TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ücretli otoyollara ilişkin “Vatandaşlarımız çok zekidir. Cebinde parası yoksa eski yolu kullanır” sözleriyle gündeme gelen AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, bu kez de “Belki soğan ekmek yiyeceğiz aylarca ama güvenliğimizden kimseye taviz vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.
Uğur Aydemir: "Gerekirse aylarca soğan ekmek yeriz, kimseye taviz vermeyiz" dedi! Ne söylemek istersin?
akp tasviye ettiği halkın üstüne yıllarda kabus gibi çöken atatürk kisvesi altında zulum eden ekonomik gelirin hepsinin kendi ekosistemlerinde tutup zevk içinde yaşayan bir avuç kemalistler gibi oldu.. geçsin o ayakları bugün ki bürokrasideki savaş eski müesses nizamın zenginleri kemalistlerle ki bunlar natocu ve amerikancıdır batıya karşı zaten nereye kadar direnecek içerdeki içbirlikbirkçileri kemalistler daha güçlü görünüyor şu an.. iktidarı nato ile daha önceki darbelerle gene alabilir gibi görünüyor.. zaten sandıkla seçimle bu ülkede iktidar değişmiyor seçim günleri tiyatro zaten.. ama olan gene 100 yıldır halka oluyor ne yazik ki çakma cumhuriyetin belkide son yılları geliyor 2023 de yeni bir devlet bile kurulabilir ben onuda bekliyorum...
Bunların beceriksizliğinden, iktisat teorisine ters kararlarından dolayı niye bizim çocuklarımız soğan ekmek yemek zorunda kalacakmış? Önce kendileri vazgeçsin üçer beşer maaşlarından, mv maaşı düşsün 8.000 liraya, ondan sonra millete açlık sırası gelsin. Bu laf bile neden o koltuğu işgal etmemesi gerektiğinin kanıtı. Yazıklar olsun hâlâ bunlara oy verenlere. Ekonomik kurtuluş savaşıymış, külahıma anlatsınlar.
andavala bak sen 26 k maası var devletın tum kurumlarından dıbıne kadar faydalanıyor akepe kımlıgı ıle el altından tıcaretıne devam edıyor tahsıs edılen audi içinde koruma polıslerı yanında ınıp demec verıyor .
Bunları sizleri mehter marşı ile yolcu ettiğimizde sizlere hatırlatacağız. Tüm hortumlarınızı kesip , bizlerden aldıklarınızı misli ile sizlerden geri alıp , sizleri şu an bizim gibi dımdızlak bıraktığımızda sizlere hatırlatacağız. Bir lokma ve bir hırkanın sünnet olduğunu.
Bir günde %12 fakirleştik. Sen kalkmışsın 15 Temmuz diyorsun. Elma ile armudu karıştırıyorsunuz. + ekonomik kurtuluş savaşı falan yok kötü ekonomi yönetimi var. Kaldı ki merkez bankası bağımsız olsa ekonomi sağlam olsa kasada para olsa doların önüne geçerlerdi. Hani dış mihrak edebiyatı yapıyorsunuz ya 15 temmuzda AKP nin kapatma davasında bile dolar artmadı bu kadar.
Bunlar kefen giyip Afrin'e gider şehit düşeriz deyip, milletin evlatlarını gönderip kendileri bedelli askerlik yapan ecdadın torunları değil mi ya? Bu gazı yıllarca yiyenler düşünsün. Artık tartışmak , konuşmak bile istemiyorum.
Ne hikmetse güçlü siyasetçi imajlarından katiyen ödün vermezlerken, halklarının ezik ve fakir imaj çizmesini isterler. Bir kere de geri adım at, biz hata ettik de, senin itibarına bok sürülsün, halkın rahat etsin müptezel pezémenk..
Taviz vermeme konusuna katılıyorum ekonomik bir saldırı var boyun eğmemek lazim ama soğan ekmek edebiyatına gerek yok fazl saçma geliyor kulaga. Öyle bir ortam yok...
Milletle utanmadan dalga geçer gibi konuşsunlar bu beyinsiz bazı kesim de bunları hala tutsun savunsun ne diyim gün yüzü görmeden bu dünyadan gitmessiniz umarım bunlara sebebiyet verenler.
Haftaya yelkenler düşürür bunlar dolar 20 lira olsun görecem ben bu konuşanları papaz içinde öyle diyorlardı bi baktık fşrst Classic uçakla gönderdiler
Döviz rezervlerimiz erirken tedbiri 20 yıldır benmi almalıymışım Şimdi ekonomik yaptırımın bedelini halk ödeyecek zengine yine pasta börek fakire soğan ekmek
Filler tepişir, ezilen biz oluruz. Sözün fazlası Aptala denir. Sözün fazlası Ziyandır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Midemi bulandırıyor artık bu tür siyasi şeyleri görmek... Hiç kimse suçlu değil, hiç kimse masum değil, bir dünya telaşı düştük içine çıkamıyoruz, ara bul suçluyu kime neyi soracaksınız.. Bitmek bilmeyen siyasi kavgalar... Oofffff
Soğan ekmek yiyen kendisi olmayacak yaa lafta söylemesi kolay yine halkın üzerine biniyorlar haa sogan ekmek alacak para bile kalmadı millette o da ayrı bişey... Canım ülkemm😌😌