Eğer ki bir hırsız bir eve giriyorsa, o kişi aç olduğu muhtaç olduğu için bunu yapmaz. Kendine kolay para kazanmayı ahlak ve meslek haline getirmiştir çünkü. Bu yüzden bir eve girerken gözünü karartıp en kötü niyeti ile girer. Bunların fakirlikle ya da başka tolere edici açıklama ve ifadelerlede kurtarıcı bir yanı yoktur.
Eğer ki bir hırsız bir eve giriyorsa ölmeyi hakediyordur bence. Evinde güven ve huzur içinde oturduğunu, tehlike beklemediğine inanan birey böyle bir durumda hırsızı karşısında görünce canını, namusunu, şerefini, malını korumak adına o şok ve şaşkınlğkla herşeyi yapar ve yapabiliriz de.
Böyle durumda hırsızlık vb suçlar kanun denkliğine göre analizlerle ölçüldüğünde yok yatak odasında olursa, yok arkadan vurmayacaksın gibi birsürü şerefsiz hırsızları haklı çıkarıp cesaretlendirecek durum söz konusu. Yapmayacak kardeşim okadar. Nasıl ki ışıkta sokakta dilenen dilencilerin istisne küçük yüzdelik milyonda bur dilim hariç paraya ihtiyacı yoksa ve zenginler ise hırsızlarda aynı durumdadır. Açlıktan değil, çalışmadan kolay kazanmaktan yapar bu işi ve mesleğidir.
Affetmeyeceksin, Allah göstermesin böyle bir durumla karşılaşsam fırsatımın olduğu en ağır şekilde linç ederim. Vicdansız değilim ama vicdansızlara da pabuç bırakmam helal kazancımı hiç ettirmem. Tabiki evinde hırsızı gören kendini savunmak adına herşeyi yapar.
Bize Nasrettin Hocanın, hırsızın hiçmi suçu yok, sözünü hatırlatıp mağduru suçlamak her ne şartta olursa olsun doğru değil bana göre😡😠
Boğuşma olur, hırsız kafasını çarpar ve ölür, bu gibi durumlarda tutuklanma olmaz. Ama hırsızın elinde bir silah yokken, ev sahibi bıçakla saldırı yaptığı için suçlu hale geliyor. Eğer fırsat verse zaten hırsız kaçmaya çalışacaktır.
Yalnızca yatak odasında üstün bir silahla saldırı yapılırsa ceza almaz ev sahibi.
Peki neden?
Diyelim ki kuytu bir yerde yaşıyorsunuz ve düşman olduğunuz biri var. Onu zorla eve getirip öldürseniz (kamera da yok) hırsız deseniz savunduğunuz yasalara göre suçsuz oluyorsunuz. Bu gibi şeylerin olmasına fırsat vermemek için Türkiye'de yasalar böyle.
Bana göre sorun hırsızlara caydırıcı cezalar vermeyen yasalarda. Bunları ağırlaştırırsanız hırsızlık suçu ancak o zaman azalır.
yukardakı tasarı evet kanun hukmunde oyle . kanun koyucu cok mu zekı senden , benden ya da egıtımı hayır o halde bende bu hukmu saymıyor ve hırsızın tyecavuzcunun sılah ve benzerı alet olsa olmasda saldırssa saldırmasada senın mahrem alanında kısısel mulkıyetıne gırmıs ıse derdest edıp oldurebılırsınde o panık can haliyle bu senı hüküm giymeye goturemez . norm budur.
Birde silah ve bıçak arasında fark var. İnşallah kalp ya da karotise vurmamıştır bıçağı. o kadar ceza alacağını sanmıyorum ama inşallah en fazla mahkemeye kadar içerde kalır adam.
sıkarlar olmez aha ibrahım tatlıses denen habeş maymunu mermiye kafa attı yarım beynı var yasayacam dıye hala ugrasıyor , dıgerıde sansına ayaga sıkar kan kaybından geberırı .
bizim sistemimiz suçlunun yanında nedense oldum olası.. bir kanun vardı neydi o , hırsız evdeki camdan kaçmaya çalışırken onu arkasından vurursan sen suçlusun.. veya hırsızın kolunu bacağını kırarsan sana tazminat davası açabiliyor falan.. böyle bir garip adalet sistemi :))) masum ve mazlumlar suçlu.. zalimler hem suçlu hem güçlü .. bu ülkede neden her gün kadınlar ölüyor? işte bu yüzden..
Hırsız adamı öldürmeden adam onu öldürmüş zaten adamda korkudan öldürmüş yani öldürmese hırsız zaten adamı gördüğü an panikleyip bir şeyler yapacak yani hakimde de suç var bu ülkenin adalet anlayışını seveyim hakimin evine gitsin bakalım ne yapacak kesin oturur gel evladım otur çay içelim der işler muhabbetler nasıl der.
adam eve işiyor birde rahatca donunu toplayıp napacan bıcakla mı saldırcan dıyor.
dusunun evınıze biri girmiş hırsız size kafa tutuyor kendı ozel alanınız polis bile evınıze gırmesı ıcın savcılıktan kagıt getırmesı gerek , mahrem alanınız , adam savunma yapıyor o can havli ve panık havasında her kısı aynı seyı yaopar misal ben daha fantazik sekılde bıcak sopa strapon gibi mevzularla hazzımı artırmaya calısırdım , velev ki olayıda ihbar edıp anlatıyorsunuz ama senınle benımle eşit derecede belkı daha az egıtım almıs bırı , adam oldurmekten maddeyı işletip ceza verıyor. nefsı müdafaa, ozel mulkıyet mahrem alan gibi maddeleri es gecerek.
daha oncede bır avukat hırsız denen iti gebertmıstı ama salonda yaptıgı ıcın yatak odası olacakmıs o yuzden hukum gıymıstı.
aslında adam cahıl bırı onu gebertıp yatak odasında leşini çekip polise ihbar edecekti.
sımdı emnıyet arkadası alır karakoldan savcılıga ordanda tabıkı alıkıonacak buaraya kadar tamamdır. ev sahıbı avukat tutup umarım saglam kanıtlarla mahkemeye sunup reddi hakim isteyiı davayı bir ust merciye tasımalıdır ve beraat ıle sonuclanmasını kamu olarak gormekte ısterız , arkadasa gecmıs olsun , bir it geberdi.
Hirsiz hirsizlikdan suclu eve girmekle haneye tecavuzden suclu fakat kendini mudafa veya nefsi mudafa diye kimseyi olduremezsiniz cunku boyle bir nefis yok ayrica devlet hic bir sivile oldurme yetkisi vermez eger hirsizi korkutmak veya nefsi mudafaya girebilmesi icin belden asagiya saplamasi gerekirdi bicagi der kanun bir cok kisiye ters gerebilir belki ama bu boyle ha sahis kasten adam oldurmek yerine tasarlamadan kaza ile adam oldurmekten yargilanir yine evinde oldugu icinde ve karsi sahsin hirsiz lik icin eve girmeside hagiflwtici olarak goz onunde bulundurulur 20 yil ceza alacagina 7 ile 8 yil ceza alip 2 ila 3 yil yatar cikar
Yalnız kanunen savunma hakkının belirli şartları var. Bu hakkımızı kullanabilmek için şartların oluşması gerekiyor. Yoksa öyle her isteyen istediğini öldüremez. Bir kere savunmanın eşit ölçüde olması gerek. Örneğin; bana yumruk attı, e ben de çektim silahla vurdum diye bir şey yok. Fiziksel şiddet ve silah aynı etkiyi yaratmaz çünkü. Hırsızlık ayrı, cinayet ayrı.
tamamda bana yumruk attı 3 saniye sonra bıçaklamayacağı ne malum? yumruğa yumrukla karşılık verirken bıçaklanalım mı yani. neresinden bakarsan bak hukuk kusurlu
Bu TSK kanunnamesinde de geçerli sopaya sopa , silaha silah. Mesela;Jandarma durduk yere kendisine hakaret eden birini silahını çıkarıp vursa jandarma suçludur bu durumda. Jandarma kendi savunmasını yaparken "Ama bu adam benim anama küfrediyodu veya ülkemizi kötülüyordu" diye her ne kadar rütbesinin arkasına sığınsa da suçlu pozisyonundan çıkamaz.
Sonuçta mahremiyet denilen bir şey var o hırsızı oraya o davet etmedi ve yaptığı hatanın bedelinide başkaları ödememeli bu konuda düzenleme getirilmeli... dışarda bir sürü hırsız elini kolunu sallayarak dolaşabiliyorsa burada tek suçlu onları serbest bırakan zihniyettedir...
Isin detayini bilmiyoruz, o yuzden oylece konusmak olmaz. Tabi gorduklerimden tecrube ederek sunu soyluyorum, mahkemeye (elinde olmayan sebeplerden) zanli olarak isi dusenin Allah yardimcisi olsun. Adalet umidi tasiyan insanlarin, gozu de kalbi de yasli ciktigi yerdir orasi
Bütün ölümle sonuçlanan durumlarda tedbiren tutuklu yargilama olur. Eksik bilgiyle hatali algı olusturmayin. Hakim duruma bakar ve gerekeni yapar. Öyle olmuş, böyle olmuş, adam hırsızı bicaklayip öldürmüş. Bunu diyen kim, öldüren. Eee ölenin ifadesi var mi ortada? Yok. Ezbere gargara yapmayın kardeşim.
Ben anlamadım bu adaleti ya hangi taraf ölürse o cezaevine giriyor ya adamın evine girmiş adam napsin saldirmaya kendini korumaya çalışıyor ve ölüyor illa onun mu onu öldürmesi lazım Ne dicez Aa ben bunu öldürürsem cezaevine girerim bu beni öldürsün muu ya ben bu ülkenin adaletinden hiçbir şey anlamadım yaa
Amerika'da yasalar buna uygun şekilde dizayn ediliyor. Konutu içinde meşru müdafaa için silah kullanmak yasal mesela. Ama bizde hala böyle durumlar var. Bizde isteniyor ki hırsız eve girsin, ne var ne yok alıp götürsün. Sen hırsızı görsen de elin kolun bağlı otur. Uyuyormuş numarası yap. Tek kelimeyle saçmalık.. Hırsızlık ve gasp yapan bir kişi iş üstünde ölürse zerre kadar üzülmem. Beter olsun!
Direkt öldürme girişiminde bulunmuştur sanırım. Bu zaten çıkan otopsi raporunda belli oluyordur. Kendini savunma amaçlı müdahalede bulunsa bence burada ceza verilmemeli ama niyet önemli. Bıçak darbesinin yeri ve sayısı önemli mesela. O yüzden tek şu yazılandan doğru veya yanlış demek doğru değil bence.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hakkaniyet, vicdan ve insanlık tabi ki hırsız suçlu diyor ama bizim ülkede hırsız değil ev sahibi suçlu olur. Son 20 yıldır bir tek "hırsızları koruma kanunu" çıkarılmadı ama kanun olmasa da fiilen uygulanıyor bu. Demek ki aynı meslekten olanlar birbirlerini koruyorlar
Ortada bir kişi öldüğü için cezası olur ama çok yatmaz sonuçta ortada kendini savunma var meskene tecavüz var bunlar cezayı azaltır
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu ülkeyi anlamıyorum artık. Adamın evine hırsız giriyor ama adam kendini savunup onu öldürdü diye suçlu olup hiç yoktan hapse giriyor. Peki o hırsızın adamın evine girmesi , ona saldırması vs. Ne olacak... Yarın bir gün evime hırsız girer de bana saldırırsa ben artık ölmeyi beklerim çünkü her türlü ölüyorsun zaten...
Adaletini s*k*m böyle güzel ülkede yaşıyoruz adam girecek eve hırsızlık yapcak sanki malima ortakmis gibi alıp gidecek hiç ses cikarmicaksin adaam evde olmasa belki o şerefsiz hırsız kadına kıza tecavüz edip mahkemdende elini kolunu sallayarak çıkıp gitcekti ev sahibi iyi yapmış adalete kalsa serbest kalicakti yarın birgün aynı sekilde başkasının canını yakicakti.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Vay Ak Ulan devlet senin adaletini Ben Hiç mi Nefsi Müdafaa Olmaz Ya adalet de Suçlu birini öldürursub hapise girersin devlet hiçbir halttan anlamıyor sun sen Hırsız üzerine atlamış o korku ile bıçaklamis tamam yalmamasi gerekir di ama adam o anda onu mu düşünecek devlet devlet uyan artık uyuma lan Suçlulara Hakketiği cezaları Ver
Mahkemeler hukukçular bunun için var sosyal medya cahilleri kafalarına göre yorum yapsınlar diye değil. Adam cinayet işlemiş savunma yok burada kaldı ki nefsi müdafaa olması için eşit oranda güç kullanılması gerekiyor niyet değil icraat önemli.
Benim evime de üç kişi girmeye çalıştı. Deli cesareti işte yakalamaya çalıştım kaçtılar. Kimse sormaz sana. Bu ülkede adalet olsa kimse hırsızlık yapamaz. Ama hırsızı, yolsuzu, tecavüzcüyü, dolandırıcıyı, katili koruyan bir düzen var.
sanki bizim düşüncelermiz bu s.. tiğimin hükümetine ve adaletine bir çare oluyoda bu olaydan önce daha başka kişileri tartışmak isterim katil musa orhan gibi !!!
Ülkenin saçma bir adalet sistemi olduğunun en güzel örneklerinden birisi. Yasaya göre hırsız yatak odasına girmediği sürece ona karşılık verilemezmis. İnsanları savunmasiz birakan adalet düzeni. Adam nefsi müdafaa yaparak kendini korumuş. Umarım ciddi bir ceza almaz. Hem zaten bu ülkede hırsızlığın cezası yok. Hırsızı ön kapıdan alıp arka kapıdan serbest bırakıyorlar.
Normalde adam öldürmenin cezası müebbet oluyor. Bu adamın durumu nefsi müdafaa olduğu için müebbet olmaz zaten. Ama sonuçta bir insan hayatına son verdiği için çok az bir ceza alabilir.
Eğer hırsızın çqldığı ve saldırdığı odada öldürmüşse nefsi müdafaa oluyor ama öldürüp başka yere taşıdıysa kendini savunmak için olsa bile kasten giriyor diye biliyorum
Çay filan mı ikram etmesi gerekiyor? bu ülkenin adalet sistemini anlamıyorum cidden beni gelip soyacak, canıma kast edecek bende put gibi duracağım sanırım evde..
şimdi bu tip konularda ceza verilme sebebi şudur, tut ki ceza verilmiyor, kim birini öldürmek istese atacak evine, hırsızlığa girdi deyip öldürecek, hiçbir yolu yok o işin.
Ev sahibi haksız belki hırsız değildi o yanlışlıkla evini karıştırıp girdi adamın evine bilemessin hemen al eline bıçağı öldür de ne demek malın gidiyor ya nolmuş çalışır kazanırsın geri.
ya bıçakladığı adam hırsız değilse ve planlanmış bir suç işe farzet ki seni evime çağırıyorum geliyorsun ve seni bıçaklıyorum ve hırsız olduğunu söylüyorum çerçeveni olabildiğince geniş tutmakta fayda var ve üstüne hırsız atladığını farz edelim gafil avlanan mı yoksa hiç birşeyden habersiz olan mı yaralanma ihtimali daha çok bu benim fikrim sonuç olarak teşekkürler.
Tutuklanmasi bir HÜKÜM degil, tutuklanmasi mahkeme sürecinde gayet normal bir olay. Haneye tecavüzde olsa, haneye tecavüzden yargilanmadan zaten serbest birakilmaz..
Saçmalığın daniskası. Amerika'da bırak evi arsana giren birini vursan ceza almıyorsun. Hatta çocuğunu mahkeme kararıyla görebilmek için gelen babayı kadının yeni kocası vurmuştu.
Meşru mudafa hükümlerinin işlenebilmesi için hırsızın ev sahibi ni öldürme kastıyla hareket etmis olması gerekir. Kasten adam öldürme suçunun işleniş biçimine bakıldığında ev sahibi hırsızı durdurmak ve püskürtmek maksatıyla hareket etmediği öldürücü darbeler vurduğu belirlenirse ev sahibinin ceza alması muhtemeldir.
biz nasıl getirelim ya adamın bıçağı varsa ki %100 vardır bize soksa ne yapıcaz böyle saçma sapan kanun olmaz olmamalı. Adam evime giriyorsa bedelini ödesin arkadaş bu ne böyle. Bunun olmasını istiyorsan o zaman halkına dövüş sanatı eğitimi vermen lazım çoğu kişi dövüşmeyi bilmez Türkiyede.
Ev sahibi ölüp hirsiz kacip kayiplara karissaydi 😂 nolcakti insanin malina gasp etmek. canina gasp etmek gibidir Ulkede adalet hicbirzaman yerini bulmaz
Bu anlatıldığı haliyle tipik bir kendini savunma durumu. Ancak bu kesinleşe kadar bir gözaltı hali de gereklidir. Eğer ev sahibi yeterli kanıtlarla kendini savunursa beraat ile sonuçlanacaktır.
Hırsız eğer hırsızlık yapmaya gelmeseydi ölmeyecekti kendi kaşınmış ve su testisi su yolunda kırılır. Ev sahibi haklı.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ölmeyi mi bekleseymiş inanamıyorum. Bu ülkenin hukuk sistemi hakkaten bitik, nefsi müdaafanın sınırı ne yani? Birinin evine giren biri öldürülmeyi göze almak zorunda, kimse kendinin ve çocuğunun canı pahasına insan tartmak zorunda değil
Evine giren hırsıza karşı kendini korumayacaksan ve seni adalet de korumayacaksa batmış, bitmiş bu ülke.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ev sahibi ne olursa olsun hırsızı öldürmemesi gerekiyordu tamam kendisini savunması gerekiyordu ama bu şekilde değil, dövebilirdi veya bayıltabilirdi bir şekilde ama öldürmemeliydi bir insanı öldürmek bu kadar kolay mı yaa !!
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
@HAYATAheyecanGEREK ha hırsız ha ev sahibi ikiside insan değilmi anlamadan dinlemeden boş muhalefet yapma umarım ettiğin o çirkin lafın döner dolaşır sana gelir
Yanlış hatırlamıyorsam medeni hukuk dersimizde aslında hoca cezacı olmamasına rağmen bu dönen geyiği atmıştı ortaya. Tüm sınıf yatak odası hocam demişti. Sonra adam tüm sınıfı kekleyip saf olmayın arkadaşlar diye gülmüştü. Cidden toplumda herkes düz hesap hukuk biliyor. İnsan bir kanun açar okur. Millet öz savunmanın şartlarını bile bilmiyor. Bunu dile getirsem mesela bana kesin sen de hırsızsın demek diyen bile çıkar. 😅
İyi olmuş aslında bütün herkes öldürmesi kazım, millet kıyıya köşeye mir şeyler koyuyor ya da düğünden kalanları koyuyor bitmeliydi alırız diye sanki onunla beraber çalışmış, ne işin bar elalemin evinde inşallah en kısa sürede çıkar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İki ucu açık soru aslında ama adam kafasını çalıştırmamış yeterince bilgi ve donanıma sahip değil. Bütün delilleri yatak odasına koysa her şey değişirdi nefsi müdafaa
Yatak odası dışında olması normal sayılır.. Kanun bu. Artı, eşitlik ilkesi var, oran yani.. İki tarafın birinde silah birinde bıçak varsa, silah kullanan suçludur. Bu ülke böyle.