Zafer Partisi ve kurucu lideri Ümit Özdağ, öncelikli olarak Türkiye'de bir iç savaşın çıkmaması ve bu savaştan bir Kürt devletinin meydana gelmemesi için mülteci meselesini hem ekonomik hem de sosyolojik anlamda öncelikli bir çözüm konusu haline getiriyor. Parti ülkede bulunan 5 milyon Suriyeli mülteciyle birlikte sayıları toplam 8 milyon olan mültecileri kademeli bir şekilde ülkelerine göndereceklerini vadediyor. Partinin vaatleri arasında Suriyelilere tanınan sağlık imkânları, bedava ilaç ve sosyal yardım gibi pozitif ayrımcılığın ortadan kaldırılıp bunun ihtiyaç sahibi olan Türklere aktarılması da var. Zafer Partisi, Suriyeli sığınmacı meselesini ise Suriye rejimi ve Rusya ile yapılan görüşmeler sonucunda iç savaşın tamamen bitirilmesiyle ve mültecilerin geçici sığınmacı statüsünün kaldırılması ile halledeceklerini vadediyor. Peki siz Zafer Partisi'nin vaatleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Zafer Partisi Türkiye'de birçok kesimin tepkisini çeken mülteci meselesini gündeme getirmekle siyasi kazanım elde edebilir mi?
Zafer Partisi'nin vaatleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Mülteci sorunu büyük bir sorun ama onlarin gönderilmesi imkansiz gibi bir sey. En basta mülteci statüsü vermeden sinir disi edilmeleri lazim ama malum partiye ne yazik ki oy verecek z kusaginin oy yogunlugunu azaltacak bir güc lazimdi, onlar da bunu bildi. Ayrica bu adam iki cümleyi bir araya getiremeyen tipik fasistlerinden. Fazla dikkate alinacagini sanmiyorum
Onun dışında mülteci meselesini doğru düzgün dile getiren yok ama. Normalde ırkçı biri değilim ama mülteci varlığının iç savaş çıkarma potansiyeli yüksek ve bunu da sadece bu adam dile getiriyor.
Dogru düzgün yok cünkü kimse mülteci statüsü kazanmis birisini gönderemez. Gönderecegim diyen bu adam gibiler yalan söylüyor. Bizim kültürümüze uymayan sadece ülkedeki birkac yobazla ayni düsünceleri paylasan mültecileri bende istemiyorum ama bu 2 yilda bu hükümet kacina siginma hakki verirse o kadari hep bizimle kalacak ne yazik ki
Elbette bir çırpıda olacak iş değil ama Türk dış politikası değişirse bu zamanla mümkün. Ben normalde Türkiye'deki milliyetçi camiayı (Kürt milliyetçisi HDP de dahil) gram sevmem ama özellikle dış politika ve Türkiye'nin karşısındaki hazır tehditle ilgili bildiğim birçok gerçeği sadece Ümit Özdağ'ın söylediğini farkettim. Birkaç katıldığı programını da seyrettim. Hatta partisinin 254 sayfalık tüzüğünü de okudum. Mesela ülkemizde hızla yayılmakta olan Selefi cihatçı (El-Kaide) teröründen bahsediyor. Örneğin Türkiye'de bir iç savaş çıkarmanın mülteciler üzerinden gerçekleştirileceğinden bahsediyor. Suriye ve Irak'a yapılanlarının aynısının Türkiye'ye yapılmak istendiğini söylüyor. Nitekim Lübnan İç Savaşı da Filistinli mülteci meselesinden dolayı çıkmıştı ve 200 bin kişi ölmüştü. Yani Ümit Özdağ bahsettiği tehditler konusunda haklı, ben milliyetçi olup olmamasını takmıyorum. Bugün çıkıp milliyetçi olmayan seküler kimlikli klasik liberal herhangi bir parti de bu tehditten bahsetse desteklerim. Yorumda aptalın biri çıkmış hemen ırkçı faşist demiş, önce bi adam ne diyor onu anla. Irkçı faşist diyen de Kürt faşisti HDP'li.
Tabii ki malum parti iktidari kaybedecegini anladiginda diktatörlügünü korumak icin her seyi yapabilir, bunlarda gercekdisi iddialardir diyemem. Hdp konusuna gelince yorumunuzu okudum bende sevmesem de ne yazik ki mutlaka olmasi gereken bir partidir cünkü yillardir süren bu savas baska türlü bitmez. Ümiz özdagi ise kisisel olarak begendigim birisi degil yetkinligini begenmiyorum. Videoyu izlemistim yine de tesekkür ederim
mülteci sorunun imkansız falan değil adam bolca cümle kuruyor devalı kafanı kaldırda bak vatan elden gidiyor hem akp hem chpyi eleştiriyor senin amacın ne just su? acaba gerçekten normal bir vatandaş mısın?
gönderebilir onlar mülteci değil sığınmacı o da savaş bitince gönderilecek deva parti başkanına söyle internet var okuyup öğreniyoruz hukuk bize imkanı veriyor gönderebiliriz
Mültecileri göndermek imkansiz gibi bir şey falan değil. Onlara verilen geçici kimlik statüsü ve eğer iktidar onları göndermek isterse 1 aya kalmaz hepsi paketlenip gönderilir defedilirler. Ülkemizdeki tüm yabancı vatandaşları vatandaşlıktan çıkarma hakkımız var. İki cümleyi bir araya getiremeyen adam dediğin ümit özdağın tezlerini sülalendeki okumuşlar çıkaramaz gelmiş burada tatava yapıyorsun :D ek olarak faşistlikle milliyetçilik arasındaki farkı da bilmeyen etik bir zavallı cahilsiniz. Sizin adınıza üzülüyorum. Mülteci dediğimiz pakistanlı afgan suriyeli alt katman ar*p milleti sokakta gördükleri tüm açık kızların videosunu toplayıp sosyal mecralara yüklüyor bunun neresi doğru? Demografik bozulmalara baya açığız. Sizin beyniniz de bunu almayacak kadar su kaçırmış