+1 yılKendi beşli çetesi emlak piyasasını yükseltir, sorumlusu biz oluruz,
Dolar uçar gider sorumlusu dış mihraklar olur,
Enflasyon tavan yapar sorumlusu 5 market olur,
Ayçiçek yağı olmuş 100₺ sorumlusu x kişisi olur,
Faiz yükselir faiz lobileri
Et fiyatları yükselir et lobileri
Birileri hep bir şeylerden sorumlu, ama kendilerine gelince sütten çıkmış ak kaşık. Madem bu ülkede herkes bir yeri yönetiyor, kendileri ne yapmak için oradalar acaba. Madem her şeyin lobisi, bir sorumlusu var zaten yönetmek içinde yaptıkları bir şey yok, o zaman orada durmalarının da bir anlamı yok.
Herkes keyfine göre bir şeylerin ayarı ile oynayabiliyorsa, yönetemiyorsun demektir, yönetemediğin ülkenin parasını saraylara harcıyorsun çıkıp başkalarını suçluyorsun. İğneyi kendine batırmadan, çuvaldızı önüne gelene saplamak kolay tabi.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Daha iyi bir dünya mümkün ama onda çok haklı.
Mesela et balık kurumu nun adı gıda kurumu yapılıp market olarak ihale edilebilir. Devletin belirlediği fiyatlar ile ofis ürünleri satıla bilinir. 5 market göz önünde mesela Kargil firmasına da bir bakıla bilinir. Çifçi fiye zengine para vermeyi bırakıp, herkesin hayvanına göre, bedava yem, bedava tohum, bedava gübre verile bilinir. Bu tarım desteği dedikleri paranın 5 te birine hemde. Kalan para ile tarım ekipmanı ğretimi, geliştirimi, argesi yapılıp, planlanan bölgeye, planlanan ürünleein ekilmesi için, bedava makinalar verile bilinir. O bölgelerde ki hes ler, güneş panelleri rüzgar tribünleri çifçiye sunulup maliyetler en aza düşürüle billnir. Sırf bu düzeni kurarak bile milyonlarca kişiye istihdam sağlanıla bilinir. Çifçi kartı uygulaması ile, çifçilerin satış yapabileceği katlı büyük pazar yerlerinde, yetiştirdikleri ürünleri, direk aracısız satabilmeleri için, pazar yeri ihaleleri açıla bilinir. Gıdada kapitalizm olmaz, devletçi olmak zorundayız ürünü devlet planlamak, almak, piyasaya sürmek yani toptancılığını yapmak zorunda.
Dünya'yı bilemem ama, o zaman daha adil, daha güzel bir Türkiye'de, eğitimin de düzelmesi ile, herkisin daha mutlu olacağı bir ülke oluruz. Benim yıllardan beri anlatamadığım, sürekli tekrarladığım bu sistemi, Tarım politikalarından sorumlu olanlar düşünemiyorlarsa, ya vasatın altında insanlar, ya da bu işin içerisinde başka işler var.10 Yorumla
+1 yıldevletin tüm imkanları elinde yeri geldiiğinde şu kadar yol yaptık bu kadar köprü yaptık otoyol yaptık bilmem ne demeyi biliyon. bu marketlere ders vermek çok mu zor? marketlerdekilerin yarı fiyatı pazarlarda var zaten. madem devletin imkanları elinde. tüm illere kur bir meyve sebze zinciri , BİM a101 gibi dagıtım yerleri belirle ve kapalı mekanlar kirala her ilçede 3-5 tane, sadece işin meyve ve sebzeyi çiftçiden direkt halka ucuza ulastırmak olsun insanlara. bak bakalım o zincir marketler fiyatlarını 3 tte 1 e nasıl düşürüyor veya kar bırakmıyor diye nasıl satmaktan vazgeçiyo? bunu da mi biz düşünelim?
11 Yorumla- +1 yıl
.
+1 yılTabi canım tabii... Hep bunlar iktidarın arkasından iş çevirerek pirinç lobisi, bulgur lobisi, fasulye lobisi gibi türlü türlü lobiler kurup halkı fakirleştirmek için deli gibi zam yapmışlar. Hatta benzin, doğalgaz, elektrik, su lobileri de kurulmuş demişler ki biz halkı fakirleştirelim.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
+1 yılBence tam tersi BİM olsun a101 olsun a101bir pek bilmiyorum abim özellikle ucuzdu fiyatları iyiydi ancak daha sonradan Yüksel yükseltmeye başladılar bu büyük marketlerin mevzusunda çok büyük tezgah ve çok büyük bir rant var özellikle bu açıklamaları yaptıktan sonra büyük marketlere bakıyorsunuz büyük marketlerde diyor ki kardeşim bizim aldığımız malzemelerin fiyatını yükselten sizsiniz biz ne yapalım yani bu tezgahı ile o büyük marketlere de çökme o büyük marketlere de Kayyum atama fırsatı olabilir biliyorsunuz Kayyum atandı zaman birileri çok daha fazla zengin oluyor
10 Yorumla
+1 yılAdamın kafa çalışıyor...5 büyük fiyatı indirse diğerleri dayanamaz... bugün BİM a101 şok migros carrefour... fiyatları düşerse ne yapacak diğerleri... bu beşli turkiyenin yüzde 60 belki daha fazla ... ha bide gotunu sinek ısırma tayyipten bilen tipler var ... onlar başka bi safsalak
21 Yorumla- +1 yıl
Sozlerinde haklisin ayni daunuyoruz ama iktidarda olan birinin bunu sadece soylemde tutmasi ne kadar mantikli. Marketlere ciddi denetim gelse migrista digerleride bi bk yiyemez.
+1 yılKipa, Şok, Migros, A101, BİM. Bu uçurum tüm kalemlerde mevcut. Eskiden Migros’tan alışveriş yapardık aylık iki araba bazen tek araba ağzına kadar dolu çıkardık. Şu an haftalık ancak bu diğer “ucuz” marketlerden ancak 1-2 torbayla dönüyoruz eve. 5-10 sene önce normalde alınan şeyler şu an lüks olarak görünüyor. Hatta bundan daha eskiye gidersek bahsettiği bazı marketlerde yılbaşı özel paketi olurdu şarabına kuruyemişine meyvesine kadar olurdu. Hatırlıyorum. Şu an mümkün değil zaten göremezsiniz de. Bayram öncesi hep kalabalık olurdu okul öncesi de öyle insanlar artık haftalık günlük yaşıyor. Hayatta kalmak için yapıyoruz alışverişi düşünün sizce tek sorumlusu marketler mi?
21 Yorumla- +1 yıl
Kipa'yı kaç yıl önce Migros satın aldı, 5. zincir CarrefourSA
- Gündem konusunda 989 cevap paylaştı.
+1 yılTabii ki haklı, hep haklı, çok haklı, en haklı o. Olumsuz ne varsa sorumlusu başkaları çünkü, asla RTE ve AKP değil. Keşke ben de hayatta hep böyle haklı olabilsem, kötü yaptığım hiç bir şeyden sorumlu olmasam, hep kabahati başkalarına atabilsem... Ama bunu yaparsam "hade len" derler bana... Bu konuda Sayın CB çok şanslı, üstelik inanan kalabalık bir kitle de var.
12 Yorumla- +1 yıl
"Devlet gücüyle marketler denetlensin, fiyatlar indirtilsin" diyen cahiller üşüşmüş soruya. Serbest piyasa nedir, rekabet nedir, devletin ekonomide rolü ne olmalıdır bilmeyenler gelmiş polisiye tedbirlerle marketler ucuzlatılsın diyor. Beş market 10 liraya aldığı ürünü 20 liraya satıyorsa, devletin, aynı malı 15 liraya satabilecek altıncı oyuncunun piyasaya girmesini cazip hale getirecek yatırım ortamını sunması gerekir. Diğerleri de ucuz satan rakibe pazar payı kaptırmamak için fiyatlarını indirecektir. Zincir marketlerin %50-%60 gibi kâr marjlarıyla çalıştığını zannetmeyin. Çiğ sütün litresi köyden gelen sütçüde bile 5 TL, süt fabrikalarının köylüden alışı 3 TL (3 TL ile köylü, besici para kazanamaz), nakliyesi, işlenmesi, paketlenmesi, toptancıya nakliyesi, perakendeciye nakliyesi, fabrika kârı, toptancı kârı, perakendeci (market) kârı eklenince 8 TL olması normal değil mi? 1 kg kaşar peyniri 9-10 kg sütten yapılır. Sadece sütünün besiciden alınması 30 TL. Bunun yine işlenmesi, mayalanması, paketlenmesi, nakliyesi var. En ucuz tam yağlı kaşar peynirinin (Binvezir-BİM) kg fiyatının 50 TL olması gayet normal. Market fiyatları yüksek değil, TLnin alım gücü yok.
- +1 yıl
Migros'un 2021 ilk altı aylık gelir/gider tablosunda satış hasılatı 16.194.112.000,00 TL, faaliyet kârı 502.472.000 ,00 TL. Yani koskoca şirketin faaliyet kârının cirosuna oranı %3,1. Şirketin tüm giderleri (yönetim, pazarlama, mağaza giderleri vs) düştükten sonra cironun ancak %3,1 kadarını kâr yazıyor. 16 milyar TL ciro yaparken, sattığı malı alırken 12 milyar TL ödemiş (satışların maliyeti). Alış ve satış fiyatları arasındaki fark ortalama %33. Marketlerin fahiş fiyatla mal sattığı falan yok. Ortalama kâr marjı %33, ama net faaliyet kârı cironun %3,1'i. Migros bugün sattığı her şeyin fiyatını 3 ay süreyle %5 indirse, net faaliyet karı net faaliyet zararına döner. Bunu da ben söylemiyorum, Migros Ticaret A. Ş. gelir/gider tablosu söylüyor.
+1 yılAdam haklı o 5 büyük market a101 şok BİM felan eskiden fiyatlar ucuz idi çok herkesin ayağı alıştı sonra fiyatlar normal marketten pahalı zam olmadan önce whatsap grubu varmış o marketlerin ortak fiyat belirliyor yöneticileri daha geçen haberler bas bas cıktı jsjsj
10 Yorumla
+1 yılArtık bu tür bahanelere çocuklar bile gülüyor. Aksine en büyük market zinciri olan BİM, A101 gibi marketler olmasaydı gıda fiyatları iki kat artardı. Bu tür zincir marketler rekabetçi bir ortam yarattı ve uygun fiyat politikası ile toplumun beğenisini kazandılar.
11 Yorumla- +1 yıl
Bro rekabetçi değil artık kendileri arasında fiyat belirliyorlar ortak wp grubu varmış satış müdürlerin ordan hepsi aynı fiyat zam yapıyor
- Gündem konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBence sadece o kadar değil. Denetlemeyi her alanda arttırmaları şart. Özellikle sosyal medya ayağı da var bu işin... 5 büyük market ise kes cezasını.. Bu denetleme işinde ZABITA sürekli gezecek, araştıracak.. İL, ilçe de bu iş bunlar ile takip edilecek..
10 Yorumla tabiki haklı değil hatta bu market zincirleri olmasa işler daha kötü olur. ama erdoğanda artık bunları idrak edecek akıl kalmamış. sağlığı bozulmuş adamın kendi derdine düşmüş nerden bilecek ülkenin düştüğü durumu. sorumlu elbette ülkeyi yönetenler ama çözümü getirecek kadrolar maalesef siyasi partilerde yok. yani sorun katlanarak devam edecek..
10 YorumlaMaalesef gerçeklik payı var. şu gerçek olan otorite denetim yandaş kayirma falan hepsi etken. Marketleri gerçek sıkıştırsinlar bakın fiyatlar ciddi şekilde inecek. Bunlar hem toptanci hem perakendeci, bunlara bu kadar fırsat verilmemeliydi kabahat otoritenin.
20 Yorumla
+1 yılgerçek sebebi beş market mi
yoksa yetersiz denetimler mi bu araştırılmalı sanki biraz
Denetim yok her markette fiyatlar farklı
iki üç günde bir değişiyor bir aldığını bir daha aynı fiyata alamıyorsn30 Yorumla- 40 Yorumla
+1 yıl"beni suçlamayında kimi suçluyorsanız suçlayın" diye evine ekmek götüremeyen garibanların önüne yeni bir günah keçisi atmıştır. REİS e sen bu ülkeyi yönetemiyorsun, beceremiyorsun, kalk o koltuktan dedirtmemek için sağı solu suçlayan bir adam
20 Yorumla
+1 yılyani saygım var oda o koltukta olusuna. marketten değil üretememezlikten gelir elde edememezlikten. cunku sen tarlaya bırlıralık salata et avurapadan daha kalıtelısını doksan kurusa alıyor ınsan.. herkeşin cebinde beş mliyarlığ telefon
10 Yorumla
+1 yılgıda fiyatlarındaki artışın sebebi zamanında ata tohumunun satışını yasaklamaları
yat mazotları ucuza satılırken traktör mazotlarının pahalıya satılması
borcu olan çifçinin traktörüne tarlasına ziraat bankasının icra ile el koymasıdır10 Yorumla
+1 yılHaklı tabii de... Reis iktidara geldiğinde bu işe mutlaka bir çözüm bulacak... tüm bunlar CAHABE İKTİDARI YÜZÜNDEN... CAĞABE iktidardan düşüp de Reis iktidara gelirse buna bir çözüm bulur :)
20 YorumlaGündem konusunda 1,3b cevap paylaştı. Yok olur mu ya, halk suçlu hatta. Herseyin sorumlusu biziz, yeter ki akp suçlanmasın. padişahım sen çok yaşa...
20 Yorumla
+1 yılO marketlere işkur üzerinden personel temin etme imkanı veren hatta belli bir süre maaşının ve sigortasının devlet tarafından ödenmesini sağlayan kim acaba külahıma anlatsın.
12 Yorumla- +1 yıl
Ne yapicakti? Millet issizmi kalsin? Elini yuzunu yika uykudan uyanamissin
- +1 yıl
@ttarrakkafası tabiki işsiz kalmasın herkes işcisini kendi ilan vererek alsın 3-6 aylığına işkurdan almasın sigortasını devlet ödemesin. Sosyal devlet bu değildir.
+1 yılAdam zaten hiçbişeyin sorumluluğunu benim veya partimin hatası dediğini görmedim.
40 YorumlaHiç bir zaman ben yaptım demez nasıl bir diktatörlük ruhu var adamda ya
40 YorumlaGündem konusunda 2b cevap paylaştı. Yahu bir insan hiç hatayı kendine aramaz mı? Bu nasıl bir insan olmuş böyle..
40 Yorumla
+1 yılUzun zamandir çözemediği gıda enflasyonu. Fiyat artışı sebep değil sonuç.
41 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız asil hanimefendi.
- Gündem konusunda 983 cevap paylaştı.
+1 yılNeyseki bir artış olduğunu kabul etmiş, ya nerede artış her şey alt seviye halkımız şahlaniyor deseydi...☺
20 Yorumla
+1 yılsultan suleyman halkin icine girer ve esnafin yapti hileleri yakalar cezalandirirmis veya o zamanin maliye si tum denetlemeri yaparmis hayirlisi diyorum
10 Yorumla
+1 yılİs adamları kominst (chpli) olunca tabikide iktidarı indirmek için halki ayağa kaldırması lazım. Onuda marketlerdeki fiyatları arttırarak yapabilir. Ama tabikide Türkiye’de gelmis, geçmiş tek dünya lideri olan RECEP TAYYİP ERDOĞAN onlarin hakkından gelmesini biliyor ve oyunları başlarına yıkılıyor !
00 Yorumla
+1 yılfiyatlar düşsün ya insanlar bezdi bu faturalar dan.
30 YorumlaEn buyuk sebep kendigi kendi basarisiz politikalaridir.
30 Yorumla
+1 yılHakli 5 market..1. Mazot marketlere ait2. Gübre marketlere ait3. Tohum marketlere ait4. Fais otoyollar marketlere ait5. Köprüler de marketlere ait..
10 Yorumla
+1 yıltabii canım fahiş vergiler, artan maliyetlerden, akıllı geçinen aracılardan kimse bahsetmesin
hep başkaları suçlu10 Yorumla
+1 yılDövecem valla bukadar pahalılık olur mu
Markete girilmiyor sebep die bişe yok el atacaksınız kardeşim işçiden 2 milyar vergi kesmekle olmuyor10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer şeyin suçunu başkalarına atmaya alışık tabii. Çok normal. Tutup da bunun sorumlusu benim diyecek hali yok..
40 Yorumla- Gündem konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılDoğalgaz , elektirik , akaryakıt , motorin , köprü geçiş , vs bunları da 5 büyük market yaptı herhalde Erdoğan milletle kafa yapıyor. Bunların hepsi aynı şebeke.
20 Yorumla
+1 yıl''Çoook Haklı '' Şahlandığımız için geç fark ettik.
10 Yorumla
+1 yılBişeylerin sorumluluğunu tahmini ne zaman alacak acaba?
10 Yorumla15 senedir nerdeydi? Bu açıklamayı yapmak için çok bekledi.
10 Yorumla
+1 yılUlan 5 büyük market iligimizi kemigimizi sömürdünüz alçak köfteler BİM 101 şok onur özdilek 💣💣💣
16 Yorumla- +1 yıl
@MistırSe kardeşim pahalı onun önünden bile gecemiyoz
- +1 yıl
@MistırSe hadi bee
- +1 yıl
@MistırSe heee indirimlerine bakayım arada madem
Gizli Üye(30-35)+1 yılHakli tabi , bakani devlete 10 kat karla mal satıyor, birak Silivri soğuk konussak ceza Alicam. Kitabinin adi bile calinti cikti. Calmadan yaşayamıyor bunlar.
10 YorumlaDiğer marketler de artmamış mı diyeyim var. Enflasyon beş markete uğramış demek ki. 😂😂😂
10 YorumlaSerbest piyasayı o yaptı. Herkes kafasına göre zam yapıyor. Arada lojistik var tabi asıl o ortadan kalkmalı
20 Yorumlaidari olarak mümkün değil
Çünkü bu ülkedeki tek güç sn Başkanın kendisidir10 YorumlaSadece 5 market değil ki. Herşeye zam geliyor. Doğal. olarak ona da geliyor.
11 Yorumla- Gündem konusunda 352 cevap paylaştı.
+1 yılGıda fiyatında artış var...
Hemen bir suçlu bul...
Dikkati dağıt. Gündem değişsin.
Bizim millet güzel yiyor şarapsızım :D:D:D
cut.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDevlet marketlere el atması lazım yasal olarak zor ama yapması lazım zaten ambargolar yüzünden her şey daha da uçtu
10 Yorumla
+1 yılYorumsuz...
Koyunlar eksiliyor çünkü.
Hatta meeeeeeeeee10 YorumlaOnlar da bunları suçlarlar
Bakalım kime kalacak10 Yorumla
+1 yılBu adam ne derse artık benim için haksız, cumhurbaşkanımız tamam saygım var ama zerre sevmem kendilerini
30 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYok yok arkadaş bunun sorumlusu dış güçler hatta dünyanın cok dışından bunlar
10 Yorumlahadi gıdanın sebebi onlar oldu akaryakıt doğalgaz ve vergilerdeki artışın sebebi nedir
10 Yorumla
+1 yılHak aranır eğer varsa
Aranıp da bulunursa
Kimin hakkı kimde kalır
Eğer razı olunursa
Haklısın haklı
Bence sen de haklısın erduvaan20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılartık dalga geçiyor ınsanlarla anap gibi olcaksınız anap gibi sandıga gömülceksınız ondan sonra yüce divan
30 Yorumlakısmi olarak evet ancak üretim maliyetleri arttı ozaman elektrige neden geliyo doğalgaza hersey arttıki sadece gıda olsa ok
10 Yorumla
+1 yılReis ne derse doğrudur onun sözünün üstüne söz söylenmez (yks ye hazırlanan bir gencim mazur görün belki burs murs çıkar)
13 Yorumla- +1 yıl
Hemen rapor ediyorum sana burs murs yok 😁😁
- +1 yıl
@ttarrakkafası suriyeliyim desem jdjdjdjdj
Gizli Üye(25-29)+1 yılniye ekonomiyi 5 büyük marketin ebesi mi yönetiyor?
10 YorumlaKısmende olsa doğru pandemi dönemi başında fiyatlardaki oynama dikkatinizi cekmediyse ben aklınızı tatilden çağırın isterim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKesinlikle haklı ama asıl soru bu devlet marketlere neden müdahale edemiyor ya da etmiyor?
10 Yorumla
+1 yılfiyatlar üzerinden yapılan zamları ceple sonra zincir marketlere b*k at... yorumsuz
10 YorumlaSorunun sorulması bile saçma
30 Yorumlabu kim haklı olmak kim
20 Yorumla
+1 yılReis ne içiyorsa kafamıza ondan atsa keske🤔🤔
20 Yorumla- Gündem konusunda 536 cevap paylaştı.
+1 yılsinirlenmicem sakin olcam
20 Yorumla Kesin öyledir başkanım sizin suçunuz yok
20 Yorumla- Devamını Gör (48)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler