Sizce komünizm mantıklı mı?

Bu zamana kadar kendimi siyasetten soyutlamaya çalıştım. Çünkü Türkiye'de hepsi aynı diye düşünüyorum. Siyaset çok geniş bir konu bence tamamıyla ele almak olası değil. Jhon Steinback'in Bitmeyen Kavga kitabını okuyorum komünist işçi sınıfıyla alakalı orada da şey diyor "davaya inanıyorum ama insanlara inanmıyorum" bana çok mantıklı geldi ben de öyle düşünüyorum çünkü olay o parti şu partide değil bence olay insanlarda. Bu soruyu nereden sordunuz diyecek olursanız etrafımda çok komünist insan var. Beni de aralarına almaya çalışıyorlar ama ben uzak duruyorum, onlar kadar bilgili olmadığımı bilgi sahibi olmadığım bir şeye direkt katılamayacağımu söylüyorum. Ama artık sessiz kalmak da istemiyorum. Hani ülke değişecekse ben de katılmak isterim. Geleceğim, ülkenin geleceği bize bağlı çünkü. ama komünizm de bana pek olası ve mantıklı gelmiyor. Zaten komünizmi tam anlamıyla uygulayan ülke de yok hepsi kötüye gitmiş. Ama savundukları şey bana en iyisi gibi geliyor. Ama bir o kadar da ütopik. Kendimle bayağı çelişiyorum.
Sizce komünizm mantıklı mı?