Çok pahalı, ücretin inmesi gerekiyor.
Bence fiyatı gayet uygun.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Vallaha ne diyim ki hani biz 43 binken ahımı göndermedik bedelli olarak kendisi istemedi bunu ama açıkçası ordu profesyonellestigi için askerlik denen şey angarya hizmetcilige dönmüş. Kendini bir halt sanan birtakım dengesizler kısa dönemlere laf sallar kendince işkence eder olmuş. Bedelli veya bedelsiz bir düzenleme ve denet getirilmeli veya bu sistem kalkmalı. Bazı meslek olarak askerlik yapanlar sanki bedavaya vatan kurtarıyor gibi davranıyor paralı gelenlere eziyet ediyor ne yazık ki biz de bunlara emanet ediyoruz canımızı. Eee ortanın sürtüğünü askere toplarsan olacağı oydu içinde gerçek vatansever de var fakat bu bahsettiklerim askerliğin adını batıran cinsten. Abim avukat arkadaşlarınela arabanızı arsanizi satın bedelli gidin diyormuş 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
bedelli yapıp hayatımın 6 ayını tuvalet temizleyerek çöp etmek istemiyordum kariyerimde ilerlemek istiyordum ama bu gidişle çöp olacak güzelim 6 ayım. Bazı pembişlilere bakıyorum da insanların hayatları hakkında bilmeden etmeden ne güzel de yorumlar yapıyorlar yok " sadece 6 aymış yok askerlik yapmayan şuymuş buymuş" ahh ahh bitmedi bu toplumun cahilliği belki o 6 ayda kaç tane kadından kaç tane meslektaşımdan kariyer olarak geride kalacağım sırf tuvalet temizlemek ve komutan egosu çekmek için
Askerlik tümüyle profesyonel olmalı, zorunlu askerlik tümüyle kaldırılmalı. Bir insan nasıl 6 ayda doktor olamıyorsa, 6 ayda asker de olamaz.
Bir işi düzgün yapabilmek için senelerce eğitimini almak gerekir, öyle basit değil bu iş.
18 20 yaşındaki çocukları doğuda teröristlerin önüne yem gibi atmak vatanseverlik değildir.
Hele zenginin çocuğuna bir şey olmasın diye böyle bir şey çıkarmak hiç değildir. İnsan canının fiyatı olamaz.
Bedava...
Ben 2006 da yurtdışında iken konsolosluğa bedeli askerlik için 10.000 Dolara yakın para yatırmıştım.
Hatta bir kaç taksit ödedim ve Türkiye ye gelince de pişman oldum, keşke normal askerlik yapsaydım diye..
Cevap
95Cevap
Zaten şehit ailelerinin evleri hep fakir evi oluyordu. Parası olana her şey güzel
vatan sevgisinin bedeli olmaz benim fikrim bedelli hiç olmasın çünkü sürekli parası olanlar faydalanıyor ben fabrikada sigortalı işçi iken işi bıraktım mesela 15 ay askerlik yaptım geldim iş yerinde çalısmaya devam etseydim para kazancaktım aileme destek olmaya devam edicektim mesela ama hiç öenemi yok 15 ay askerlik bana çok güzel eğitimler yasam hakkında işime yarayacak bir sürü seyi öğretti her yöreden insan tanıdım... bu ülkenin savunmasında fakir cocuğu nasıl mermi atacaksa göğsünü bu vata için siper edeckse zengin cocuğu da öyle yapmalı ayrım gayrım olmamalı bence bazıları zaman kaybı abi ne gerek var filan diyecekler şimdi Allah ülkeme savas yüzü göstermesin ama tut ki oldu sende bil askerliği zarar gelmez
Bir de şu bedellilere gösterdikleri torpili düzenleseler çok güzel olacak. Yapmadıkları askerlik günlerin paralarını ödeyip tek acemilik yapıyorlar sadece. O kadar mızmızlar o kadar şımarık tiplerle dolu ki hepsi :D 12 ay boyunca bedelli askerlerin başında durdum uzun dönem er olarak Allahım böyle bir şey yok jsjddjkks Yemekler de öğlen ve akşam öğünlerinde meyve çıkıyordu neden kesip tabldotlarımıza koymuyorsunuz meyveyi diye cimere yazıyorlardı hasdhsah
Bence fiyat indirilmeli. Askerlik boş iş. Hiç öyle vatan borcu falan değil. Komutanların egosunu tatmin ettiğin, saçma sapan bir ortam. Ölen askerlerin büyük bir çoğunluğu da eğitimsizlikten şehit oluyor. Hayatı boyunca silah tutmamış ve mental olarakta hazırlıksız gençlere 2 atış yaptırıp göreve yolluyorlar.
eğitimsizde olsa şehit olan askerler vatanını korumaya calısıyo eğitimli olan askerlerde şehit oluyo bu arada yani bunun eğitimsizlikle alakası yok
@Issızbiryer ''Büyük bir çoğunluğu'' diye özellikle belirttim. ''Hepsi'' diye bir ifade kullanmadım. Ayrıca askerliğimi doğuda yaptım ve neyin ne olduğunu çok çok iyi biliyorum. Benim arkadaşlarımdan da şehit olanlar oldu ve vatanı korurken şehit oldular diyebiliriz, ama korkudan silahına elini götüremeyen kitlenip kalan, panik atak krizi geçiren, silah sesi duyunca siper alıp gözünü kapatan insanlar gördüm. Vatan, millet romantizmi yapmayı seven bir milletiz. Çatışma görmemiş, o anın psikolojisine dair gram fikri olmayan insanlar savaş filmlerindeki kahramanlık hikayeleri gibi bir şey tasarlıyor galiba zihinlerinde.
@Mahall Gizli paylaşım yapmam tamamen bir el alışkanlığı. Geçmişte bir kaç kişiyle yok yere yüz göz olmuştum. O yüzden görüşlerimi genelde gizli olarak paylaşırım.
@Mahall Eyvallah başkan. Ne yazık ki biraz sinirli bir yapım var ve saçma sapan insanlara gelemiyorum. Gerilmemek için böyle bir çözüm buldum : )
Bedeli yapmayı düşen parayı da bulur. Bence fiyat seneye 70 bin olur neyse ikinci el araba da yükseliyor satar gidersiniz
Bu ülkede birinin uşağı olmamak adına askerlik yapmamak için bile devletin aç karnını doyuruyoruz. Resmen ya askerliği yap sürün ya da ver parayı bizi zengin et diyorlar
Askerliğide ticarete dönüştürdü * kodugumun hükümeti
Ücretin yüksek olduğunu düşünmüyorum. Bedelli yapabilecekler zengin olanlardır zengini de bu tür küçük rakamlar düşündürmez hiç. Düşük ve orta halli olanlar için bu gereksiz ve yüksek bir harcama olur.
Gayet normal bir ücret. Zaten ayda asgari ücret ile çalışan insan gidip de bedelli yapmaz. 6-8 liraya çalışan kişiler genelde tercih ediyor. O yüzden de ücreti abartılı değil. 6 ayın bedeli bu demişler
bunun bir bedeli yok aslinda..
askerligimi 16 ay astegmen olarak yaptım o zaman bedelli sansım olsa kesinlikle bu gunku bedel de olsa öder gitmezdim.
bedelli gelmeden önce zenginin çocuğu yurtdışına çıkıyor başka ülkenin vatandaşı oluyornbi şekilde askerlik yapsada paşalar gibi keyfine bakıyordu. bedelli gelince en azından devletin boş olan kasasına burdan iki uç kuruş para girdi. Fiyatına gelince bence 100 bin olmalı. 6 ay askerlik uzun değil parası olmayan gider yapar gelir
Abddeyim bilsem turkiyede askere gidip o rezilliği çekmezdim! Valla çok yıprattılar beni! Ben o parayı burada bir ayda çıkarırım 🙄😓😥 ama turkiyede olsam 6 ayda çıkaramazdım 🙄
Haklı gerekçeleri olan insanlara saygım var ama geriye kalan minnoşların o deneyimi tatması gerektiğini düşünüyorum. adam olmaya niyeti olanı adam ediyor, zorluğu öğretiyor
Bizim ülkenin özgürlüğü kelepçelenmiş özgürlük. Para kazanmak için bile paranın olması gereken bir ülkedeyiz. O yüzden ne desem boş, aç devler doymak bilmiyor.
biz zamanında paşa paşa uzun dönem yaptık hemde en doğuda :) rütbeliydim de askerlik korktuğunuz kadar zor değil 56 bin 6 ay için değmez cebinizde kalsın
Askere bir zahmet ülkeye aldıkları sığınmacı Arap kesimini alsınlar belki adam olarak çıkarlar oğlum olsa bütün imkanı kullanirirdim elin oğlu yaşasın diye bizimkiler zorluk çekiyor.
Askerde olan birisi olarak bu bedel bile az geliyor burada gerçeklerş görüyoruz acı eğitim ve disiplin öğreniliyor. Vede hayatımızdan 6 ay çalınıyor her şey belki satın alınabilir ama zaman alınamaz. Bu bedelşn bile az olduğunu düşünüyorum bu yüzden 😂
Ben olsam asla vermem o parayı ancak şöyle bir iş durumun olur iyi kazanıyorsundur işinden de ayrılamıyorsun o zaman tamam ama 6 ay askerlik için asla vermem...
Askerliği yapmış olan erkekler için uygun, yapacaklar için ise 6 ay gidip gelsem mi soru işaretleri başladı :) çok zenginler yine de versinler bu miktarı ekonomiye katkı olurlar
6 ay vatana hizmet etmek bu kadar zor geliyorsa ben ona adam demem bizim zamanımızda onun 3 katı süresinde askerlik vardı
@Boris5255 aynen öyle biz bosunami gittik
@Boris5255 arkadaş işine bak ban görüşümü belirttim iyi günler
Bence az bile tamam biz kadınlar yapmıyoruz ama ne biliyim 6 ay askeerlik de çok zor değil ya
bence bu parayı askerlik yapanlara vermeleri lazım madem yapmamak için para veriliyor yapmak için de verilmesi lazım
C seçeneği neden yok?
Bence çok düşük. Biz 1 senemizi ziyan ettik orada. 1 senenin karşılığı çok daha fazla olmalı.
Ziyan olur mu hiç?
birimiz hepimiz hepimiz birimiz için.
Bedelli askerlik, garibana zulüm, parasi olana ödüldür. Parasi olmayan askerlik görevinden kacarsa bu durumda kimse bir şey söyleyemez.
Değmez 10 sene öncede değmezdi. 6 ay için 56.000 TL verecek olan varsa hayattan bir şey beklemesin...
Bence fiyatı gayet uygun. Zaten zenginlerin işine yaradığı için onlarda askerlik görevini tamamlamış görünüyor
Gider paşa paşa yaparım eskiden bedelli mi vardı 40 ay yapan nesillerin torunuyuz. O kadar param olsa askerken yerim daha kârlı
para olarak normal fakat 1 ay kışla kalkmalı zaten parasını veriyoruz bir de 1 ay kışlanın hiç bir anlamı yok
Askerlik süresi zaten kısaldı ki eskisi kadar zor olduğunu düşünmüyorum çoğu tiktok çekiyor zaten😬 değmez o kadar parayı vermeye
Gidin yapın askerliğinizi ben yaptım Şırnak ta babalar gibi komandoyduk
Bedelli nedir boşa para vermeyin o kadar değmez 6 ay için
Ankete cevap vermiyorum çünkü bu uygulamanın olması beni rahatsız ediyor. Vatan borcu para ile ödenmemeli.
Vatan borcu= tuvalet temizlemek
Duyar da kasıldı ohh sizi alakadar eden bir konu değil zaten
Hükümetin kendisi herşeye zam yapmasına yapıyor da sonra çıkıp neden diğer zam yapanlara laf ediyor anlamıyorum 😊 aslında anlıyorum da neyse...
Çok pahalı, ücretin inmesi gerekiyor.
Ben iyi kurtulmuşum :) bu fiyata göre resmen bedavaya getirmişim:)
Yani erkek doğmadığım için şükrediyorum ne diyebilirim ki :)
Zengine bişey değil bu para
Kadınlara da zorunlu askerlik olmalı eşit değil miyiz
cok az zengine o para çerez parasi 100 150 yapsin asker olan hep fakirin cocugu enazindan devletin kasasina para girer
Aslında bu parayı versem bedelli yapsam bana koymaz ama ben hükümet için değil atalarım için askerlik yapacağım o yüzden mükellef olarak yapmayı tercih ettim
#Hükümdar
Gönülluler asker olsun desek asker kalmayacak herhalde.
Zamlardan oda etkılendı hesaplamada neyı kıstas alıyırlar acaba merak ettım
Az. Benim 15 ay Suriye sınırında çektiğimin bedeli bu olamaz.
Serefsizler sanki 6 ay gidince ne oluyorsa ne yapiyorsunda 56 bin ediyor yani
Askerlik genel anlamda boş ama 56 bin fazla bence 30 filan olsa yapılır derim de rakam yüksek geldi.
Parası olan versin. Hiç değilse parasıyla rezil olurlar 6 ay yapıp da rezil olacaklarına.
zaten ülkeden gideceğim için umrumda olmayan rakamlar dsfgg
Bu fiyatı verip bir de 1 ay mı yapacaksın.. Bu soygun resmen.
6 ayın bedeli mi olur. Gidin delikanlı gibi askerliğinizi yapın.
Mükemmel gitsinler askere bakalım 20 gün yatıp gelsinler
Zaten 6 ay süreye düşmüş olan vatani görev için bedelliye gerek yok ama
Oluyor işte
İzinleri çıkarsan 5.5ay askerlik yapılıyor. Bunun için bu paraları vermek oldukça lüks
Bedelli için para biriktirmekten vazgeçtim, askere gitmek için para biriktireceğim artık.
Askerlik yapmasaydım her türlü o parayı verir ve askerlik zamanı boyunca daha fazlasını kazanırdım…
Az bile vatan hizmetinden böyle ucuz fiyata kaçamak en azından 250 bin olmalı
benim kanka da bedelli yapacaktı. işi zor artk desene
Şehit olma ihtimali azalıyor. Birde burdan bak..
Valla isterse 100 olsun bulup buluşturup verin gitmeyin
isteyen gidip isteyen gitmemeli tamamen profesyonel olmalı askerlik
Başkasının yerine askere gitsem parayı alabiliyor muyum?
Bedeli ödenmez.
Biz şafak atarak ödedik.
Parayı da basıp gitmeyebilirdim fakat her türk vatandaşı askerlik vazifesini yapmalı.
@AslannN_ ne gibi
@AslannN_ ne öneriyorsun peki
@AslannN_ güzel olurdu
Türkiyede kız olmanin tek arti tarfı bu askerlik olayi herhalde.
Alti ustu 2 ay yapacaksin onu da yapamiyorsan bedelli ucretini jigololuk yaparak cikarirsin
Parası olana 100 de 200 de olsa farketmez.
Gariban neylesin ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?