bedelli askerlik aslında bireyin hakların da eşitsizlik yaratıyor gelişmiş sosyal hukuk ve ekonomisi gelişmiş olan ülkeler de böyle bir sistem hantal kalır. önemli olan TSK nın güçlenmesi, Tamamen Profesyonelleşmesidir ki Türkiye Hala daha soğuk savaş dönemindeki askeri stratejileri geleneksel olarak da olsa devam ediyor. Bedelli askerlik sistemi ile Ordu Trilyonlarca para kazanıyor. Asker yükünü hafifletip, ordunun profesyonel personel ile daha nitelikli hale gelmesi ve ordu nun teknolojik olarak modarnize olması için Bedellilik sisteminden daha faydalı alternatiflere geçilmelidir Bedelli Askerlik Sosyal eşitlik ilkesinde pek uygun değil
Saçma buluyorum ve bu duruma karşı çıkıyorum maden bedelli askerlik sistemi var adaletli bir sistem olsun diyorsan zorunlu askerliği kaldır profesyonel askerliğe geçiş yap askerlik meslek olsun ordu pro olsun Yoksa böyle saçma oluyor parası olan gitmiyor Olmayan gidiyor Tam bir sömürge kafası işte devlet bana para gelsinde nasıl geliyorsa gelsin kafasında
Fakirsen istersen öl, zenginsen bize para akıt nasıl olsa 43bin tl cik zengine koymaz sinek vızırtısı gibi. İnsanlar arasındaki eşitsizliğin bir görünüş şekli bedelli askerlik
Zenginsen askere gitme fakirsen askere git ve gerekirse öl demek bunun anlamı, bana şehitler ölmez falan demeyin şimdi, ölüyor kardeşim. Bu oran az şimdilik ama bir savaş durumunda ciddiyeti daha net anlaşılır.
12 ay askerlik yapılırken 30 bindi ücret 6 aya düştü 43 bin olmuş ne kadar mantıklı düzenli bir ülkeyiz ya size gerekeni yapmayan allaha saygım inancım olamaz benim
6 ay askerlik yapanlar da pek eğitim aldığı söylenemez. Acemi birlikte 2 hafta yürüyüş yaptılar 5 dakika atış oldu 1 hafta da yemin törene hazırlık oldu. Usta birliğine gidenler de silah tutmakdan çok işçiler giden de bir şey öğrenmiyor yani.
@Abdurrahman00t orası öyledir bilemem ama sadece mevzu bu değik ki. Askerlik adama disiplini, sabrı öğretiyor. az da olsa büyüyor insan bi olgunluk geliyor. Askerlik elbette zor 6 ay kısa bir sürede değil. İş, okul vs. Vs. ama insan neden 15 gün yapmak ister onun mantığını kavrayamadım. Emir mi almak istenmiyor? Şehit olmaktan mı korkuluyor?
Kendi tercihi evet biz gittik ama öyle vatan millet sakaryalık durum yoktu. Köle muamelesiyle bakıyorlar askerlere daha beter hatta abartmıyorum.. benim rahatım yerindeydi şükür
bu tarz haberleri duymak her ne kadar üzse de parası olan versin yapmasın. Askerliği bir zorunluluk olarak görenlerden bir fayda gelmiyor. Hergün söverek iş yapıyorlar. Askerlik bir yasam tarzıdır ve bunu sadece özel ve seçkin kisiler tercih eder.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Oha yuh ilk başladığı zamanlar 15.000 falandı çok şaşkınım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
Askerlikten kaçmaya çalışanlar düşünsün bunu.
Nasıl yani
bedelli askerlik aslında bireyin hakların da eşitsizlik yaratıyor gelişmiş sosyal hukuk ve ekonomisi gelişmiş olan ülkeler de böyle bir sistem hantal kalır. önemli olan TSK nın güçlenmesi, Tamamen Profesyonelleşmesidir ki Türkiye Hala daha soğuk savaş dönemindeki askeri stratejileri geleneksel olarak da olsa devam ediyor. Bedelli askerlik sistemi ile Ordu Trilyonlarca para kazanıyor. Asker yükünü hafifletip, ordunun profesyonel personel ile daha nitelikli hale gelmesi ve ordu nun teknolojik olarak modarnize olması için Bedellilik sisteminden daha faydalı alternatiflere geçilmelidir Bedelli Askerlik Sosyal eşitlik ilkesinde pek uygun değil
Saçma buluyorum ve bu duruma karşı çıkıyorum maden bedelli askerlik sistemi var adaletli bir sistem olsun diyorsan zorunlu askerliği kaldır profesyonel askerliğe geçiş yap askerlik meslek olsun ordu pro olsun
Yoksa böyle saçma oluyor parası olan gitmiyor
Olmayan gidiyor
Tam bir sömürge kafası işte devlet bana para gelsinde nasıl geliyorsa gelsin kafasında
15 ay yapıp geldim adam gibi. şimdikiler 6 ay askerlik bile yapamiyor, bedelli derdine düşüyorlar.. zamane gençleri
Her insan bir değil işte 🙂
Askerlik namus borcuysa, şehit verilen ülkede kredili namus mu olur?
21 gün yapılıyor ama yinede
Orucu bile 30 gün tutuyor bu millet 😂😂😂
🤣🤣🤣🤣🤣
Dostum dostuum güzel dostuum
Bu ne beteer çizgidir buu😔
Bu nee çıldır-Tan dengeee🗣
Yaprak döker bir yanııımıız😓
Bir yanııımııız bahar bahçee😔
Kesinlikle öyle bir durumdayız
Fakirsen istersen öl, zenginsen bize para akıt nasıl olsa 43bin tl cik zengine koymaz sinek vızırtısı gibi. İnsanlar arasındaki eşitsizliğin bir görünüş şekli bedelli askerlik
Erkekler gidin askerliğinizi tam yapın daha iyi bu rezil ücreti ödemeyin.
Aslında zengin olana iyide zengin olmayanlara kötü
Bakalım neler olacak
Zenginsen askere gitme fakirsen askere git ve gerekirse öl demek bunun anlamı, bana şehitler ölmez falan demeyin şimdi, ölüyor kardeşim. Bu oran az şimdilik ama bir savaş durumunda ciddiyeti daha net anlaşılır.
bana şehitler ölmez falan demeyin şimdi hahahaha
bizimkiler gideceğine ülkeye aldıkları göçmenleri yollasınlar bir işe yararlar en azından.
🤣🤣
Ülkenin başında olsam var ya yaşamıştınız 😄
12 ay askerlik yapılırken 30 bindi ücret 6 aya düştü 43 bin olmuş ne kadar mantıklı düzenli bir ülkeyiz ya size gerekeni yapmayan allaha saygım inancım olamaz benim
Bana giren çıkan yok, paşa paşa zamanında yaptım geldim. Giden düşünsün
Adam asker pkk yandasi adam asker esrarkes adam asker alt ust birbirini eziyor. Bunlari duzeltsinler hemen herkes gider adam gibi yapar askerligini.
Benim için bisey farketmiyor askere gittiğim de de paralı asker olabilirsem olucam başka çarem yok gibi.😐
Yani normalde tam zamanlı yapmak isterim ama eğer bir işte çalışıyorsa işimden de olmak istemem. Bu fiyatlar da bilmiyorum pahalı mı azmı?
Askerliği de iyice oyuncak ettiler bu gidişle tamamı ile kandırırlarsa şaşırmam, yakında ülkede savaş çıkacak olsa asker kalmadı memlekette
Bedava olsa yine yapardım askerliğimi üste para verirdim asker olmak için
Adam 👏🏼
Fiyatı değil de şu 21 gün askerlik saçma. Para verip neden üstüne para harcatıyorum orduya?
Ben parayı şimdi ödeyip askerliği seneye yapma şansım var mı? Parayı yatırınca 1 aylık mecburiyi askerliğe hemen gitmek zorunda miyiz
Askerlik zamanın geldiğinde 21 gün yapıcaksın sadece eğer bedelli yapıcaksan
Evet pahalı ama adı üstünde askerlik, 15 gün askerlik mi yapılır? Komik geliyor. Yarın bir gün savaş çıksa adam akıllı eğitim alan olmayacak.
6 ay askerlik yapanlar da pek eğitim aldığı söylenemez. Acemi birlikte 2 hafta yürüyüş yaptılar 5 dakika atış oldu 1 hafta da yemin törene hazırlık oldu. Usta birliğine gidenler de silah tutmakdan çok işçiler giden de bir şey öğrenmiyor yani.
@Abdurrahman00t orası öyledir bilemem ama sadece mevzu bu değik ki. Askerlik adama disiplini, sabrı öğretiyor. az da olsa büyüyor insan bi olgunluk geliyor. Askerlik elbette zor 6 ay kısa bir sürede değil. İş, okul vs. Vs. ama insan neden 15 gün yapmak ister onun mantığını kavrayamadım. Emir mi almak istenmiyor? Şehit olmaktan mı korkuluyor?
Hem emir almak, hemde bin türlü insan var ne gerek var gitmeye kurulu düzeni vardır zaten, gitmek istemez.
@Abdurrahman00t herkesin kendi fikri ama ben bunu kaçış olarak görüyorum
Kendi tercihi evet biz gittik ama öyle vatan millet sakaryalık durum yoktu. Köle muamelesiyle bakıyorlar askerlere daha beter hatta abartmıyorum.. benim rahatım yerindeydi şükür
Ama gitmeyenler niye gitmiyor diyemem
bu tarz haberleri duymak her ne kadar üzse de parası olan versin yapmasın. Askerliği bir zorunluluk olarak görenlerden bir fayda gelmiyor. Hergün söverek iş yapıyorlar. Askerlik bir yasam tarzıdır ve bunu sadece özel ve seçkin kisiler tercih eder.
Oha yuh ilk başladığı zamanlar 15.000 falandı çok şaşkınım
Bedelli askerlik.. İsmi bile rezillik zaten..
Neden?
az bile 60 70 bin olmali
Neden?
devlete para lazim ee zenginlere 70 bin dokanmaz
Devlet o kadar parayı napıyor ki 😅
okadar calisan var onlara gidiyor tabikide 10 milyon memur var
Doğru
6 ay daha cazip geliyor.
15k iken yırttım valla
Çok yükselmiş harbiden bu arada bu nedir
Yakında 100 bin TL olacak dediğim gibi
Bu gidişle
Açıyorum gerçekten azalır bu gidiş ile başvuru
Zengine sikinti degil
Parası olan için az bile
nasıl olsa ben gitmiyorum diyosun he :D
Bana yarısını verin gidiyim sizin yerinize
Öyle olsa keşke 🤣🤣🤣🤣
O baya olmuş Benim o para cebimde şu an
Bu şafaktan sonra ben mi düşüneyim
Saçma bir şekilde fazla.
Yaptım askerlik bitti yapacaklar düşünsun
oha yuhh bu ne ya altustu askerlik sacma
Dediğin gibi olcak 100 de geçicek mk
bence az bile..
Neden 43.151 TL az mı ki?
Hay ya fiyatları arttı
Askerligini bedelli yapan erkege oğlan derem ama adam demem
Siz bu kafayla adam deseniz ne olur demeseniz ne olur zaten
Madam
15 bine yaptık bedavadan
çok para
Gayet iyi bir rakam.
Yapyamayanlar dusunsun.
Normal benced
39k ya yazıldım ben
Ben 6+3 ay yaptım
Az bile
Az mı?
Evet az 200,000 tl bile olsun askerlikten kacanlar dusunsun artik kadin asker varken erkekler askerlikten kaciyor ey Allahim dunya tersine donmus
Her insan bir değil o yüzden askerliği her insan yapamaz 200 Bin TL nedir
Bir hastalik falan varsa tamam anlarim da oburkuler niye gitmiyor? Sen gittin mi?
Hastalık olabilir korku olabilir başka nedenlerde olabilir. Hayır ben gitmedim daha yaşım 18 😅
Korku mu kadin asker bile var ama bazi erkekler askerlikten korkuyor😂 vallah komik fjzjdjzjdjzjsj
Korkunun cinsiyeti yok yalnız
tamam da erkek adam korksa bile gitmelidir onun gorevidir.
Tabiki öyle aslında korkularının nedeni ölmek yoksa sorun yok hatta iyidir askerlik kendimi Far Cry oyununda hissederdim vallah 🤣🤣