Teşekkürler KS..
Diyanet, '' Midye ve karides yemek helal değildir'' dedi. Ne düşünüyorsunuz?
Teşekkürler KS..

Bu sefer söyledikleri şey doğru. Hanefi Mezhebine göre Midye ve Karides yemek temiz olmadıkları için yasaklanmıştır. Ancak bu sadece Hanefi Mezhebi için geçerlidir. Örnek olarak Şafii Mezhebi, denizden çıkan her deniz ürününü yenebilir kabul etmektedir. Türkiye genel olarak Hanefi Mezhebine dahil olduğu için bunu söylemeleri normal. İsteyen yine yesin buna kimse bir şey diyemez öyle bir hakları zaten yok lütfen gereksiz yere olayı büyütmeyin.
Bu bir görüşü temsil eder. İsteyen yer, istemeyen yemez. Zekat, namaz, oruç, vs de kendimiz nasıl tercih ediyorsak öyle yapıyoruz. Bu konularda diyanetin ne dediğine bakmıyoruz ama gereksiz kıyıda köşede kalmış bir şeyleri bulunca neden ilgileniyoruz anlamıyorum. Ben dilediğimi yerim, kuran ve hadis yeter bana.
lüx hayat helal ama lafa gelince peygamber efendimizin bir hırkası vardı bölüşürdü yaa hep fakir aç oyalaması hepsinin ki. midyede yerim karides de yerim denizden çıkan her şeyi yerim ayakkabı poşet hariç :)
Diyanetin hükmü yok benim nezdimde. Dolayısıyla da ne dediğiyle alakadar değilim.
Sorun yok zaten deniz ürünleri yemiyorum😉
Balık yiyemiyorum ne yazık ki.
@QNøbødy deniz ürünleriyle aram yok ama :/
Cevap
25Cevap
Bakara 173 : Allah size yalnızca murdar eti ( leş) , kanı, domuz etini ve Allah’tan başkasının adına kesilmiş olanı haram kıldı. Ama biri zorda kalırsa, haksızlığa sapmadıkça, sınırı aşmadıkça kendisine günah yoktur. Biliniz ki Allah bağışlayan ve esirgeyendir.
Ben severek tüketiyorum valla yıllardır. Yapacak birşey yok bu saatten sonra
Bunlara günah olmayan ne var ki zaten, kendi günahlarına baksınlar.
@QNøbødy öyle zaten sanki sonradan güncelleme ekleniyor, bunlara göre herşey kendilerine helal herşey bize haram
Asla domuz eti yemem sırf haram diye , tatmadım bile ama bunlar nasıl yenmez ya🙈🙈🙈Allah'ım sen affet karides 😋😋😋
Yani sorgulanması gereken o kadar çok günah var ki, evimizde ki tv bile bizlere ait değil,çocukları katleden savaşda can alan ülkelerin ürünlerini kullanıp silahlarına destek oluyoruz ülkece, diyanet tv ye çıkıyor oda günah, midye ve karidesi savunmak için söylemiyorum lakin diyanet önce başka günahlar için insanlığı uyarsın, nerde saçma sapan konular var ordalar.
Mk Kuran denizden çıkan helaldir diyor, bunlar bir tek balığı kastediyor diyor. Lan madem bir tek balığı kastediyor, balık helaldir diyeydi
Artık var ya etraf insanları afedersin kendini peygamber sanan din tüccarları dolmuş kendi kafalarina göre kuranda dahi geçmeyen şeyleri o günahtır bu sevaptır diye insanları yanlış yönlendiriyorlar ve bunlari dinleyen uygulayan varsa geçmiş olsun diyorum.
Helal belli haram belli asıl şüpheliden kaçınmak lazım
Böyle şeyler işte😂 haramı bilerek yapmazsın ama helal mi haram mı tam belli değilse sakınmak lazım
Midye öyle de karidesi ilk defa duydum.. midye cidden sağlık içinde iyi değil.
Yahu simdi diyecek cok seyimi var ancak susalim. İstakoz, Karides, ahtapot, midye, kalamar, deniz taragi, cok severim ve her zamanda yerim. Diyanet evvela daha muhim daha hassas icerikleri ele almali.. yiyecek miyim evet.
Yememekte hayır var diyorum ama tabiki de, zorda kalana her şey helâldir. Bu arada imamı Şafi'nin görüşü ne daha yakın olsam da, midyelerdeki tehlike ortada.
Mezhep mezhep beni ilgilendirmez domuz etit haric yerim midyede kalamarda k. i. b
Zaten yemiyordum mekruh diye beni ilgilendiren bi konu değil böcek yiyenin de kendine saygısı yoktur diye düşünüyorum 😂
O zaman balık da bir böcek o da denizde karides ve midyelerle Yaşiyor
Balık de çok sık tükettiğim bir şey değil 3 yılda 1 kere falan yiyorumdur o da hamsi ve sardalye onun haricini yemiyorum
Hadisinler oradan diyorum. Ben yerim.
E devletin parasını yediler mideye indirdiler milletin yediği midyeye mi karısıyorlar😂😂😂
Diyaneti umursamıyorum. Ciddiye alıncak bi kurum değil.
Diyanete göre herşey helal değil yakinda yemek yemeyede helal değil derler
midye cok yemek isterim hic yemedim tadi guzelse helal haram bakamam yerim guzel ne varsa hepsi helal bana
Elhamdülillah müslümanız.
helal olmayan şeylerin muhakkak bi sebebi vardır. bi zararı vardır derim ve yemem.
haram helal ayırmadan hertürlü şeyi işlemek ve yemek yanlıştır.
islam dinimiz, helal olan ve temiz olan herşeyde bizi özgür bırakmış,
sadece zararlı ve kötü olan şeyleri yasaklamıştır. haram saymıştır.
ya bırakın bu işleri, hep kendileri zengin olmak halkı sömürmek için uydurulmuş şeyler. müslüman olcaksanız da sadece peygambere uyun. din adamlarının vs bende bozuk para kdr değeri yoktur
Kuranda karides h as tam demiyor. Ölüsü helal diyor. Bitti gitti.
Haram olacaktı.. Klavye hatası olmuş
Diyanettekilerin hepsinin aldıkları maaş helal ise midye karides 10 kere daha helaldir.
Bunların burnunu sokmadığı ne kaldı bu hayatta bilmiyorum :D yine pırıl pırıl kafalar.
Kul hakkı helal mi acaba :)
midye severek yerdim. Diğerleri sanırım pahalı yani zenginler düşünsün :D
Deniz canlısı olarak balık harici yemek günah diye biliyorum
Hiçbirini yemedim helal olsada midyeyi yiyeceğimi sanmiyorum zaten
Faiz. Kul hakkı yemek helaldir yiyin efendiler yiyin.
Balık hariç her şey günah saçmalık işte iyi ki Müslüman değilim
Ama midye de karides te kalamar da hayvan ve denizde yaşıyorlar yani deniz hayvanılar
Onlar kul hakkı yiyor. Onlara biz bir şey diyor muyuz?
Midyeyi hiç yemedim mideniz nasıl kaldırıyor anlamadım valla
Bu dallamalar hadise göre değil mezhepe göre hareket ediyor zaten diyanetin başındaki Hristiyan kitapları çıkarmış bir sahtekar
Demek bugünkü Menünmüz Bol bol Deniz mahsulü Paella 🍤🦞🦐🦀
Diyanete de bir tabak yollariz
pek ciddiye aldığım söylenemez biliyorsunuz ki bundan önce bazı hoş olmayan şeyler de söylenmişti.
Umarim allah sabah ogle aksam karides yedigim gunleri gormez
Bunu seneler öncesinde anneannemden duymuştum zaten
Burada birçoğunuz bu konuda uzman değilsiniz, boş yapmayın.
Böyle diyenler tersi çıkıyor rahat yeyin arkadaşlar
diyanete bu konuda güvenmiyorum
ben yerim midye falan
zaten hanefide haram diğerlerinde mekruh
Yediği haram paralar helal mi bari onu da diyiversin
Midyenin adet görme sebebi ile haram olduğunu düşünüyorum.
@Staycoool orası öyle fakat bu denizde kabuklu olduğu için mi acaba.
@Staycoool karides ve yengece anlam veremedim ayrıca karides te çok severim 😅
Bi ona karıșmamıșlardı 😂 takmıyorum Ben onları 😂😂😂
bazen yerim helal değilse bile helal olmadığını bilmiyordum
E diyanetin görevi bu sonuçta? Müslüman olan halkı bilgilendirmek değil mi?
sevmem asdasdas helal olup olmaması beni baglamio asdasd
Diyaneti ciddiye almıyorum, saçmalıyorlar.
Istakoz yemeden duramam oh shit
Bu durum mezhepten mezhebe değişiyor.
Diyanetin söylediği hiç bir şeye inanmam
yalan deniz canlılarının çoğu helal
Yanayım yanayım ateşlerde yanayımm
Balık haricinde saydıklarınız haram zaten
Yemediğim şeyler zaten yiyenler düşünsün
Diyanetin dediklerini cok takmıyorum açıkçası
diyanet çok biliyo. daha okuduğunu anlayamıyo
İslama inanmadığım için sorun yok
Ayrıca aynı diyanet evlenmeden evlenilecek kişinin cinsel organına fikir verecek ölçüde bakılabilir diyor
Haram da değil mekruh tur
Yerim ben sıkıntı yok
Surekli biseyler diyorlar zaten
S*ktirsin
Saçmalık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?