Ben bu dayıları anlamıyorum hani gerçekten anlamıyorum. Ekonomiden bahsediyorlar tutturmuşlar telefonunu çıkart, telefonunu çıkart tamam yani çıkarsa ne olacak ki adam girmiş 50 takside almış telefon üç yıl yememiş içmemiş telefon parası Ödemiş zengin mi yani bu adam şimdi.Ki ayrıca asla telefon zenginlik göstergesi olamaz ekonominin göstergesi olamaz çünkü modern bir çağda yaşıyoruz herkesin cebinde var telefonu olmayana sakat gözüyle bakıyorlar
Sokak röportajında telefonunu çıkart diyen adamın ağzına telefon soktular. Sizce telefon zenginlik göstergesi olabilir mi?
Her konuda olduğu gibi bu konuda da objektif olmak zorundayız. İhtiyaç dışından fazla kullanılan her şey lüks sayılır ve ayağını yorganına göre uzat gerçeğini inkar edemeyiz. Fakat bu demek değildir ki insan güzel bir akıllı telefon kullanmayacak. Çünkü bu zamanda arama yapmak bir ihtiyaç olduğu gibi İnterneti ve akıllı telefonun özelliklerinden faydalanmak da ciddi bir ihtiyaç halini almış. Hatta ve hatta telefonda oyun oynamak da bence bu zamanın insanı için ciddi bir eğlence ihtiyacıdır. Başkası ihtiyaç duyar veya duymaz bunu tartışamayız. Fakat size çok yakın bir iş arkadaşımdan örnek vererek bir şey anlatmak istiyorum. Bu arkadaşım bir kardeşiyle kirada kalıyorlar ve sürekli maddi durumundan şikayetçi olan bir insan. Geçen gün konuşuyoruz. Yav dedi kardeşime bir hediye telefon almak istiyorum. Nasıl bir telefon almak istiyorsun diye sordum. İPhone alacağım dedi direkt. Ve bana bir marka söyledi. Bu markayı internette araştırdım fiyatı ortalama 10 bin liralık bir telefon. Şimdi siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Allah bilir o telefonu alabilmek için kaç takla atıyorlar, can çekişiyorlar! Ayrıca 21. yüzyılın 2021inin sonundayız. Allah aşkına bu devirde kim tuşlu telefon kullanıyor?(kullansa bile çok seyrek) Ayrıca bazı telefonların sürümü düşük, mecbur yenilemek zorundalar (0 bile alamayanlar var?) Neyin zenginliği bu? Ekonomimiz yüzünden temel ihtiyaçlarımız lüks olmuş? Az bile olmuş, yüzüne telefon atılıp patlasa...
maalesef ki cahil insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Hükümet ne derse onlara inanıyorlar. Ya bir insan 3 bin liraya bir kereye mahsus telefon alıyor. Bozulana kadar kullanıyor. Ekonomi telefonla belli olmaz. Ekmek, et ve süt ürünleri kaç lira oldu. Pazarda kaç lirayla adam akıllı meyve sebze alınabiliyor. Onlara bakmak gerekiyor
Bence zenginlik göstergesi değil. Tabi cebindeki telefon 20 bin üstü bir şeyse zenginsin demektir. 5 6 bin liralık telefonla zengin olunmuyor artık sonuçta bir çok kişi taksitle alıyorlar bunları peşin alacak kadar kimsenin parası yok.
Ben bu insanlara saygı duymuyorum. Kendi vatandaşlarına bir telefonu bile lüks olarak gören bu mağara insanlarına hiçbir şey anlatılmaz. Ne söylersen söyle anlamazlar. Yaa telefon ya bu telefon, 2021 yılında söylenen laf “çıkar telefonunu” mükemmel gerçekten. Bu ülkedeki her vatandaşın hakkıdır şu normalde 1000 birim eden telefonları almak. Kendine ve başkalarına bunu lüks olarak görüyorsan sen aciz bir varlıksın benim gözümde.
Akıllı telefonun yoksa HES numaranı gösteremezsin, banka işlemlerini yapamazsın, hiç bir kamu kurumunda işin sıhhatli yürümez… Akıllı cep telefonu ihtiyaçtır, hem de zorunlu ihtiyaç. O dar kafalılar, buz dolabını da kendilerinin getirdiğini sanıyor… 😎
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Herkes konuşuyor, boşta konuşabilir ama yaşa hürmeten, saygı çerçevesinde bu hareket bence çok ayıp. Kaliteli ve karakterli insan sabırlı ve saygılı olmalıdır. Telefon olayına gelirsek herkes istediğini alıyor, maddi durum iyi olur ya da olmaz önemi yok o zorluğu alan çeker. Ama maalesef asgari ücret de alsak iPhone son model alan bir milletiz maalesef. Bu da zengin göstermez düşüncesizliği gösterir.
O telefonunu çıkar diyenlerin banka cüzdanları yastık altlarını da ben merak ediyorum ya neyse iyi en azından ağzına sokmuşlar sindirim sistemini tersten calisiyo 😉da sanıp baska bi yerine de sokabilirlerdi
Buna çok güldüm yerinde bir davranış olmuş😅😂😂 Telefon artık bir ihtiyaç bunu anlamak istemiyorlar onlar için telefon alo desin yeter geri kafalılık🤷♀️
videoyu lzledim, adam konuşurken monitöre uçan tekme atasım geldi ama bi monitör 3den başlıyor ondan atamadım, az bile yapmış başka yerlerine de sokabilirdi adam yürüyen çomar
Adama çok iyi yapmışlar. Telefonu çıkar diyenlere ibretlik bir video olmuş😂 Ayrıca telefon ihtiyaç yani lüks bir şey değil. Telefon yerine dumanla mı iletişim kurunca fakir olucağız.
En sonunda olacağı buldu. Sabah görünce hak etmiş dedim ama sonradan acıdım adama. Torunu, çocuğu falan izlemiştir illaki yani hak ediyorlarda işte sonrasında keşke olmasaydı diyorum.
Bu gt kılı tiplerin doğrudan arka girişlerine sokmak lazım.. Telefon zenginlik göstergesi olmaz, ama misal, düşük gelirle son model ayfon kullananlarda, sonradan görmelik, sal*aklık göstergesi olur.
Cahillik ten baska birsey degil teknoloji cagindayiz elbette telefon olacak insanlarin hakki Peki o telefonun markasini parasini soranlar eskiden telefonunuzmu vardi kullanmayalim ozaman teknoloji ye ayak uydurmmayalim
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Sokak röportajında telefonunu çıkart diyen adamın ağzına telefon soktular. Sizce telefon zenginlik göstergesi olabilir mi?