Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Covid-19) salgınının görüldüğü 17 Mart 'tan bu yana görülen toplam vaka sayısını açıkladı. Koca, 1 milyon 748 bin 567 toplam vakanın olduğunu bildirdi.
Dişinizi sıkın şunun şurasında 4 - 5 aylık daha zor süreç kaldı.
Geçirdim
Geçirmedim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İlk kez toplam vaka sayıları açıklandı: 1 milyon 748 bin kişi covid-19 oldu! Covid-19'a kimler yakalandı?
İkinci kez yakalandım, ilk yakalandığımda; iş yerinde bir arkadaşımın belirli bir şekilde semptom göstermesi sonucu kendi bölümümüzde ve çalışma saatlerimizdeki grubumuzda bulunan arkadaşlarımıza, doğal olarak bana da test yapıldı, test sonucumuz bir gün sonrasında pozitif çıktı ama bende ilk başlarda hiçbir belirti yoktu, daha sonraları yanılmıyorsam perşembeyi cumaya bağlayan gece özellikle üşüme hissi çok belirgin bir şekilde vardı, normalde üşüme varsa ateşimin çıkacağını düşünmüştüm ancak böyle olmadı ilk beş gün hiç bir şekilde yüksek ateş semptomuna maruz kalmadım. Üşüme hissini yaşadığım gecenin ertesi sabahı yanı cuma günü inanılmaz bir şekilde kas ağrısı başladı ben bu semptomları kendimde görmeye başladıktan sonra anlamıştım artık gerçekten korona virüse yakalandığımı çünkü testler yüzde yüz sonuç vermeye biliyordu (Yalancı negatif durumu) Bu süreçte ilk beş günümü grip geçireceğim sanmıştım ama ilk beş günün sonunda inanılmaz bir şekilde mide bulantısı istifra gibi durumla karşılaştım, kendim sağlıkçı olduğum için evde kendime damar yolu açıp serum takabildiğim için sıvı açığımı ve vitamin takviyemi bu şekilde karşıladım, iki gün boyunca telefonumu açacak halim bile kalmamıştı, inanılmaz bir şekilde halsizlik ve bitkinlik vardı. Sonrasında çok tuhaf bir şekilde "on and off" durumuna geçtim bir hastalıktan kurtulduğumu sanıyordum iyi hissediyordum ama bir kaç sonra inanılmaz bir halsizlik tekrar baş göstermeye başlamıştı. Bu etkilerle birlikte, uykudan uyanamama gibi sorunlarla da karşılaştım bu süreçte ev arkadaşımda pozitif olduğu ve benim gibi ağır semptomlar göstermediği için bana çok yardımcı oldu sağ olsun. İkinci kez yakalandım; şu an evimde karantinadayım, bu kez bir öncekine nazaran çok daha rahat geçiyor ama iki gün önce yapılan testim yeniden pozitif çıktı ve bir hafta daha karantina sürem uzadı, şimdilik halsizlik ve uzun sürmeyen kas ağrıları dışında bir sorun yok gibi duruyor. Umarım bu şekilde atlatırım. Sizlerde elinizden geldiğince dışarıda olsun evde kendinize dikkatseniz çok iyi olur, sevdiğim söz var ve not kitabımın ilk sayfasına üniversitemin altınca yılında bir hocamın bana söylediği tavsiyeyi yazmıştım o da "Sen kendini düşünmezsen, kimse seni düşünmez sofraya hoş geldin..."
Çok geçmiş olsun. herzaman acaba abartiliyormu. grip gibi bir şey bu deyip durdum. basima gelmediği halde. ama sizin gibi bu hastalığı yaşayanlar anlattıkça içim ürperiyor. tekrar geçmiş olsun.
@MiyuPoti İntörn doktor olarak söylüyorum, bende yakalandım hissetmedim bile çünkü bu medyanın uydurduğu kolpa hastalık ne psikolojimi etkiledi ne de hormonlarımı.120 yaşında olup atlatan bir sürü insan var çünkü bu kolpalara inanmıyor. Sabahtan akşama kadar korona korona maske maske diye kıçınızı yırtıp sonra kortizol hormununu arttırıp bağışıklığınızı kendiniz yok ediyorsunuz. Grip koronadan daha tehlikeli korona KOCA BİR PALAVRADIR
Benim durumum biraz karışık. Bir defa geçirdiğimi düşünerek test yaptırdım. Belirtileri ise sırt ağrısı, halsizlik (halsizlik dediğim normal bir halsizlik değildi, ölüyü nasıl yerden kaldıramazsın öyle bir halsizlik) ateşlenme (bu ateşlenme de normal bir ateşlenme değil, dışarıdan dokunulduğu zaman ateş belirtisi yok içten bir ateşlenme vardı) bu üç belirtiden sonra test yaptırdım ve sonuç negatif çıktı. Ben çıkan sonuca itimat etmedim, elimden geldiğince yine de kendimi izole ettim. İlk şüphelendiğim zaman kendimce bir tadavi uyguladım. Belki de uyguladığım tedavi sonucunda virüsü atmış olabilirim ama yine de sonuçların negatif çıkaması beni şaşırttı. Sonuç olarak ben geçirdim, hatta bence bir çok insan geçirdi ama negatif olarak kayıtlara geçti. O yüzden en başından beri söylüyorum ne vaka, ne vafat sayılarına ne de yapılan testlere zerre güvenim yok. Rabbim kimseye yaşatmasın ama yakalnmayan kalmıyacak, istediğimiz kadar önlem alsak bile gözümüzün görmediği bu illetten nereye kadar kaçabiliriz ki! Geçiren, geçirmeyen herkese geçmiş olsun ♥️
Ablam ve kayınvalidesi yakalandı maalesef, ablam ve ailesi ilk etapta 14 gün, daha sorna ki testlerin ablam üzerine pozitif çıkması ile ikinci bir 14 gün daha karantina da kaldı. Ablam şu an iyi hafif şekilde geçirdi, ama maalesef kayınvalidesi'nin durumu iyi değil. Bir süre oksijene takılı kaldı, daha sonra normale döndürüldü, ciğerleri temizlemek için lazer tedavisi gerekliydi ama nefesi düzene girmedi bir türlü, dün akşam tekrar yoğun bakıma alındı. Malesef hükümet gerekli tedbirleri zamanında alamadı, yarım yamalak uygulanan karantinalar da hiç bir işe yaramıyor
ben geçirmedim ama geçiren yakından tanıdıklarım var. ve ne yazık ki birkaç gün karantinada yatıp atlatmadılar, yoğun bakımda kaldılar bir süre, hatta entübe riski atlattılar diyebilirim. yani covid19 için grip diyenlere veya küçümseyenlere gerçekten tehlikeli bir virüs diyebilirim
Buradaki bir çok kişi ya yanlış anlıyor ya da bilmiyor. Arkadaşlar covid19'u geçirirsiniz. Bünyenize bağlı ama sorun geçirip hayatınıza devam etmek değil. Sorun kalıcı hasar bırakması. Covid geçiren bir insanda akciğer kanseri olma olasılığı çok yüksek ileri ki yaşlarınızda. Lütfen tedbirli olalım.
Geçirmedim daha çok şükür ama çevremdeki herkes oldu bende şu an kurbanlık koyun gibi bekliyorum acaba ne zaman olcam diye bu da kötü bir duygu. geçirenlerde hep yaşlı ve kalp hastası kronik rahatsızlığı olanlar ve çok gezenlerdi. dikkat etmek gerek vallaha bekliyorum bakim ben olursam nasıl olacak bende bu hastalık inşallah yakalanmadan bir çözümü bulunur tez zamanda.
Farkın da olmadan geçirdim şöyle ki ilk bir hafta halsizlik ateş burun akıntısı felan vardı hafif di grip sandım daha sonra kas ağrısı olmaya başladı sanki deli gibi spor yapmış gibi her tarafım ağrıyordu koku almada azalma oldu tamamen gitmedi ama çok az koku alabildim istahta azalma oldu 12 ve 13 gün test yapmaya gidecekdim ama iyileşmeye başladım 15 gün sonra hiç bir şeyim kalmadı koku almada biraz sıkıntı vardı o da ilerleyen gunler düzeldi
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben hiç test olmadım hamile olduğum için zaten bana tedavi uygulanmazdı ama 1-2 ay önce çok ağır bir grip atlattım. Korona mı grip mi bilmiyorum şöyle ki o gün eklem ağrıları, ateş ve burun akıntısı ile uyandım. Koku alma duyum neredeyse gitmişti.10-11 gün bu böyle devam etti. Halsizlik sürekli uykumun gelmesi ağrılar birde çok şiddetli baş ağrım vardı. Koku ve tat neredeyse hiç alamıyordu. Neredeyse 11 gün sürdü sonra birden halsizlik, ağrılar ve burun akıntısı bitti. Baş ağrısı arad çok hafif oluyordu. Ama hala tat koku yoktu.1 ay sonra tat koku duyusu geldi. Bu süreçte hiç ilaç almadım. Bol bol dinlendim ve bol bol beslendim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
gecirmedim ama surekli millet her hasta oldugunda korona miyim acaba falan diye dusunuyor. benimde psikolojimi bozuyorlar. sanki koronodan baska hicbir sey yok bir suru virus mikrop var ya. bu kadar kasmaya gerek yok. zaten herkes hijyenine dikkat etmeli ve opusme sarilma isleri de zaten virus olmadan oncede mantiksizdi. illa boyle bisey olcakta oyle anlayacaklardi yani.
Evet evet!.. 4/5 aylık süreç kaldı! Bu tiyatroyu tertipleyenler (Küreselci emperyalistler!) Haziranda başka bir tiyatro başlatacaklar ben söyliyeyim size, kuraklık, iklim değişikliği, böylece 1 milyar insanı göçe zorlayacaklar. Hazır olun tiyatroya. Türkiyeyi yöbetenler de bunların oyuncağı. Siz hiç tv den her gün şu kadar kili gripten öldü haberi (propagandası) duydunuz mu?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ben geçirdimi işaretledim çünkü test yaptırmadım ama belirtilen semptomlar en ağır şekilde başımdan geçti. yine klasiktir viral enfeksiyon sonrası kalan bi takım pnömokokları ortadan kaldırmak için bi antibiyotik tedavisi ve tamamdır. ama cidden gribin en ağır versiyonu gibi
1 saat boyunca tuvalette hem alttan hem usten bagirsaklarimda hicbirsey kalmamisti soguk terleme halsizlik vardi eve geldim dus aldim marketten 4 adet beypazari sade soda alip ictim bomba gibiyim demekki bagisiklik sistemim altli uslu guzel calisiyor cevremde kimse ölmedi normal hayat devam ediyor 2 ay oldu
Binlerce şükür geçirmedim ben ama 2 milyon insan demek inanılmaz bir şey. Neredeyse gördüğümüz her 40 kişiden biri kovidli. Of çok tedirgin oluyorum, umarım kurtuluruz bu beladan.
Bizim evde bir tek ben yakalanmadım. İlk annem oldu nisanda, kasımda'da babam oldu. Annem ilk vaka görüldüğünde o kadar panik yaptıki babamla bana bu eve hastalığı siz getirirsiniz dedi ve durmadan temizlik yaptı biz fazla panik yapmadık ve sonuç ilk hastalanan annem 🤣 babamda hep anneme gülüyodu korona lı diye dalga geçiyordu ve yine sonuç 7 ay sonra babamda yakalandı 😂 anneme göre biraz ağır atlattı ama iyi şimdi çok şükür. Evde korona'ya yakalanmayan bir ben kaldım oda hiç dışarıya çıkmıyorum eğer hastalanırsam ya babam yüzündendir ya da annem😂
Ben gecirdimmi geçirmedimmi anlamış değilim hala korona zamanı butun turkiyeyi gezdim yanımda hep pozitif cıkanlar oldu ben 3 defa test yaptırdım negatif rusyaya gittim 25 gun hasta oldum ateş yoktu hic yatmadım hep calıstım oldummu olmadım mı bilmiyorum anlamadım pekte dikkatte etmedim bazı şeylere e mecbur calıscan turkıyeyi hatta dunyayı gezdim korona zamanı
plandeminin başladıgı zamandaki gibi hiç yere pat diye düşerek öleni göreniniz oldu mu? biliyorum cevabın hayır. peki nefes almakta zorluk çeken bir adam dışarı çıkıp yürüyebilir mi sence? cevabın "hayır". sana Çinden servis edilen ölüm görüntülerinin ne kadar düzmece oldugunu fark ettin mi şimdi?
ciddi dikkat ediyorum yakalanmadim ama kardesim esi cok yakin iki arkadasim is ile alakali gorustugum kisilerden 4 - 5 kisi :) yani resmen cevremde ama yakalanmadim
Hâlâ kendimi korumayı başardım. Toplam vaka sayısına inanmıyorum. Gercek ölüm sayısı da açıklanmalı bence, belki o zaman insanlar dikkatli olmaya başlar.
Geçirmedim ama o günden beri boğazım gıcıklanıyo kuru öKSürükle göz yaşarması var bazen burun akıntısı , herhalde ya üşüttüm ya da yolundayım koronanın :/
Bugün annem ve kardeşim de pozitif. Sadece koku alma sorunu VAR. ben uzakta olduğun için besin takviyesi olarak sumbuday plus aldim yolladım. C vitamini ve çinko desteği. Devletin verdiği 8 hap hiç iyi gelmedi.
Geçirmedim ama çevremde geçirip vefat eden tanıdıklarım oldu ne yazık ki. Allah yardımcımız olsun inşallah en kısa sürede kurtuluruz bu virüsten. Hastalarımıza acil şifalar diliyorum.
Allah’a çok şükür hiç covid geçirmedim 🙏🏻🙏🏻 İnşallah sevdiklerim de olmaz 🙅♀️ ama hatta sevmediklerim, kalbimi kıran kişiler de olmasın!!! Herkes sağlıklı olsun inşallah 🙏🏻✅