- +1 yıl
Söyleyecek bir şey bulamıyorum.15 bin liraya bedelli yapmış biri olarak soyleyim ki bedelli yapmalarını tavsiye ederim herkese ama kuzenim şu an askerde mesela 6 ay yapıyor Erzurumda 3,5 ayı kaldı şimdi Nisan 19 tezkere alacak..6 ay yapmak daha mantıklı bence ve askerde en zor kış mevsimidir kışı atlatan bitiriyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Bedelliyi kış mevsiminde yaptım
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Gayet normal bir ücret. Zaten ayda asgari ücret ile çalışan insan gidip de bedelli yapmaz. 6-8 liraya çalışan kişiler genelde tercih ediyor. O yüzden de ücreti abartılı değil. 6 ayın bedeli bu demişler
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
bi şey düşünmüyorum bedelli askerlik saçma geliyor tamam askerlike artık çok bi şey yapılmasa da amelelik işleri veya dosya işleri yapılsa da askerlik sonuçta ne bekliyorlar ki eskiden bu işlere bakan yok muydu vardı o şehirlere gidenler yok muydu ee hepsi vardı sadece göreve gitmek azaldı veya doğu tarafına neden para ödeyip 1 ay askerlik yapıyım? eskiden bedel ödeyenler sadece vali vekil bakan oğullarıydı şimdi önüne gelen arabasını satıp askerliğini 1 ay yapıyor askerlik yaptım oluyor. 1 ay da kaldığı askerlikte yataklarını bile yapamıyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
Kısa dönem pilli dağ komando topçu onbaşı olarak cevap verecek olursam;
2009-2010 arası TOFOK'ta yapıp geldim askerliği...
Artık şu saatten sonra kralı bağlamıyor beni...
O paranın kat be kat fazlasını bir uzakyol kaptan bir ayda kazanıyor. Aylık 7000-8000 USD...
Bilmem anlatabildim mi?10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Öğretmen olan kuzenim bedelli yaptıktan hemen sonra öğretmenlik tezkeresi 25 güne düşmüştü bedelliyi görünce o aklıma geldi 😂 gidin yapın askerliğinizi zaten 6 ay gibi kısacık bir dönem
03 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Keşke olsa hemen giderim
- Cevap sahibi+1 yıl
Gerçi subaylığı düşünüyorum bakarsın olur
- +1 yıl
Bedelli askerlik yapıp 1 gün dahi o üniformayı giymeyen ana kuzularının pantolon giyerken 2 kez düşünmesi gerektiği kanaatindeyim ☺️
00 Yorumla Ben orduya katılmayı düşünüyorum nasipse. İnsanlar askerlikten kaçıyor.
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Nişanlıma bedelli yap diyodum ama gitti askere iyi ki gitmiş düğün paramız cepte kaldı çok şükür 😂😂
01 Yorumla E anasının nikahı yani !
Askerlikte bile vurgun peşinde bu hükümet.
Hırsızlıkta sınır tanımıyorlar00 Yorumla- +1 yıl
az yapmışlar. en az 10000 dolar olmalı bence.
01 Yorumla- +1 yıl
oldu başka
- +1 yıl
Bizim gibi garibanlar var agam
02 Yorumla- +1 yıl
Tabi yok Ağa dbjejd zengin varken garibanı mi takıcaz hdjdd
- +1 yıl
100 bin olmalı veren vermeyen belli olmalı :)
02 Yorumla- +1 yıl
başka askere gidecekler düşünsün
ya da parası cebinde kalsın gitsin 6 ay bir sene yapsın gelsin askerliğini
- +1 yıl
İhtiyatca göre esnek olmalı
00 Yorumla - +1 yıl
Valla ben 6 ay yaptım geldim umrumda olmaz daha
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Gitsinler paşa paşa yapsınlar akerliklerini
010 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Keşke 100bin 200bin olsaydı 56bin çok az
- +1 yıl
Bunlarlık bir şey yok bi de bunlar yorum yapıyor ya djsksodpspf
- Cevap sahibi+1 yıl
@Makinecamee nedem yani? Biz de yol bekliyoz kolay mı gitsin adam akıllı yapsın gelsin askerliğinj ben beklerim bedelli yaptı diyemem kocam.
- +1 yıl
Bedelli yapmak ayıp bir şey değil. orada ayak işlerini yapıyor normal askerler de.
- Cevap sahibi+1 yıl
@Makinecamee ayip değil ancak yine de normal asker olsun isterse hep tuvalet yıkasın
- +1 yıl
Bazıları bedelli yapanları adam olarak görmediklerini, bedelli yapanlarla evlenmek istemediklerini söylüyorlar sanırım siz sadece normal askerlik yapsa daha iyi olur diye düşünüyorsunuz. Diğerleri çok yobazca da sizi de onlardan sandım başta o yüzden yazma gereği duydum.
- Cevap sahibi+1 yıl
@Makinecamee adam olarak görmemek olur mu sonucta devletin tanıdığı bir hak bu.
- +1 yıl
Evet ama böyle yaklaşanlar da var maalesef
Eski askerlik kalmadı 6 ay geçer 👍
00 Yorumla- +1 yıl
Devlet para kazanıyor
00 Yorumla - +1 yıl
Her şeye zam geldi zaten buna da şaşırmamak gerek
00 Yorumla Muafim ben no problem
05 Yorumla- +1 yıl
Neden muhafsın
- +1 yıl
Polis misin