+1 yıl
Bir felsefe, bir dünya görüşü ve siyasal bir hareket olarak komünizm ile İslâm tam bir karşıtlık içindedir. Bu karşıtlığın temelinde evreni vareden yaratıcı güç konusundaki farklı inançları yatar. İslâm'a göre evreni ve insanı Allah yaratmıştır. Komünizm ise evreni ve insanı maddenin, Allah'ı da insanın yarattığını söyler. İslâm evrenin işleyiş yasalarını, insan ve toplum hayatını düzenleyen kuralları Allah'ın koyduğuna inanırken komünizm tüm olayların belirleyicisi olarak maddenin diyalektik yasalarını kabul eder. İslâm'a göre insan içinde ilâhî bir öz taşır ve dünyaya Allah'ın halifesi sıfatıyla, maddi dünyaya egemen olan ilâhi düzeni insan ve toplum hayatında da egemen kılma göreviyle gelmiştir. Komünizm ise insanın özünün madde olduğunu maddi çevrenin bir ürünü olarak var olduğunu ve maddenin diyalektik yasalarına uygun biçimde iradesizce hareket eden bir araç olduğunu savunur. Kısaca İslâm ve komünizm insanın önünde açılan ve ancak birinin inkarı ile diğerini kabul etmenin mümkün olabildiği iki karşıt yoldur. İkbal'in deyişiyle hem İslâm, hem de komünizm insandan sözeder ve onu kendine çağırır. Ama komünizm insanı Allah'tan toprağa çekmek için sancılanırken İslâm tersine topraktan Allah'a yükseltmek amacını güder.
Bu günlerde komünizmin düşünce ve devlet sistemi olarak iflas ettiği; buna öncülük eden Sovyetler Birliği tarafından pratiğiyle birlikte ilan edildi. İnsanlığa mutluluk getiremeyen bu ilkel düşünce bir yüz yıl dahi varlığını sürdüremeden sona erdi.
Ahmet ÖZALP (ALINTI)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılolabilir
00 Yorumla
+1 yılBirkaç kitap okuyup kafaya almışmışsın da Kuran'ı anlamamışsın be güzelim senin tesettürünün koministliside olur. İslam zaten evrensel bir dindir. Devrime ihtiyacı yok yani ;)
18 Yorumla
Soran+1 yılSen de şiiliği araştırmamışsın. Kuran'a nasıl bakıyorlar şiiler bir öğren. Hrp kendi göüznüzle İslamı anlıyorsunuz.
- +1 yıl
Şiiliğin nerden geldiğini bilmem yetiyor arastırmıyorum size saygım flnda yok :)
Soran+1 yılNerden geliyormuş araştırmadan kulaktan dolma bilgiler.
- +1 yıl
Araştırıp okuyan bir kendin müslüman mı sanıyorsun 4 halifenin hayatını okumuştum meselâ müslümanların fırkalara ayrılması ve ehlisünnetin kurtuluşu hakkında bildiğim hadisler var emâli beytlerini araştırmışlığım var harici muğttezîle kadiriyeler vs. Vehhabi ve şia yı bir casusun itiraflarında okumuştum bildiklerim puzzle misali oturuyor sonrada
- +1 yıl
Neyse önyargın ve sen başbaşa bırakıyorum sizi böyle yaparak kazanamazsınız ama birbirinizi üzmeyin
Soran+1 yılTemam da şianın nesi kötü. Onu sordum. Okuduysan da niye karşı geliyorsun. Hz. Ali'yi sevmek yolundan gitmek nesi kötü. Aşure gününün nesi kötü.
- +1 yıl
Güzel bir görüşe sahip olsaydın darkafalı sünnîler ve türkler diye itham etmezdin ve bu önyargın ukâlalığın kötü saygı haketmiyor meselâ
Soran+1 yılBazı kişilerde sapkın diyor bize hep iftiraalar atıyor ve önyargılı onun için.
Komünistler dini bir gelenek gibi görürler. Ve dini benimsemezler. Yani öyle bir şey olması alakaya maydonoz bile olamaz gibime geliyor çünkü ideolojiler farklı.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
Karl Marx = Yahudi asıllı düşünür ve siyaset adamı... Ne hikmetse, komunizm bir yahudi ürünü olmasına rağmen. Bir yahudinin asla komunist olduğu görülmemiştir...
Freud, Karl Marx ve daha niceleri Siyonizm, tapınak şovalyeleri, vb... teşkilatlanmalarında fikirsel olarak donanımlandırılmış. Ülkeleri ifsad etmek için başlatılan akımların baş aktörleridir.
Aslen Şia'nın geçmişini araştırırsanız, ne tesadüf İbn-i Sebe adlı yahudiyi görürsünüz...
İnanır mısınız Hz. Ömer'i şehit eden melunun, İran'da türbesi vardır. Ebu Lulu türbesi diye bir araştırırsanız çıkar...
Sizin devrim dediğiniz, Hz. Ebubekir'e küfretmek. Hz. Ömer'e sövmek. Ayşe annemize zina yaptı demektir... Siz Hz. Ayşe'ye iftira atarsınız. Allah'u Teala da bütün kadınlarınızı muta nikahıyla erkeklere fahişe yapar... Siz iftiralarınıza devam edin Allah C. C büyüktür.
Ali Şeriatı = Allah'a Put (Calus) diyen, şii gibi görünen fakat zındık ve kafir olan. Peygamberimiz S. A. V efendimize hakaret eden. Bütün islam dünyasınca, hatta ezeli düşmanımız, kuyumuzu kazan İran'ın bile kabul etmediği. Melun bir iblisdir...
www.zehirli.org/.../...bir-zindik-ali-seriati.html515 Yorumla
Soran+1 yılHep saygısızlık, düşmanlık ve komplolar. Bunlara da inanan var Türkiye'de. Ben Türkleri çok severdim oysa. Siz Türkler herkase yahudi diyorsunuz.
- +1 yıl
Sevmeyin bizi... Adınız batsın... Tarihiniz boyunca islam devletleri dışında yaptığınız bir tek savaş gösterin dişimi kırıcam... Varsa yoksa Osmanlıyla savaştınız Selçukluyla savaştınız... Arkadaşlar asla inanmayın bu ve bunun gibi insanlara... Ali Şeriat'i gibiler hem Türk düşmanıdır, hem Sunni düşmanıdır. Bu adamın bozuk itikadları insanı kafir eder... Ve İranlıların dini inançları Takiyye üzerine kuruludur. Takiyye yani inandığı hususları zarar göreceklerse gizlemek onlar için bir İBADET'dir... Burada farklı konuşurlar kendi analarında sahabeye ana avrat söverler...
Soran+1 yılOsmanlı peşinden giden türkler var hala. Osmanlı araplaşmışdır. Sizde türklüğünüzü kaybettiniz. Selçuklu iyidir. Bizim sayemizde İslamı öğrendiniz. Perslilerin dünyaya hükmettiğini duymadın mı. Siz persli dersiniz f'yi araplar söyleyemez sizde araplardan persli diye bilirsiniz.
- +1 yıl
İşte başka söze ne hacet görüldüğü üzere Osmanlı düşmanı... Yavuz Sultan Selim Han Hazretleri. Kuddise Sirruhu. Radiyallahu Anhuma. Şahınıza karı elbisesi giydirirken, böyle demiyordunuz. Biz İslamı sizden değil, sahabe efendilerimizden öğrendik... Oğuz boyları orta doğuya yürümeye kalktığı vakit önümüzde hiç bir engel oluşturamamıştınız... Kese doğraya yürüdük anadoluya senelerce... Biz İslam'ı sizden öğrenseydik şu anda Ehli Sünnet vel Cemaat olmazdık... Elhamdulillah ki sizin gibi pis itikadımız yok... Ayetle müjdelenmiş bir neslin evlatlarıyız... Hak üzereyiz...
Soran+1 yılHe he. Çoğu ibadetiniz bizim eski din manihenizmden. Selçuklu sultanlarının adı full İranca. İran edebiyatı dünyaca ünlü ama türk edebiyatı değil. Osmanlı padişahları bile fars şiiri severdi.
Kültürünüz bizimki ve araplarla asimile olmuş hala Türküz diye övünüyorsun. Eğer Suriyeya girerseniz İran mahveder Türkleri.:) Neye güveniyorsunuz ki? Mustafa Kemal olmasaydı Kurtuluş Savaşını da kazanamazdınız. Osmanlı torunları zayıf sadece Allah Allah diye ölmeye gider. Bizde kadınlar bile askeri konulara ilgili. Burda kadınlar lay lay lom. :) Çoğu sizin genç nesi kadın savaşmaz. Biz erkeklere de saygılı ve sadakatliyiz. Batının feminizmi yüzünden kimse savaşmaz burda çoğu insan bile askere gitmeyip paralar ödüyor, korkak.
Ehli beyt ehli sünnet bu kadar sert ve dışlamasa idi birlik olunur ama siz hep aynı.- +1 yıl
Çok merak ediyorum acaba hangi ibadetimiz, sizden alınma... Daha 5 vakit namaz kılmayan , Peygambere iftira edip namaz 3 tür diyen. Ramazan 30 gün tutulmaz 10 gün tutulur diyen. Muta ile zina yapmak serbesttir diyen. Anal ilişkiyi tavziul mesahir'de caiz sayıp, b-o-k içinde yüzen sizler mi söylüyorsunuz bunu? Hahayt güleyim bari... Pislikler...
Bizler, sizin şiirlerinizi meze, kellelerinizi mızraklarımıza tarih boyunca süs yapmışız... Pis Kafirler sizi... Biz düşmanın bile dürüstünü severiz... Dürüst ve Takiyye yapmayan kıçı başı ayrı oynamayan bir Hristiyan, hz. Ayşe'ye iftira eden bir Şia'dan kat kat evladır... En azından adamın ne olduğu belli, sizin ne b-o-k olduğunuz bile belli değil...
+1 yılTesettürlü Komunist ifadesini duymadım ancak "Yeşil Komünist" ifadesini duymuştum.
İslam'ın adalet boyutu ve devrimci düşüncesinden bihaber olan veya halkı devrimci müslüman kesimden uzaklaştırmak isteyen bilinçli-bilinçsiz saray uşaklarının yakıştırdıkları bu etiketlere takılmamak "tamam, ben dediğinizim" dememek gerekir.
Cahillerin yakıştırdıkları etiketler anlamsızdır. Siz kendinize uygun gördüğünüz isimle övünün. Devrimci müslüman.
Ali Şeriati okuman güzel abim. Halkımızın ondan ve onun bildiği-bildirdiği Ebuzer'den öğreneceği çok şeyi var.
Selametle.00 Yorumla
+1 yılHanfendi mezhebinin ne olduğu beni ilgilendirmiyor zira sen kafir de olsan 1 sunninin sana kafir demesi dinden cikmak anlamına gelir çünkü Allah kimin kafir olacagina ben karar veririm diyor bu 1.2. Si , Kurani Kerim ayetleri aciktir , hadisler gün gibi ortadadır , sen simdi bu isi efendimizden daha iyi bildiğini mi iddaa ediyorsun? 3. sude Türkler müslüman olmadan önce de batiya diz cokturmustur , olduktan sonra da. Atilla ile Papaya diz cokurduk , siz Persler olarak , yunanistani bile ele gecirememisken , biz Yunanistani 500 yil yonettik , efendimizin fethini istediği Doğu Romayi yiktik , Bati Roma nin haclilarini defalarca harcadik. Turk tarihi diye yaz bakalim kac defa dunya devleti kurmusuz sayabilecek misin? Hepsini geçtim , bugün o kadar katliamlara maruz kalmasına rağmen , hala dünya üzerinde bagimsiz ve yari bagimsiz 13 Türk devleti ve 300 milyon Türk var.20. Yy bizim için karanlık çağ olabilir ama kafani yorma bu yy da çok şey değişecek.
00 Yorumla
+1 yılAli Şeriati marksist değildir. Ali Şeriati İslamı farklı açılardan ele almış bir yazardır. Komünizm açısından inançsal ve yönetsel herhangi bir otorite yoktur. Ama Ali Şeriati İslamı tüm gereklerine uygun yaşar. Komünist olmaz Müslüman maalesef, ama görebildiği güzellikler varsa onları yaşamına katabilir.
08 Yorumla
Soran+1 yılZaten marxsist düşünce ile İslamı birleştiriyor örnekler veriyör dedim. Yani marxsist değil. Ama der ki hiç 'Müslüman olamıyorsanız Marksist olunuz ben komünizmi destekliyoruum müslüman olsamda.
- +1 yıl
Ali Şeriati yükseklisans bitirme tezimdi, 2 yıl İslam sosyolojisi üzerine çalıştım. Marksizm ve İslamı birleştirmeyeceğimizi söylemeye çalışıyorum dostum. Ali Şeriati sadece bakış açısı olarak Marksizmi kullanır. Yani Marksizm Ali Şeriati için sadece bir yöntemden ibarettir.
Soran+1 yılBen de kendim siyasi olarak düşüncelerinden yararlandım kendi siyasi görüşüm bu . Ali Şeriati korkuyor du halk tepkisinden bence. Cesaret edemedi ama ben birleştirilmessede yararlanılabilir diye düşünürüm marxdan en azından devrimci olmak lazım.
- +1 yıl
"Sizi rahatsız etmeye geldim." der Ali Şeriati. Pek halk tepkisinden korkacak biri değildi kanımca. Yararlanılabilir düşüncene katılıyorum, Komünizm de tamamen yanlış bir sistem değil, bakış açısı ve yöntem olarak ya da belli başlı kısımlarından faydalanılabilir. Farklı bir İslami Sosyalizm kurulabilir.
Soran+1 yılEvet zaten sosyalizm olmadan komünizm kurulursa başarı elde edilmez. Ama İslam dünyası her zaman halk olarak ürkütücü olmuştur. Çoğu şşii bile Ali şeriatiye kafir dedi.
- +1 yıl
İslam esnek bir din olmadığı için değişim pek kabul görmez. Ali Şeriatiye kafir demelerinin sebebi Fransada okuyup öğrendiklerini ülkesinde uygulamaya çalışması diyebiliriz. Sosyalizm Komünizmin geçiş aşaması fakat bir üst aşamaya geçilmeye çalışılması konusunda seninle fikir ayrılığına düşüyoruz.
Soran+1 yılFikir ayrılıkları olabilir. Ben saygı duyuyorum.
- +1 yıl
Kesinlikle olacaktır zaten.
senin dediğin olabilir ama kapalı bir kadının içinde komünizmle çeliştiğin noktalar çok var. bu kitabı okumadım ama islamla komünizmi bağdaştıran birkaç tane yazı okudum ve hayatımda en gördüğüm en saçma yazılardan bazılarıydı, bu yazarın da birkaç yazısını okudum yanlış hatırlamıyorsam.
10 YorumlaKitabı okumadım çok yorum yapmak istemem ama kişilere ve düşüncelerine her zaman saygım var tesettürlü komünist de olur neden olmasın. Lakin kominizim Rusya da çıkan ama yürümeyen bir sistem mantık olarak süper ona diyecek yok ama işin içine art niyet girince sistem çöküyor 25 Aralık 1991 de Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği bu şekilde dağılmıştı. İslam hoş görü dinidir senin görüşüne de saygı duyuyorum.
00 Yorumla
+1 yılSünniler yeniliğe kapalı ve okuyup düşünmeyi bilmiyor. Hayırdır dinde reform filanmı yapmayı planlıyorsun aaa dur ya Ali Şeriatı okuyan birinden ne beklersinki. Tabi ehli sünnet haramı helali net bir şekilde gösterdiği için sevilmez sunnilik.
20 YorumlaHe *mk bende hdp li Türkçüyüm ne tesadüf. Hatta biz hdpli Türkçüler tengri demiyoz Hewalgri diyoz aramızdaki fark.(Bunu ciddiye alıp sövücekler varsa rica ediyorum boğaz köprüsüne gitsin taksi parası vereceğim ve atsın ordan kendini)
10 Yorumla
+1 yılSaçma sapan seriatlar felan şeriat tekdir komünizm de hangi din anlayışı var bunubil anlatsın bana ya her neyse sıktır et herkes haklı ama Karl max ilk konuşmasını nerde nasıl yaptı bir bakın sonra komünizm i savunun ;) anlayana tabi
00 Yorumla
+1 yılSen halt etmişsin. Ne felsefeyi biliyorsun, ne de islamı biliyorsun... Burada çıkmış saçmalıyorsun. Ali Şeriati bir kere filozof değil. Marks da felsefeyi kirleten adam. 1970'lerin modası bir ilkel bir akım. Köksüz bir akım ve ortaokul düzeyinde islam bilgisi olan biris bu saçmalıklara pirim vermez. Sünniler, senden iyi okuyup senden iyi düşünüyor ki İslamı en iyi anlayan insan Hz Muhammed gibi islamı anlayığ yaşıyor. Sizin gibi oturduğunuz kaba yerlerinizden bir şeyler uydurmuyor.
10 Yorumla
+1 yılkomunizmde dinde yoktur din adamıda halkın üzerindeki bütün sömürü güçleri kaldırılır
sence dindar biri nasıl komunist olabilir06 Yorumla
Soran+1 yılDini sömüren olmakla dindar olmak epayrı benim gorüşüm. Dindar kendi içinde dini yaşar evinde. İlla din adamı olmasına gerek yok.
Soran+1 yılCami sonradan ortaya çıktı. Hz Muhammed döneminde yoktu. Ki biz Ali'nin yolundan daha çok gideriz. İşte sen sünnilik ile düşünüyorsun İslamı. Aleviler ve Şiiler umrunuzda değil.
Soran+1 yılEskiden alevi olan biri sünni olmaz. Sen yalanccısın.
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkler başında Türk bir lider olmadığından böyle bknz ismet inönü kürt yahudisi tayyip gürcü yahudisi erdal inönü kürt yahudisi daha bunlar gibi var bir kaç lider daha ama unuttum. Başımızda Türklüğün içinden gelen biri olsa dünyaya hüküm süreriz.
03 Yorumla
Soran+1 yılİran'daki insenlar ya çok eğitimli ve bilgili olur ya da bilgisiz. İran' geçmite çok filozof ve biliminsanı çıkardı. Ama türkler Osmanlı sayesinde biraz gelişmişti. Yani türkler savaştata biraz iyi. Oyle abartmaya gerek yokSiyesette de çok itaat eder bir hukumetleriniz var.
Cevap sahibi+1 yılİrana şeriat gelmeden önceydi o dediklerin şeriat geldi ve bitti :) Başımızda Türk gibi Türk olsa Türk neler yapabilir herkes görür Türk gücünü tarihinden alır.
Cevap sahibi+1 yılŞimdi ki Türklere benliğini kaybettirmeye çalışıyorlar.
Marksizimde din yoktur. Hatta platonun insanlar anne ve babalarını bilmemelidir felsefesinden etkilenmiş sınıfsız ligi bu boyutta savunmaktadır. İran marksist değildir her ne kadar sosyalist platformda var olsada ve bence en iyisini yapmaktadir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltesettürlü gerçekten tesettürlüyse tek bir şeyi savunur İslam'ı ve şeriatı başka bir şeyi değil. Yol belli siyasi anlamda bir şey isteniyorsa oda belli.
10 Yorumla
+1 yılTürkler batıya tapmıyor hükümetler tapıyor türkler tapsaydı batıya bu kadar tarih nasıl yapabilirdik onlar bize tapıyordu ama bir zamanlar bayan komünist
00 Yorumla
+1 yılolmaz çünkü darwinizm ateist allaha inanmayan anne baba örf adetlerini yok sayan bir sistemdir
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılarkadaşlar sizin geçtiğiniz evrelerden ben de geçtim hakkın isyanıyla halkın isyanını birleştirmek gerekir ama bu sosyalizmle değil sosyal demokrasi ile olur.
00 Yorumla
+1 yılKesin şiilerdensin bütün sapkınlıklar onlardan çıkıyor
21 Yorumla
Soran+1 yılCaferiyim evet. Şiayım. Sapkınlar bence mezhap ayıranlardır. Türkiyedeki kızılbaşlarda İranın yanında. Ama dar kafalı suudlar ve türkler.
+1 yılSia dusuncesi ve fikri sezdim sen sen ol mezhepsel ayrimcilik yapma hicbir din kitabinda bu ayrim yok!
04 Yorumla
Soran+1 yılMezhap ayırmam ama türkler yaniliğe kapalı çok dar düşünüyor bence çoğu kadın hem de. Cumhuriyetin kıymetini de bilmiyor dindar olmasalarda çok ilgisiz ve agresif ve dar düşüncelıler Ama İran daha güçlü ve sağlam duruyor.
- +1 yıl
Bos isler bunlar iranin yedigi ambargonun haddi hesabi yok halk cok fakir orda istiyosan simdi tebrizdeki azeri turku dostumu arayip sorayip.
Soran+1 yılÇok zenginlerde var. İran ambargoyu kendi koydu. Csaeret edip ama Amerika'dan korkuyor Türkiye. Yni İran fakır ama yönetilmiyor siyonsitlerle.
- +1 yıl
Hahaha 😊 sen nerenin vatandasin
+1 yılPeki "tesettürlü komünist"le "komünist tesettür"lü aynı şey midir sence? Aynıysa dediğin olabilir. Aynı değilse dediğin olmaz.
00 Yorumlakominizm ii dir düşüncen kulağa hoş geliyor keşke olsa
00 Yorumlarusya iran abartmayın be gördük suriyede balon olduklarını iran kayıp vere vere çekildi rusyada kaçtane uçak helikopter kaybetti
10 Yorumlarus ve iran mı güclü? ikiside ekonomik krizde tek yaptıkları silaha para yatırmak :)
10 Yorumla
+1 yılkomünizm ütopyadır sosyalizm yani marksizm ise diktatörlüktür zulümdür, bu kavramları aynı kefeye koymamak lazım
00 Yorumlanamazcılık da koministliktir.
00 YorumlaKomünist rejim İslam karşıtıdır.
10 Yorumla
+1 yılBenim bildiğim komünistler ateist oluyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖnyarhı. Komünist müslümanda olur
+1 yılOlamaz. Teröristten müslüman olması garip.
10 YorumlaÖnemli olan kafanın içindeki dışındaki değil
00 Yorumla
+1 yılOlur tabi neden olmasın?
00 YorumlaNeden olmasın
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası