Türkiye’de son 24 saatte 66 bin 467 yeni koronavirüs vakası tespit edildi, 143 kişi yaşamını yitirdi.
Omicron varyantıyla birlikte vaka sayılarındaki artışa rağmen hastaneye yatışlarda endişe verici bir yükselme söz konusu değil. Öte yandan, hastaneler riskin arttığı ortamlar; kendimiz kadar sağlık çalışanlarını da korumak zorundayız. HASTANEYE GİTTİĞİNİZDE lütfen dikkatli olun. pic.twitter.com/1QBRKgqMtI— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) January 5, 2022
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba;
Omicron varyantı, bu zamana kadar rastlanan varyantlardan çok daha hızlı yayılım göstermektedir.
Dünya sağlık örgütü verilerine göre, iki yılda 1 milyara yakın kişi bu virüsten etkilenmiştir, Omicron varyantında ise, sadece 3 ayda 2 milyardan fazla kişinin etkilenmesi beklenmektedir.
Etkileri diğer varyantlara nazaran daha hafif seyrettiği gözlemleniyor olsa da, ileride ne gibi sorunlar çıkaracağı henüz bilinmemektedir. Bu nedenle herkesin mutlaka maske kullanması ve aşı yaptırması büyük önem taşımaktadır.
Her gün yeni tedavi yöntemleri geliştiriliyor olsa da virüsün de kendini yenilediği ve değiştirdiği unutulmamalıdır. Bu nedenle daha fazla zaman kaybetmeden virüs yayılımının önüne geçilmelidir. Burada ise en büyük rol tabi ki vatandaşlarındır.
Toplu olarak bulunulan ortamlarda insanların daha fazla dikkat etmesi gerekmektedir. Özellikle hastaneler, toplu ulaşım araçları ve kafelerde maske kullanımına özen gösterilmelidir. Virüsün toplumda sıradanlaşmasına müsaade edilmemeli ve aşı olmadan pandeminin son bulmayacağı bilmelidir.
AŞI-MASKE-MESAFE
Canım doktorum. Sizinle burada karşılaşmak ne güzel. yolunuz hep açık olsun
#aşıolmuyoruz
#çünküaptalsın. Senin sağlığın umurumda bile değil çevrenin sağlığı için aşı ol.
@vallabunaldımya herkes kendi sağlığından sorumlu ben sağlıklı olmak için olmuyorum :))
Aşıya hayır!