https://www.sondakika.com/haber/haber-cubbeli-ahmet-namaz-kilmayanlarinki-kabul-olmaz-14850884/

Cübbeli Ahmet Hoca nedense bana hiç samimi gelmiyor.
Sanki gündemde kalmak ve gündemde yer bulabilmek ve adından sıkça bahsedilmesi için bu açıklamaları yaptığını düşünüyorum..
Cübbeli Ahmet Hoca kimdir?
Türk vaiz hafız yazar

2020 yılında covid'ten kaybettiğimiz Ramazan ayı boyunca kanal 7'de program yapan Sevgili Rahmetli Ömer Döngeloğlu'nu Hocamızı severek izlerdim.
Ömer Döngeloğlu kimdir?
Türk ilahiyatçı yazar.

Yine ekranlarda Ramazan ayı boyunca severek izlediğim sevgili Mustafa Karataş Hocamızın da anmadan geçemiyeceğim.
Mustafa Karataş kimdir?
Türk hadis kültürü profesörü
Eğitim Marmara Üniversitesi

Hepimizin ekranlardan yakinen tanıdığı Sevgili Hocamız Nihat Hatipoğlu unutmamız ne mümkün.
Nihat Hatipoğlu kimdir?
Türk akademisyen ilahiyatçı ve rektör

Umarım Cübbeli Ahmet Hoca ile diğer adı geçen Hocalar arasındaki eğitim farkını izah edebilmişimdir..
namaz oruçtan daha onemlı bı ıbadettır kabırde ılk sorgu namazdan gelır
dınımızde imandan sonra en onemlı ıbadet namazdır ve bır vaktını kılmamak cok buyuk gunahtır
cubbelının burada demek ıstedı namaz kılmadın zaman ısledın o buyuk gunah oruç sevabıvnı alıp goturmesıdır kabul olmaz demekle sevabını alamazsın demek ıstemıstır
mesela ıckı ıcenın 40 gun hıc bır amelı kabul olmaz ama bu kabul olmaz sevabı olmaz seklındedır yoksa namaz borcun oruç borcun düşer bunlardan ceza gormezsın ahırette
bı ayetı bı hadısı yorumlamak ıcın tesvir tahisi olmak gerekır yoksa herkes kurandan bır ayetı alır kafasına göre yorumlar
mesela namaz kılmayan kafirdir diyor bir ayette ama burada hocalar cıkıyor bu ayetı nasıl yorumluyor keyfınden ya da zor geldı ıcın namaz kılmayan kafır olmaz dıyorlar namazı ınkar edenler kafir olur diye yorumluyorlar ayeti o yüzden herkes ıcınde oldu dunyada bır konuda fıkır sahıbı olmalı evıne gelen tesisatcıya ısını ogretmeye kalkmıyorsan bu konudada işin ehlı kısılere yorumlamayı bırakmalısın yoksa agzı olan konusur
Sohbeti dinledim, ilk İftar Sohbetleri sohbetinden.
Alakalı yeri de dikkatlice dinledim, haberdeki gibi geçiyor aynen...
Valla yalan yok, üzüldüm bu duruma çünkü namaza teşvik güzeldir, tebliğ güzeldir ama şu konuşmayı dinleyen ve namazı kılmayan kardeşlerimi düşünüyorum, ancak vehamet ve boşvermişlik verir kalbe bu. Çok üzücü gerçekten.
'' Kıyamet günü kulun ilk sorguya çekileceği ibadet, namazdır. Eğer namazı tastamam ise, ona tastamam olarak yazılır. Eğer noksan ise, diğer amelleri kabul edilir. Namazı düzgün değilse, Allah: 'Bakın kulumun kıldığı tatavvu / sünnetlerinden bulup getirin ve farzlarını onunla tamamlayın.' buyurur." (bk. Nesaî, Salat, 9, h. no: 321) Konuya dair alakalı hadis burada, en azından benim bulabildiğim. Daha başka hadis bulan varsa görmek bilmek isterim. Buradan anlaşılıyor ki, sohbette geçen gibi değil '' tam olarak ''.
Rabbim yönelenlerden eylesin, ameli salih olanlardan eylesin bizleri inşaAllah.
valla Allah affetsin beni oruç tutamıyorum eskiden tutardım ama artık tiroit ilacı migren ilacı vs derken oruç tutamaz oldum
Cevap
7Cevap
İkisi de farz ibadet. Her türlü günahı işleyenler bir Ramazan ayında müslüman oluyorlar bir de oruç tutmayanları gelip yargılıyorlar. Sanki kendileri dört dörtlük.
Namaz da kilmiyorum, oruc da tutmuyorum. Artik milletin inanclarini ve zaaflarini somuren asalaklardan biktim.
oruç tutmuyorum:d cübbeli dediyse inanırım bu arada
Bu adammi karar veriyor. şunu konusturuyorlar görünce sinir oluyorum
Profesör bunlar adamı çıldırtır.
Yok öyle bir şey..
Zina yapmak 4 büyük günahtan biridir bu arada
Sağlam sallamış hani en büyük günah zinaydi bunlara göre
Allah yerine ne güzel karar veriyorlar... Bırakın da bazı şeyler Allah ile Kulu arasında kalsın.
Tipine baksan adamdan sayacağın insanların diyanet işleri başkanı veya bir başka alimin açıklamalarını yorumlarken geriz*kalı seviyesinde iq su olduğunu net şekilde görüyoruz.
Seni hoca diye çıkaran insanlara yazıklar olsun. Yanmaz kefen diye satış yapan kazı bozuk insanlar din hakkında yorum yapmasınlar.
Ya bu sahte din ucubelerini dinleyen var ya hayret içindeyim.. Peygamberin hırkasını ve terliğini satan sahtekari adam yerine koyan mallara şaşıyorum.
Hiç tutmadığım için kabul olma derdide yok kolay çözüm 👍
Ne alaka? İkisi de farklı ibadetler değil mi?
Cübbeli dediyse doğrudur fksdjf
birin üstüne bin katıyorlar bunlar işte
Ay şu adama sinir oluyorum
Ne oldu camiler boş heralde
Buda her yeni ayet uyduruyo mk
Kabul olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?