Siz ne düşünüyorsunuz bu yorum hakkında?

Bu konu çok derin. Normalde sınıf bile geçemeyecek kadar dersleri kötü insanlara takdir verirsen, her yere üniversite açar herkesi üniversite mezunu yaparsan olacağı bu. Şimdi öğrencilik de bizim zamanımızdaki gibi 21-22 yaşında bitmiyor. Ortalama bir genç anca 25 yaşında mezun olabiliyor. Hatta 30'a kadar uzatanlar var. Dolayısıyla asıl çalışacak kesim olan 20-30 yaş aralığı şu an öğrenci ve çalışma hayatında değiller. O yaştan sonra mezun olunca da doğal olarak kendi işlerini yapmak istiyorlar. 25 yaşında üniversite bitirmiş bir adamı ne mermer ocağında çalıştırabilirsin ne de çiftçi yapabilirsin. Bunların 13-14 yaşlarında ayrışması gerekir ki adam mesleğini eline alsın.
Ben de 2-3 aydır personel arıyorum ama maalesef başvuru bile yok. Gelenler de masabaşı işler istiyorlar, serada çalışamıyorlar çünkü küçüklükten alışkın değiller.
Bu kişilerin seçimi değil, saçma bir eğitim sisteminin sonuçlarıdır ki, bunlar daha ilk zamanları. Önümüzdeki 20 yıllık dönemde bu sorun çok ciddi boyutlara ulaşacak. Personeli boşverin, arabanızı, kombinizi tamir ettirecek usta bulamayacaksınız.
Ben Amasyalıyım ve işsizim o bahsettiği mermer işleri ile ilgili ilanlar İşkur’ un internet sitesinde duruyor hala. Çünkü normal mermer işçisi aramıyorlar belli başlı alet ve makinaların operatörlüğünü yapacak sertifikaya ve tecrübeye sahip insanları arıyorlar. Onun dışında çoğu ilan özellikle “kadın” personel ilanı erkek olarak başvuru yapamıyorsunuz haliyle sistem de izin vermiyor. Partaldan atmakla olmuyor ben bir kere görmedim duymadım valiyi dışarıda insanların halini hatırını sorarken. Amasya çok küçük bir yer sabah yaptığınız bir şeyi öğleden sonra bütün şehir öğrenir. burada iş arayan biri eşe dosta sorar kısa sürede bir işe yerleşir iki yıldır bir tane personel arayan görmedim. burada herkes herkesi tanır. Kimsenin iş beğenmediği falan yok herkes evini, arsasını, bağını, bahçesini, arabasını satılığa çıkarttı. Amasyada yaşan birisi için bağ bahçe çok değerlidir; satılığa çıkarttığınızda bir kaç gün içinde satılır. İnsanlar ellerinde avuçlarında ne varsa satıp şehri terketmeye çalışıyor. O kardeşim bir zahmet çakarlı arabasından insin gözlüklerini çıkartsın ve insanların gözünün içine bakarak “merhaba” “nasılsınız?” Demeyi öğrensin. Ukala
Benim akrabam var operatör kullanamadığı vidanjör, kepçe falan yok. Adam devlette çalışıyor ve aynen onların verdiği maaşın iki katından daha fazla kazanıyor. Amasya sakin, olaysız bir şehir olduğu için buraya genelde çapsız, sicil puanı düşük memurları gönderiyorlar. O yüzden valinim bunu demesinin Amasya ile bir ilgisi yok tamamen kendi dalllamalığı.
Öncelikle Türkiye'de çalışma ortamını düzeltsinler, esnek çalışma saati denen zımbırtıyı kaldırıp insanca bir çalışma saati düzenlemesi yapsınlar, üniversite mezunu olan kişilerin eğitimine uygun işler üretsinler sonra konuşalım.
Sosyal hayatını sıfıra indiren, düşük maaşla yüksek çalışma saatleri olan, çalışanına insan gözüyle bakmayıp köle gibi aşağılayan işverenler olduğu sürece kimse kusura bakmasın, iş beğenmiyor demesin. Patron altın çağını yaşayacak diye çalışan sürünecek mi? Çalışanına, emek üretene ve şirketine değer katan bir bireye insan gibi bakmayıp alçaltırsan eleman bulamaman doğal.
İskandinav ülkeleri, Amerika ve Avrupa gibi ülkelerde neden böyle olmuyor? Değer üretene karşılığını veriyor, onlarla iletişim konusunda insancıl ve çalışana değer veriyorlar. Haliyle büyük bir marka olmak küresel çapta, kolay olunmuyor. Öncelikle işveren ve çalışma hayatı ile ilgili düzenleme getirilmeli. Bakın neden herkes devlet memuru olma gibi çaba içerisinde mesela düşünmek gerekir.
Kısmen doğru ama kısmen.
Bende iş sıkıntısı çekiyorum diyen bir adama babam vesilesi ile iş buldum gömlek üretim atölyesinde adam ben emir alacağım iş istemiyorum dedi. Ağzının ortasına bitane kürekle vurmak istedim.
Bunun dışında hakkını alamayacağını bilen kişiler de belli yerlerde çalışmıyor. Misal bazı arkadaşlarımdan biliyorum iş başvurusu yapıyorlar kabul edilenlere asgari maaşın altında ödeme yepıcaz ama devlete tam ödeme olarak göstericez bu şartlara razıysanız gelin başlayın diyorlarmış. E bu adam tabi ki orada çalışmaz neden çalışsın. Bu insanlara iş beğenmiyor demek haksızlık.
Varsın halk iş beğenmesin siz ülke ekonomisini düzeltin de biz iş beğenmediğimizle kalalım sayın vali
Cevap
68Cevap
Türkiye'de iş beğenmeyen, maaş beğenmeyen insanlar var. Bu bir gercek. Şirketimizde yaşanan birkaç olaya dayanarak bunu söylüyorum.
Fakat genel bakmak gerekirse;
gibi birçok madde yazılabilir. Ahmet okulunu bitirmiş, hatta bir dil öğrenmiş. Sen bu adama git markette kasiyer ol diyemezsin. Alacağın cevap bellidir. Bunca yıl kasiyer olmak için okumadı ya. Yaşamak için çalışmak ve zorluk görmek gerekiyor diyenler olacaktır; aileden uzak küçük bir bütçeyle okumak da kolay değil. Onların zorluğu, yaşamla mücadelesi okurken başlıyor. diyeceklerim bu kadar. Sıcak koltuğunda çayını içip kestanesini yerken doların yükselmesiyle içten içe mutlu olan artıklar savunur ancak.
Helal olsun
ahmetten yüzlerce varsa çok rahat kasiyer ol diyebiliriz. okuması önemli değil fark yaratması önemli. herkes okumuş zaten..
Bence de fark yaratmak önemli kesinlikle kasiyer ol diyebiliriz.
@bykamaimasen Evet kasiyer ol dersin zar zor utana sıkıla kasiyer olur o sırada canını dişine takar, çalışır, çabalar kendini daha da geliştirir ve ardından ülkeyi terkeder ve bir gün onun ürettiği silahla senin askerin vurulur, o adamın yetiştirdiği futbolcu seni kevgire çevirir, onun ürettiği ürünü almak için insanlar senin ülkende sıraya girer ve ülkenin dış açığına katkı sağlar, onun yaptığı bir keşif sayesinde ona kucak açan ülke bir adım öteye giderken senin ülken yerinde sayıyor olur. Bu liste çok uzar bunların hepsi oldu ve olmaya devam ediyor. Siz torpille işe adam sokmaya devam edip asıl hakedenleri kasiyer yapmaya devam edin.
Bu adam doğru konuşuyor lafını dinleyin
@SOTARK öyle bir yorum yazmışsın ki sanki olan bitenlerin sorumlusu benim :D ben sadece üniversiteden mezun oldum diye masa başı işi önünde hazır olacağını sanan insanlara kızıyorum. üniversite okumasınlar, okuyacaklarsa kendilerini öne çıkaracak şekilde çalışmalar yapsınlar. bugün ben birini işe alırken okuduğu bölümü bile sormuyorum, öğrencilik sürecinde seçtiğin meslekle ilgili ne yaptın diye soruyorum. kafelerde sepet gibi takılmış parayla diploma almış üniversite mezununu ne yapayım ben gitsin kasiyer olsun. onun gibi yüzlercesi var zaten..
@bykamaimasen ben açıktan uluslararası ilişkiler okudum masa başı iş yapmak zorundayım ki uluslararası ilişkiler çünkü.
@bykamaimasen O kişinin hangi şartlar altında okuduğunu bilemezsin bunu da sorarak öğrenemezsin. Ben üniversite okurken iki işte birden çalışmak zorundaydım hafta içi farklı, hafta sonu farklı çünkü ailemin benim masraflarımı karşılayacak gücü yoktu. Ben üniversite okurken de kasiyerlik yapıyordum. Üniversiteyi bitirip iki yabancı dille mezun olduktan sonra bana git kasiyerlik yap diyemez kimse. Eğer derse kimse iş var beğenmiyorlar da diyemez, benim psikolojimin sağlam kalmasını ve sağlıklı düşünüp hareket etmemi de bekleyemez kimse. Devlet memuriyetine başvurduğum zaman, tüm şartlarımın uymasına rağmen, mülakatı yapan kurulun başındaki takım elbise giymiş inek bana açık açık “torpilin var mı?” Diye sorarsa kimse bana iş var beğenmiyorlar diyemez. Kamuda ve özel sektörde torpilin hat safhada olduğu bir ülkede çıkıp kimse gençler iş beğenmiyor diyemez.
#Bakın şu an yazacaklarımı lütfen bir yere not ediniz. Bu düzen bu şekilde gidemez. Eğer bir gün bu devlet kurulduğu günden daha beter bir hale düşerse. Bu; dış güçler sayesinde değil, içimizdeki hainler sayesinde değil. Sergilenen bunca yanlış tutum ve uygulanan bu politikalar neticesinde ülkesini terkeden başarılı insanların, o ülkelerde sağladığı katma değerler sayesinde olacaktır. Çünkü bu değerler karşısına, rakip olarak çıkabilecek değer üretebilecek yetkinliklere sahip insan gücü elimizde olmayacak.
Biontech yapanlar Türk gördüm işte ülkeme gram katkısı olmadı Almanya cukka yaptı paraları
@linkerboy1991 o işte benim şu bahsettiğim fark yaratma konusu.. unvan olarak yüzlerce aynı unvandan doktor var.
beyin göçü ayrı mesele. ben, şu eve ekmek götüremiyoruz diyipte iş beğenmeyenler hakkında konuşuyorum. konuyu dağıtmayın sürekli :)
@SOTARK isyanında haklısın bir şey demiyorum ama çözmen gereken bir problem var. maalesef bu ülkede iş bulup iyi bir yerlere gelmek istiyorsan bu problemi çözmen gerekiyor. şöyle düşün; özel sektörde torpil çok az döner çünkü rekabet ortamı vardır kimse çürük elma istemez. şimdi özel sektörde iyi işler bulan insanlar iyi yerlere gelen insanlar bunu nasıl yapıyorlar? hep olumsuz tarafa bakıp isyan ediyorsun, başaran nasıl başarıyor hiç düşündün mü? başaranlar, bu işsizlikte kendini öne çıkarabilen kişiler oluyor. bence buraya odaklanman lazım isyanını yine et benim gibi. ama bir yandan karnını da doyurman lazım. bunun için 1 yıl mermer fabrikasında işçilik yapman gerekiyorsa bunu yapman lazım. ya da yurt dışında bulursun bir iş, sen de gidersin.
@bykamaimasen Gittim zaten. Şu anda ülkemden fersah fersah uzakta bir yerde ülkemin batışını seyrediyorum ve yapması gereken ödemeyi zamanında yapmayan şirketlere yaptırım uygulatalım mı? uygulatmayalım mı? diye onu konuşuyoruz. İçlerinden iki tanesi de Türk! Euro kurunu sabit tutmamıza rağmen ödeme yapacak durumları yok; çünkü mallarını satamıyorlar. Saygılarımla.
@Efe1900 Gardaşım masa başı iş arıyorsan sana şöyle bir tavsiye vereyim, 6 ay sık dişini kurs parası biriktir bilişim sektörüne geç istediğin şartlarda iş bulursun.
@SOTARK o zaman senin bir derdin yokmuş ki.. ülkeni bu kadar çok düşünüyorsan burada kalıp istihdam yaratıp bu gençlere iş verseydin. öyle uzaktan isyan etmekle ülke sevilmiyor maalesef.
Lan yeter aaaaa
@bykamaimasen yok mermerci vali nin ahbabi olabilir. Mermerde çalışacak yeni eşek arıyordur onlar 😂😂😂
@bykamaimasen sırtına mermeri saracak 100 kilodan ağır valla adamı ossurtur 3 cu 4 cu kata gelene kadar 😂😂😂
@bykamaimasen İş kurmak için ilk önce maddi sermayen olacak dostum. Benim bir tane sermayem var o da aklım. Yine de buradan gitmeden evvel aklımdakilere sermayesini koyacak bir iş insanı aradım ama bulamadım. Sonuç? Ülkemden çooook uzaklarda yaşayan bir iş insanı gel ben sana inanıyorum dedi, zira o sıralarda Tübitak organik hoşafa ödül vermekle meşguldü, ben de gittim. Kötü mü ettim? Sen olsan gitmez miydin? Yoksa kalıp kasiyerlik mi yapardın?
doğrudur lakin şartlar çok ağır olabiliyor
4bin lira verilip günde 15-16 saat çalıştırmak isteyen yerler var
Valiler, kaymakamlar son zamanlarda sabırları zorluyor. Öğretmeni sınıftan kovan kaymakamdan sonra zırvalayan vali görmek şaşırtmadı. Yaklaşık 4000tl maaş dediği 3500 TL. Yeni yılın asgari ücretine yakın bir miktar bu. Açlık sınırı 7000e yaklaşmış ülkede. Sen aç karnına mermer ocağında millet çalışmıyor diye işçi bulamıyoruz diyemezsin. Halkı suçlayamazsın bunun için. Suçlanacak biri varsa o da sen ve senin zihniyetinde olan, işin hakkını vermeyen iş verenlerdir. Biride memur maaşını 4000e çekin kpss kuyruğu biter, herkes iş bulur yazmış. E beyinsiz canım! 4000tlye kim nasıl geçinecek bu ülkede. düt sürmeye aklı olmayan insanlar, bilmediği konuda böyle bilmiş bilmiş konuştuğu için bugün son yıllarda ekonomisi en hızlı batan ülke konumundayız. Aferin kardeşim. Ülkenin anasını bellediniz.
İnsanlar iş beğenmediği için işsiz değil asgari ücretle 6 gün 12/15 saat çalışmak zorunda bırakıldığı için iş beğenmiyor neredeyse utanmasalar 7. Günüde ellerinden alacaklar, bayram tatili yok, seyran tatili yok iş yerinde çalısan sigarasını zar zor iciyor neredeyse yemeği bile çalışandan çıkartacaklar
Sonra gençler iş beğenmiyor oluyor.
Ota b*ka boş yatırımlar yapıp ucuz ihalelerde tonlarca para yedireceklerine çalışma alanlarına yatırım yapıp adam gibi denetleseler bunların hiç biri olmayacak
kapitalist bir sistemde aksini beklemek saçma değil mi? madem şartları beğenmiyor bu gençler, o zaman kendi işlerini kurup riske girsinler
@bykamaimasen riske girmek her yiğidin harcı değil belirli miktarda sermayen ve güvenilir bir destekçin ve kefilin olması lazım aksi taktirde öteki türlü çok zor.
sana katılıyorum. bu durumda devletin sağladığı şartlar belli. ya beğenmemezlik yapmayıp çalışacaksın ya kendini geliştirip kariyer planı yapacaksın (o süreçte de beğenmediğin işte çalışman gerekiyor) ya da bu deveyi güdemiyorsan bu diyardan gideceksin
Şimdi vali haklı diyemeyeceğim çünkü şimdi 4000 lira dediği acemi işçiye vermezler demekki ustası da o para az diye istemiyor. Ayrıca bu kadar üniversite açacağına ülke meslek liselerini geliştirseydi derim. Eğitimde fark yaratan çok az insan var. Onlarda zaten bir yerlere kaçıyor. Bir çok işini hak etmeyen sayın vali gibi torpille vali oluyor bir yerlere ya da yardımcı ya da başka bir şey. Yalnız başka ülkede valinin oğlu inşaat işçisi olsada onunla gurur duyuyor torpil yapmıyor sayın vali oğlunu versin mermer işine 4000 liraya. Yani İngiltere de kamyon şoförü bulamıyorum bizim valinin maaşından fazlasına. Birde bazı arkadaşlar kaçmayı kurtuluş sanıyor. Ülkeden kaçmak çözüm değil önemli olan farklı olduğunu göstermek. size yatırımcı olmak isteyen yabancı bir firma bulduğunuz da o yatırımı ülkenizde size yapılmasını sağlamak. Başka bir ülkenin de kendi ülkenizin önüne geçmesini engellemenin bir yolu.
Zor o şartlarda çalışmak. Üzülüyorum ülke gençliğinin içinde bulunduğu duruma. Keşke gençlik için faydalı bir şeyler yapabilseydik.
Herkes te biliyor vali hükümetin yalakası olduğunu. Dikkat edin Her kurdukları cümle öfke, aşağılama, kötüleyerek prim yapma üzerine kurulu.
Normalde Türkiye’nin ekonomik potansiyeli
GSYH değeri yıllık
1.300.000.000.000-1.600.000.000.000 $
Arası ön görülen rakam olması lazım deniyor.
Bu ön görüyü ise coğrafi konumuna dayandırıyorlar Avrupa ve asya nın ortasında ticaret rotası olarak en uygun konumda olması
Ama şimdiki yeni büyük Türkiye’nin GSYH baktım 720.000.000.000$
Bunlarda böyle olmasını istemezlerdi
Bir insan “Hemşire, Mühendis, Anaokulu Öğretmeni,” gibi ve benzeri mesleklerin okulu okuyup markette kasiyer olmayı, pazarda satıcı olmayı reddediyorsa evet iş beğenmemesi çok normal değil mi? Sen git senelerce emek ver ve neticede sadece markete gir kasiyer ol.
Gülünç.
yaklaşık 4 bin? kaç saat? mermer tozları?
direk ücret söylüyo 4 bin olursa her iş yapılır çünkü bu aç köpekler daha ne istiyebilir ki, 4 bin dedi mi isterse ayaklarını da yalatırsın köpeğiyiz ya biz bunların.
sanki herkese valilik gibi boş iş teklif edilip milletin parasını peşkeş çekiyolar da, paşam konuşuyor millet beğenmiyor diye.
4000 tl maası alsın da o mermer tozunun icinde birgun kalsın
demiyorki insanlar 4000 tl paraya 12 saat ve ayda 2 pazara calisiyor yazik bu insanlara !!
ve maalesef bu adam devlet kurumunun en yetkilisi maalesef cunku devletcilik degil hukumet seviciligi yapiyor
yazik.
Gardasim ben mermerde çalıştım 100 kilodan neym ağır sırtıma verdiler 3 cu katta ossurmusum 5 ci kata zor çıktım birde toz öldürüyor adamı daha maaşımı da sıkıştırınca zor aldık gelde çalış. Hem mermerde her adam çalışamaz çok güçlü sağlam bile olsan mutlaka bel ağrısı bel fıtığı yaşarsın
@Efe1900 butun sektorler boyle o 4000 tl ye kanini emerler
Ben başka yerde mi yaşıyorum acaba?
Amasya’da iş imkanı yok, olan yerlerde işçi değil köle arıyorlar. Sonra insanlar iş beğenmiyor oluyor, şartlar berbat, çalışma saatleri desen hayatla bütün bağlantını kesip sadece işine vakit ayırman gerekiyor. Torpilin yoksa zaten mümkün değil iş bulamıyorsun, kurumsal yerlerde bile torpil dönüyor. Tüm bu haksızlıklar içinde hala kendilerini haklı çıkarma derdindeler de olmaz o, kendilerini kandırırlar sadece.
4 yıllık fakülte mezunuyum, yüksek lisans yaptım, İngilizcem var, birçok sertifikam var ve birçok sosyal sorumluluk projesinde yer aldım. Maddiyata dökebildiğim hobilerim var. Ve hayır tabi ki kasiyerlik yapmak, garsonluk yapmak istemiyorum. İş seçebilmek için bunca yıl okudum kendimi geliştirdim, garsonluk yapacaksam hiç okumazdım. Gençler iş beğenebilmek için okuyorlar bir anlasalar artık.
Yapacak bir şey yok aç kalırsın ya çalışırsın
Ben zaten çalışıyorum ama benim gibi birçok insan var. Onlara haksızlık bu sözler
Ben okumamışım biriyim mesleğim maaşım çok iyi o yüzden bana göre iyi hayat. Okumuşlara gelince girin devlet işine
İyi hayat standardı kişiye göre değişir. Kimi tatile gidince memnun olur kimi et alınca. Hadi gir devlet işine diyince girilse herkes girer emin ol
Tamam da polis ol zabıta ol bunlar kolay şeyler direk giriyorsun bi sıkıntın yoksa. Valla et yemekten bıktım tatil dersen yazlık var her hafta deniz kenarındayım bana göre güzel hayat
Senin adına sevindim. Ben hayatımdan memnunum, birşeylerden rahatsız olmak için o koşullarda olmak gerekmiyor.
Bilmiyorum herkes kendinden sorumludur bu hayatta o yüzden ben kendime bakarım. Moto kurye olsun okuyum iş bulamayanlar 7 8 binlira maaşı var
@NE-VAR-KUZUM zabita kpss ve torpili yoksa olman imkansız
@maria0 asker olun polis olun hiçbiri olmazsa gidin kuryelik yapın kadın kuryeler var iyi kazanıyorlar
@NE-VAR-KUZUM çözüme bak milyonlarca ıssız d herkes i kurye oalcak size ne desek anlama durumu yok zatZatenn enn
@maria0 ya arkadaşım banane ben okumamış biriyim işim maaşım iyi sabit kaldım her konuda kendimi geliştirmiş biriyim okuduk iş bulamıyoruz diye ağlayan sizsiniz bende akıl veriyorum. Mesela gidin ptt devlet kargosu gidin baş vurun forum doldurun yani daha ne diyeyim. İş bulamıyorsan başka işler yarat kendine kafanı kullan mesela git siyahlı güvenlik ol vs vs vs benmi akıl vereyim sana
@NE-VAR-KUZUM cahil cahil konuşma yeter ott devlet kurumu form doldurarak ise girilmez kpss den kendileri alim isterse afro acar puana gire alor koss ye de giren 2 milyon alınan toplam her kurum meir 5 6 bin i geçmiyor
@marina0 cahil forum dolduruyorsun işe girerken sonra sınav olur. Ya ne yaparsan yap banane ben sadece iyi niyetle fikrimi söyledim
@NE-VAR-KUZUM cahil devlet kurulumları forum doldurarak kimseyi ise almıyor kpss den sınava girersin internetten tercih ysosrsin puanın yeterse seçilirsin biraz ogrennn
@maria0 hahahah ben sana yardımcı olmak için fikir üretiyorum sen tersliyorsun niye bu kadar sinirlisin cahil filan diyorsun
@NE-VAR-KUZUM sen dedin diye saol ama yanlış bilgi bende doğrusunusoylrdim
@maria0 ilk sen dedin
@NE-VAR-KUZUM kusuruna bakma o zamann
@maria0 estağfurullah ne kusuru seni kırdıysam sinirlendirdiysem özür dilerim çok
@NE-VAR-KUZUM önemli degill
Üniversite okuyup senelerce sistemin kölesi olup dirsek çürüten insanlar hakettikleri yeri ve maaşı talep ediyorlar. Bu insanlar üç kuruş para ve uzun çalışma saatleriyle boğuşmak için okumadı.
Onların iş beğenmiyor dediği şeyler asgari ücretli işler.
Belli bir kademeye gelmiş insan bıraksınlar da asgari ücreti de okeylemesin yani.
Evet ücret çok güzel fakat market sektöründe çalışmış biri olarak şöyle demek istiyorum parayı güzel veriyorlar ama essek gibi de çalıştırıyorlar gece saat 11-12 ye kadar çalıştığımı hatırlıyorum. Mesai diye bişey yok. İşine gelmezse çıkarsın diyorlar m sonra da neymiş iş çok begenmiyorlar. Birde siz içini görün o zaman anlarsınız
Evet ortada bir iş var ama insanların da bir hayali ve çabası var. Belki de yapay zekanın kodlarını yazabilecek, robot tasarlayabilecek insanlar BİM de kasiyerlik yaparsa koyar adama. Adam orada çalışabilecek bir robot yapmak yerine o robotun işini yapıyor ne kadar acı.
vali olsam bende aynı açıklamayı yapardım :) nede olsa iyi şartları barındırmayan işlerde kendisi çalışmayacak başkası üzerinden harcamak kolay tabi yeterli maas iş koşulları para alabilecek mi? kendisininki garanti nede olsa sen ne yaparsın peki bizde seninkini alalım :)
doğruluk payı mevcut . işveren olarak bende sıkıntı yasıyorum .
işi bilmiyor ogretelım dıyoruz sabır yok .
velhasıl 4000 tl mermer ıcın dusuk para ve fırma 15 saat ve vardıya koyuyor sıgortsını asgarıden gosterıyor ıse ilk once valının kendı oglu calıssın onayak olsun , iş arayanlarda ornek alsınlar.
Utanmadan bunlari soyluyorlar ar damarlari catlamis verdigi ornege bak. Mermercilik en agir islerden biridir. Eskiden o islerde calisanlar simdiki paraya göre 7-8 bin civari para aliyordu. Simdi 4 bin lira diyor ulan sen o paraya o isi yap ta seni goreyim. Millete para vermiyor is sahipleri, köle ariyorlar az parayla.
İşçinin hakkını gözeten yok ki bir sürü iş var ağır veya hafif devlette ona göre düzenleme getirsin özel sektöre özel sektör zaten başlı başına rezalet kendi kafasına göre maaş belirliyor Bi çok şu an çalışan bu durum dan müztarip maalesef kanayan yara bu ama kimsenin umurunda değil
sistem bana üniversite okutmuş dimi.. ee ben niye gidip mermerde çalışayım o zaman.. vali bey kendi çocuğunu göndersin mermerde çalışmaya.. ben universite okuduysam ona göre iş sahibi olmak isterim.. bu da benim en doğal hakkım.. bu egitim ogretim sistemini siz yonetiyorsunuz yıllardan beri sonucta..
Doğruluk payı çok var. Bende şahidim iş beğenmeyen çok insan var. İnsanlar 8 saat çalışayım 5 gün çalışayım oturayım masa başı olsun telefonla oynamam serbest olsun istiyor çoğu. Ben kargoda çalışıyordum sabah gelen öğlen işi bırakıyordu ee çalışan nasıl çalışıyor kolay iş yok bir sürü fabrika var hepsi ilan vermiş şartları çok güzel olanlar var ama kimse çalışmıyor doğruluk payı var yani
Çok yanlış bir düşünce... zaten çamura yatmak en güzeli türkiye de.. bir diğer çamurlu cevap : çıkar telefonuna bakıyım. Ama en güzel çamurlu cevap ise. Onların doları varsa bizim de allahımız var demek
O kadar okuyalım, emek verelim, yaşıtımız evinde otururken biz üniversitede bir sürü bilgi öğrenelim. Vize final günlerinde sabahlara kadar haftalrca ders çalışalım emek verelim ama gelsin iş beğenmediğiniz için işsizsiniz desin. Lise, ilkokul mezunuyla ben bir miyim
Hep iş arayanlarda suç demi. Hc diyor musunuz bu işverenler hep tecrübeli arıyor sen yeni mezun u ise alıp calistirmazsan nerden tecrübe kazanacak bu adamlar diyor musunuz.
insanlar neden iş beğenmiyorlar bi düşünseymiş keşke sanki kendisine 4 bin lira maaş verilse valilik yapmaya devam eder böyle beyin fakirleri ülkemizde olduğu sürece kimsenin sırtı doğrulmaz
Vel kame alel hasaaaneee , vekınağaaaa bala ta kambağğğlaaa yekkun hetum.
Yani diyor ki müğğmin, sayın amasya valim sözün bittiği yerdeyiz.
Bana bir soygun yaz filmi de gerçekten komikti abla, aklıma geldi şimdi :)
Kendi valiliği bırakıp bir özel sektörde çalışmayı daha doğrusu iş aramayı denesin bakalım konuşabilecek mi böyle.
Yav he he Yav he heeeeee, Allah bilir kaç baş vuru vardır kabul etmiyolardır, bugün ilan versin İstanbul'da gidicek 1000 kişi ben tek bulurum hikaye yazıyorlar sadece
gerçekten başvuru yoksa ve işsizim diye ortada gezen varsa vali haklı. maaşı beğenmesen bile girersin işe, daha iyisini bulana kadar çalışırsın. zaten bu millet kolay yoldan para kazanmayı seven bir millet işverenler çoğu zaman haklıdır
@SOTARK zoruna giden ne 😂
@SOTARK söyle öğrenelim bilmemek ayıp değil ya ;)
Üni mezunu biri ya da yuksek lisans yapanlar neden o isleri yapsinki?
@SeriousMan_ denizde kum bizim ülkede diplomalı. az önce özel bir üniversitenin yakınlarındaki kafelerden birindeydim. masalarda iphonelar ellerde nargileler yanında manitalar.. 4 yıl sonra bir kaç yüz bin mühendis daha katılacak aramıza. yani arz talep dengesini nasıl anlatırım bilmiyorum ama iş veren olsam biliyorumki bu gençlerden yüzlercesi var ve hepsi işsiz. ben iş vermesem zaten işsiz kalacaklar. o zaman şartları ben belirlerim. umarım anlatabilmişimdir
Haklisin cok diplomali var. O konuda da bastakiler sorumlu. Her yere uni actilar, herkes uni okuyor.
@bykamaimasen Gözden kaçırdın çok önemli bir detay var. İşletmelerin amacı mal ve hizmet üretmektir ve eğer sektörde monopol değilsen senin de rakibin var ve onlardan daha kaliteli mal ve hizmet üretmek zorundasın bunun için de yetkin personel çalıştırmak ve bu yetkin personelin istediği şartları sağlamak zorundasın. Kısacası kuralları sen değil işe alacağın personel koyar. Sen ona muhtaçsın o da sana muhtaç. Eğer bu şekilde düşünmez ve adımlarını bu şekilde atmazsan insanlar işletmende sadece deneyim kazanmak ve kendini geliştirmek adına kaynak sağlamak için çalışır ve tam işletme için artık piyasada rekabet edebileceğin mal ve hizmeti üretebilecek konuma gelince ona daha iyi şartlar sunan başka bir işletmeye gider. Yani bu şekilde sadece piyasaya yetkin personel yetiştiren vasat bir işletme ve ardından diğer işletmelerle rekabet edemediğin için iflasın eşiğine gelen bir işletme haline gelirsin. Ülkemizdeki işverenlerin neredeyse tamamı bu bakış açısına sahip ve bu yüzden dünyada marka değeri taşıyan yüzbinlerce işletme içerisinde sadece 10-15 tane markamız var. Bunlar da muadilleri içerisinde en alt kaliteye sahipler sektörde çok saygı gören işletmeler değiller.
@SOTARK orasını işletme düşünsün artık. kötü maaş ve yan hak veriyorsa ya kötü işletmedir ya da tekeldir. bizim konumuz, bu kadar işsiz insanın böyle bir ortamda iş beğenmeme lüksü yok. benim vurgulamak istediğim şey bu. o yüzden valiye hak verdim.
@SeriousMan_ bunun sebebi de rant maalesef. üniversite açılan yerler değerleniyor. hemen çevresine kafeler hastaneler evler bir şeyler. yandaş firmalar parayı götürürken bizim gençlerin eline tutuşturuyorlar bir kağıt parçası.. o adam üniversite gitmese belki çok iyi bir mermer ustası olacak belki çok iyi bir kaynakçı olacak. şu anda bir kaynakçı maaşı mühendis maaşından daha fazla. herkes üniversite okursa tesisatı kim döşeyecek duvarı kim sıvayacak...
@bykamaimasen Valiye hak verecek bir durum yok ortada. Biraz gözünü açda neler olup bittiğini anlamaya çalış. Ülkenin …na koydular suçu ya masum vatandaşlara ya da başka ülkelere atıyorlar. İnsanların iş beğenmediği falan yok insanlar gerçekten işsiz. İnsanların gırtlaklarına kadar borcu var. Herkes mutsuz ve aşırı öfkeli. Bu durum daha da fazla devam ederse gündüz vakti sokakta yürüyemez hale geleceğiz. Zaten bunu herkes bildiği için bireysel silahlanma arttı. Şu anda bir tane ekmek parası için insanlar hiç düşünmeden bir birini vurur.
@SOTARK çok haklısın kardeşim
@SOTARK ülke durumu ve genel işsizlik konusunda hemfikiriz zaten ona itirazım yok. ben sadece bu konu için yorum yaptım. adam çıkmış haberlere demiş ilan açtık başvuru yok. demek ki işe ihtiyacı olan yok ya da bu vali yalan söylüyor. vali yalan söylüyor yalakalık için böyle davranıyor diyen olursa ona da eyw.
ama ilk yorumumun ilk kelimesi GERÇEKTEN böyle bir durum varsa vali haklı dedim. sen de direkt küfür etmişsin.
@bykamaimasen Ben senin şahsına, insanlık onuruna, haysiyetine, şerefine bir hakarette bulunmadım. Ben seni ve senin gibi olan tüm insanları senin nezdinde vicdansız bir birey olmakla itham ettim. Bugün dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, makamı, mevkisi ne olursa olsun; bu düşünce yapısına sahip herkese benim lafım, bunu asla ve asla şahsi algılama. Bunun sebebi de aşikar olanı gördükleri ve bildikleri halde, bilmemezlikten geldikleri içindir. Evet bütün bu olanların sebebi siz olmayabilirsiniz. Ama kimin sebep olduğunu gayet iyi biliyor ve onları onaylıyorsunuz.
@SOTARK ben kimseyi onaylamıyorum. Türkiye survivor ülkesidir. bu duruma gelmesinin başlıca nedeni de yönetimdir. ama bu şartlarda yaşadığını bile bile çözüm aramak yerine isyan ederek iş beğenmeyenler hakkındaki felsefemin arkasındayım.
@bykamaimasen Zaten sıkıntı da burada. Sen ülkedeki işsizliğin iş beğenmeyenlerden kaynaklandığını düşünüyorsun ve buna canı gönülden inanıyorsun.
@SOTARK o kadar üniversite okumuşsun dil öğrenmişsin etmişsin yazıklarımdan bunu anladıysan bir şey demiyorum
@bykamaimasen Ben seni çok iyi anladım. Bu düşünce şekli ile hiç bir toplum ileriye gidemez. Türklerin insanları yetiştirme tarzı, ne yazık ki benide bu şekilde yetiştirdiler, “her koyun kendi bacağından asılır” veya “sen kendini kurtarmaya bak” anlayışıdır. Halbuki bu tamamen yanlıştır. Bak bir veya bir kaç kişinin yanlışı ülkeyi ne hale getirmiş. Hani herkes kendi yaptığından sorumluydu? Lütfen bu inançtan vazgeçin bir bütün olmaya bakın, sadece kendinizi değil; tüm toplumu düşünerek hamlelerinizi yapın.
@SOTARK sana anlatamadığım şey şu, sistemin yanlış olduğunu tartışmıyorum ben. evet bence de yanlış ama bu sistem kapitalist sistem ve Türkiye de bunu vatandaşlarına iliklerine kadar yaşatan bir ülke. burada dayanışmanın sağlanması gereken ilk konu yönetimi değiştirmek. ama ülkenin %50 si koyunsa yönetimi değiştiremiyorsan, ne yaparsan yap ileriye götüremezsin zaten. benim düşüncem, en azından ileriye gidebilen bireysel de olsa gitsin düşüncesidir.
hayatımda kendimi ifade edebilmek için hiç bu kadar çabalamamıştım :/
@bykamaimasen Madem ülkenin yarısı koyun, madem sistemin değişmesi gerekiyor, madem her şey temelinden sarsılmış. Tartışmanın en başına dönersek. Ülkeyi bu hale getirenlerle ağız birliği yapar gibi bencilce konuşma, onların yanlışını savunma. Sorun sende değil bu yanlışı destekleyenlerde. Sende onların söyledikleri ile aynı şeyleri söyleyip onları destekleme. Desteklemek istemiyorsun ama farkında olmadan destekliyorsun. En başından beri benim lafım buna.
Çocukluğumu ve gençliğinin ilk yıllarını sırf gelecekte istediğim işi yapabileyim diye okullarda harcadım, bırak bari iş seçme özgürlüğüm olsun sayın valim.
Ben markete girsem lise mezunu müdür olsa ben üni mezunuyum birialtta biri üste hangisi doğru olur
Bilgi konusunda üstün biri ezilecek eğitimi süper olan sonra bana lise muzunu belirsiz emir verecek doğru orantı nerde?
Ve 4 bin TL maaşı yüksek sanmak
söylenecek cok söz varda avukata verecek para yok :/
Bir insanı 4 yıl boyunca mühendislik okutup, üstüne mezun olunca eline kredi borcunu verip bekci olmasını beklemek daha mantıklı tab
kardeşim iş tamam var bulduk ettik maaaş ne kadar onuda diyin 2800 lira için organizede fabrikada sürün allah sürün
Tayyibin köpeginden ne bekleeyebilirsin kanı mayası bozuk köpek oğlu köpek anasını avradını sülalesini bizim köyün eşekleri sevsin
İş beğenmediğinden dolayı mı işsiz? Bunu bilmem kaç milyar maaş alan birileri söyleyince fazla tiye alamıyorum.

.
Şu koltuktkailer asla ayaktakilerin halini anlamıyor. İETT dede aynısı
1 aylik maaşını vermesinler hükümete küfreder böyle adamlar
İnsanlar kazandığı paradan memnun olmadığı için çalışmıyorlar. evet vali haklı ama, aması var.
Akciğer kanseri riski olan mermer kesimhanesinde kendi oğlunu çalıştırsın 4.000 TL maaşla. Ayıp!
o zaman herkese iş bulsun kendini kanıtlasın bakalım var mıymış
Çalıştıracak adam bulamıyoruz yer angara kaynakcı elektrikçi imalatcı lazım
Doğru söylüyor. Çok insan tanıyorum, okul okumamış, iş bulunca bıkıp bırakan.
Valiliği bıraksın gelsin asgari ücretle iş vereyim ona
Hepsi aynı kafada. Ben bir şey demek istemem canım sıkılmasın
Memurların maaşını 7000 den 4000e çeksinler KPSS kuyruğundaki herkes iş güç sahibi olur
Merhaba,
Katılıyorum doğru söylüyor helal olsun!
15 senedir hiç işsiz kalmadım!
25 yaşındasın bismillah
@rabiaaktepee 👏👏👏👏👏👏
Çok şeyi
Ya tamam söylemedik bişey
Yaşının daha 25 olması, daha az yol gitmiş olduğunu, önünde kocaman bir yolun seni beklediğini, 15 yıllık çalışmana güvenerek ya evet beğeniyorlar dememen gerektiğini değiştiriyor.
Adam gerçekten haklı. Bu konuda tartışmanın anlamı yok.
İşe gelince var paraya geldimi yok g. oğlanları sizi
ben o yorumu falan bilmem de koyde ev yapiyoruz gunluk ameleye bile 150 lira vercez adamlar gelmiyor. napalim hakli bunlar gercekten.
İş veren işçi düdükleme
işçi yorulmama rahat iş peşinde
ekonomi her türlü öpme peşinde ee olan tabi birilerine olcak
İnsanlara hak ettiği ücret verilmiyor. Bu bir gerçek. Bu yüzden bir işe giren bir süre sonra ayrılıyor.
silivri soguk cok sey derdimde Allaha havale ne diyim
Adam haklı, iş çok. Beyinsiz insanlar bile vali, rektör, dekan falan olabiliyor. Valla haklı
Ben bimde çalışıyor um. İepyele işkur elemanı olarak bu ay yatan maaş 2119 tl
Asgari ücret bile değil.
Eziliyor uz.
Ama gel gör ki anlayan yok.
İş beğenmiyiruz öylemi
Hassittir la bohhhh
Tepkim aynı böyle
Üniversite mezunuyum şu an hademe olarak çalışıyorum
İyi de üni mezunu biri neden kendi isi olmayan kasiyer, mermer, şu bu işleri yapsin ki?
Herkes o vali gibi oturduğu yerden maaş almıyor fabrikada vs çalışmak ne kadar zor haberi var mı
@Cielos yapıda bedavamı paran varsa geçiyorsun geçmesinde ödüyorsun
Bende gördüğüm için hak veriyorum. Çalıştığım yer 3 bin TL maaş veriyor bunu beğenmeyenler var. Gerçekten işe ihtiyacı olan insan, yemek seçer gibi iş seçmez.
Uni mezunu biri neden baska bir is yapsin ki? Ne isi?
kısmen haklı. millet masa başı iş arıyor. işverenlerde on işi bir kişiye yaptırcak işçi arıyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?