Merhaba KScan, bugün bayraamm, herkese iyi bayramlaarr! 🇹🇷 🎊🎉
Cumhuriyetin ışığında bir yıl daha geçti ve şimdi cumhuriyetin 98. yaşını hep birlikte kutlayalım; cumhuriyet çocuğu olmanın gururunu paylaşalım istiyoruz. 🎊
Cumhuriyetin hayatına kattığı en güzel şey nedir? 💌
Herhangi bir resmine bakıp birkaç dakika kadar gözlerine odaklanmam halinde var olan tüm enerjisini anında hissetmemi sağlayacak kadar güçlü ve keskin bakışlara sahip olan büyük insan... Hayata dair işin içinden çıkamadığımız herhangi bir durumda tesadüfen gözleriniz kesişirse, tüm cevapların anında zihninizde belirmesine sebep; zeki bir insan'a yakışan her türlü sıfatın 'en' ini hak eden Mustafa Kemal Atatürk'üm.. Haftaya anıtkabire yanına geliyorum, her defasında olduğu gibi yine heyecanlıyım. 🙏❤
Cumhuriyet'in kurulması aslında gerekliydi. Her ne kadar Osmanlı Devleti zamanında mutlak monarşi hakim olsa da kurulduğu dönem ve dünya şartları bakımından oldukça normaldi. Fakat 1299'da kurulmuş bir devletin demokrasi, cumhuriyet ve milliyet kavramlarının daha fazla anlam kazandığı 1900'lü yıllarda aynı şekilde idare edilmesi mümkün değildi.
Cumhuriyet ile birlikte devleti kimlerin idare edeceği halkın hür iradesine bırakılmış ve bunun teşekkülü 29 Ekim 1923 saat 20.00 sularında atılmıştır. TBMM'den yükselen havai fişeklerinden Cumhuriyet'in ilan edildiğini anlayan Atatürk'ün silah arkadaşları, bu hususta aceleci davranıp kendilerine danışmadığı için sitem ettikleri de oldu.
Ancak demokrasi ve cumhuriyeti eğri yapıp bükemezsin. Ne yazık ki Cumhuriyet tarihinde bunlara şahit olundu. Halk oylaması olmadan Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhurbaşkanı olması, çeşitli bahanelerle 1950'ye kadar kadar partilerin kapatılıp sadece CHP'nin iktidarda kalması cumhuriyet ve demokrasi ilkelerine aykırıdır. Hiçbir alanda başarılı olunamadığı gibi Türkler, cumhuriyet ve demokrasi hususunda da gerekli başarıyı gösterememişlerdir ne yazık ki. Ancak buna da şükür, en azından cumhuriyeti getiren bir kahraman oldu. Bana en büyük getirisi, elbette ülkeyi yönetecek kişileri hür irademle seçebilme hakkının tanınmasıdır.
Kendimizi iki türlü ifade edebiliriz 1. Si 98 yıllık Türkiye cumhuriyetinin bir vatandaşı.
2. 3000 yıllık devlet geleneği olan son 2000 yılık dünya tarihinin 1000 yıllık kısmının bi zarifi yazıcısı 1000 yılında ise adı anılmayan tarih yazılamadığı güçlü bir mirasın güçlü bir kültürün bigane ama emanetçisiyiz... Buradan bakınca ortaya bambaşka bir tablo çıkıyor. Türkiye cumhuriyeti devleti 100 yıllık olabilir ama bugün dünya bize böyle bakmıyor recep tayyip erdoğan Türkiyen in 12. Cumhurbaşkanı demiyor Ülkeyi Atatürk kurdu demiyorlar. Atatürk bu 3 bin yıllık tarihte önemli bir dönüm noktasıdır 1071 önemli bir kırışma 1453 önemli bir dönemeç 1923 önemli bir nokta ama 3000 yıllık tarihimiz göz önüne alındığında son yüz yıl sıradan bir asırdan ibaret... Biz millet olarak dünyaya karşı sorumluluk olarak büyük bir milletiz. Yeni zelanda da cami de katliyam yapan cani Türkiye hedefim diyor... srilanka daki genç benim bayrağım ay yıldız diyor. Dünya hala metehan alparslan fatih atatürk diye bahsediyor bizden...
Bu nedenle kendinizi sadece 98 senelik 780 bin km2 bir ülke diye kısıtlamak asla doğru değil... Ama şu söylenebilir Nice senelere güzel ülkem... Biz birlikte daha dünyayı güzelleştireceğiz
#canımıniçiCumhuriyet vatanı vatan yapan atalarımızın, atamızın nefesi, toprağın üstündeki kandır kan. Bir zeka bir vatan eder. O zeka bu vatanı kurmuşsa ona saygı duyar insanlar. Yaşıyorsak o ve askerleri sayesindedir. Soy atadan gelir. Arap yarım adasını savunacağınıza, önce minnet duygunuz şekillensin. Sonra ben bu millettenim Türküm diyebilin. Sizin o din kardeşi dedikleriniz Araplar bile kullanıldı savaşta, beyinleri yokmuydu savaşmasalardı. Namaz kılanlar çarpıştı bu savaşta. Beğenmeyen Arabistana...
#canımıniçiCumhuriyet 🇹🇷🇦🇿 100. Yılına yaklaştığın her yeni bir yılda, seni bu topraklarda ilelebet var olacak, yaşayacak yeni bir tohum gibi eken yav Atatürk'e gıpta ederek rahmet diliyorum. Hər şeyə rağmen, ülkemiz bir Afganistan gibi, ortadoğu ülkeleri gibi gerici yobaz ve bağnaz değilse bu, #canımıniçiCumhuriyet 🇹🇷🇦🇿 və onu bu topraklara kazandıran Atatürk sayesindedir.
Vətən uğrunda mübarizə aparan və əbədi həyata köç edən tüm zabit və əsgərlərə rahmət diləyirəm. Allah bu əziz milləti qorusun, köməkçisi olsun. 🤲🏻 Cumhuriyetimizin değeri, kıymeti bilinmesi ve korunması dileği ile...
"Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz." #MustafaKemalAtatürk 98 yıl önce söylenen söz, içimizi ısıtmaya ve milli mücadele ruhunu yaşatmaya devam ediyor.
Cumhuriyet bana neyi miras bıraktı? 2017 ve 2018'de İstanbul'a gittiğimde İstanbul'u miras bıraktı. Nitekim Cumhuriyet olmasaydı; İngiliz hakimiyeti altında yeniden şekillenmiş belki daha modernize ama daha sömürülmüş bir İstanbul görecektim. Müzelerinde ülke tarihinin İngiliz dokunuşlarına bilet alacaktım ya da Marmara'ya veya Boğaz'a bakarken boy boy dizilmiş kraliyet donanmalarını izleyecektim. Başımı kaldırdığımda Krallığın bayrağının dalgalandığını fark edecektim. Ama olmadı. Atatürk izin vermedi. Daha geriye gidelim. 2013 Temmuz'una... Kardeşimle birlikte Karadeniz turuna çıktığımızda muhtemelen Samsun'dan Trabzon'a geçerken Ermenistan askerlerinin ezici bakışlarına ve aşağılayıcı kontrollerine maruz kalacaktık belki. Belki, oraya bile giremeyecektik. Ama bu da olmadı. Atatürk izin vermedi. Şimdi zamanı ileriye sarıp tekrar 2018'e katıldığım GAP turuna dönelim. Adı GAP olmayan Fransız sömürgesi altında bir bölgede gezinecektim belki de. Adana ve Urfa'da hepimizin sevdiği o kebaplar olmayacaktı. Mardin'de Süryani Şarabını Fransızlar kendi mahsulleri olarak sunacaktı. Hatay'ın o meşhur kadayıfı gidecek yerini adını zor telaffuz ettiğimiz bir Fransız tatlısı alacaktı. Her yerde dalgalanan Fransız bayrak ve flamalarını saymıyorum bile! Ama bu da olmadı. Atatürk izin vermedi. Şimdiye gelelim mi? Yaşadığım şehrin ve çevresinin İtalyanların elinde şekillendiğine tanık olacaktım. Ya da tatil için gittiğim o güzel İzmir'in Yunanistan gölgesi altında kaldığına şahitlik edecektim. Belki ben, ben bile olmayacaktım. Doğmayacaktım. Ama bunlar da olmadı. Atatürk izin vermedi. İşte, Cumhuriyetin bana, bize ve bu ülke sınırları içinde yaşayan "aklı başında her bireye" emaneti ve mirası budur! Hür, bağımsız, parçalanmamış, sömürülmemiş, tarihi değiştirilmemiş bir Türkiye!
Kendi fikirlerimizi düşüncelerimizi özgürce ifade edebiliyorsak, bunu Cumhuriyete bunu Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Öğrenebiliyorsak, kadın olduğumuz için yapamazlara karşı çıkabiliyorsak bunu Cumhuriyete bunu Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Çeşitli zorluklarla kazanılmış ve bize en büyük miras olarak bırakılmış bu vatanın her karışında ulu önderimizi ve silah arkadaşlarını her zaman yaşatmalıyız. Çokça sevgi, özlemle anıyorum ve sonsuz teşekkür ediyorum. Yaşasın cumhuriyet...
Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. İlk kez 8 Şubat 1935 tarihinde milletvekili seçiminde oy kullandı. Kadın erkek herkese öğrenim görme hakkı verildi. Türk vatandaşları seçimler ile ülke yönetimine katılma hakkı kazandı. Birleşmiş milletler çocuk hakları sözleşmesi de kabul edilmiştir. Eğitim ve öğretimin birleştirilerek Latin harflerinin kabul edildi. Türk tarihi ve Türk dili alanında çalışmalar yapılmaya başlandı. Türk Dil ve Tarih Kurumları kuruldu. Daha nice kazandırdıkları var saymakla bitmiyor
Özgür irade ile seçme ve seçilme hakkı verilmiş olması. Egemenliğin yalnızca milletimize verilip bizlerin seçtiği kişilerin bizi yönetmesi bağımsızlığımızın sembolü. Mustafa Kemal Atatürk ve yanında ülkemiz için canını feda eden tüm şehirlerimizin ruhları şaad olsun. Bize düşen bu değerli vatanımızı koruyup, kollamak gelecek nesillere de bunu aşılamak. Hepsine minnettarım #canımıniçiCumhuriyet diyerek bayramımızı kutluyorum.
💞 KISKANILMIYACAK GiBİ DEĞİL Kİ 💞 80 küsür sene önce tenis maçı izlerken fotoğrafı var, yüzerken fotoğrafı var, sahilde kumda otururken, kürek çekerken, at binerken, konser izlerken, zeybek oynarken, dans ederken, heykel incelerken fotoğrafı var.
#CanımıniçiCumhuriyet🇹🇷🇦🇿 Bu sevgi hiç bitmeyecek, Sonsuza dek yaşayacak. Bize bu günü emanet eden başta yav ATATÜRK ve silah arkadaşlarına sonsuz teşekkürler. ÇOK YAŞA CUMHURİYET... Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi; saygı, sevgi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz... Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsunCumhuriyetimizin nice 98 yıllarında hep ileriye, hep iyiye, hep bilime yürümek dileğiyle. Kutlu olsun şimdiden hepimize! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızın 98. Yılı Kutlu Olsun.
#canımıniçiCumhuriyet Bugün hayallerime;herkese ve herşeye rağmen tüm mücadele azmimle inanmışsam... Bu Senden bana armağandır!!! Varlığın için sonsuz şükürler olsun, amin!!! Dualarım Seninle... Dilerim güzel ülkemizde, kıyamete dek daim ve kaim ol...#canımıniçiCumhuriyet❤️❤️⭐⭐⭐⭐⭐🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷⭐⭐⭐⭐⭐❤️❤️
Gazi Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları bize bu mukaddes vatanı canları pahasına savaşıp Cumhuriyet'i bugünlere kazandırdıkları için ruhları şad olsun.
Bir kadın olarak haklarım elbette.. Tüm KS üyesi arkadaşlarımın Cumhuriyet bayramı, bayramımız kutlu olsun bu arada. Tabi ki değerli çalışanlarının da.. 🇹🇷
#canımıniçiCumhuriyet 🇹🇷❤ ∞ Şu an hayallerim, hedeflerim varsa bu Cumhuriyet sayesinde olmuştur. Gerçek bir vatansever olan Ulu Önder'imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Şehit ve Gazilerimize minnet duyuyorum, Allah bu ülkede emeği geçen herkesten razı olsun. Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin yeri cennet olsun, huzur içinde uyusunlar. Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun. :)🇹🇷❤ ∞
Cumhuriyet bayramınızı en içten duygularımla kutlarım 🥳 Hayatlarımıza büyük bir ümit, inanç ve gayretle geleceğe yürüme azmi ve hürriyet kattığı için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm Şehitlerimizi de minnet ve rahmetle anıyorum.
Aslında bir çok örnek bir çok kelime bir çok vefa örneği ile anlatabiliriz. bunu Ama biz Türkler asla ve asla korku nedir bilmeden savaşarak direnerek her bir zerremizle kendimize yetmeyi öğrenen bir milletiniz. Tarih boyunca bunu hep yaptık ve 29 Ekim 1923 Tarihinden sonra da bu yolda kimseye boyun eğmeden kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye karar verdiğimiz ilan ettiğimiz gündür
Bu günden sonra ülkeye dışarıdan içeriden saldırmaya cesaret eden gaflet ve delalet içinde olan herkese de gereken cevabı verdik yine de vermeye devam edeceğiz..
Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun her yıl olduğu gibi bütün bayramlarda Hele ki Cumhuriyet bayramında ekstra olarak içimde bir coşku oluyor İyi ki bu ülkede doğdum ve yaşıyorum İyi ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. #CanımıniçiCumhuriyet İyi ki varsın
İnsanca yaşamak, Cumhuriyetin en güzel armağanı bize. Atatürk ve tüm aziz şehitlerimizi, vefat etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Hayatta ki en büyük şanslarımdan biri de ; Mustafa Kemal Atatürk'ü yaşattıklarından ve hayatından tanıyabilmek ah keşke yakından da görebilseydim, ondan da dinleyebilseydim. Güzel Adam, miras bıraktığın her güzellik için minnettarız. Kutlu ve Mutlu olsun. 💜
#canımıniçiCumhuriyet🇹🇷 Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.🇹🇷 Cumhuriyetin 98. Yılı kutlu ve mutlu olsun.🇹🇷 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷 Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl; Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl. Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl: Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!
Başta Önderimiz Liderimiz 🌹Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 🇹🇷💂 olmak üzere. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet merhamet diliyorum, ruhları şad olsun Gazilerimize minnet duyuyorum. 98. Yılın olmak üzere Bayramınızı Kutlarım. Türk halkı var olsun. 🌹Ne Mutlu Türküm Diyene 🇹🇷 #canımıniçicumhuriyet #Nemutlutürkümdiyene
Atamın izinden gidebilmek, özgürlük ve niceleri. Yarın bu güzel günde görevli olduğum içinde tatlı bir heyecan var. Ne mutlu Türk'üm diyene. #canımıniçiCumhuriyet🇹🇷🇹🇷🇹🇷
#Cumhuriyet benim için özgürlük demek. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Ruhların şad olsun. Minnettarız 🙏🙏🙏🙏🤲🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Benim içinde özgürlük demek tabi sarikli olanların asilmasi Başörtü ile okuma yasağı Camilere ahırlarda çeviren Ve kanunla korunan bir liderimiz olduğumuz için çok şanslıyız. Kadınlarımıza ve kızlarımıza tecavüz edilse bize bunun cezasını biz degilde hayatimiz boyunca göremeyecegimiz cahil bir hakimin karar vermesi çok fazla özgürce.
en yakın arkadasinin dahi 28 ekim aksami ilan edecegini ögrendigi , hic bir sekilde halkın onayının alınmadığı... silahla baskiyla katliamla gelen yönetim biçimi... özgürlük demek isterdim ama , osmanli devletinin bekasinı isteyen , paralel terör örgütünün ingiltereden aldigi parayla rusyadan satın aldigi silahla tuttugu askerlerle , kurdugu sisteme karsi cikanlari 750-800 bin anadolu insanini (çanakkalede sehit olanlarin 3 katıni ) öldürdügü icin ; denecek söz bulamiyorum...
Bir Türk kadını olarak özgürce yaşayabiliyorsam, okulumu okuyup gelecekte çalışacağım işin hayallerini kurabiliyorsam bunlar hep Cumhuriyet, Atatürk ve atalarımız sayesinde #canımıniçiCumhuriyet ❤🇹🇷 Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun!
#canımıniçiCumhuriyet ülkeyi bir ailenin malı olmaktan çıkarttı. kadınlara onların da erkekler ile aynı hakları olduğunu ve eşit olduklarını hatırlattı.
''Cumhuriyetin sana miras bıraktığı en güzel şey nedir?'' Cumhuriyetin kendisi bize miras, böyle söyleyince Cumhuriyet öldü mirası kaldı anlamı çıkıyor. İroni mi yaptın? Ve inan onun mirası bize kalmadı.
#canımıniçiCumhuriyet aldığım nefesten içtiğim suya kadar herşeyin sahibi cumhuriyet.. okudum, okuma özgürlüğümle.. oy verdim, seçme hakkımla.. çalıştım, kazanma isteğimle.. yeni ülkeler gezdim, öğrendim, cumhuriyet sayesinde.. bir ailenin tebası olmaktansa, birey oldum..
Yobazların, diktatörlerin, gericilerin, Atatürk düşmanlarının karşı çıktığı halkın kendi kendini yönettiği #canımıniçiCumhuriyet. Bayramımız kutlu olsun. İzini silemeyecekler Mustafa Kemal Atatürk. Ne mutlu Türk'üm diyene.
30 yaşında ülkesini savaşta bırakıp kaçanların olduğu dünyada, 15’liklerin canlarıyla kurduğu ülkede ve başta bütün dünya tarihinde ender görülen bir liderin öncülüğünde kurulmuş bir #canımıniçiCumhuriyet
"Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır… Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir." 🇹🇷 Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK 🌹💂
"Efendiler yarın cumhuriyeti kuruyoruz" diyen bir milletin torunları olduğum için gurur duyuyor Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum. ❤️🇹🇷
██████████████████████████████ • * • . ¸ ¸ ♥ ¸ ¸. N. E. M. U. T. L. U • * * • . ¸ ¸ ♥ ¸ • ██████████████████████████████ • * •. ¸ ¸ ♥ ¸ ¸. T. Ü. R. K. Ü. M. • * * •. ¸ ...¸ ♥ ¸ • ██████████████████████████████ • * •. ¸ * ¸ ...♥ •D. İ. Y. E. N. E • * * •. ¸ ¸ ♥ ¸ • ██████████████████████████████ • -TÜRK ariftir, hafif değil ! • -TÜRK berraktır , sığ değil ! • -TÜRK öz ‘ dür , taklit değil ! • -TÜRK devlet kurar , tuzak değil ! • -TÜRK kahramandır , zorba değil ! • -TÜRK sağlamdır kırık dökük değil ! • -TÜRK deki safiyettir , zafiyet değil ! • -TÜRK ün karnı aç olabilir , gözü değil ! • -TÜRK düşmanını deviricidir , kendini değil ! • -TÜRK kahreder düşmanını , dostunu değil ! • -TÜRK kıta’lar , sınırlar aşmıştır, haddini değil ! • -TÜRK büyüktür, kendisini büyük gören değil ! • -TÜRK inanınca tam inanır, yarım – buçuk değil ! • -TÜRK yiğittir, kaba kağıt da değil, kabadayı da değil ! • -TÜRK büyük tür, büyüğü nü bilmeyecek kadar küçük değil ! • -TÜRK dayanıklı dır, duygusuz değil, sabırlıdır, kaygısız değil ! • -TÜRK en iyiye, en doğruya, en güzele aşıktır!!!
Mustafa Kemal Atatürk ve muhteşem mirası. Ne zamandan Mustafa Kemal2in yolundan sapsak burnumuz boktan çıkmıyor! Paşam o zaman da haklıydı şim di de haklı.
Mustafa Kemal Atatürk ve muhteşem mirası. Ne zamandan Mustafa Kemal'in yolundan sapsak burnumuz boktan çıkmıyor! Paşam o zaman da haklıydı şimdi de haklı.
Mustafa Kemal Atatürk ve muhteşem mirası. Ne zaman Mustafa Kemal'in yolundan sapsak burnumuz boktan çıkmıyor! Paşam o zaman da haklıydı şimdi de haklı. Bu arada not: Hay * böyle klavyeyi, lanet olsun!
Cumhuriyet ile birlikte halk kul olmaktan kurtulup bir birey olmuştur. Biz çok şeyimizi cumhuriyete borçluyuz. Bu vesileyle hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > En güzel bayramı coşkuyla, #canımıniçiCumhuriyet diyerek kutluyoruz! Cumhuriyetin sana miras bıraktığı en güzel şey nedir?