• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Gündem

Erdoğan "Gıda fiyatlarındaki artışın sebebi 5 büyük market" dedi! Haklı mı?

Altinbasakk
Altinbasakk Takip Et
FenomenMaster Yaş: 43
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
38
Yapay Zekaya Sor
Erdoğan Gıda fiyatlarındaki artışın sebebi 5 büyük market dedi! Haklı mı?
Erdoğan "Gıda fiyatlarındaki artışın sebebi 5 büyük market" dedi! Haklı mı?
Market Soruları Fiyat Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
11 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • WetKoala06
    WetKoala06 Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 94%
    +1 yıl

Kendi beşli çetesi emlak piyasasını yükseltir, sorumlusu biz oluruz,
    Dolar uçar gider sorumlusu dış mihraklar olur,
    Enflasyon tavan yapar sorumlusu 5 market olur,
    Ayçiçek yağı olmuş 100₺ sorumlusu x kişisi olur,
    Faiz yükselir faiz lobileri
    Et fiyatları yükselir et lobileri

Birileri hep bir şeylerden sorumlu, ama kendilerine gelince sütten çıkmış ak kaşık. Madem bu ülkede herkes bir yeri yönetiyor, kendileri ne yapmak için oradalar acaba. Madem her şeyin lobisi, bir sorumlusu var zaten yönetmek içinde yaptıkları bir şey yok, o zaman orada durmalarının da bir anlamı yok.

Herkes keyfine göre bir şeylerin ayarı ile oynayabiliyorsa, yönetemiyorsun demektir, yönetemediğin ülkenin parasını saraylara harcıyorsun çıkıp başkalarını suçluyorsun. İğneyi kendine batırmadan, çuvaldızı önüne gelene saplamak kolay tabi.

4
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• azelcan
    azelcan Takip Et
    Master Yaş: 47 , eic 66%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Daha iyi bir dünya mümkün ama onda çok haklı.
    Mesela et balık kurumu nun adı gıda kurumu yapılıp market olarak ihale edilebilir. Devletin belirlediği fiyatlar ile ofis ürünleri satıla bilinir. 5 market göz önünde mesela Kargil firmasına da bir bakıla bilinir. Çifçi fiye zengine para vermeyi bırakıp, herkesin hayvanına göre, bedava yem, bedava tohum, bedava gübre verile bilinir. Bu tarım desteği dedikleri paranın 5 te birine hemde. Kalan para ile tarım ekipmanı ğretimi, geliştirimi, argesi yapılıp, planlanan bölgeye, planlanan ürünleein ekilmesi için, bedava makinalar verile bilinir. O bölgelerde ki hes ler, güneş panelleri rüzgar tribünleri çifçiye sunulup maliyetler en aza düşürüle billnir. Sırf bu düzeni kurarak bile milyonlarca kişiye istihdam sağlanıla bilinir. Çifçi kartı uygulaması ile, çifçilerin satış yapabileceği katlı büyük pazar yerlerinde, yetiştirdikleri ürünleri, direk aracısız satabilmeleri için, pazar yeri ihaleleri açıla bilinir. Gıdada kapitalizm olmaz, devletçi olmak zorundayız ürünü devlet planlamak, almak, piyasaya sürmek yani toptancılığını yapmak zorunda.

Dünya'yı bilemem ama, o zaman daha adil, daha güzel bir Türkiye'de, eğitimin de düzelmesi ile, herkisin daha mutlu olacağı bir ülke oluruz. Benim yıllardan beri anlatamadığım, sürekli tekrarladığım bu sistemi, Tarım politikalarından sorumlu olanlar düşünemiyorlarsa, ya vasatın altında insanlar, ya da bu işin içerisinde başka işler var.

1
    0 Yorumla
  • enteresanbiadam
    enteresanbiadam Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl

devletin tüm imkanları elinde yeri geldiiğinde şu kadar yol yaptık bu kadar köprü yaptık otoyol yaptık bilmem ne demeyi biliyon. bu marketlere ders vermek çok mu zor? marketlerdekilerin yarı fiyatı pazarlarda var zaten. madem devletin imkanları elinde. tüm illere kur bir meyve sebze zinciri , BİM a101 gibi dagıtım yerleri belirle ve kapalı mekanlar kirala her ilçede 3-5 tane, sadece işin meyve ve sebzeyi çiftçiden direkt halka ucuza ulastırmak olsun insanlara. bak bakalım o zincir marketler fiyatlarını 3 tte 1 e nasıl düşürüyor veya kar bırakmıyor diye nasıl satmaktan vazgeçiyo? bunu da mi biz düşünelim?

1
    1 Yorumla
    • enteresanbiadam
      enteresanbiadam
      +1 yıl

.

Yorumla
  • MuscleKing_T
    MuscleKing_T Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 93%
    +1 yıl

Tabi canım tabii... Hep bunlar iktidarın arkasından iş çevirerek pirinç lobisi, bulgur lobisi, fasulye lobisi gibi türlü türlü lobiler kurup halkı fakirleştirmek için deli gibi zam yapmışlar. Hatta benzin, doğalgaz, elektrik, su lobileri de kurulmuş demişler ki biz halkı fakirleştirelim.

3
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

35

Cevap

73

Cevap

• oktay-istanbullu
    oktay-istanbullu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 50%
    +1 yıl

Bence tam tersi BİM olsun a101 olsun a101bir pek bilmiyorum abim özellikle ucuzdu fiyatları iyiydi ancak daha sonradan Yüksel yükseltmeye başladılar bu büyük marketlerin mevzusunda çok büyük tezgah ve çok büyük bir rant var özellikle bu açıklamaları yaptıktan sonra büyük marketlere bakıyorsunuz büyük marketlerde diyor ki kardeşim bizim aldığımız malzemelerin fiyatını yükselten sizsiniz biz ne yapalım yani bu tezgahı ile o büyük marketlere de çökme o büyük marketlere de Kayyum atama fırsatı olabilir biliyorsunuz Kayyum atandı zaman birileri çok daha fazla zengin oluyor

1
    0 Yorumla
  • Ersinlivaneli
    Ersinlivaneli Takip Et
    Yoda Yaş: 43 , eic 71%
    +1 yıl

Adamın kafa çalışıyor...5 büyük fiyatı indirse diğerleri dayanamaz... bugün BİM a101 şok migros carrefour... fiyatları düşerse ne yapacak diğerleri... bu beşli turkiyenin yüzde 60 belki daha fazla ... ha bide gotunu sinek ısırma tayyipten bilen tipler var ... onlar başka bi safsalak

2
    1 Yorumla
    • ttarrakkafası
      ttarrakkafası
      +1 yıl

Sozlerinde haklisin ayni daunuyoruz ama iktidarda olan birinin bunu sadece soylemde tutmasi ne kadar mantikli. Marketlere ciddi denetim gelse migrista digerleride bi bk yiyemez.

Yorumla
  • Overthinkerer
    Overthinkerer Takip Et
    Xper 3 Yaş: 32
    +1 yıl

Kipa, Şok, Migros, A101, BİM. Bu uçurum tüm kalemlerde mevcut. Eskiden Migros’tan alışveriş yapardık aylık iki araba bazen tek araba ağzına kadar dolu çıkardık. Şu an haftalık ancak bu diğer “ucuz” marketlerden ancak 1-2 torbayla dönüyoruz eve. 5-10 sene önce normalde alınan şeyler şu an lüks olarak görünüyor. Hatta bundan daha eskiye gidersek bahsettiği bazı marketlerde yılbaşı özel paketi olurdu şarabına kuruyemişine meyvesine kadar olurdu. Hatırlıyorum. Şu an mümkün değil zaten göremezsiniz de. Bayram öncesi hep kalabalık olurdu okul öncesi de öyle insanlar artık haftalık günlük yaşıyor. Hayatta kalmak için yapıyoruz alışverişi düşünün sizce tek sorumlusu marketler mi?

2
    1 Yorumla
    • Banker_Bilo
      Banker_Bilo
      +1 yıl

Kipa'yı kaç yıl önce Migros satın aldı, 5. zincir CarrefourSA

Yorumla
  • Banker_Bilo
    Banker_Bilo Takip Et
    Master Yaş: 51 , eic 100%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 989 cevap paylaştı.

Tabii ki haklı, hep haklı, çok haklı, en haklı o. Olumsuz ne varsa sorumlusu başkaları çünkü, asla RTE ve AKP değil. Keşke ben de hayatta hep böyle haklı olabilsem, kötü yaptığım hiç bir şeyden sorumlu olmasam, hep kabahati başkalarına atabilsem... Ama bunu yaparsam "hade len" derler bana... Bu konuda Sayın CB çok şanslı, üstelik inanan kalabalık bir kitle de var.

1
    2 Yorumla
    • Banker_Bilo
      Banker_Bilo
      +1 yıl

"Devlet gücüyle marketler denetlensin, fiyatlar indirtilsin" diyen cahiller üşüşmüş soruya. Serbest piyasa nedir, rekabet nedir, devletin ekonomide rolü ne olmalıdır bilmeyenler gelmiş polisiye tedbirlerle marketler ucuzlatılsın diyor. Beş market 10 liraya aldığı ürünü 20 liraya satıyorsa, devletin, aynı malı 15 liraya satabilecek altıncı oyuncunun piyasaya girmesini cazip hale getirecek yatırım ortamını sunması gerekir. Diğerleri de ucuz satan rakibe pazar payı kaptırmamak için fiyatlarını indirecektir. Zincir marketlerin %50-%60 gibi kâr marjlarıyla çalıştığını zannetmeyin. Çiğ sütün litresi köyden gelen sütçüde bile 5 TL, süt fabrikalarının köylüden alışı 3 TL (3 TL ile köylü, besici para kazanamaz), nakliyesi, işlenmesi, paketlenmesi, toptancıya nakliyesi, perakendeciye nakliyesi, fabrika kârı, toptancı kârı, perakendeci (market) kârı eklenince 8 TL olması normal değil mi? 1 kg kaşar peyniri 9-10 kg sütten yapılır. Sadece sütünün besiciden alınması 30 TL. Bunun yine işlenmesi, mayalanması, paketlenmesi, nakliyesi var. En ucuz tam yağlı kaşar peynirinin (Binvezir-BİM) kg fiyatının 50 TL olması gayet normal. Market fiyatları yüksek değil, TLnin alım gücü yok.

Yorumla
    • Banker_Bilo
      Banker_Bilo
      +1 yıl

Migros'un 2021 ilk altı aylık gelir/gider tablosunda satış hasılatı 16.194.112.000,00 TL, faaliyet kârı 502.472.000 ,00 TL. Yani koskoca şirketin faaliyet kârının cirosuna oranı %3,1. Şirketin tüm giderleri (yönetim, pazarlama, mağaza giderleri vs) düştükten sonra cironun ancak %3,1 kadarını kâr yazıyor. 16 milyar TL ciro yaparken, sattığı malı alırken 12 milyar TL ödemiş (satışların maliyeti). Alış ve satış fiyatları arasındaki fark ortalama %33. Marketlerin fahiş fiyatla mal sattığı falan yok. Ortalama kâr marjı %33, ama net faaliyet kârı cironun %3,1'i. Migros bugün sattığı her şeyin fiyatını 3 ay süreyle %5 indirse, net faaliyet karı net faaliyet zararına döner. Bunu da ben söylemiyorum, Migros Ticaret A. Ş. gelir/gider tablosu söylüyor.

Yorumla
  • isimsizbiri16
    isimsizbiri16 Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 97%
    +1 yıl

Adam haklı o 5 büyük market a101 şok BİM felan eskiden fiyatlar ucuz idi çok herkesin ayağı alıştı sonra fiyatlar normal marketten pahalı zam olmadan önce whatsap grubu varmış o marketlerin ortak fiyat belirliyor yöneticileri daha geçen haberler bas bas cıktı jsjsj

1
    0 Yorumla
  • fantastikadamm
    fantastikadamm Takip Et
    Guru Yaş: 57 , eic 95%
    +1 yıl

Artık bu tür bahanelere çocuklar bile gülüyor. Aksine en büyük market zinciri olan BİM, A101 gibi marketler olmasaydı gıda fiyatları iki kat artardı. Bu tür zincir marketler rekabetçi bir ortam yarattı ve uygun fiyat politikası ile toplumun beğenisini kazandılar.

1
    1 Yorumla
    • isimsizbiri16
      isimsizbiri16
      +1 yıl

Bro rekabetçi değil artık kendileri arasında fiyat belirliyorlar ortak wp grubu varmış satış müdürlerin ordan hepsi aynı fiyat zam yapıyor

Yorumla
  • joeblack18
    joeblack18 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 43%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Bence sadece o kadar değil. Denetlemeyi her alanda arttırmaları şart. Özellikle sosyal medya ayağı da var bu işin... 5 büyük market ise kes cezasını.. Bu denetleme işinde ZABITA sürekli gezecek, araştıracak.. İL, ilçe de bu iş bunlar ile takip edilecek..

1
    0 Yorumla
  • dark_men
    dark_men Takip Et
    Yoda Yaş: 46 , eic 80%
    +1 yıl

tabiki haklı değil hatta bu market zincirleri olmasa işler daha kötü olur. ama erdoğanda artık bunları idrak edecek akıl kalmamış. sağlığı bozulmuş adamın kendi derdine düşmüş nerden bilecek ülkenin düştüğü durumu. sorumlu elbette ülkeyi yönetenler ama çözümü getirecek kadrolar maalesef siyasi partilerde yok. yani sorun katlanarak devam edecek..

1
    0 Yorumla
  • MustisHH
    MustisHH Takip Et
    Yoda Yaş: 43
    +1 yıl

Maalesef gerçeklik payı var. şu gerçek olan otorite denetim yandaş kayirma falan hepsi etken. Marketleri gerçek sıkıştırsinlar bakın fiyatlar ciddi şekilde inecek. Bunlar hem toptanci hem perakendeci, bunlara bu kadar fırsat verilmemeliydi kabahat otoritenin.

2
    0 Yorumla
  • Affedilmeyen
    Affedilmeyen Takip Et
    Mentor Yaş: 42 , eic 52%
    +1 yıl

gerçek sebebi beş market mi
    yoksa yetersiz denetimler mi bu araştırılmalı sanki biraz
    Denetim yok her markette fiyatlar farklı
    iki üç günde bir değişiyor bir aldığını bir daha aynı fiyata alamıyorsn

3
    0 Yorumla
  • saat4
    saat4 Takip Et
    Bilge Yaş: 39 , eic 99%
    +1 yıl

-Kimmiş sorumlusu?

https://www.youtube.com/embed/ur_U01A8PPY

-5 büyük marketmiş duymuyor musunuz?

4
    0 Yorumla
  • Terazideli
    Terazideli Takip Et
    Guru Yaş: 49
    +1 yıl

"beni suçlamayında kimi suçluyorsanız suçlayın" diye evine ekmek götüremeyen garibanların önüne yeni bir günah keçisi atmıştır. REİS e sen bu ülkeyi yönetemiyorsun, beceremiyorsun, kalk o koltuktan dedirtmemek için sağı solu suçlayan bir adam

2
    0 Yorumla
  • eşkışkınlıromeo
    eşkışkınlıromeo Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 100%
    +1 yıl

yani saygım var oda o koltukta olusuna. marketten değil üretememezlikten gelir elde edememezlikten. cunku sen tarlaya bırlıralık salata et avurapadan daha kalıtelısını doksan kurusa alıyor ınsan.. herkeşin cebinde beş mliyarlığ telefon

1
    0 Yorumla
  • kurumeyvecanavarı
    kurumeyvecanavarı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

gıda fiyatlarındaki artışın sebebi zamanında ata tohumunun satışını yasaklamaları
    yat mazotları ucuza satılırken traktör mazotlarının pahalıya satılması
    borcu olan çifçinin traktörüne tarlasına ziraat bankasının icra ile el koymasıdır

1
    0 Yorumla
  • ssbbwlilith55
    ssbbwlilith55 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 95%
    +1 yıl

Haklı tabii de... Reis iktidara geldiğinde bu işe mutlaka bir çözüm bulacak... tüm bunlar CAHABE İKTİDARI YÜZÜNDEN... CAĞABE iktidardan düşüp de Reis iktidara gelirse buna bir çözüm bulur :)

2
    0 Yorumla
  • Tersy
    Tersy Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 59%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.

Yok olur mu ya, halk suçlu hatta. Herseyin sorumlusu biziz, yeter ki akp suçlanmasın. padişahım sen çok yaşa...

2
    0 Yorumla
  • Managermann
    Managermann Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 95%
    +1 yıl

O marketlere işkur üzerinden personel temin etme imkanı veren hatta belli bir süre maaşının ve sigortasının devlet tarafından ödenmesini sağlayan kim acaba külahıma anlatsın.

1
    2 Yorumla
    • ttarrakkafası
      ttarrakkafası
      +1 yıl

Ne yapicakti? Millet issizmi kalsin? Elini yuzunu yika uykudan uyanamissin

Yorumla
    • Managermann
      Managermann
      +1 yıl

@ttarrakkafası tabiki işsiz kalmasın herkes işcisini kendi ilan vererek alsın 3-6 aylığına işkurdan almasın sigortasını devlet ödemesin. Sosyal devlet bu değildir.

Yorumla
  • ForzaHakan58
    ForzaHakan58 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 93%
    +1 yıl

Adam zaten hiçbişeyin sorumluluğunu benim veya partimin hatası dediğini görmedim.

4
    0 Yorumla
  • _eeMRee_
    _eeMRee_ Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

Hiç bir zaman ben yaptım demez nasıl bir diktatörlük ruhu var adamda ya

4
    0 Yorumla
  • XG10AV
    XG10AV Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.

Yahu bir insan hiç hatayı kendine aramaz mı? Bu nasıl bir insan olmuş böyle..

4
    0 Yorumla
  • Oryantalhanim
    Oryantalhanim Takip Et
    Xper 5 Yaş: 51 , eic 74%
    +1 yıl

Uzun zamandir çözemediği gıda enflasyonu. Fiyat artışı sebep değil sonuç.

4
    1 Yorumla
    • uygunomer27
      uygunomer27
      +1 yıl

Çok haklısınız asil hanimefendi.

Yorumla
  • Hayatgercek
    Hayatgercek Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 59%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 983 cevap paylaştı.

Neyseki bir artış olduğunu kabul etmiş, ya nerede artış her şey alt seviye halkımız şahlaniyor deseydi...☺

2
    0 Yorumla
  • ronaldinho_0707
    ronaldinho_0707 Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl

sultan suleyman halkin icine girer ve esnafin yapti hileleri yakalar cezalandirirmis veya o zamanin maliye si tum denetlemeri yaparmis hayirlisi diyorum

1
    0 Yorumla
  • snanekrds34
    snanekrds34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

İs adamları kominst (chpli) olunca tabikide iktidarı indirmek için halki ayağa kaldırması lazım. Onuda marketlerdeki fiyatları arttırarak yapabilir. Ama tabikide Türkiye’de gelmis, geçmiş tek dünya lideri olan RECEP TAYYİP ERDOĞAN onlarin hakkından gelmesini biliyor ve oyunları başlarına yıkılıyor !

0
    0 Yorumla
  • HesapsızHayat
    HesapsızHayat Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 90%
    +1 yıl

fiyatlar düşsün ya insanlar bezdi bu faturalar dan.

3
    0 Yorumla
  • Giethorn
    Giethorn Takip Et
    Xper 7 Yaş: 110 , eic 98%
    +1 yıl

En buyuk sebep kendigi kendi basarisiz politikalaridir.

3
    0 Yorumla
  • iSLaNDBaZaRr
    iSLaNDBaZaRr Takip Et
    Yoda Yaş: 40 , eic 98%
    +1 yıl

Hakli 5 market..1. Mazot marketlere ait2. Gübre marketlere ait3. Tohum marketlere ait4. Fais otoyollar marketlere ait5. Köprüler de marketlere ait..

1
    0 Yorumla
  • Illecebrous
    Illecebrous Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 100%
    +1 yıl

tabii canım fahiş vergiler, artan maliyetlerden, akıllı geçinen aracılardan kimse bahsetmesin
    hep başkaları suçlu

1
    0 Yorumla
  • gökkurt1453
    gökkurt1453 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 94%
    +1 yıl

Dövecem valla bukadar pahalılık olur mu
    Markete girilmiyor sebep die bişe yok el atacaksınız kardeşim işçiden 2 milyar vergi kesmekle olmuyor

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Her şeyin suçunu başkalarına atmaya alışık tabii. Çok normal. Tutup da bunun sorumlusu benim diyecek hali yok..

4
    0 Yorumla
  • Dostoviski
    Dostoviski Takip Et
    Master Yaş: 36
    +1 yıl
    Gündem konusunda 726 cevap paylaştı.

Doğalgaz , elektirik , akaryakıt , motorin , köprü geçiş , vs bunları da 5 büyük market yaptı herhalde Erdoğan milletle kafa yapıyor. Bunların hepsi aynı şebeke.

2
    0 Yorumla
  • Baranliveme
    Baranliveme Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 72%
    +1 yıl

''Çoook Haklı '' Şahlandığımız için geç fark ettik.

1
    0 Yorumla
  • Sanamısorucamm
    Sanamısorucamm Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl

Bişeylerin sorumluluğunu tahmini ne zaman alacak acaba?

1
    0 Yorumla
  • C4N197
    C4N197 Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 98%
    +1 yıl

15 senedir nerdeydi? Bu açıklamayı yapmak için çok bekledi.

1
    0 Yorumla
  • Sazimentt12
    Sazimentt12 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 43%
    +1 yıl

Ulan 5 büyük market iligimizi kemigimizi sömürdünüz alçak köfteler BİM 101 şok onur özdilek 💣💣💣

1
    6 Yorumla
    • MistırSe
      MistırSe
      +1 yıl

migros nerde😀

Yorumla
    • Sazimentt12
      Sazimentt12
      +1 yıl

@MistırSe kardeşim pahalı onun önünden bile gecemiyoz

Yorumla
    • MistırSe
      MistırSe
      +1 yıl

😀 öğrenciyken gofreti vardı 4 sene önce 25kr'tu😀😀

Yorumla
    • Sazimentt12
      Sazimentt12
      +1 yıl

@MistırSe hadi bee

Yorumla
    • MistırSe
      MistırSe
      +1 yıl

vallaaa bak iyidi😀 ben telefonu da ordan aldım

Yorumla
    • Sazimentt12
      Sazimentt12
      +1 yıl

@MistırSe heee indirimlerine bakayım arada madem

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Hakli tabi , bakani devlete 10 kat karla mal satıyor, birak Silivri soğuk konussak ceza Alicam. Kitabinin adi bile calinti cikti. Calmadan yaşayamıyor bunlar.

1
    0 Yorumla
  • ѵαℓεɳƭเɳσ
    ѵαℓεɳƭเɳσ Takip Et
    Master Yaş: 39 , eic 97%
    +1 yıl

Diğer marketler de artmamış mı diyeyim var. Enflasyon beş markete uğramış demek ki. 😂😂😂

1
    0 Yorumla
  • BayPanda
    BayPanda Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

Serbest piyasayı o yaptı. Herkes kafasına göre zam yapıyor. Arada lojistik var tabi asıl o ortadan kalkmalı

2
    0 Yorumla
  • semxsem
    semxsem Takip Et
    Master Yaş: 45 , eic 97%
    +1 yıl

idari olarak mümkün değil
    Çünkü bu ülkedeki tek güç sn Başkanın kendisidir

1
    0 Yorumla
  • reisaga
    reisaga Takip Et
    Master Yaş: 36
    +1 yıl

Sadece 5 market değil ki. Herşeye zam geliyor. Doğal. olarak ona da geliyor.

1
    1 Yorumla
    • m_s_84
      m_s_84
      +1 yıl

Bes market olsa kolay gider digerlerinden alır millet

Yorumla
  • Paranoyak-Maan
    Paranoyak-Maan Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 88%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 352 cevap paylaştı.

Gıda fiyatında artış var...

Hemen bir suçlu bul...

Dikkati dağıt. Gündem değişsin.

Bizim millet güzel yiyor şarapsızım :D:D:D

cut.

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Devlet marketlere el atması lazım yasal olarak zor ama yapması lazım zaten ambargolar yüzünden her şey daha da uçtu

1
    0 Yorumla
  • Gladyatorx
    Gladyatorx Takip Et
    Guru Yaş: 47
    +1 yıl

Yorumsuz...
    Koyunlar eksiliyor çünkü.
    Hatta meeeeeeeeee

1
    0 Yorumla
  • zigzig
    zigzig Takip Et
    Guru Yaş: 41
    +1 yıl

Onlar da bunları suçlarlar
    Bakalım kime kalacak

1
    0 Yorumla
  • atınıgezdirenkovboy
    atınıgezdirenkovboy Takip Et
    Xper 5 Yaş: 112
    +1 yıl

Bu adam ne derse artık benim için haksız, cumhurbaşkanımız tamam saygım var ama zerre sevmem kendilerini

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Yok yok arkadaş bunun sorumlusu dış güçler hatta dünyanın cok dışından bunlar

1
    0 Yorumla
  • renas63
    renas63 Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl

hadi gıdanın sebebi onlar oldu akaryakıt doğalgaz ve vergilerdeki artışın sebebi nedir

1
    0 Yorumla
  • MelekS3vgi
    MelekS3vgi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Hak aranır eğer varsa
    Aranıp da bulunursa
    Kimin hakkı kimde kalır
    Eğer razı olunursa
    Haklısın haklı
    Bence sen de haklısın erduvaan

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    +1 yıl

artık dalga geçiyor ınsanlarla anap gibi olcaksınız anap gibi sandıga gömülceksınız ondan sonra yüce divan

3
    0 Yorumla
  • Hkn_Trg
    Hkn_Trg Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

kısmi olarak evet ancak üretim maliyetleri arttı ozaman elektrige neden geliyo doğalgaza hersey arttıki sadece gıda olsa ok

1
    0 Yorumla
  • djjsjdjdjdkdkdkdk
    djjsjdjdjdkdkdkdk Takip Et
    Xper 1 Yaş: 23
    +1 yıl

Reis ne derse doğrudur onun sözünün üstüne söz söylenmez (yks ye hazırlanan bir gencim mazur görün belki burs murs çıkar)

1
    3 Yorumla
    • ttarrakkafası
      ttarrakkafası
      +1 yıl

Hemen rapor ediyorum sana burs murs yok 😁😁

Yorumla
    • therojinn
      therojinn
      +1 yıl

Wdşödqşömsadşölkgqşğfqdösjqms

Yorumla
    • djjsjdjdjdkdkdkdk
      djjsjdjdjdkdkdkdk
      +1 yıl

@ttarrakkafası suriyeliyim desem jdjdjdjdj

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

niye ekonomiyi 5 büyük marketin ebesi mi yönetiyor?

1
    0 Yorumla
  • 3cühesap
    3cühesap Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28
    +1 yıl

Kısmende olsa doğru pandemi dönemi başında fiyatlardaki oynama dikkatinizi cekmediyse ben aklınızı tatilden çağırın isterim

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Kesinlikle haklı ama asıl soru bu devlet marketlere neden müdahale edemiyor ya da etmiyor?

1
    0 Yorumla
  • janemitraaaa
    janemitraaaa Takip Et
    Xper 3 Yaş: 25
    +1 yıl

fiyatlar üzerinden yapılan zamları ceple sonra zincir marketlere b*k at... yorumsuz

1
    0 Yorumla
  • benAzazil
    benAzazil Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Sorunun sorulması bile saçma

3
    0 Yorumla
  • ilyas36
    ilyas36 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 95%
    +1 yıl

bu kim haklı olmak kim

2
    0 Yorumla
  • Busebuse016
    Busebuse016 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl

Reis ne içiyorsa kafamıza ondan atsa keske🤔🤔

2
    0 Yorumla
  • beyazyakalıanarşist
    beyazyakalıanarşist Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 94%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 536 cevap paylaştı.

sinirlenmicem sakin olcam

2
    0 Yorumla
  • Mitroglu
    Mitroglu Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 95%
    +1 yıl

Kesin öyledir başkanım sizin suçunuz yok

2
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (48)
Devamını Gör(93)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Erdoğan "Gıda fiyatlarındaki artışın sebebi 5 büyük market" dedi! Haklı mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Avrupada market raflari bos diyen Tayyip neyin kafasini yasiyor? 10 cevap verildi
Erdoğan: "Enflasyonun yol açtığı sıkıntıları biliyoruz, fahiş fiyat artışlarının önüne... 23 cevap verildi
Sizce Türkiye’de neden fiyatlar bu kadar hızlı artıyor? 85 cevap verildi
Piyasada müşteri kalmadı Erdoğan ekonomiyi batırdı? 12 cevap verildi
Tayyip Erdoğan'dan 1000 Yeni Market Projesi Mi? 12 cevap verildi
Erdoğan, "Enflasyon değil, hayat pahalılığı sorunu var." dedi. Sizce haklı mı? 13 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • İki gün önce hoşuma giden erkekten bi anda soğuyabiliyorum, bunun psikolojide adı nedir?
  • Regl öncesi cinsel isteğim aşırı artıyor, sizde de böyle bir durum var mı?
  • Baskın taraf mısın ilişkide?
  • Sitede birbirine benzettiğiniz üyeler var mı?
  • Düğün gecenizde eski sevgiliniz Beyaz ve Sen ile kapınıza dayansa ne yaparsınız 😂?
  • Sucuklu yumurtayı nasıl yiyorsunuz, benim sucuklu yumurta mı yer misin?
  • Film izlemeyi sever misin, en son izlediğin film nedir?
  • Sevgiliniz/eşiniz sütyen kullanmasa bunu sorun eder miydiniz?
  • Evcil hayvanınızın boğazına tasma takıyor musunuz?
  • Kia Sportage mi Hyundai Tucson mu?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨