bedelli askerlik aslında bireyin hakların da eşitsizlik yaratıyor gelişmiş sosyal hukuk ve ekonomisi gelişmiş olan ülkeler de böyle bir sistem hantal kalır. önemli olan TSK nın güçlenmesi, Tamamen Profesyonelleşmesidir ki Türkiye Hala daha soğuk savaş dönemindeki askeri stratejileri geleneksel olarak da olsa devam ediyor. Bedelli askerlik sistemi ile Ordu Trilyonlarca para kazanıyor. Asker yükünü hafifletip, ordunun profesyonel personel ile daha nitelikli hale gelmesi ve ordu nun teknolojik olarak modarnize olması için Bedellilik sisteminden daha faydalı alternatiflere geçilmelidir Bedelli Askerlik Sosyal eşitlik ilkesinde pek uygun değil
Saçma buluyorum ve bu duruma karşı çıkıyorum maden bedelli askerlik sistemi var adaletli bir sistem olsun diyorsan zorunlu askerliği kaldır profesyonel askerliğe geçiş yap askerlik meslek olsun ordu pro olsun Yoksa böyle saçma oluyor parası olan gitmiyor Olmayan gidiyor Tam bir sömürge kafası işte devlet bana para gelsinde nasıl geliyorsa gelsin kafasında
Zenginsen askere gitme fakirsen askere git ve gerekirse öl demek bunun anlamı, bana şehitler ölmez falan demeyin şimdi, ölüyor kardeşim. Bu oran az şimdilik ama bir savaş durumunda ciddiyeti daha net anlaşılır.
Fakirsen istersen öl, zenginsen bize para akıt nasıl olsa 43bin tl cik zengine koymaz sinek vızırtısı gibi. İnsanlar arasındaki eşitsizliğin bir görünüş şekli bedelli askerlik
12 ay askerlik yapılırken 30 bindi ücret 6 aya düştü 43 bin olmuş ne kadar mantıklı düzenli bir ülkeyiz ya size gerekeni yapmayan allaha saygım inancım olamaz benim
6 ay askerlik yapanlar da pek eğitim aldığı söylenemez. Acemi birlikte 2 hafta yürüyüş yaptılar 5 dakika atış oldu 1 hafta da yemin törene hazırlık oldu. Usta birliğine gidenler de silah tutmakdan çok işçiler giden de bir şey öğrenmiyor yani.
@Abdurrahman00t orası öyledir bilemem ama sadece mevzu bu değik ki. Askerlik adama disiplini, sabrı öğretiyor. az da olsa büyüyor insan bi olgunluk geliyor. Askerlik elbette zor 6 ay kısa bir sürede değil. İş, okul vs. Vs. ama insan neden 15 gün yapmak ister onun mantığını kavrayamadım. Emir mi almak istenmiyor? Şehit olmaktan mı korkuluyor?
Kendi tercihi evet biz gittik ama öyle vatan millet sakaryalık durum yoktu. Köle muamelesiyle bakıyorlar askerlere daha beter hatta abartmıyorum.. benim rahatım yerindeydi şükür
bu tarz haberleri duymak her ne kadar üzse de parası olan versin yapmasın. Askerliği bir zorunluluk olarak görenlerden bir fayda gelmiyor. Hergün söverek iş yapıyorlar. Askerlik bir yasam tarzıdır ve bunu sadece özel ve seçkin kisiler tercih eder.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Oha yuh ilk başladığı zamanlar 15.000 falandı çok şaşkınım