Bedelli askerlik ücreti 56 bin 507 liradan 80 bin 64 TL'ye çıkıyor.
Siz bedelli askerlik yapar mısınız?
Bedelli askerlik ücreti 56 bin 507 liradan 80 bin 64 TL'ye çıkıyor.
Siz bedelli askerlik yapar mısınız?
Ben askerliğini bir asteğmen olarak yapmış olan kardeşinizden herkese tavsiye askere gidin. Hem çok güzel anılar biriktiriyorsunuz hem de toplumda yaşamak konusunda biraz daha eğitim kazanıyorsunuz.. 2 askerime okuma yazma bir çoğuna da toplam ahlakı ve bilinci konusunda dersler vermiştim. Bir kez daha askerliğimi yapmaktan onur duyardım.
Gören de sanacak askerlikte veriyorlar eline silahı, çıkıyorsun operasyonlara gidiyorsun vs.
Eskidendi o tip askerlik. 6 ay askere gidenler geride kalıyor, patates soyuyor, pisuvara s*çan adamın pisliğini temizliyor, 3 el ateş ediyor ve bitiriyor.
Ki onu geçtim, benim 6 ay askere gitmem demek maddi açıdan ve alacağım kıdem açısından zarara girmek demek.
O yüzden parasını verip yaparım 1 ay askerliğimi.
Yapmayın, imkanı olan bassın parayı, değmez rütbeli egosu çekmeye insanı psikiyatrist hasta yaparlar, biz uzun dönem yaptıkta ne oldu sinirden katliyam yapmıyayım diye sabır için ilaç kullanmaya başladım ondan sonra sivil ve profesyonel hayatta sürekli karşıma çıktı
Cevap
40Cevap
Kadınların bu konu hakkında konuşması çok saçma. madem öyle gidebilirler
Zam olduğuna tek sevindiğim konu bu desene. Gidip adam gibi yapsınlar zaten kaç gün ki, eskisi gibi yıllar değil. 15 bin iken fukarası bile kredi vs çekip gidiyordu çok yüksek olmalı. Bu rakam en azından iyi daha bile çok olmalı ki gerçek zengin azınlık gitsin herkes yapsın askerliğini
ne zannediyorsn parası olanlar o parayı vermeyecek mi 😂😂😂 zenginler 200 bin de olsa verir. olan fakirlere olacak.
@fatoşşistt tamam işte gitsinler demek istediğim bu. Zaten yapılan askerlik bile değil tatile gitmek gibi nedir ki 6 ay. Bundan da kaçılmaz yani yuh
aynen durumu olmayanlar gitsin. belki zar zor bulduğu işi de bıraksın o sürede. parası olanlar nasıl olsa ödeyip gitmeyecek.
Üniversiteyi bitirmiş gençlerin taze bilgileri ile bedelli yapıp iş hayatına atılmalarına kolaylık veren bedelli ücretinin düşürülmesi süper bir şey olur. Yurt dışından gelen gurbetçilerimize bu miktar dolar vs. karşılığı belki çok kolay gelebilir. Bizim ülkemizde ki hayat standartlarında maximum 20.000 TL NORMALDİR.
Her kişi askerlik yapıcak diye bir şart yok. Herkesin hayatı çok farklı. Fakat bu parayı karşılayabilecek kişi zengin kesim. Olan garibana oluyor kısacası.
Ben gittim yaptım ama şimdi ki aklım olsa bedelli yapardım vatan sevgisiyle gittim ama üst devre ve komutan egosunu tatmin etmek den başka bir şey yapmadık
Vatan millet Sakarya ayağına yatmasın kimse. Erlerin çoğu ordaki komutanların uşağı oluyor, kozalak topluyor ve tuvalet temizliyor. Profesyonel askerliğe geçip derhal bu israf düzenini bitirmek lazım
1994 95 yılında askerdim 19 ay yaptım düşünüyorum hata mı ettik diye ve devlete dava açsam tazminat alır mıyım 13 ay geçmiş faizleriyle birlikte istesem
15 ay yaptım yine olsun yine yaparım bazı durumlar bizzat yaşanmalıdır parası olan verir gitmez ama ben herkesin o kamuflajı giyip o ortamda olmalı gerektiğini düşünüyorum
Shhshs nette gördüm dün. Bir gönderilen kızın biri şey yazmıştı. 64₺ben öderim. Sevdiğime kurban olsun gibi. Çok gülmüştüm. Komik.. 😅
Yemin ediyorum şans eseri yaşıyor kız 😧😯
@Dördüncümurat4 hahaaha neden😂😂
Kızın enflasyon’dan hayat pahalılığından hiç bir şekilde bağlantısı yok 😯 64 TL olduğunu benimsemiş 😯 o kafada olmadık ki 🙄
Bana kalsa askerliği 18 aya çıkarır bedelliyide kaldırırım Çünkü her Türk asker doğar siz bu yüce asil kanla embesil gibimi yaşayacaksınız
Bence bedelli askerlik kaldırılsın, ayrılca kadınlar da askerlik yapsın.
Askerlik süresini de 3-4 ay civarı yapsınlar
Ben askerlik yapmayı tercih ederim. Ama uşak olarak değil, en iyi egitimi alıp, gerçek bir savaşçı olarak.
Askerliğin bir bedeli mi olurmuş be o güzelim kamuflajın duruşu yeter bedelli askerlik yapmak zaten mantıklı değil
Ben askerlik yapalı 10 yıl oluyor normal askerlik yaptım da o 64 tlyi de almasalar düz 80k yapsın 🤣
Tarihi binlerce yıllık bir orduda askerlik yapmak herkese nasip olmaz.
Aynen reis. Ben 12 ay yaptım
bizimkiler 200bin olsa bile verirler panige gerek yok
Bence para vermek yerine gitmekti lazım. Erkeği olgunlaştırıyor
isterse bedava olsun yine yapmam niye bedelli yapıyım ki
4.000 küsür euro yapıyor. Gider yurtdışında iltica başvurusu şansını denerim :D
Hahaha şu rakama bak. Dolara mı endeksli bu yahu 😃 6 ay için bu para verilmez. Git yap daha iyi.
Bana dünyalarıda verseler gidip Bedelli yapmam Vatan borcu her Türk erkeğinin Şeref borcu...
Askerliğimi normal tamamladım yapmayanlar düşünsün.
Yapardım tabiki 15 ay yaptımda ne oldu madalyamı verdiler bu ülkenin kaymağını balını yiyenler en iyi durumdalar maddi olarak kimse için kendimi riske atmaya gerek duymam askerlik yapmamış olsam şu an bedelli yapardım
Bedelli askerlik mi okur ya bedelliye gidecek olan benim yerime geçsin ben gideyim onun yerine
Allah akpyi basimizdan eksik etmesin fiyati yukseltiyorki islam evlatlari asker olsun 🐏
Askerlik bedelli olmamalı bence. Her erkek askerlik yapmalı. Bazı meslek grupları hariç.
değmez o para için. Gidip 6 ay yapıp gelin. Askerlik falan yok şimdi. Sadece zaman kaybı yaşıyorsun
30 küsürken yapacaktım ama vazgeçip 6 qy yaptım geldim iyi ki gittim askerlik başka bi yer yiğidin harman olduğu
Vatanım için canımı vermeye hazırken bedelli askerlik yapmakta nedir.
Bu Vatan için canını veren şehit kahramanlarımızın ruhu sızlamazmı o zaman 😔
Normalde bedelli yapmak istemem ama o zaman ki şartlara bağlı
Çok pahalanmış şaşırmamak lazım
Bedelli askerlik yapan kişi bir hiçtir
Gidip yapsınlar dimi. Ben de yaptım
Erkek olsaydık herhalde kestirmek daha mantıklı olurdu
Bu ülkenin kerizi benmişim 15 ay yaptım
Bu keruzlik değil, asıl bedelli olanlar öyle. Askerlik bu yapılması lazım
@Hayatgercek yaptığım yıllarda öyle düşünüyordum da artık öyle düşünmüyorum
Yanlış düşünce seninki, her Türk asker doğar, para için yapılan askerlik değil ki şimdi de zaten süre olarak askerlik yapılıyor değil birde paralı hiç olmamalı
@Hayatgercek öyle millet için yapılır ama bu devlet için artık bişey yapılmaz
Devlet için değil zaten
@Hayatgercek 15 ay neler çektiğimi bir ben bilirim karşılığında 155 lira aylık çarşı yok pazar yok betonun üstünde yattığımi biliyorum şimdi zengin kodamanlar ne yapıyor kim sebeb oldu geçmişteki atalarımız aptalmi kendi evlatları askere gitmisler mi bu bedeli iyi çıkaran sırtlan grubu valla var ya burada yaşanmaz oldu ama birgün bitecek inşallah
Param olsa yaparım
Askerlik meslek olmalı
Kadın olmanın nadir avantajlarından biri🥳💃
Şanslı kız seni 😄
eşitlik diye bağıranlara gelsin, feministler askere alınmalılar hemde aynı şartlarda
Her zamanki gibi fakirlerin cocuklari olecek
en az 500 bin olması lazım
O parayı verecek türk evladı tanimiyorumdhdhjf
o parayi veren cok kisi taniyorum
Parası olana hayat güzel tabi
Haklsın
ben zengin sehidi brak zengin asker gornedim😂
Hiç kimse görmedi
yapma kübra tabikide görmedi 🙂😉ama bir gun gelecek askere 17 20 bin maas la cagiracaklar giden olmayacak giden gene fakirr olur
Bırak 80 bini 80 TL em bile yok mq
Erkekler de askere gitmemek için amma nazlanıyor
Ben 18 ay yaptım ey gidi günler hey
benimki bedavaya geldi.
Yapın tabi
Ben askere gitmek isterdim
Hiç sandığın gibi bir yer değil
Bedelli yapmam
Talep böyle devam ederse 200 de olur
Niye bu kadar ucuz
parası olan yapar
Yapmam o kadar parayı yerim