TÜİK, 2021 yılının ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 21,7 büyüdüğünü açıkladı. Bir önceki çeyreğe göre büyüme yüzde 0,9 oldu. Ekonomiden çalışanların aldığı pay 4,1 puan azaldı.
Türk ekonomisinin özeti: Patronlar yüzde 21 büyüdü, işçilerin ekonomisi yüzde 4.1 küçüldü. Şahlanan ekonomi bu mu?
Birader, otokrat bir Siyasal İslamcının, bütün yönetme ve karar alma yetkilerini kendinde toplamasından sonra ne olmasını bekliyordun ki? Demokrasinin olmadığı, kamuda önemli atamaların yolunun Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu olmaktan geçtiği, Arap kafasıyla itibarla gösterişin aynı şey zannedildiği bir dönemde elbette işçinin ekonomisi büyümez, işçiye "büyüyen" başka bir şey vardır. Demokrasiyi rafa kaldıran bir lider, elbette patronların ekonomisini büyütecektir, çünkü sabah akşam hükümet yalakalığı yapan medya o patronların elindedir. Ekonomisi küçülen sınıf hâlâ salakça, gerzekçe o lidere tapınmaktadır. Beter olsunlar, aç kalsınlar, çocuklarını bile okutamasınlar, asfalt beton kemirsinler ki, anlasınlar 20 yıldır ülkeyi nasıl bir pisliğe sürüklediklerini. O kesimden de "AKP ülkenin a.. na koydu, ellerim kırılsaydı da vermeseydim, bizi kandırdılar, uyuttular" diyenler olacaktır.
Süper yalancılar.. Ben kendimden de kıyas yapabiliyorum. Maaşın artması, hayat standartın iyileşiyor anlamına gelmez. Ben ev kredisi kullanırken asgari ücret 960 tl idi! 0.69du faiz! Ve ben bunu ödeyebiliyordum. Şimdi asgari ücret 2.800 tl ve asla ödeyemem çünkü min çektiğim kredinin 2 katıyla geri ödemem gerekir bu da aylık ödeme olarak bizi aşar.. Faturalara, çarşı pazara.. Herşeye yeterdi o 960 tl! Şimdi?
Gerzekliğe gerek yok. Rakamlar sadece rakamdır.. Gözünüzü boyamasın. Hayat standartı 10 yıl öncesine göre düşmüştür.
Büyüyen 2 şey var faturalar ve zamlar allah ıslah etsin! Bizler küçüldükten sonra banane milletten kansız çomarlar benden iyi büyüdü insanlar her geçen gün insanlığı unutur oldu çevremde. Kime neye göre ne büyüdü cebimiz niye büyümedi? Para bırakmadınız lan millette bide bunu sunacak kadar gülünç oldunuz yetmedi gibi. Milyonlarca insanın geleceğini yerle bir ettiniz.
Türkiye büyümüyor onun üst tabakalari zenginliğine zenginlik katıyor. Halk olduğu yerde saymayı bırak bütçe olarak çöktükçe çöküyor. Birileri başımızda masal okuyor hükümetin resmi ağzı olan TÜİK' te tasdik ediyor etmek zorunda. Bu kurum Allah bir dese yine inanmam. Herkes ekonominin ne durumda olduğunu kendi bütçesinden biliyor zaten.
Zengin hep kazanıyor zaten eskiden orta direk diye bir grup vardı şimdi o da yok. Ya zengin ya fakir. Az önce bir arkadaşım krese giden (devlet okulu) cocugnun kirtasiye listesini paylasti tam bin lira daha minicik bu cocuk ve bu cocuklardan iki tane var yazik bu millete gercekten
Türkiye'de parası olan parası a para kattı her daim ama bu yönetimle dahada fazla kattı patron yanlısı bir yönetim var şu an en basiti canisilara bak oto yolları alan 6 şirkete sonuç nereden nereye geldiler kendi calsitigim iş yeri büyüdükçe büyüdü. Baktığında asgari ücret ortada yaşam sarlari ortada şimdi ya das çıkacak heyy sen elindeki telefona bak nasıl telefon kullanıyorsun. Bende onlara derim yakında elimde su şişesi var diyede zengin mi sayilirim?
Orta kesim diye bir yer vardı eskiler bilir. Çalmadan çırpmadan kendi yağında kavrulan, adaletsiz gelir dağılımı sayesinde o kesimi en dibe ittiler. Kendi yandaşlarını yani tüm işverenleri patronları arşa çıkardılar. Ayrıca işçinin emeğinden alınan vergileri ömrüm boyunca helal etmiyorum.
Türkiye düzeni patron düzenidir. Kaçtane normal bir vatandaş bu ülkeye vekil olmuş. 5 parmağı geçmez. Türkiye de ekonominin gelişmesini beklemek, kıyameti beklemek ile eşdeğer.
TÜİK zaten iktidarın elinde, büyüme değil gerileme bile var, bu kadar da yalan olmaz. Pandeminin acısını esnaf zaten birbirinden çıkartıyor. Burada en kötü durumda olan maaşlı çalışan ve emekliler.
İşçi haklarına yönelik çalışma 0 Zaten işçinin emeğine saygı 0 İşçinin çalışma karşılığının ücreti yerlerde Nedense bu sistemden memnun da çok herkes patron sanırım ben haricinde
Evet, demokrasi taklidi yapan otoriter bir tek adam rejiminde nasıl böyle şahlanma, Avrupa'ya kafa tutma falan mümkün olabiliyor diye bir inceleseler, kendileri de demokrasi, güçler ayrılığı, atamalarda liyakat vb saçmalıklarla uğraşmayı bırakıp bizi örnek alırlar 🤣🤣🤣