çıkar, bunu bu millet adalet ve ülkenin, cumhuriyetin kırmızı çizgileri ayaklar altına alınırken düşünecekti. Dusunemezsen bunlara katlanacaksın ve sana kimse yardım etmeyecek, Suriye'de bu olayların belkide onlarca kat fazlası yaşandı ve onlara dünyanın yardım etmediği gibi sanada etmeyecek, böyle hararetli bir coğrafyada cumhuriyeti, laik bir devleti kurmuşsun ama götün kaşınıp, bu ülkenin tüm ayarlarıyla oynanmasına müsade edersen böyle bir çıkmaza girersin, cumhuriyet, laiklik, yargı vs kavramlar, dünyada binlerce yılda kanlı devrimlerle kabul ettirilmiş senden daha güçlü kişilere, eğer bugün sen bunlara sahip çıkamazsan, sonra tekrar geri getirmen çok zor ve sancılı olur. Burada sen diye hitap ettiğim kesim, bir ulkenin halk çoğunluğu ve kitleler, bireysel olarak kimseyi suçlamıyorum.
firavun zülüm yapın diyen bir zalimdi
halk içinde dahi zülüm yapana adeta teşvik veriyordu
halk ise zülüm gören lakin içinde bir birlerine zülüm yapmıyordu
her kişi insanlık erdemi ile bir birlerine yaklaşıyordu
bu gün ise devlet organlarının tamamı öğretmeni doktoru siyasetçisi her ne yetkili varsa
insana karşı saygılı olmaya davet ediyor sadece kadını değil iki tarafında haklarını korumaya saygı duymaya davet ediyor
bize bunca öğüt veren varken hayla böylesi olayların olması
ceza sisteminin hafif kaldığını göstermekte
merhamet etmeyene merhamet edilmesin insanlık sucu isleyene insanlık yapılmasın.
Bu şiddeti toplumsal cinsiyet zemininden koparıp ele almaya çalışan bir ülkede ne yazık ki kadına yönelik şiddetin önüne geçemeyeceğiz. Erkeğin erkeğe şiddeti ne olacak diye çıkış yapanlar olacaktır fakat erkek bile 'erk' ten geliyor. Bir cinsiyeti güçle, her istediğini yapabilmeyle tanımlarsanız şiddetin önüne geçemezsiniz. İstediğini elde etmek ve gücünü göstermek için her yola başvurabilir hatta bu kişi kimi zaman. Bunu değiştirmek için toplumsal cinsiyetin yeniden şekillenmesi gerek elbette. Daha sonra da gücün ne olduğunu yeniden tanımlamamız gerek.
Bunu cinsiyet değiştirmeye bağlamanız çok saçma. Neresinden bakarsanız bakın bir cinayet var ve söylediğiniz saçmalığa siz nasıl inanıyorsunuz anlamıyorum. Sözde dediğiniz gibi Cinsiyetler eşitlense bu vinayet olmayacakmıydı. Yani bahsettiğiniz şey cinsiyet eşitliği olursa sıfır cinayet mi vaadediyorsunuz? Cevabınız hayırsa saçmalamayon da oturun köşenizde. Bırakın adalet gerekeni yapsın.
Çok üzüldüm. Gencecik kız, imam nikahlı, üstelik hamile... Sonu ne olacak bilmiyorum, ama kadınlar kendi gücünün ve değerinin farkında olup asla kendini ezdirmemeli. Zamanında ben de çok fedakarlık yapmış bir kadınım, çok şeyi sineye de çekmiştim ve sonunda darp edilen ben olmuştum. O günden sonra kendi gücümün daha çok farkına vardım. Artık kendimi asla ezdirmiyorum. Kadınlar en ufak taciz ve şiddet belirtisinde devletin gerekli kurumlarına sığınmalı ve hakkını da aramalı. Bu tür şeyler alttan almaya gelmez maalesef.
Cevap
176Cevap
A*k şerefsiz it çomarı Ne hakla masum suçsuz yere kızı öldürür ya Ulan böylelerinin artık kökünü kurutmak Zaman vakti geldi geçiyor bile hep masumlar mi ölecek ya nerede adalet birazda artık şerefsiz pislikler insan demeye dilimizin varmadığı Ga*vat lar gebersin öldürulsun canım benim ya 17 yaşındaymış bide bu genç okuma yaşında nasıl hamile kalmış evlenmiş Bilmiyorum ama kıza çok üzüldüm gerçekten Allah Rahmet Eylesin Mekanı cennet olsun Nur içinde Uyusun inşallah 🙏🏻😔😥 Artık yeter bıktım usandım cinayet masumların Öldürülmesini görmekten duymaktan ne zaman ülke şerefsizlerden kurtulacak hiç mi sonu yok ya bunun sonunda katil olacağım yakaladığım Şerefsizlere çok ağır işkenceler ile canlarını alacağım masumları korumak için ama bunu da yapamıyoruz çünkü Canı ancak yüce Allah verdi yüce Allah alır benim bu gencecik masum kızı öldüren ite sözüm senin varya ben senin a*k 😡😠😤👊🤬 Senin gelmisini geçmisini s*k ben g*t lalesi g avat seni ulan Allahdan kork be hiç mi Allah korkusu yok benim sevdiğim olsa eşim olsa varya ben onun mutlu olması için elimden geleni yaparım bağrıma basarım İnşallah sende geberirsin Allah Bin Belanı versin sen ve senin gibilerin şerefsiz eşi olacak adam yani
Bu siddetin son bulmasi kadin larimizin elindedir kadina siddetin hep karsinda oldum. fakat kadinlarimiz artik. birilerinden. birseyler beklemeyi birakmali artik ipleri eline almali simdi. herkes bana saldiracak belkide ama gercekleri soylemek. nekadar zorsa onu gormek kabul etmekde bir okadar zor kadinlarimiz bir omur boyu hep kolaya kacmayi ilke edinmis kendilerine kendileri birsey yapmayip hep baskalarindan birseyler beklemis gelelim konuya bu sidded yanlisi erkekleri doguranda buyutende bir kadin cocuk babasiz buyur fakat anasiz buyumuz ilk egitiminide anasi verir eger kadinlar kendileri bile cocuklari olduginda kiz cocuguna gosterdigi ilgiden on kat fazlasini erkek cocuhuna gosyeriyor ergenlige gelince de ogluna kizlar sana kurban olsun ayaginin kecesi olsun diye oglunu sevende bir kadin sana kizmi yok diyip simartanda bir kadin bunu boyle yapacagina adamgibi kizindan ayirmadan. kadinlarinda bir insan oldugunu ogreterek yetistirse cok farkli olurdu yine secmenlerin yarisi kadin sevmesemde bir partinin baskanida kadin hic dusuyorlarmi acaba tum kadinlar oylarini malum pari baskanina oyverip iktidar yapabilirlermi yaparlar bakin o malum partiyide sevmem kadinlar istese aslinda istedikleri herseyi yaparlar unutulmamaliki bir kadinin dusmani yalnizca baska bir kadinda kadinlar aglamayi dirdirlanmayi birakip silkelenip kendinize gelin kolayi degil zoru secin kazanin ama bu dediklerimi yapacak kadin toplulugu ulkemizde var mı yok bakin bunlari soyleyen bir erkek size burada siddet uyguluyan erkekleride savunmuyorum sadece kadinlar ellerindeki gucun farkinda degiller
bu olaya ben de çok üzüldüm fakat toplumumuzdaki değişik değer duygusu ve hassasiyet beni rahatsız etmeye başladı. Bu sıralar gündem ve üst üste gelen haberler yüzünden bu şekilde sanırım.
Kadın ve erkek eşitliğini sonuna kadar destekleyen sonuna kadar savunan bir insanım. Dolayısı ile bir kadın cinayeti ile bir erkek cinayeti arasında hiçbir fark yoktur bana göre. Dün bir kadın cinayeti oldu bunun haberi dolanıyor heryerde , belki de 50 tane erkek cinayeti işlenmiştir. 5 kadın bir erkeği öldürmüştür. bu haberler gözükmüyor çünkü biz sadece kadın cinayetlerine dikkat çekiyoruz.
Bu bana göre yanlıştır. Tepki gösterilmesi gereken şey tüm cinayetlerdir. Cinayet işleyebilecek potansiyellerde zihinlerdir.
Kadın erkek eşitliğini savunuyorum ben nasıl düşüyorsam o da düşecek onun da canı acıyacak erkek nasıl hayt höytünden ödün veriyorsa o da narinliğinden ödün verecek.
Tabi bu olaya birde parantez açılabilir ayrı tutulabilir, karnında bebeği olan kutsal bir vazifeyi yerine getiren bir insanın katledilmesi insanı iki katı üzüyor.
Katil kişisinden bahsetmeye bile gerek yok. Allah belasını versin sürünsün inşallah.
Ama ben bu tip olaylarda bir sürü kişileri suçlu görüyorum. Bu kız 17 yaşında ne evliliği? Ne imam nikahı? Ne bebeği? Aklım almıyor nerde bu kızın annesi babası? Nerde bu pis insan bile diyemeyeceğim varlığın annesi babası? Anne babalar evlatlarına sahip çıkmadıkça dosdoğru yetiştirmedikçe peşinde arkasında durmadıkça daha çok yaşanır böyle şeyler. 17 yaşında tahsilini, gençliğini, hayatını çöpe atıp gidip kendini kurban ediyor genç kızlarımız. Neymiş aşık olmuşmuş. Ne aşkı ya ne aşkı sen daha çocuksun sen ne biliyorsun aşkı meşki anne olmayı. Aklım almıyor sinirleniyorum. Gerekirse yalvara yakara bağıra çağıra ayaklarına kapanarak engel olacak anneler babalar çocuklarına. Hem daha 17 yaşında hukuken buna hakları da varmış. Yazık ettiler. Çok yazık olmuş.
böyle yazınca katili savunup kızı sucluyormuşsun gibi anlıyorlar linç ediyorlar
Harika bir bakis acisi ve dogru tespit tebrik ederim
Kadinlarimizinkoruyamiyoruz malesef hala cehaletten. kurtulamafik
yok bence herkesi şuclamis. veliler suçlu katil dahada suçlu olan kıza ve doğmamış çocuğa oldu 😕😞Allah rahmet eylesin. umarım Son bulur ve önüne geçilir böyle şeylerin
@ertu5234tr evet dostum herkes suclu 17 yasinda o cocugu imam nikahiyla evlendirenlerde suclu 17 yasinda bir cocugu es olarak alanda suclu bu katili yetisdiren ailede suclu
Bakın görüşümde beni linç etmeye kız gelmiş. Niye senin değilde benim çünkü erkek olduğum için. Sanki adamı savunup kızı suçluyormus gibi bakıyorlar bize
Allah rahmet eylesin. Yaş 17 polise gitse evlenmek istemiyorum beni zorla evlendiriyorlar dese sosyal hizmetler koruma altına alırdı. Hatta 18 yaşını bitirince kamudan memurluk da verirlerdi. Benim böyle yurtlardan yetişmiş memur arkadaşlarım var. Öldüreni asla savunmuyorum onaylamıyorum ama Bazen de anlamıyorum insanları. Evlenmeyin kardeşim silah zoruyla kafanıza tabanca dayayarak mı böyle psikopat insanlarla evleniyor ya da sevgili oluyorsunuz. Yaşım 29 uygun insanı bulamadım ve hayatımda kimse yok. Gerekirse bekar ölürüm ama yine de olmadık insanlar ile işim olmaz.
Kiza tecavuz edip hamile birakmis kiz da bu tancla nasil yasarim diye evlenmis empati yapin
Ne diyeyim ki, ne yazsak ne yapsak geri dönmeyecek bir can, bir anne adayı, bir kız çocuğu, bir kadın ve en önemlisi bir insanı daha bir erkek yüzünden kaybetmek...
#ErkekKimliğimdenUtanıyorum
Darp raporu alınıyor, insan müsveddesi elini kolunu sallayarak dolaşabiliyor, oda yetmiyor karısı ile aynı evde yaşayabiliyor. Daha sonrada sırf babasına gitmek istediği için öldürülüyor.
Sinirlenince dövmeyecek, durduk yere sövmeyecek ve ayrılmak istediğinde bu kararı ÖLDÜRÜLME KORKUSU olmadan açıklayabilecek "ADAM" arar hale geldi...
En komik olanı ise; tarih boyunca erkeklerin kadınları koruyup kolladığı yazılır. Sahi bu erkekler kadını kimden koruyordu?
#sezenünlü
#özürdilerizsezenünlükoruyamadık
Hürriyet'ten alıntıdır:
"Kızının Anıl Yolum'un (eşi ve katili) cinsel saldırısı sonucu hamile kaldığını iddia eden baba Ünlü, "Kızıma tecavüz etmişti. O nedenle dini nikahla evlendirmek zorunda kaldım. Olayı öğrendiğimde kızımı karşıma alıp, 'Namus önemli değil, sen okulunu bitir' dedim. Kızım ise, 'Bu halde gezemem' dedi ve o kişiyi eşi olarak benimsedi."
------------------------------------------------------
Bence katili kadar baba da suçlu. Kızına tecavüz ediliyor baba ise sessiz kalıp kesin başkaları duyarsa arkamdan konuşulur düşüncesi ile kızını bu şerefsiz ile evlendiriyor. Sonuç ortada.
17 yaşında hamile olmasına mı üzüleyim yoksa canice öldürülmesine mi bilemedim. Bu ülkede hergün yüzlerce kadın öldürülüyor. Ne ara bu kadar insanlıktan çıktık, ne ara bu kadar duyarsız olduk bilmiyorum. Hiçbir şey elimizden gelmiyor mu? Üst makamlara söylüyorum bu insan dışı varlıklar gözü dönmüş şekilde bunları yapacak cesareti nerden buluyor? Hiç mi Allah korkusu yok sizlerde ya? Karınız kızınız anneniz yok mu? Neden önlemler alınmıyor hala. Niye hiçbir şey yapılmıyor? Buna sebebiyet veren herkesi Allah bildiği gibi yapsın öbür tarafta gün yüzü görmezler umarım. Herşeye kuranı karıştırmayı bilirler dinle ülke yönetmeye çalışırlar ama içine baksan yönetim şekli kaldırılan yasalar ve çıkan yasalar artan suçlar artan vahşet neyin ne olduğunu gösteriyor. Hala da tapmaya devam ederler, bu millet bizde oldukça ben bu ülkeden çok birşey beklemiyorum artık.
böyle bir suçu ABD'de işlersen ya elektrikli sandalyede kızarırsın ya da müebbet hapis cezası alıp ölür boyu 200 kiloluk bir zencinin kız arkadaşı olursun. Ama Türkiyede yılar önce eşini araçta adamlarına öldürten adam, bir partinin sözcülüğünü yapıyor ve muhalefet liderlerini tehdit ediyor. burası Türkiye... kadınlar için ve aklı başında henüz delirmemiş mutanta dönüşmemiş erkekler için bir cehennem...
öbür boyu yerine ölür boyu demişim.
ömür boyu yav... noldu bu klavyeye... :)
yorumumu eksileyen kezban hanım anlaşılan ya 17 yaşında bir kızın doğranmasını normal karşılıyorsun; ya da bir kadının aracında mafya bozuntuları tarafından kurşunlanmasını... kısa sürede senin de haberini okumayı istiyorum. kadına şiddete karşıyım ama sana yapılacak olana değil.
@çevrel iğneyle yapıyorlar galiba çoğunluk. yanlış bilmiyorsam mahkuma seçme şansı veriyorlar bazı eyaletlerde. iğne, asılma, kızartılma... ben illa idam cezası olsun demiyorum... ama cezalar adam gibi uygulanmalı. sade kadın açısından değil, masum bir insanın canını alan bunun bedelini en ağır şekilde ödemelidir. Türkiyede idam cezasının gelmesine de ne yalan söyleyim aslında karşıyım. çünkü idam cezası tecavüzcülere değil de muhaliflere uygulanır gibime geliyor.
öyle bir ceza çekmeli ki, "idam edilmiş olmayı" istemeli...
@çevrel sen de haklısın ki, sadece Türkiyede değil... dünya genelinde de, hatta tarih boyunca idam cezaları çok az gerçekten hak edene uygulanmıştır. genelde muhaliflere erkle aynı düşünmeyenlere uygulanmıştır. masum insanları, kadınları çocukları vs. katleden insanların ölmesini istiyorum ama Türkiyede idam referandumu yapılsa hayır derim. senin söylediğin nedenden. bu konuda da haklısın.
Sadece tecavüzcülere özel idam gelse süper olur aslında ancak bizim ülkeye güvenmiyorum ben. Onu getireceğim derken siyasi suç diye de getirirler vs. Sonra bakma sen iktidardekilere muhafelete bunlar aslında birbirinden besleniyor. En ufak kıvılcım da birbirlerini asmaya kesmeye hazırlar. Özellikle farkettim bilmiyorum ancak partilerin içinde çok fazla aşırı insan var ve şu an sesleri çıkmıyor pek sadece. Bizim ülke birden bölünebilecek bir ülke. Diken üstünde. Yapacak bir şey yok. Toplum çok kutuplaştı. Şimdi de kadın erkek olarak kutuplaşıyor. Umarım bir mucize gerçekleşir de düzelir.
@çevrel umarım.
O kadar üzüldümki neden dıye sorup haberi araştırdım izmirde olmuş.. kız tecavüze uğrayıp hamile kalmış.. çocuk tarafından imam nikahı kıydırılmış.. babası evde kalmasını istesede o imam nıkahlı kocası ve ailesiyle kalmış zamanla baskıdan bunalmış en son ablası gile gitmiş.. eşi tarafından darp edilince.. babası gelip onu eve geri getirmiş. olaydan 4 gün sonra dısarda karşılasıp boş bir yere götürmüş.. malesef gerisini yazmaya gönlüm el ver vermiyor..
Yaradan sormayacak mı? bir insanın hayatını almak bu kadar kolaymı çok özür dilerim 2 canın hayatını almak bu kadar kolaymı.. daha doğmamış kanından canından olan çocuğu toprağa koymak bu kadar kolaymı..
Gül gibi kız, daha doğmamış yavrucak bir itin şerefsizliğine kurban oldu gitti... Bu adamın cezası 2 elininde kesilmesi olup gözlerinin de oyulması gerekli... Hapse bile atmayacaksın... O şekilde özgürce hayatını devam ettirecek... Ama iki eli ve gözü olmadan... Lakin hep diyorum bizim kızlarımızda da çok suç var... 17 yaşındasın 5 atlı hamilesin... Kızım sen daha çocuksun... Bu itle ne işin vardı... Birde şerefsizin bir tipi var... Cehennem zebanisi gibiler... Bunlara nasıl aşık oluyorsunuz... Ya bu tip kansız köpeklerden artık uzak durun lütfen
Kıyamet gibi günler yaşıyoruz, sonumuz iyiye gitmiyor. Buna seyirci kalmak bu dönen çivisi çıkmış dünyanın düzenini değiştirememek büyük çaresizlik. Her gün böyle bir hayata uyanmak çok ağır, herşey üst üste geliyor. TV yi aç haber sosyal medya cinayetler, intihar, zina, yolsuzluk binbir türlü kötüye giden bu hayatın içinde olduğumu görmek istemiyorum, gördükçe duydukça hayata dair insan olmaya dair hiçbir umudum kalmıyor.Öyle bir devirdeyiz ki “Böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum” diyebiliyorum ve benim gibi düşünen birçok kişi vardır. Hayatta kalabilme mücadelesi içinde olmaktan yorulduk, günden güne insanlıktan uzak bir hale gelmekten, sadece yaşanan herşeyin ardından konuştuğumuzla kaldığımızdan yorulduk. Her anlamda bitik bir durumdayız, artık kıyamet kopsada herkes bir rahat kavuşsa diyorum 😐😑
Ya erkekler olarak biktik artik bu sikayetinizden, bizleri öcü göstermenizden!!
17 yasinda hamile, belkide 16 sinda seks yapmaya baslamis, esi degil bana göre sevgilisi ve hamile kalmis milleti dinle gözünü boyamak icinde, ZINA yi güzel göstermek icin formalite bir imam nikahi..
Ya son aylarda öldürülen kadinlarins ectikleri erkeklere bir bakin, tam serseri takimi, alko bagmilisi, uyusturucu bagimlisi serseri takimi.
Bizmi diyoruz gidin o picclerler inin kalkin?
Bizmi diyoruz maganda tipli, kadin kiz pesinde dolasan serserilerle ilsiki kurun?
Sizi korumasini beklediginiz devletmi diyor, sapiklarla sevgili olun?
Islam dinimi dioyr, zina yapin, sonrada imam nikahi ile düzeltirsiniz diye?
Kusura bakmayin, kadinlar akillanmadikca, bu cinayetlerin sonu gelmez, bu serseri sana yaramaz yanlis yoldasin diyeni bir küfür edip azarliyorsunu, kariasamazsin bana deyip tersliyorsunuz.
@aleyingo0 iste bak tipik geri zeka bir yorum, kizlar, kadinlar hata yapmiyor hep erkekler suclu. Ailesimi dedi git 16 yasinda biriyle yat hamile kal diye, ayrica evlilik falan yok, imam nikahi, imam nikahida zina icin kiyilmaz.
@aleyingo0 yobaz dediginiz 5 vakit namazinda bir erkegin, 5 vakit namaz kilan yobazlarin birbirini öldürdügü tek bir olay gösterin, ama namazdan dinden alakasi olmayan %99 cinayet islemis insan sayabilirim.
INSANLARI KENDI HATALARINIZLA YARGILAMAYIN; YOBAZLARA DEGIL YOBAZ OLMAYANLAR ARAISNDA BU KADINA SIDDET;CINYAETLER; AKSINI ISPAT EDEMEZSINIZ, ANCAK BÖYLE EKISLER KACXARSINIZ, CÜNKÜ DOGRULAR ISINIZE GELMIYOR: GELMEDIGI ICINDE YANLSI YOLUNUZDA DAHA COOOOOK CINYATLER DUYARiz
iste 5 tane tipi eksileyen tam örnek, yorumlarimin nesi yanlis, kendi hatalarinizi yanlisliklariniz topluma, erkeklere mal etmeyin. Ne oldugu belirsiz serefsizlerle macera yasiyorsunuz sonu iyi bitmiyor, suclusu erkekler. Banan ne uyusturuc bagimlisi bir erkegi sizin secipte, zarar görmenizden.
Hepiniz kaderinizi kendiniz ciziyorsunuz, annelerm, babalar, aileler, erkekler degil SOn aylarda öldürülen kadinalrin %90 hep sectiginiz, sevgili oldugunuz, ya da kahpelikten erkegi cildirtmis, kadinlarin yüzünde.
Aptal misin sen? O pislik pic kiza tecavuz edip hamile birakmis kiz bu utancla nasil yasarim diyip evlenmek zorunda kalmis
@Dolabımıyeniliycemm bak terbiyesizlik, saygisizlik karsindaki insana küfür, hakaret etmek seni hakli cikarmiyor, sadece aciz ve cahil oldugunun belirtisi. Yazilarimi yorumlarimi iyi oku, anla sonra pisligini kus.
Ben öldüren erkegin isledigi cinayeti halki göstermiyorum, önce su malliginizi , cirkefliginizi birakin.
Simdi mantik sorusu, Kiza sokaktami tecavüz etmis, sevgilisi degilmiymisti, tecavüz edilecek ortamda neden erkekle birlikte?
Yanliz kalinca seks yapmis hamilede kalinca ailesi durumu ögreniyor, rezil olmayalim insanlara diye imam nikahi kiyip en hatasini kapatmaya caliyorlar. Ama erkek sapik, serseri pisligin teki, yine zamani gelince zarar vermis.
Sizin yaptiginiz hatalarin sonuclarindan erkekleri sorumlu tutamazsiniz, gider sokata, barda, nette tanistiginiz en oldugu belirsiz erkeklerle iner kalkarsaniz sonuclari böyle olabiliyor.
Önce kendinizi akillandirin, akrsiniza cikan her erkek prens degil, ama iszde prenses degilsiniz, bulkuyorsunuz birbirinizi
Anana bacina tecavuz edilirse sen de boyle dusun ok?
@Dolabımıyeniliycemm ne düsünüyorum? acilasana hakaret edecegine, ya siz zeka özürlüsümüsünüz , anlama kitliginizmi var?
Dediğinden hiçbir bok anlamadım a0 Türkçe ae sen önce Türkçe öğren sonra tartışalım. Bir de zekanı geliştirip kadın düşmanlığını bırakınca yani büyüyünce gel.
@Dolabımıyeniliycemm sen neden alindin okadar, sendemi hamilesin, ayni sekilde bir erkeklemi yatiyorsun?
@Dolabımıyeniliycemm buyrun, siddet uygulayan ve ugulatan tiplere bir bakin!
www.hurriyet.com.tr/.../sosyal-medyayi-ayaga-kaldiran-goruntu-kiz-arkadasina-once-catal-firlatti-sonra-dovdu-41773854
Uygulatan derken?
*Ben bu durumdan çok daha vahim olarak, sizin gibi sadece kadına olan şiddeti ön palana çıkaranların hali ne olacak diye endişe ediyorum...
*Konu, insanın en önemli değeri olan yaşam hakkı olduğunda, algıda bu tarz bir seçiciliği akıl ve vicdan dışı bir davranış biçimi olarak görüyorum.
*İnsanlık değerlerine sahip çıkarken bu konunun şartı, şurtu olmaz.
Ayrıca başlıkta eşi demişsiniz ama detayda da belirttiğiniz gibi aralarında resmi bir nikah değil, imam nikahı denilen geçersiz bir nikah var. Yani bu durumda eşi olmaz en çok kız arkadaşı olur. Böyle durumda olanlara lütfen "eş" demeyelim. Dediğimizde bu olayı insanların gözünde normal hale getirmiş olursunuz.
Bu kadın nasıl 17 yaşında olabilir? Benden daha yaşlı duruyor.
Kızlar artık aklınızı başınıza alın ve resmi nikah yapmayan erkeklere güvenmekten vazgeçin!
Her erkeğe kolay kolay güvenmeyin! Çünkü hiç kolay bir dönemden geçmiyoruz!
18 yaş altı bir birey ailesi izin verirse 17 yaşındayken evlenebiliyor bildiğim kadarıyla. Ancak bu evlilik pek bilinçli bir evlilik değil. Sosyalitesi düşük cahil bir aileden çıkan cahil kız psikopat bir erkekle evlenirse böyle olur. Benim de bir akrabam var. Uyuşturucu içen biriyle evlendi. Şimdi annesiyle babasıyla bile görüştürmüyor telefon vermiyor.
Peki bu olaylar ne zaman biter?
Böyle şeyleri siyasete alet etmeyip, toplumun bir kesimine mal etmeyip, genellemeyip, eğitim seviyesini ve refahı artırırsak ve hep birlikte bu olayları yapanları dışlarsak bu iş son bulur.
Bu arada Amerika'da bazı eyaletlerde 12 yaşa kadar ailesi izin verirse evlenebiliyor insanlar. Bu çağda maalesef pek doğru değil. Dünya eskisi gibi değil. Bence evlenme yaşı 20 olmalı. Çok olgunsa hadi en fazla 17 olsun. Japonya 'da da 17 arkadaşlar reşit olma yaşı. Çok şaşırmayın yani.
Japonya da 17 olması için yasa tasarısı verilmiş sadece herhalde. 18 miş ben karıştırmışım.
Alın bu da KOSKOCA FRANSA
tr.euronews.com/.../avrupa-ulkelerinde-cinsel-rust-yasi
Nereden baksan elde kalıyor
17 yaşında
Hamile
Evli (!)
Önce kızlarımızı sonra erkek evlatlarımızı doğru bir şekilde yetiştirmek gerek.
Sonra iş kanunlara ve kanunları yerine getirenlere düşüyor.
O bebeğin suçu nedir?
bu zavallı kızın suçu nedir?
Nasıl biri bunu yapabilir? NEden hala gerçekten caydırıcı cezalar gelmiyor.
İdamsa idam...
Bu işin sonu ne olacak bilemiyorum ancak 11 yaşında bir kız evladım var ve ödüm kopuyor oalbilecekleri düşününce.
arkadaşlar, İMAM NİKAHI DİYE BİR ŞEY YOK. daha doğrusu, barındığın devletin içerisinde resmi nikah yapmadan SADECE İMAM NİKAHI ile barınmak YANLIŞTIR. eskiden resmiyet olmadığı için nikahlar bu şekilde oluyordu. inanan yine yapsın istiyorsa, kimsenin lafı yok. ama resmi nikah olmadan sadece dini nikahla bu iş yürümez arkadaşlar. bu devirde işi resmiyete bağlamadan kime, hangi erkeğe güvenebilirsiniz? o eski düzgün adamlar hala var mı zannediyoruz? veya bu soğan erkeklerini peygamber falan mı zannediyoruz? adamın din ile alakası yok ama DİNİ NİKAHI VAR. adama namaz nasıl kılınır diye sor sana cevap veremez bile. bu nasıl bi çelişki? bu cehaletten bıktım... bu kadıncağıza ve bebeğine Allah rahmet etsin, onu bu durumun içine sokanlara da lanet etsin. acilen yaptırımlar uygulanması lazım. resmi nikah olmadan sadece dini nikah ile barınmak suç olmalı ! kadının haklarını sözünü tutamayan adamların eline bırakamayız!
@ömrüm1910 orası öyle tabi ki ama imam nikahı olayında kadının hakları gözetilmiyor en azından resmi nikahta nafaka vs alabilir kadın
daha doğrusu imam nikahı yapan "bazı" tipler kadının hakkını yemek için yapıyo zaten talebi olamasın diye bir de istediğinde başka kadınların yatağına girebilmek için... yoksa seven insan resmi nikahı da kıyar inanıyorsa imam nikahını da ona kalmış...
imam nikahını hakkıyla uygulayabilecek bir erkek olmadığına göre... olsa bile yine çatısı altında barındığın devletin kanunlarına uymak zorundasın, fitne ve kaos çıkarmaya gerek yok
17 yaşında/ hamile / nikahlı / ve öldürülüyor.
hangisine üzüleceksin daha kendisi çocuk olup çocuk taşıyor olmasına mı öldüğüne mi bu yaşta evli olduğuna mı nasıl bir adalet sistemle kanunlarla yönetiliyor ülke oda bilinmiyor pazardan leblebi alır gibi ülkede insan öldürülüyor...
kızın babasında büyük suç, sen bu çocuğun nasıl biri olduğunu biliyorsun kızını gidip niye almıyorsun gelmek istemiyorsa saçından tutup o kızı sürükleye sürükleye getireceksin, kendisine erkek diyen o pi**ç kurusunuda sakat bırakana kadar döveceksin hatta kafasını ezip öldüreceksin sonra içeri girip paşa paşa yatacaksın. Babaysan kızın için bunu yapacaksın. bu ülkedeki olmayan hakka hukuka ve adalete bırakmayacaksın bu işi.
Ya herkes takmıs ıstanbul sözleşmesıne arkadaşlar sız erkeğe ıdamda getirsenız bunun önunü alamazsınız kımse şunu sormuyor bu kız nıye 17 yaşında evlendı ve nıye ımam nıkahı ıle yani benım ıddıam şu bu ülkede kadın egıtlmedıkce bu ülkede cınayet ve sıddet bıtmez. Şecıcı her daım kadındır. Sen gıt itle çobanla şiddet işlemeye meyıllı serserılerle takıl evlen çucuk dogur sonra şiddet görup cınayet olunca süprızmı oluyor bu onu anlamıs degılım. Bugün nıye rus kadınları turkıyede ve dunyada egıtımlı karıyerlı elıt erkeklerle evnıyorlar. Dıkkat edın turkıyede kı üst segment ekonomıye hakım aılelerın erkeklerı hep rus ya da yabancı kadınlara evlı duydunuzmu hıc sosyetenın egıtımlı erkeklerınden bırının karısını öldurdugunu vs vs. Kadınlar akıllı cunkı bızımkıler gıbı gıdıp ota boka böcege gönül vermıyorlar. Unutmayın ''HAYATINIZ TECIHLERINIZDEN IBARETTIR''
Cem garipoglu cinatini duydun mu Hani munevver karabulutun katili. Dört dörtlük kültürlü 2den fazla yabanci dili anadili gibi bilen zengin ve düzgün tertemiz bir imaja sahipti. Kızı parca parca etti. Hemcinslerinr sor neden size verilen nimetin kiymetini bilmiyorsunuz diye ama kadinları kınama siz kadınları yargilayamazsinız haddinizi bilin yargilayacaksaniz kendi cinsinizi ama kizlari sakın
@GeriDöndümBebek Duydum tabıkıde egıtımı unıversıte okumakla esdeger tutmamak lazım ayrıca o cocuk uyusturucu muptalası bırıydı ve kızın onu başka erkeklerle kıskandırmaya çlasıtıgnı bılıyoruz tabıkı bu sebep sıddet ıcın gecerlı bır sey degıl ama olayları yuzeysel gecıp detayları atlarsak hıcbır zaman sonuca ulasamayız tabıkı Olaylara genel ve genıs acıdan bakmamız lazım. Ben dıyorumkı seçici her daım dişidir doğadada böyle bır kadın ıstemedıkten sonra agzınla kus tutsa hıc bır erkek onunla evlenemez veya cıkamaz. Ben dıyorumkı kadınlar ayakkabı alırken şu marka olacak dıyorsa elbıse alırken 400 magaza gezıyorsa bır magazada kabıne 40 tane elbıse alıp deneme kabınınde hepsını usenmeden deneyerek begenmedıyse hıcbırını almadan cıkıyorsa. Hyatına alacagın koluna takacagın ınsanı nıye bıraz ıncelemezsın. Adam ruh hastasımı şiddete meyıllımı aşırı kıskancmı sınırlenınce kontrolunu kaybeden bırımı bunları anlamak cok ustun zeka gerektırmeyen basıt şeyler. Kızlara soruyorsun dıyorkı benı kıskansın ıstıyorum başkası maço olsun vurdumu oturtursun ıstıyor. Vs vs şimdi bu krıterde bır erkegın şiddet uygulama potansıyelının oldukca yuksek oldugunu anlamak zor olmasa gerek bırde kadınlarımz normalın uzerınde agresıf olunca zaten ortada sucu meyıllı bır erkekekte var ee erkek arkadasım kocam benımle ılgılenmıyor ıyısı ben onu kıskandırmaya calısayım dedınmı . eldekı potansıyel suca meyıllı erkegın pımını cekıyorsun. Buradakı en en önemlı sey kadının erkektendaha zekı olması gerektıgıdır eger kadın sürecı yönetme becerısıne zekasına sahıp degılse hıc bır sekılde ıdam cezasıda cıksa bunun önu alınmaz
Buz munecckm miyiz ki oldurulmekten biz suclu oluyoruz siz burbirinizi gebertiyorsunuz be size mi distu akıl vermek kendinize hayriniz yok kkendisine verilen kiymetin nimetin degerini bilmeyenlere oku mavalini sen hem suçlu hem güçlüsünüz be be hepiniz sanki mukemmelsiniz hepinizin köküne kibrit suyu sinek oldurur gibi insan öldürüyorsunuz bi de akıl veriyorsunuz siz kendiniz akilli olun kimse sizden birine verdigi degerin sucunu canıyla odemekt zorunda degil kendinizi düzeltin ayrica ben cem garipohluyla ilgili kitap okudum uyusturucudan bahsedilmiyor kiz baskasiyla kiskndiriyor olsa bile oldurmek gerekmez
@GeriDöndümBebek Nyse hayat denılen sey herkesın kendı sorunu neyı tercıh edersen onu yaşarsın muneccım olmaya gerek yok ben fıkrımı söyledım tercıh kendı bayanların özeli hayatına alacagın erkegı tanıaycak donanım yoksa sonucuda sızı baglıyor halıyle bıze no problem yanı
Lan onunuze gelene dmden yuruyorsunuz tanimakla ilgili oneri vermek size mi düşer siz istediginiz kisiye nefes aliyor siye yuruyun kadin canindan korksun yok ya. Ne serefsizsiniz lannnnnnn
Insan olcaksiniz insan kadınlara dil uzatmayacaksiniz sen kim oluyorsun da kadinlara iyi taniyin diyorsun biz sizi öldürmüyoruz diye mi bu havalar sen kimsin kimsin de akil veriyorsun kapa ceneni
@GeriDöndümBebek Ooooo ablacım senın durumun pek ıyı degıl sen ıyısımı az ıstırahat et dınlen sana kafa yoracak halımde vaktımde yok. Derdı veren allah dermanınıda verır cok takma bence hersey duzelır zamanla ıstırahat et guzelce
Sen kafayi duzeltirsen iyi olucam
@GeriDöndümBebek O eksıleyenlerde senın gbı dınlemeyen ve okudugunu anlamayan kısıler. Önce sakın kafayla benım yazdıgımı bır analız et. Bak sen bıle benı tanımadıgın halde gereksız nekadar sacma sapak yukseldın sen yarın öburgun benım o yazıda yazdıgım tarıftekı bırınle evlenırsen senın o sokak agzınla konusmanı çekermı adam oda senın gıbı psıkoljık rahatsız ıse olacaklar bellı degılmı. Ben ne anltmısım yazıda ıyı oku cunkı sende o tarıfın ıcındesın burada femınımz yaparak sorun ççzemesın once konusmayı ve dıyalog kurmayı ögrenmek lazım kadın olarak sen her önune gelene öyle kendı capında yükselıp sokak agzınla konusursan senın bu haytta çekecegın çok günlerın var benden sana dost tavsıyesı sızın gıbı kendı gölgesınle bıle kava eden kadınlar oldukca bu ğlkede sıddet fılan bıtmez ıste ben o yzuden egıtım şart dıyorum kendını egıtmeden elın adamını egıtemezsın
Sen kendini egit Allahin ayısı beğenmeyen ayrılır oldürmez kadını dövmez ceketini alir çıkar siz sanki cok mu muhtesemsiniz bunu bile ogrenemedigin icin anca kadinlara erkegin suyuna gidin dersin biz napalım biz de mi oldurelim dengesiz adamları silah mi tasiyalim yanimizda erkekler gibi. Biraz akil sağlığın olsa sen bu sacmaliklari yazmazdın niye sinirlendi olduk bi de. Hem kiza tecavüz etmis hem öldürmüş buna nankörlük derler canilik derler
Erkekler egitilsin kadina nasil davranilir namussuzluk nedir erkegi ilgilendirir mi mesru mudafa olmadıkça insan öldürülmez kadın dövülmez stresle bas etme ve öfkeyle bas etme yontemleri nelerdir.
KADINLARA MUHTAÇSINIZ BIZ DEĞİL SIZ HAREKETLERINIZE DIKKAT EDECEKSİNİZ
@GeriDöndümBebek Şu sıtede bır tane aklı başında normal kız denk gelse yemın edıyorum gıdıp bulup elını öpücem ulan bır sıtede bu kadar ruh hastası kadın olurmu senın evde cevrende mahallede bınada saracak başka kımsen yok mu gıt onlara sar bıraz allah düşmanımı bıe senın gıbı rahatsız kadınlardan uzak tutsun yanı senın gıbıler evlenmemelı zaten senın gıbı psıkoljık rahatsızların yetıstırıgı cocuklar zaten bugun kadın cınayetı işleyenler. Senın gıbı bır agresıf kadının yetıstırıgı cocuktan ne hayır gelecek
Senin gibi ruh hastasi erkekleri degil de ruh hastasi erkeklerin isledigi suclara maruz kalan kadinlari suçlayan beyinsizler beni anlayamaz bizi anlayamaz kadınları degil erkekleri elestireceksin bu kadar basit erkeklerin kusurlarını elestireceksin elestireceksen anlaşalım
@GeriDöndümBebek :) Siye yönetımı sanırım şaka fılan yapıyor böyle bır modelın bır bınada olması bıle facıa umuyorum sen gercek fılan degılsındır şakadan ıbaret bırısındır yoksa vay senın cevrendekı ınsanların halın neyse ben senı fazla tutmım saracak başka üyelere bak dişine göre sıkıntılı bırılerı mutlaka vardır hadı kal sağlıcakla ;)
Kapa ceneni fosil
Birbirinizi gebertiyorsunuz kadinlardqn e istiyorsunjz kendi aklinizi kendi canınızı korumaya kullanın
Ne yazıkki bu cinnet yeni değil.
Korkarım ki kıyamete kadar da devam edecektir.
Bu dünyada katil erkekler ve katil kadınlar her zaman var oldular ve olacaklardır da..
Ölüm her zaman bir bahane ve sebep ile yerini bulur, ölüm gelmişse cana kimse bundan kaçıp kurtulamaz..
Kimisi bir yerden düşerek ölür, birisi zehirlenerek ölür, birisi yanarak ölür, kimisi donarak ölür, kimisi kazada ölür, kimisi suda boğularak ölür, kimisi uçak kazasında ölür, kimisi kanser den ve diğer ölümcül hastalıklardan ölür, kimisi virüsten ölür, kimisi savaşta ölür, kimileri de vahşi hayvanlarca katledilir, vs vs
Kimsenin seneti yoktur çıkmak için yarına, senin bile 1 saat sonra ölmeyeceğine garanti yok.
Ölüm behemehal yerini bulan bir kaderdir...
Dediğim gibi bu kan kıyamete kadar akmaya devam edecektir.. Bütün dünya birleşse yinede buna engel olamaz...
İsterseniz Azraile mektup yazın belki sizi dinler😂😂😂
2 canı hayattan bu gibi insan müsveddeleri içerden asla çıkmamalı
İstanbul sözleşmesinden daha ağır şartları olan yasalar/kanunlar gelmesi şart
ayrıca hayvan hakları yasası da en kısa zamanda çıkmalı
İstanbul sözleşmesi ile bu olayın ne alakası var? İstanbul sözleşmesi erkeklere taciz tecavüz iftirası atılmasına ve bunların üstünün örtülmesine neden oluyor. Kanunla bir şey değişmez. Katiller öldürmeden önce kanunlara bakmaz. Bu çok alakasız bir konu. İstanbul sözleşmesi faşizmdir. Nafakadır. Ekonomik şiddettir
Lütfen kavramları birbirine karıştırmayalım.
@haticeyda aynen öyle erkekler eksilemiş
Ne alaka? İstanbul sözleşmesi yuva dağıtır. Kadına şiddetin her türlüsüne karşıyım. Ama İstanbul Sözleşmesi türk aile yapısını bozuyor. O sözleşme kadına gaz veriyor, prim yapıyor. Kadın Allah katında erkekle eşit, dünyada değildir. Tabii bu erkeğe her istediğini yapma özgürlüğü vermiyor. Ben bu saçma sözleşmenin mağdurlarındanım. Annemle babam tartıştılar kadının hiçbir yerinde bir çizik yok; babama 2 ay uzaklaştırma. Tartıştıktan sonra 2 gün aynı evde kalsalar belki barışacaklar ama adam evde değil ki. Gidiyor şirketin arabasında yatıyor. Bu saçma sözleşme kadına inancını unutturmaktan başka birşey yapmıyor. Gerçekten saçmalık başka birşey değil.
Bir çoğunuz saçmalamışsınız mevzuyu siyasi olarak gördüğünüz sürece de saçmalayacaksınız.
Ülkemizin kanunu herkes için eşittir. tecavüz kadın erkek dinlemeden suçtur. cinayet ve darp yine kadın erkek dinlemden suçtur. yani senin ülkende zaten bir kanun var. birde üst mahkeme olarak avrupa insan hakları mahkemesine başvurma hakkın var.
bir sözleşmeye ihtiyaç yok. meselenin sözleşme ile alakası yok yani.
@blade063 o zaman neden 2011 yılında sözleşme yapmaya ihtiyaç duyuldu? Saçmalayan sizsiniz. Sözleşmeyi siyasete bağlayanlar kaldırılınca övenlerdir. Kimse siyaset yapmıyor. Anayasa'dan kimse şikayetçi değil ama dava sonuçları da ortada. Sözleşmeye ihtiyaç duyulduğu için yapılmış kadınlar uygulansın diye beklerken kaldırıldı. Kaldırılma nedenini de diyim tarikatçılar. Aileymiş falan bahane yani. AİHM kararını tanımayacak ülke olacağız nerdeyse hatırlatırım.
@blade063 LGBT hangi madde de yazıyor. Veya ima ediliyor? 2-3 kere okudum öyle madde niyeyse de. AB üyeliği için değil. Sözleş Tüm Dünya ülkeleri var için yapıldı maddeler ortak komisyonlarla belirlendi. AB'de olsun veya olmasın. Siyasi gördünüz dediniz bende siyasetle ilgilisi olmadığını söyledim.
@Siyahpamukşekeri Sözleşme uygulanmadı ki yuva dağılsın. Yaşadığınız olayı buna bağlamışsınız yasaya bakarsanız görürsünüz. Oluşabilecek kötü bişeyi önlemek için yapılmış bişey bu. Sözleşme ile ilgisi yok onun. İnananlar sözleşme var inanmayım demezler merak etmeyin siz onu. Zahmet olucak ama bir okuyun kadını korumaz o sadece.
Ya bir saçmalama sözleşmenin adının sonunda avrupa konseyi geçiyor şimdi 80 maddeyi sana tek tek inceleyip içinde lgbt maddesini mi çıkarayım.
Kanunumuz var zaten var olan kanunun üstüne bu sözleşme zaten saçma. Bu sözleşmenin içinde çocuklar da var. Şimdi avrupada aile içi şiddet gören çocuklar ailelerinden alınıyor o madde bile var.
Ayrıca bir çok madde de uygulandı okursan görürsün okudum diyip geçme maddelerin içindeki yardım hatlarına ulasilmasi icin telefon ile yardım çağırma uygulaması bile yapıldı.
Ayrıca insanın yozlaştığı yerde hangi sistemi kanunu getirsen boş.
Ben şiddet olsun demiyorum öyle diklenip durmayın bir sözleşme buna engel olmayacak zaten buna bağlayıp durmayın.
@blade063 Sözleşmeye bağladığımı nerden çıkardınız tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. Madem lgbt var diyorsunuz. Önüme de maddesini söyleyeceksiniz yoksa da saçmalamıcaksınız. Maddelerin çoğu zaten anayasada olan maddeler. Ben size diyorum ki ülkeler komisyon kurdu öyle belirlendi. AB üyeleri de vardı diğer Dünya üyeleri de. Sonuna sizin kadar dikkat etmedim. Sonlarına değilde içeriğe dikkat etseydiniz görürdünüz dediğmi. Kanun var ama yeterince uygulanmadığını demiştim o yüzden yapıldı. Varken de uygulanmadı ya neyse.
İnsanların fikri değişmedikçe kanun da yapılsa sözleşme de yapılsa yine bişey değişmez.
@haticeyda sözleşmenin kimseyi koruduğu yoktu sadece bizimkiler de iş yoktu adam gibi yasa çıkaracak hazıra kondular
@Siyahpamukşekeri 👏👏👏 bir saat içinde barisirlardi emin ol :/
@Nesorucaktın dalga mı geçiyorsun?
@Siyahpamukşekeri kesinlikle hayır
Bu yorum neden bu kadar disslike almış?
@karpuzlusodaaaaa çünkü hıyarlar kötü evliliği bitirmenin Türk aile yapisina uymadığı ve lgbtcilerin öldürülmesine izin verilmemesini lgbtyi yaymak be tesvik etmek olarak algiliyor. Mesele İstanbul sözleşmesi yani.
@GeriDöndümBebek haddini bil. Zaten 4 ay sonra barıştılar. Beynin mantıklı konuşmaya yetiyorsa karşı tarafa hakaret etmeden de konuşabilirsin. Ama nerdeeee. Mübarek günde size haddinizi bildirecek şekilde konuşmak günah değildir umarım.
Ne guzel de anlamışsın nasil da biliyorsun kendini sefil seni
@GeriDöndümBebek ben sana ne dedim? tabi anlamassın beynini kullanmayı ne zaman bıraktın tatlım? Seni cahil böcek
Ortaya hıyar yazdım üstüne alındın afkurma
@GeriDöndümBebek açıklama yapmaya değmezsin
@GeriDöndümBebek değmezsin çingene
Senden aciklama bekmedim zaten
@haticeyda aynen doğru söylüyorsun. İstanbul sözleşmesi ile belki bir kafa değişimi yaşayacaktı ülke. Kadının özgürce yalnız dolaşamadığı bir ülke hep geri kalmaya mahkumdur. Güvenmiyorsanız evlenmeyin , sevgili , flört yapmak için kırk takla atıp sonra elde edince değersiz. Sevgiliyken çık buluşalım zaman ayırmıyorsun özledim derken evlenince çıkamazsın gidemezsin bakamazsın oluyor genelde.
@Art79art kesinlikle katılıyorum bu soruna çözüm sunmayacağı gibi başka sorunlara zemin oluşturabilir bu sözleşme oluşturabilir değil oluşturacaktır da bu sözleşmenin arkasında duranlar kadınların tamamının sütten çıkmış ak kaşık sanıyor herhalde bu sözleşmeyi kötü amaçlı kullanacak bir dünya kadın var.
Bana teklifte bulunan bir kızın kendisine bir şey hissetmediğim için teklifini kabul etmediğim halde, bunuda münasip bir şekilde dile getirmeme rağmen, taciz iftirasına maruz kalmış biri olarak İstanbul sözleşmesine sonuna kadar karşıyım.
Asla bir çözüm yolu olacağını düşünmüyorum..
Kadın ve erkek için eşit diyoruz ama her fırsatta kadınlara pozitif ayrıcalık oluşturmaya çalışıyoruz.
Amerikada siyahi insanlar kendilerine ırkçılık yapılmasına da pozitif ayrimcalik yapılmasına da karşı duruyorlar.
Sonuçta adalet sağlanırken her konuda adaletli olunmalı. Kadın erkek değil insan demeliyiz.
@beyazyakalıanarşist ne gibi bir yaklasim oneriyorsun taciz şikayetinde bulunmuş kadinlar için bak hapse falan girmemişsin kadın beyanıyla ki anlattığın doğruysa. Kadın melek değil ama istisnalar kaideyi bozmaz utanmasan aslinda hiç taciz tecavüz olmuyor diyeceksin
Algıda seçicilik diye birşey var öyle bir pozitif ayrimcalik yapılmışki medya sürekli kadınların öldürüldüğü haberleri patlatıyor.
Ceza evlerinde kaç tane erkek öldürmüş kadın var biliyormusun?
Ben burda yalnis birşey mi söyledim de saldırgan bir tavırla hesap soruyorsunuz?
Insan dedim insan.
Kac tane kadın var erkek öldürmüş? Öldürenlerin kaçı acaba namusunun kirlendigini bahane etti? Kadinlar kadin oldugu icin oldurulurken erkekler neden öldürülüyor? Bosanmak istedigi icin öldürülen erkek var mı? Namusunu kirlettigi icin öldürülen erkek var mı? Kadina el kaldırilmamasi gerekirken kadinlar dövülüyor öldürülüyor keşke daha cok gebertseler bosandiktan sonra tehdit edilen erkek var mi anasinin evi basilan erkek var mı? Erkekler neden aksesuar taşır gibi silah taşıyor kadınlar da silahlansın az bile biz canimizdan kirkarken kimseye guvenemezken erkekler dnden yürümeyi biliyor hicbir kokuları yok
Hala kadinlari sucluyorsunuz ölünce de öldürünce de kadin suclu erkek ne zaman suçlu oluyor tam olarak sanki kadin cocugu kendi yapıyor ne hakla annesine yikarsiniz sorumluluğu, baba saksı mı? Biraz mantık
Hayır biraz mantık değil biraz sabit goruslulukten çıkmanız gerekiyor.
Ben kimseyi suçlamadım.
Dünya üzerindeki her insanın Dünya Ya geldiginde bir rehbere ihtiyacı oluyor herşeyi bu rehber vasıtasıyla öğreniyoruz.
Buda genelde anneler oluyor.
Sen Dünya Ya o kadar sabit ve nefret dolu bir pencereden bakıyorsun ki benim kadınları sucladigimi düşünüyorsun.
Oysa demek istediğimin yasayan kanitisin bu nefreti rehberlik ettiğin evladına istemeden ve farkında olmadan aşılıyorsun.
Tekrar diyorum insanlık öğretmek daha önemli.
Annenin insanlik ogretmedigini nereden biliyorsun neren babays laf yok baba butun gun işteyse eve gelince davranislariyla örnek olmuyor mu sanıyorsun çocuguna iki cift nasihat edemez mi eder baba olarak rehber olamaz mı olur erkek babasindan örnek alır anneden daha cok sorumlu diyebiliriz. Erkeğin işlediği suçlardan bile direk anne terbiyesini sorumlu tutmak kadınlık rolünü suçlamak nefret suçudur asıl
Mesela kiz cocugun namusu konusunda bana son derece hassaas o konuda baya ilgili olabiliyor erkek çocuğunu egitmekte hassas olsa ya onun yerine. Konu kiz cocuk olunca baba anneden daha tesebbüskâr ve daha kontrolcü olabiliyor cinayet ve diger suclar daha mi hafif ki baba terbiyesi gerekmiyor
Bir çocuk annesini de babasını da gözlemleyerek buyur.
Ama genel olarak doğduğu andan büyüyene kadar annesine bağlı buyur o yüzden anne daha çok on planda ben baba önemsiz demedim.
Sen çocuğuna oğlum kadınlara karşı nazik ol diyip burda yaptığın gibi her gördüğümde erkeklere böyle nefretini kusarsan o çocuk senin dediğini değil yaptığını örnek alır.
Uzuun uzun bana anlatmaniza gerek yok ben bir yetiskinim ve insan psikolojisinden çok iyi anlarim.
O yüzden boşuna o öyle bu böyle diye anlatmaniza gerek yok.
Iyi bir rehber olun çocuğunuz sizi farkında olmadan örnek alır.
@GeriDöndümBebek o dönem İstanbul sözleşmesi olmadığı ve kadının beyanı esas olmadığı ve bana iftira atıldığını deliller ile sunduğum için girmedim.
Yaklaşımım, adaletin düzgün işlemediği bir ortamda değil İstanbul sözleşmesi ağa babası gelse beş para etmez hiç bir işe yaramaz önce yargının revize edilmesi lazım.
Sadece erkeklerin günah keçisi ilan etmek yerine önce kadınların kendini sorgulaması gerekli olduğunu düşünüyorum.
Kadınlar olarak önce siz kendi kendinizin kuyusunu kazmayın diyorum.
Kadın olarak birlik olun birbirinizin ayağını kaydırmaya çalışmak yerine arkanızı kollasanız İstanbul sözleşmesi gibi bir ayrılıkçı adalet mekanizmasına da ihtiyaç kalmayacaktır.
Öyle kadınlar tanıyorum ki hemcinsinin tarafını tutmak yerine karşı cins ile bir olup ayağını kaydırıyor.
Sana hemcinslerinin attığı iftira sonucu gencecik yaşta canına kıyan kızlar, evli adama kanca takıp karısını adama boğdurtan kadınları örnek gösteririm.
Bu şekilde olunca kadın cinayetleri pek haber değeri taşımıyor sanırım😄
Sen söyleyene değil söyletene bak demişler. Bu mantıktan yola çıkarak cinayeti işleyene değil işlettirene bakın,
Önce siz bir kadın olarak kendi içinizdeki pürüzleri temizleyin..
Önce kaideyi toparlayın sonra istisnai durumlar için bir b planı ile harekete geçersiniz
Bir kadının düşmanı öteki kadındır
Meşhur bir söz vardır, çuvaldızı önce kendine sonra başkasına batır diye siz kadınlar önce bir kendi içinizde birlik olmayı bir başarın bir çok konuda sonra erkekler üzerine oynarsınız
İstisnalar azımsanamayacak düzeyde ise kaide bozulur ki istisna olmaktan çıkmıştır.
Böyle bir şeyi görüşümde tek bir cümle ile bile ima etmediğim değilde utanmasan taciz tecavüz olmuyor diyeceksin diyerek önyargıda bulunan biri olarak istisnai bir durumun kaidesini bozan bir tuğlayıda kendiniz koymuş bulunuyorsunuz..
Bu şuursuzca yapılan yorumlara şahit oldukça İstanbul sözleşmesi gibi yaptırımların işlevsiz olacağına dair kanaatim giderek çoğalıyor...
Hayir efendim erkegin iskedigi suclarin sorumlusu jadin fakan degildir babadır baba göz kulak olacak rol model o sonucta ben de diyim o zaman sen bu kadın suclayici tutumunla erkek cocuk falan yetistiremezsin senin cocuk bastan ofsayt sorumlusu da sen olacaksın !
İstanbul sozlesmesi dellilere ragmen erkeği hapse mi koyduruyor bi git
Bu dediğini ben değil sen yapıyorsun sabahtan beri soylemedigim şeyleri söylemişim gibi gösterme taraftarisin.
Adalet 2 kollu bir terazi ise birine erkeği birine kadını koymak gerekiyor.
Sen ısrarla bu terazinin kadın koluna pozitif ayrimcalik erkek kısmına negatif nefret koyuyorsun dengesi pozitif veya negatif bir sebeple olsa bile bozulunca ADELET OLMUYOR. O yüzden insan olarak olaya bakmak lazım.
Sana anlatmaya calistiğim bu senin hayatını bir noktada bir erkek mahvetmiş diye tüm erkeklere bunu kusma hakkın yok. Sahip olduğun psikoloji ve davranışlar her erkeği o kişi gibi görme yönünde.
Kendine gel.
@beyazyakalıanarşist kadinin kadına olan yanlış tutumu olmasa baska sorun olmayacak mı siz kendinize bakin once hem birbirinizi hem kadınları olduruyorsunuz ne hakla kadınlarin birbirine olan tutumunu adaletsizlige ve bütün problemlere sebep gosteriyorsun kadının kadına yaptığına uzulecekseniz siz üzmeyin önce!
@GeriDöndümBebek okuduğunu anlama konusunda bile yetersiz birine dil döktüm o kadar harflere acıdım be😄
Git yeniden ilköğretime kayıt ol türkçeyi öğren pek öğrenememişin😄
Sonra gel o yazdığımı 100 kere daha oku
Pardon da erkeğin işlediği suçlardan bile anne terbiyesini sorumlu tutup babanin adini anmayan ben bahsedince ama anne daha sorumlu diyip babayı sorumluluktan ve suclamadan muaf tutan sensin adaletten bahsetme hiç eger erkek çocuktan ebeveynlerden biri daha fazla sorumluysa o da babadır babayı soracsksiniz babayi sorumlu tutacaksiniz babasinin kulaklarini cinlatacaksiniz annenin değil
@beyazyakalianarşist sen daha İstanbul sozlesmesine neden karşı olduğunu bile bilmiyorsun okudugunu anlamaktan bahsetme bari hakaretini aynen sana iade ediyorum
Ben sana gerekli her türlü açıklamayı yapabilirim. Ama anladım ki senin konuyu anlamak ve idrak etmeye yetecek seviyede bir durumun bulunmamakta. Hayata feminist gözlüğü ile bakmakta ısrar ediyorsun.
Gerçekleri feminist olmak adına kaçırıyorsun.
Üzülüyorum. Senin gibi tek pencereden hayata bakıp hep haklı olduğunu düşünen çok insan gördüm.
Görüş sahibine verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.
Erkegin isledigi suclardan bile yine bir kadinı sorumlu gören insanlar geberse keşke dünya daha güzel bir yer olur
@blade063 üstad boşuna çeneni yorma be anlamaz bu kafasının etrafında gizli bir at gözlüğü var ve abartılı düzeyde cinsiyetci o yüzden sabaha kadar yaz anlamaz😄
Hehe de geç hatta deki ne annesi bebeği bile baba doğuruyor de mutlu olsun garibim😄
Sosyal medya haddinden fazla zehirlemiş bunu
Çocuğun eğitiminden baba sorumluymuş benim niye haberim yok bundan acaba bugün ne öğrendiysem %80, ini annemden öğrendim çünkü babam eve ekmek getirmek ile meşguldü
@GeriDöndümBebek he canım he tamam sen biliyorsun şampiyonsun harikasın süpersin her şeyi çok iyi biliyorsun😄
Dostum böyle bir nefret sadece fikir ile düşünce ile oluşmaz.
Kendisinin hayatına bir noktada bir erkek olumsuz bir etki bırakmış bu yüzden nefret beslemiş.
Bu günün 20 yaz üstü bireylerin çok büyük bir bolumu aterkil toplum mantığı ile büyümüş. Farkında bile değil. Nefret nefreti doğurur.
Boş ver iyi günler.
Aynen bir de öyle bir detay var evet iyi günler
Baban sana terbiye verseymis keske bak anneninki yetememiş sen baba olunca yapip birakacaksin demek ki sefasıni sen sureceksin küfürü suclamayi annesi yiyecek yok öyle yağma
@GeriDöndümBebek biz eğitimini birlikte paslaşarak eşzamanlı sağlıyoruz sen otur kendi derdine yan burada😄
@GeriDöndümBebek kişi kendinden bilirmiş işi diyorum susuyorum
Ataerkil mantık diyene bak babayi erkek cocugun terbiyesinden muaf tutuyor
Senin vereceğin egitimden bozuk zihniyetli cocuk yetisir o yuzden diyorum cocugunun yedigi her halttan dogrudan sen sorumlusun
Sadece anne yetse babaya ne gerek var babanın etkisi ve cocugu beslemekten baska sorumlulugu yokmuş gibi çocuğun kötü yetismesinden anneyi yetersiz ve dogrudan suçlu görmek dogru değil bunu da mi ben aciklayayim
Yahu sana sadece anne terbiye vermeli diyen yok sen olaya bu pencere ile bakıyorsun biz bunu demiyoruz sen bizim söylediklerimizden ısrarla bu çıkarımı yapıyorsun.
Baba evde otorite sahibidir.
Devlet de otorite sahibidir.
Baba kurallar ile otoritesini gösterir evlatlarını yanlış yapmaması için uyarır.
Devlet kanunlar ile otoritesini gösterir yalnis yapılmaması için caydırmaya çalışır.
Bu gün cinayeti kanunlar engellemiyor.
Bir insana korkuyla otorite ile insanlık OĞRETEMEZSIN sevgi ile öğretmek gerekir. Buda zaman alır. Günümüzde çocuk ile en çok zamanı anneler geçiriyor diye anne diyoruz. Biz suçlamıyoruz kimseyi. Sen bizim sucladigimizi idda ediyorsun öyle düşünüyorsun. Tabi ki de babanın katkısı da önemli kimse bunu red etmiyor.
AMA SEN HAKLISIN EN IYISINI SRN BILIYORSUN. LUTFEN BIZ SENLE TARTISAMAYIZ KULTURLU OLAN SENSIN EN IYISI SENSIN SEN KAZANDIN. LUTFEN SUS ARTIK.
Bilal, e anlatsan daha az yorulurdun reis😂
Günümüzde kadinlarda cogunluk olarak calisiyor öküz beyinliler kim dedi size otoriter olun diye insan olun insan olmayi ögretin baba olarak nasil erkek olunacagini öğretmek sizin goreviniz en başta
Benim annem öğretmendi o kadar kucuk değiliz yani merak etme sokaklarda büyüdüm ben annemi gordugum kadar babami da gördüm babamin dnneme davranislarindan erkekleri öğrendim ben cok şükür sağlıklı bir sekilde düşüncelerim şekillendi erkegin nasil davranmadi gerektigini biliyorum
Peki kusura bakma
Yeter artık
Ben de sokaklarda büyüdüm.
Kendimi geliştirdim ve sana nefret kustun dedim. Kadinlarinsuclayan erkekler olsun dedin. Çokta sağlıklı bir düşünce yapın yok.
Ben insanlık dedim bu düşünce insanlık dışı.
Amacım sana saldırmak değil sadece farkında olmadığını sana göstermeye çalışıyorum.
Biz düşmanlık yapmadık ama sen sinirle bu şekilde davranmışız gibi üstümüze geldin.
Tabiki her insan suçlu olacak demiyoruz. Ama bu süreçte yetişen insanlari suça sürüklemek daha kolay oluyor.
Fikir ayrılığı olması normaldir. Ama hepimizin insanlık çatısı altında birlememiş gerkiyor. Sen buna bile karşı çıktın.
Paylaşmazsam olmaz.
Sadece erkeği günah keçisi ilan eden tek hücreli amiplere kapak mahiyetinde
Az önce internette karşıma çıktı bu haber hayret hiç TV, de gazetede, internet ortamında göremedik bu haberi bunu bir erkek üvey kızına yapsa linç yerdi sosyal medyada ama kadın olunca çıt yok kabak gibi çifte standart😄
m-haberturk-com.cdn.ampproject.org/.../502965-boylesi-ask-i-memnuda-bile-gorulmedi
Uvey kizina yazmayan uvey baba yok tecavuz olunca gundem oluyor mal bulmus maaribi gibi koyukacsk bir sey yok burada suç bile yok ki oladabilirdi
Ki uvey kiz uvey baba aşkı olursa zaten sadece uvey baba ayiplanmaz hatta malesef daha cok uvey kiz ayiplanir
@GeriDöndümBebek pes allaha havale ediyorum😄
Kadının ve şeytanın şerrinden sana sığınırım
@GeriDöndümBebek yüz değil eşşağın gönü😂
Kimse kadinlar melek demiyor zaten de ne alaka uvey oğluyla ask yasiyorsa sanki öz oğlu ortada bir suç bile yok ki uvey kizina tecavuz eden adamlar gündem bile olmuyor neyin derdindesin
Bu haberi gördüğümde çok üzüldüm tabii üzülmem bişey değiştirmiyor, bu cinayetlerin son bulmasının yolu ağır cezalar ve iyi bir eğitimden geçer. Kimsenin kadına zulüm etme gibi bir lüx'ü söz konusu bile olamaz. Bu ülke insan olmayı öğrenemeyecek gibi duruyor
Millet iyice delirmeye başladı. Daha hayatlarını yaşamadan evlenip hamile kalıyorlar birde öldürülüyorlar. Ki böyle çok olay var daha 20 sinde ölen zavalli kızlar. İnsanlar neden bu kadar bilinçsiz anlamıyorum ne geçiyor ki eline erkenden evlenince hemde bir hayvanla.
Evet aileside hatalı
Kiza tecavuz edip hamile birakmis kiz da evlenmek zorunda kalmis istekli degilmis yani
Allah rahmet eylesin üzücü bir olay.
Amin kardeşim
Basligi okurken güzel bir haber diye bekleyerek devamini okudum soktan soka girdim.. Allah rahmet eylesin cok Yazik coooooooook... bu adamin anasi babasi kimler? Nasil yetistirdiler ogullarini ona bi bakmak lazim. Korkunc baska bir sey diyemiyorum. Böyle seyler duyunca Gercekten vampir olup öldürene kadar kanlarini emesim geliyor sonra kusasim.. aci cekerek ödüresim geliyor cidden. Böyle serefsizler yüzünden icimdeki istek artiyor.
Allah belasını versin yeter artık bunların tek suçlusu devlet artık bir değil iki değil kaçıncı adam kadını öldürüyor içeride yatıyor çıkıyor bumudur kadına verilen değer kim yapıyorsa asın meydanlarda işkence çektirin ki niyeti olan niyetinden vazgeçsin dursun kadın cinayetleri
Devlet mi diyo git kadın öldür diye saçmalığa bak 😀
@JAPANMOTORS ülkede kadın cinayetleri gündemde bir iç problemin var bunu durdurmak gerekir kanun yasa ne gerekiyorsa değişsin caydırıcılık olsun şimdi bu adam yatıp çıkacak bir başkasına aynısını yapacak
Devlet herşeyin hesabını yapıyor sen merak etme idam da gelse şrefsiz olan yine srefsizliğini yapar devlet bunu çok iyi bilir
Öyle zaten kardeşim bu işleri çok derinlerde çalışan bilen biriyim
İçinde srefsizlik besleyen yapacağını yine yapar karşına al onu şu Dünya tersine dönecek eğer sen bu hatayı yaparsan de seni duymazdan görmezden gelmezse bende neyim 🙂👍
Durduramazsın dostum devlet ile konunun alakası yok yani.
her ceza evi kapasitesi 1000 olsa bile ülkede yeterli sayıda ceza evi yok.
bir süre sonra devlet suç işleyen ceza indirimini ekonomik sebeplerden veriyor.
Zaten suç işleyenler ceza evinde krallar gibi besleniyor.
1 ceza evinin memurundan çaycısına kadar dünya kadar gideri var.
Heleki artık hırsızları sabah yakalıyor akşam bırakıyor devlet.
bu haber cinsiyetimden soğuttu beni. her bunun benzeri bir şey gördüğümde kadınlardan uzak durmaya çalışıyorum sanki suçu ben işlemişim gibi. ya hiç mi sevmiyorsun eşini niye öldürüyorsun be ağzına s.. tğım sana hayatını veriyor, yeni hayat veriyor hiç mi duygun sevgin yok. daha 17 yaşında ya...
Bence artık kadınlar evleneceği birlikte bir hayat kuracağı erkeği iyi seçmeliler,
O kadın daha önce de o erkeğin sözlü ve fiziksel şiddetine maruz kalmış, görmezden geldiği ayrılmadığı ve sessiz kaldığı için bugün canından olmuştur
Allah rahmet eylesin
. son derece üzücü bir durun
Kadınlar genelde srefsz sever arada kalan efendi kadınlar da şrefsizlere ev olur.
Kadınlar genelde srefsz sever arada kalan efendi kadınlar da şrefsizlere av olur.
İnanın bazen rüyalarıma kadın cinayetleri... hanımlarımıza burdan tavsiyem görüştüğü, sevdiği ya da evleneceği insanları doğru seçmeleri. Acele edip kendi elinizle kendi katilinizi seçmeyin. Allahım tüm şiddet gören hanımlarımıza tez vakit de yardımcı olsun.
Yarabbi zalimin zulmünden sana sığınırız. Sen bizim hanımlarımızı koru ve kolla... Amin.
Olay zaten çok kötü bir olay ancak sizin bu olayı burada insanların gözüne sokmaniz da ayrı bir olay.
Sanki yasalmış gibi, çok normalmiş gibi 17 yaşında ve hamile olduğunu belirtmek nedir yahu? Ortalıkta bu kadar evlilik budalası genç varken, bu paylaşım onları çok daha erken yaşlarda evlenmeye itmez mi? Olayı paylaşın hadi neyse ama yaşını neden paylaşıyorsunuz arkadaşım? Aymazlıktır yaptığınız. Kaldırın bu yayını..!
İşte ülkenin gerçek gündemlerinden biri de bu ; kadın cinayetleri. İstanbul sözleşmesinden çekilmenin sonucunu ağır ödeyeceğiz. Bilinçsiz , sapik ve katil bir toplum yetişiyor. Bunlara dur deyip caydırıcı cezalar çıkarılacağı yere kadınların korumak amacı olan sözleşmeden de fesh ediyoruz şaka gibi.
1 saatir adamin tekiyle kavga ediyorum neymis kim bilir ne yapmis ta adam onu oldurmus ya dedim abicim sen iyimisin 17 yasinda hamile bi cocuktan bahsediyoruz kendine gel onunda karisi onu aldatmis butun kadinlar ayniymis karisi yuzunden kizi babasiz buyuyormus dedin katledilen kadinda bi babanin evladiydi kendine gel ama yok ama ne soylediysem zihniyeti ayni iste boyleleri yuzunden oluyor kadinlarimiz Allah bu zihniyetsizin kizina yardim etsin ölunun arkasindan konusmak ne kolay be
soruna cevaben son bulmucak malesef. dünya üzerinde insanlar çeşitli sebeplerle birbirlerini ödlrüyorlar işte. bu ilk değil son da olmucaktır. hayatın içinde bunlar var malesef. kimbilir bu olayın arka planında ne var. bilmiyoruz. dogmamıs bebege de yazık olmus. allah rahmet eylesin umarım mahkeme kanuni olarak gereken cezayı verir.
Bu İmam nikahı olayı erkeklerin süistimal alanına dönüştü. Resmi nikah olmadan imam nikahı kıymamalı imamlar. Kadının hiç bir yasal hakkı olmuyor resmi nikahsız. Kadınlarımız neden hala bu konuda bilinçsiz. Hadi anneleriniz yaptı bu hatayı, yeni nesil neden yapmaya devam ediyor.
Ya bizim lise yılında da kızlar kendi hevesliydi evlenmeye çocuğa, eğer durum o tip bir şeyse bu kızlar eğitilmeli (çocuk yapan gidiyordu lise sonda özel okul gibi az kişiydik) eğer sorun ailenin çomarlığıysa nasıl son bulacak ahh ahh. Kocasından bahsetmiyorum bile
Daha 17sinde karnında can taşıyor. Ve o canla birlikte toprağa giriyor. Dini nikahlı eşi. Halbuki sapığın biridir o da. İmam nikahı kıy eş olsun. Güzelmiş. En fazla 10 yıl sonra çıkar başka bir 16-17lik kızları kaçırır ve öldürür. Bakalım sözde ahlak bekçilerinin bahanesi ne olacak. Uzaya insan göndermeyi konuşuyoruz ama çıkan şeylere bak. Mekanı cennet olsun.
Bunun dinle alakası yok kişilikle alakalı piskolojisi bozuk insan çok bu zamanda.
Birçok haberde dini nikahlı eşi diye bahsedilmiş. Olayın aslı da şu. Kıza tecavüz ediyor ve kız hamile kalıyor. Ailesi karşı çıksa da yapamam ben deyip evleniyor. Şiddet görüyor babası gelip kurtarıyor. Şikayette bulunuyor. Ondan bir kaç gün sonrada öldürülüyor. Dinle alakasının olmadığının farkındayım. Ama kaç tane kadın cinayetinde de aynı şeyi görüyorum. Dini kullanıyorlar resmen. Eş diyorlar. Hayır onu rahatça dövebilmek için istediğini yapabilmek için nikah kıyıyor.
Ben soru hazırlamıştım KS de Kadınlar için Özel Yasa Hazırlanması gerektiğini yani Kadınlar için Dokunulmazlık Yasası çıkarılmalıdır dedim. Dünya da olmayan bir yasayı Türkiye çıkarmalı çünkü hergün kadın cinayetleri duyar olduk Dünyanın Kadınlar için En tehlikeli ülkesi biz olduk
Birgün bir hükümet çıkacak köyden kasabaya eğitim seferberliği başlatacak köy enstütüleri kurulacak kız erkek sanat öğrenecek zanaat öğrenecek birlikte öğrenecek
Popülist oy siyasetinden vaz geçilecek tarım gelişecek köyden kente göç duracak kasabalar köyler kalkınacak
Kadını koruyan gerçek yasalar çıkacak tekke ve tarikatlar yasaklanacak
okadar cok uzuldum ki şu mubarek gece hurmetine rabbim bunlara yas agetirmeyen o devlet liderlerinin baslarina da nasip eder insallah. agir yasa gelse enazindan idam gelse boyle yapamazlar erkeklik bumu lannn bumu adi serefsizler o adami öldurmuceksin lime lime testereyle dograyacaksin aslinda
Kız o Allah ın belası tarafından tecavüze uğramış. Babası da dini nikahlamş ama kıza demiş seni bakarz falan diye kız nikahlı olmayı kabul etmiş. Allahım sen yardm et çok üzülüyoruz. İçimiz yanıyo. Gencecik daha 2004 ye doğmuştu... 2004 ne! Cehennemin en derininde hakettiği cezayı alsın o katil inşAllah! Kız herşeye rağmen mutlu olmaya çalışıyordu bebeği vardı 😔 Allah cennetine nasip etsin günahlarını bağışlasın insAllah 🤲🏼
Hiçbir zaman bulmaz. Şiddetin %100 engellenmesinin mümkün olduğunu düşünmüyorum ancak eğitim ve denetim ile mümkün olan en az seviyeye indirilebilir. Canı her isteyen çocuk sahibi olmamalı gibi gelir bana hep, cezası olmalı, psikolojik sağlık raporu zorunluluğu getirilmeli.
Bu işlerin sonu birtürlü gelmek bilmiyorrr kii 18 yaşından küçük biri neden evlendiriliyorr abii bir insan bir insanı hemen tanıyamaz heleki şu zamanda sözlü kalacan nişanlı kalacan 2. Yıl geçicek evleneceksin..
Direk tamır tanınmaz imam nikahı kıydırıp başından atan Anne babanında suçu fazla onlarda ortak bu suçaa adaleti böyle olan bi ülkede bunun sonu gelmez gelmiyordaaa 😐👍🏻 Yazıklar olsunnnnn
Bu acelecilik niye genç yaşta hiç uğruna gitti lütfen biraz bu konuda genç hanimefendiler acele etmesinler bu imam nikahı bilmem falan filan daha yaşı 17 ben üzüldüm bu cinayet haberine. Sezen Ünlü niye acele etti hayatının baharında gitti yazık ictenlikle söylüyorum yazık inşallah tez bu katili cezalandirilsin. Sezen Ünlü o imam nikahı sözde imam nikahı kiyacagina keşke eğitim hayatına odaklansaydi okusa iyi yerlere gelecek hayaller kurup üniversite sınavına hazırlık yapsaydı. Allah rahmet eylesin ailesine başsağlığı diliyorum
Kiza tecavuz edip hamile birakmis kiz kendi istegiyle evlenmemis :(
Buna fazlasıyla katılıyorum
Bir kere 18 yaşından küçük olarak evlenmesi başlı başına bir yanlış. Bu yaşta duydular da mantık da oturmamış oluyor. O zavallı kızçeye 25 yaşında sorsalar eminim o adamla asla evlenmezdi. Evlenmeyi bırak hoşlanmazdı bile. Bence evlenme yaşı 25 olmalı. Bu olayın farklı bir boyutu. Erkek terörü kısmına ise diyecek söz bulamıyorum. İdam gelsin.
Şiddet ne zaman son bulacak ucu açık bir soru kizlar ne zaman maço erkek sevdasından dönerse yanına yakışanı değilde yüreği güzel insanı secebilirse erkek ne zaman adamlığı öğrenirse o zaman sonsuza kadar rastlamayiz bu olaylara ama mevcut dönemde bu dediklerim çok çok zor
Gencecik yaşta aşka meşke evliliğe merak salmasanız sıkıntı azalacak aslında.
17-18 yaş, 25 yaşına kadar olanlar evlilikten, sorumluluk almaktan ne anlar?
Kiza tecavuz edip hamile birakmis kiz da bu utancla nasil yasarim diyip evlenmis
@Dolabımıyeniliycemm öyleyse çok acı.
Maalesef
islama gore evlenmemişler evlendikten sonra sevisselerde boyle olmazdi
@nzkzmsnsn Aptalın tekisin
Ne desem bilemiyorum. 17 yaşında ailesi bile bile ölüme yolluyor. Ya evlilik güzel birsey elbette ama ben 19 yaşındayım daha kendime bakamıyorum 17 yaşında nasıl anne olup çocuğa bakabilecekti. O serfz kadar ailesi de suçlu umarım en ağır cezayi alir ama umutsuzum bu konuda.
Bu da erken yaşta kızlarını elin pcine verenlere ders olur.
Erken evlilikler biter inşallah.
17 yaşında biri reşit olmadığı için çocuktur. Bir insan çocuğunu nasıl imam nikahına bırakır. Imam nikahı nedir mnk? Çocuk var ortada henüz doğmasa da. Gayri-meşru bir çocuk hukuken ve nerdeyse yaşının iki katı bir adamdan... Aile kendine bakacak önce
Kiza tecavuz edip hamile birakmis
@Dolabımıyeniliycemm mahkemeye gidilirdi imam nikahı ne ya?
Bi empati kursan? O yastaki bi kiz o cocugu aldirsa gunah, aldirmasa cocukla ortada kalicak. Cevresindeki ayiplayan gozler, olayi bilmeden konusanlar olunca kiz da haliyle boyle yapmjs
@Dolabımıyeniliycemm aldırmak neden günah olsun ya?
Dinimizde öyle hacım masum birinin hayatını çalmak günah..
@Dolabımıyeniliycemm belli durumlarda hakları var. Din herşey demek değildir
Kız dine uygun davranmak istemiş işte o an o doğru gelmiş nasıl bi buhranın içindeymiş düşünsene.. dine gore hareket etse suc etmese suc elalem konusur iste
Kimseyi kınamak istemem ama 17 yas nedir cok cocuk o yasta bide imam nikahli eşi
16 yerden bicaklanarak öldürülüyor
Bu yazilanlarin hicbiri normal degil ki 17 yasindaki cocugun yeri okuludur ailesinin yanidir ne haldeyiz biz ya
Cahillik akıyor...
İstanbul Sözleşmesi geleneklere aykırı diye feshedildi. Türk toplum yapısında kadına şiddet in olmadığını kavrayamadılar. Cinayetlerle ilgili cezaları indire indire zanlılara bir madalya takmadığı kalındı adalet sisteminin. O kadar kızgınım ve o kadar canım yanıyor ki anlatamam.
Hiçte öyle düşündüğün gibi değil adalet var kadına şiddete ağır cezalar veriliyo sağda solda boş atanlara inanma sen
@JAPANMOTORS Neden o zaman tecavüz eden zanlıya bakire değildi indirimi uygulandı bu ülkede. Neden üzerinde bu vardı tecavüz ettim tahrik oldum cümleleri kurup indirim alabiliyor bu pislikler. Kıskandım cümlesi bile bir indirime sebep oluyor. 30 ayrı suçtan kaydı bulunan bir pislik, eş cinsel bir bireye saldırdı ve günler sonra tutuklandı. 30 ayrı suç diyorum içinde istismar bile var.
O kadar direne inemem belki aldattı eşi belki bilmediğimiz daha farklı konular var. Tabi bu tecavzu normalleştiremez mesela diyorum. ama şu gerçek varki kadınlar efendi dürüst adamları değil de geçmişi kirli adamları tercih eder genelde tablo boyle
İstisnalar dışında durum bu istisnaların içinde yem olanlar av olanlar da var saf olduğu için dürüst temiz kalpli olduğu için av oluyo ama onlar azınlıkta kalan kısım rakam olarak
@JAPANMOTORS Çok sığ düşünüyorsunuz. Geçenlerde dışardan mükemmel görünen bir doktor eşini öldürdü. Hiçbir kadın bu adam beni öldürmez diye bir ilişkiye başlamıyor. Sorun kadınlarda değil, kadını hatalı gören zihniyetlerde. İyi günler.
Vallahi ben efendi olduğum halde yanlızım şrefsiz bir arkadaşım var onun ne şrefsiz olduğunu bilen kız arkadaş var onu tercih etti beni değil de şimdi bu gerçekleri paylaşmak sığ düşünce mi oluyo iyi günler.
Bence hemcinslerinin piskolojisi bozuk bunu bilmeni isterim normal değiller.
17 yaşında hamile bırakılması bile yasa dışıyken ve ortada bir istismar varken ve bu kız kanunlarla korunmamış o yaşta hamile kalabilmişken tabikide gerisi çok şaşırtmadı..
O zaman bu daha kötü çocuk istemese de demekki ailesi onay verincr çocuk gelin olarak gidicek kanuna bak 🤯🤯🤯
Japonyada reşit olma yaşı türklerdeki gibi 18, daha önce yirmiydi, ve kişinin reşit olması evlenmesi anlamına gelmiyor 18 17 yi geçtim 19 20 yaşındaki bir insan bile daha hayatının başındadır 🙂
🙂🙂
Ailelerin Kız çocuklarına extra önem vermesi gerekiyor bence. Kızlar Ailelerinde bulamadığı sevgiyi, şefkati başka yerde arıyorlar böyle olunca da haliyle iyi niyeti kötüye kullanan onlarca sapık ruhlu insan olmayan yaratık var. KADİN ANNEDİR KADİN MELEKTIR DIYORUM.
Naoalim aga erkekleri dunyadan tecrit mi edelim kime guvenicez sorsak hepiniz meleksiniz
Ya 17 yaşında evlenmek ne demek? Hadi bu kız cahil genç ailesi ne yapıyormuş? Bile bile kötü yola göndermişler işte. Meslek almadan evlilik olmaz, olamaz!
Dini nikah da olsa 18 yaş doldurulmamıç hiçbir bireyin evlenmesi doğru değil, dini nikah var diye doğru bir halt etmiyorlar. 18 yaş yasalarına daha özen göstermeliler.
Olaydan bağımsız: Dövüşmeyi öğrendiğimden beri de deneyimlediğim şanslıyım ki erken yıllardan , bu bilimsel olarak da gerçek, kadınların acı eşiği daha yüksek. Ama kadınların bir kısmı narin tepkiler vermeye, karşılık vermemeye onun yerine yardım çığlığı atmaya şartlandırılmış haldeler. Bir erkek çocuğuysa, geneli, çocukluğundan beri kendini fiziksel olarak korumaya şartlandırılır. Edilen küfürler dahi kadına ikinci sınıf insan muamelesi yapıyor. O yüzden siz siz olun kızınıza veya oğlunuza kendinizi savunmayı öğretin, en değerlinin önce kendisi olduğunu/ yardıma ihtiyacı olduğunda size gelebileceğini de söyleyin. (yok bunları yapmayacaksanız soyunuz doğmadan kurusun ve tedavi görün) Saldıran ve saldırılan kalıplarının yerine gerekirse saldıran ve saldıran konumunu alın. Gönül ister ki hiç bulaşmayın...
Kimse şiddeti hak etmez bende çok üzüldüm bu olaya katil en ağır cezayı almayı adam gibi yasalar gelmeli ama senin ne işin var 17 yaşında kendini harcıyorsun git okulunu oku kendini geliştir otur oturduğun yerde ailenin yanında sıcacık güvenli yuvanda erkeklere güvenmeyin diyoruz soytarılarla işiniz ne hemen yatıp hamile kalıyorsunuz ülkece zihniyetimizi genişletmemiz lazım cahil kesim çok fazla evlilik sevgililik erkeklere yatıp kalmak iyi değil özenilecek şey de değil
Burada bile suçu kadına bulan şahsiyetsizler var, pes cidden!
Evet belki bazıları birkaç sebepten ötürü gördüğü şiddete ses çıkarmadı, bu yüzden gittikçe fazlalaştı ve sonu ölüm oldu. Ne kadar hak etmese de..
Peki ya ayrılığı hazmedemeyen erkekler tarafından öldürülen kadınlar, hiç tanımadığı insan müsveddeleri tarafından evlerinin önünde öldürülen kadınlar.. Onlar ne olacak?
Kadın cinayetleri erkeklerin kendini evcilleştirmesiyle son bulacak!
Yoo, yorumlarda gayet de bulanlar var.
Ayrıca evet, bazı kendini bilmez, yenilgiyi hazmedemeyen erkekler kendine çeki düzen vermeli. Siz zaten iyiyseniz üzerinize alınmayın!
17 yaşında niye evlendirilir, imam nikahli kalır mi bu kız? Yani Allah rahmet eylesin, çok üzücü... ailelerin ve kizlarin da eş seçiminde, sevgili seçerken hala daha dikkat etmedigini maalesef görüyoruz.. anlasılan bu adam simdi olmasa yarin bu siddeti islermis..
Onlara zaten cemkiriyoruz, uslubuna bak.. cirkin... Kadini tecavuzcusu ile evlendirmisler, buna da mi. bir sey demiyeceksin... suçlu bir değil... sanki dunyada herkes iyiydi de birden bozuldu gibi konuşuyorsunuz... cemkirince kotu insan sayisi mi azalıyor? Kotuden uzak durun, aileniz uzak tutsun demenin nesi kabahat? Sizin de şu faşistliginizin kadınlara öncelikle faydası filan yok... sadece nefretinizi kusuyorsunuz... o kadar... boş yani..
Erkeklere cemki kadınlara değil siz onunuze gekene yazarken iyi siz dikkatli olun kendjniz sanki secim gurusu gibi sakin bize akil vermeyin komik oluyorsunuz verecek akliniz varsa kemdi hemcinskerinize ders anlatmaya harcayacaksiniz anladin mi erkekleri ayiplayacaksiniz neden tecavuz ediyorsunuz hiyarlar diye. Tecavuz eden kifi kendi h3mcinsinken evlennek zorunda kakan kizcagiza dilbuzatmayacaksin
Bıktım artık kalbim kaldırmıyor. Bu ne vahşet. Kadın öldüreni kadınların eline bırakmaları lazım. 2 tanesini kadınlar cezalandırsa bu gibi olaylar anında kesilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?