bu durumda kuran degiştirirmiş olmuyormu? farklı degil diyenler nisa 34 meallerine baksın biri dövün derken bir digeri uzaklaştırın diyor yani don lastigi gibi istenilen yere çekilebiliyor yanlış meal tamamda yanlış meallendirilmiş oluyor yani yanlş mealde olsa sonuç olarak iş başarılı oluyor asıl analtılam kistenenden daha farklı anlama çekiliyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılnisa 34'de darp fiili kullanılıyor. islam alimleri de güya bunun ayırmak diye ayrı bir anlamı olduğunu söylüyorlar. ama neden vurmak anlamındaki darbı değil de ayırmayı alıyolar? işte orası günümüz güzelliği. zaman geçtikte insanların adalet ve bireysellik duyguları gelişiyor. kuranı okuyanlar, "e burada apaçık şiddet var" demesin diye ayetleri eğip büküyorlar.
başka bir mealde onları dövün (hafifçe) yazabiliyor. o zaman burada ayırmanın hafifçesi olur mu diye sorarlar adama. basbayağı kadınları dövün diyor. günümüzde islamdaki ilkel ceza ve ödül sistemi kabul görmediği için kuran alimleri de ayetleri günümüze göre ayarlamaya çalışıyolar.021 Yorumla- +1 yıl
aslında söylediklerimde sorduğun şey için örnek bile vermişim ama sanırım okuduğunu anlama meselesi
- +1 yıl
Evet haklısınız. Oradaki kelime dövmek anlamindadir, İslam dininin uygun gördüğü düzende , düzene karşı çıkan ve öyle hareket eden biri için o kelime haktir.
Mesela esiniz sizi aldatsa ona bur tokat atmayi cok mu görürsünüz?
Kuran'da herşey sinirlari açıklar ve Kur'an'a göre evlilikte bir düzen için erkegin kavvam olması şarttır, erkegin hanimina iyi davranmasi da sarttir, hanim erkeğe Allah'ın emanetidir. Kur an da güzellikleri görmezden gelip, sıkıntılı meselelerde olanlari görmek bence körlüktür. Erkek hanimindan sorumludur, ne kadar sorumluluk o kadar olasi sıkıntı ve yük demektir.
- +1 yıl
Kardesim kimse zorla Müslüman ol demiyor, İslam i bütünüyle yaşayıp , ondan sonra huzursuz mutsuz olan bir aile varsa buyrun gösterin. Bir duzeni kabul ediyorsaniz onun sartlarini, iyisiyle kötüsüyle karsiligini kabul etmis oluyorsunuz, bu sadece islam dini için değil, tüm dinlerde , tüm ülkelerin kanunlarinda geçerlidir.
- +1 yıl
İslam'a göre yaşayıp ta mutsuz bir aile görmedim, bu konuda yalan söylüyorsunuz. Muslumanlarin yasantisini İslam kabul ediyorsunuz, o zaman size göre hristiyan, budizm, Yahudilik... tüm dinlere mensup kisilerin yasadiklari sorunun nedeni inandiklari dinlerden kaynaklidir.
- +1 yıl
Kadinlar sorumluluk alır, bu sorumluluklari da kendi istegiyle alır, demokrasi de olduğu gibi zorunlu olarak değil. islam da Kadinlarin ihtiyaçları herşeyden önce erkeklerin sorumlulugundadir, isterse öyle yasar, isterse çalışır kazanir öyle yaşar, bunu sorun etmek sizce ne kadar mantıkli?
- +1 yıl
Demokraside erkegin kadina bakma zorunluluğu vardir diye bir kural var mi?
Kadin calismiyorsa eşi, kardesi, annesi babasi, devlet bakmak zorundadir diye bir kural var midir?
Demokrasi de kişiler kendilerine yaşarlar, her bireyin yasantisi kendine özgüdür. Bu yuzden samimiyet yoktur. - +1 yıl
Şimdi neden öyle düşündünüz peki? az onceki dusuncenize göre Bakmalidir diye bir kaide yoksa bakmamalidir.
- +1 yıl
Evet az önce bende ayni sekilde söyledim, kadinin kocasini dovmemeli diye bir ayet var midir diye sordum. anlatmak istediğim de tam olarak buydu, bir meselenin hükmü yoksa, aksi de yoktur diyemeyiz.
- +1 yıl
Sorun bulmaya calismak yerine çözüm üretmek, fedakar olmak lazım, sorun yoksa zaten kanunlara ihtiyaç kalmaz. Derdiniz sadece İslam a değil herhangi bir dine ya da kanuna laf atmaksa istediğiniz kadar atabilirsiniz, Kur'an da hersey yaziyor olsaydi dunyada ki milyonlarca psikoloji, bilim, felsefe... ile ilgili kitap olmazdi. Kuran i Kerim tabiri caizse bir cekirdektir, isteyen cok iyi anlar yeter ki olumlu bir adim atın.
- +1 yıl
@Birdamlasuyamuhtaciz sorun bulmaya çalışmıyorum önce bunu demek için dininin buna bir çözüm üretmesi lazım ve kardeşim kuran zaten bilim kitabı degilde kutsa lkitap olmadıg için o kadar detaya inmez öyle kalkıp kafamıza göre yazmaması kadın izin verilmedigi anlamına gelmez diyemeyiz
- +1 yıl
Hıhı.
En İyi Cevaplar
+1 yılKuran tektir tek harfi bile değişmedi, sadece arapça çok zengin bir dil olduğu için anlam farkı olabilir. Mesela ben sana şimdi desem içine aldın mı desem 40 yere çekersin onun gibi düşün. İncil 200 çeşit var herkee kafasına göre yazmış ama kuran tektir. Tam manasını öğrenmek istiyorsan arapça öğren
06 Yorumla- +1 yıl
içine aldınmı? o ne demek? ve incilden bize neki? ve 200 çeşitde dogru olanı bulunuyor ve o da biraz şeyden sanırım isanın elçileri isanın dediklerini ve yaşadıklarını yazıyorlar sanırım ama evet yalan dolan meseleside var ama o tür olanların bulunması için çabalanıyor ama evet incilin deigştirilmeme iddiası yok ve bu durumda kuran herkesin anlıyabilcegi bir kitaptan çıkmıyormu? yani arapça bilmiyenler otomatikmen kuranın aslını ögrenemez ve anlam farklıda olsa sonuç oalrak farklı yerlere çekilebilmesi bile kötü
- +1 yıl
Kur'an'ın anlatmak istediği şey tektir onu anlaman lazım. Gerçeğe en en yakın meal diyanet işleri başkanlığı. mealidir. hatta açıklamanın da açıklaması var. Anlamaman mümkün değil
- +1 yıl
Tefsir kitabı al orda birebir ne demek istediği söylüyor. İslâm okadar karşılık bişey değil ya söylenen şey belli zaten. Namaz kıl oruç tut sözünü anlamak için okadar uğraşma.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
+1 yılAldatilan bir kadinin kocasina tokat atmasini nasil görürsünüz?
053 Yorumla- +1 yıl
Bakın dövmeyi nasil hak olarak gördünüz değil mi? hatta kadina kalsa erkeği boğmak hakkidir.
Velhasıl insan nereye cekmek isterse oraya çeker. - +1 yıl
Mesele şu, Kur'an da masum bir insani öldürün, dövün gibi herhangi birşey yoktur, bu ayette dövün kelimesini , sanki kimse dövülmeyi haketmiyormus gibi lanse edilmesinin yanlış olduğunu söylüyorum.
Eskiden cocuklari okula gonderdiklerinde öğretmene eti senin kemiği bizim derlerdi, ogrenciler yaramazlik yaptığı zaman, öğretmeni dinlemedigi zaman sıra dayağı yerdik. o zaman saygi tamdi, öğrenci okulda nasil davranacagini iyi bilirdi. Peki şimdi nasil oldu, ogretmen ogrenciye biraz kizsa öğretmen dövülüyor, davalar açılıyor, saygi kalmamis durumda, öğrenci okulda istediği gibi davranıyor.
Ayni şekilde, aldatilan bir kadinin kocasını dövmesini hak olarak görüyoruz. tersi de gecerlidir.
Sizin eşiniz , uyarmaniza ragment erkeklerle rahat rahat konuşsun, istediği gibi hareket etsin, ne yaparsiniz?
Kadinlar bizim en degerlilerimizdir, Peygamber Efendimiz s. a. v in hayatina bakin, bir defa eşlerinden herhangi birini dövmüş mü?
İyi, örnek aldigimiz atalarimizin hayatlarini arastirin bir defa eslerini dövmüşler mi?
- +1 yıl
Hayır sadece erkeklere verilmiyor.
- +1 yıl
“Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir." “Sizin hayırlınız, eşine hayırlı olandır. Ben de eşime karşı sizin en hayırlınızın. Kadınlara ancak iyi insanlar iyi davranır; onlara karşı ancak kötü kişiler, ihanet eder.”
- +1 yıl
Konuyu genel olarak incelememiz lazim, Kur'an ne diyor tam olarak?
Kuran ı Kerim Tüm sorumluluklari erkeklere yüklüyor, bir düzenin olabilmesi için erkegin kavvam olmasini yani yönetici olmasini emrediyor. kadina verdigi tek sorumluluk eşine iyi davranmasidir. Buna nasil baktığımiz oldukca önemlidir, ne kadar cok sorumluluk o kadar sıkıntı demektir, boşanma konusu bile cok büyük sorumluluktur, agir bir yüktür, adaleti saglamak ta cok büyük bir sorumluluk gerektirir.
Erkeğe iyi davran ayetlerini, hadislerini görmeyip , sıkıntılı durumlarda Kadini döv ayetini görmek kısmi körlüktür.
Erkegin kadina siddet uygulamasi hem seriata hemde insanin koyduğu kurallarda boşanma sebebidir. kadinin erkeği dövmesi sizce mümkün mü? - +1 yıl
"Erkeğe iyi davran ayetlerini, hadislerini görmeyip , sıkıntılı durumlarda Kadini döv ayetini görmek kısmi körlüktür." asıl kör sensin bence ben sana kadına dövülme izni yok dedim sende hayır sadece erkeklere verilmiyor dedin bende sorudm ayet veya hadis var mı diye aynen ben zaten sıkıntıdan böyle göt sıkısınca döv ayetine laf ediyorum sen kalkıp bana kadınlarınzıa iyi davranın ahdisini gönderiyorsun ama sonuç? kadına bu izin verilmiyor ve sallama eger bu ayetteki gibi birşeyden dolayı dövüyorsa sorun görülmez şeriatda tabi her şeriat uygulaması farklı oluyor
- +1 yıl
Ben hakki kadinin erkegi dovmesi konusunda söylemedim, kadının erkeğe de siddet uygulayabilecegini kastettim, siddetin en kötüsü psikolojik olanidir, kadin erkegi biraksin, boşasin bakalim ne oluyor.
Kadın erkek eşit değildir, kimsenin kimse üzerinden de üstünlüğü yoktur, tek bir konu da üstünlük. vardir:erkegin kadindan sorumlu olmasidir.
Kur'an i Kerim de herşey sınırları belirtir, kimse sabah uyanıp hanimini dövmez.
Kadınin erkegi dövmesi konusunda ayet hadis yoksa, bu dovemez, hakki yoktur anlamina mi gelir? - +1 yıl
yav biz fiziki şiddetten bahsediyoruz? ve olsun erkege verilen hak akdına verilmezse sonuç olarak bir ayrımcılık vardır ortada ve "kadin erkegi biraksin, boşasin bakalim ne oluyor." ne oluyorki? ve sabah uyanıpda dövüldügünü söylemiyorum kadına bu hak verilmiyor diyorum ve kardeşim neden oldugunu düşünelim? erkegin dövebilcegi üzerine konuşulmusken niye kadını nerkegi dövmesi hakkında konuşulmasın?
- +1 yıl
İslâm a göre kusursuz bir düzenin olmasi için erkeğin iyisiyle kötüsüyle sorumlu olmasi şart, bunu kabul edersiniz ya da etmezsiniz farketmez, var olani degistiremezsiniz, çünkü düzeni koyan Allah tir. Ben hoşunuza gidecek şeyleri söylemeyi değil doğrulari, gercekleri söylemekle mükellefim. Bir kadinin hamile kalip, erkegin hamile kalmamasini neden elestirmiyorsunuz mesela?
- +1 yıl
Hıh işte bunu söylemenizi bekliyordum.
Öncelikle Kur'an i Kerim i kabul etmeniz ya da varsaymaniz gerekir, bunu da bir insanin değil, kainatin sahibi her şeyi Yaratanin kitabi oldugunu kabul etmeniz ya da varsayimda bulunarak hareket etmeniz lazim.
İslâm dininde kusursuz bir düzen için bunun sart olduğu söyleniyor, inanirsiniz ya da inanmazsiniz size kalmis bir durum. Biyolojik farkliligi kabul ediyorsunuz, psikolojik farkliligi kabul etmiyorsunuz.
Size tavsiyem İslam dininin evlilik konusunda her yönüyle araştırın, en ufak detayına kadar kusursuz bir evliligin nasil bir düzende olmasi gerektiğini araştırın , en önemli konu da sadece bu mesele için değil, Kur'an i Kerim in sinirlari belirlediğini bilerek araştırın, buna uygun yasayanlari gidin görün, bakin mutlular mi, üzgünler mi, kavga ediyorlar mi, siddet var mi, ondan sonra bir sıkıntı varsa diyin ki sıkıntılıdır. - +1 yıl
Öncelikle sizin düşüncelerinize nasil saygi duyuyorsam ayni saygiyi da sizin duymanizi beklerim.
Dikkat ederseniz "kabul etmeniz ya da varsaymaniz gerekir"diye yazdim. Mesela hindistanda bir kabileyi arastiriyorsunuz diyelim, kabilenin kurallarini kendi kurallarinizi varsayarak mi arastirirsiniz yoksa o kabilenin düzeninde gecerli olan genel kurallarini bilerek mi arastirirsiniz? - +1 yıl
Sadece İslam dini için değil, tüm dinler, topluluklar için geçerli bir durum.
- +1 yıl
Her din , her gelenek, her kanun kendi dusunce yapısında iyi bir düzen nasil olur onu belirtir.
Bir dini , gelenegi, kanunu öğrenmek için onu bütünsel olarak ele alip öyle incelemek lazim.
Birde önemli bir mesele olarak ta şunu bilmek gerekir, mesela Türkiye de cezai sistem ya parayla, ya da hapisle olur değil mi?
İslam da da ya parayla, ya da döverek olur. sadece kadin erke meselesinde değil, birçok meselede öyle (örneğin zina edene şu kadar sopa gibi)
- +1 yıl
Orada bahsi geçen kelime "tehafun ya da tehavun" kelimesidir, bu da gevşeklik, umursamamak anlamindadir.
Zina meselesini İslam'da ceza sisteminin parayla ya da döverek verildigine bir örnek gostermek için yazdim.
şu an tamamen karşı düşünce de olarak sorgulamaya çalıştığınızi zannediyorsunuz, olaya bütünsel ve objektif bakin. - +1 yıl
Diyanet İslam i kabul edebilir ama her söyledikleri , yazdiklari doğrudur diye bir kaide yoktur.
Bende diyorum ki, İslam dinine göre iyi, kusursuz bir düzen için evliligin yönetimi erkegin elinde olmali. Bu yüzden çoğu şeyde erkek uzerinden aciklama yapılmıştır, kadın üzerinden aciklama yapilmamasi hak görülmemesi anlamına gelmez, gelmez , gelmezzzzz - +1 yıl
Demokrasi de cok verildiği için her 3 evlilikten 1 i boşanmayla sonuclaniyor değil mi?(!)
- +1 yıl
İşte bunu İslam'la alakasi yok. islamda Kadin calismak istemezse , ya kocasi, ya cocugu, ya babasi, erkek kardesi ya da devlet bakmak zorundadir.
Sizin bahsettiğiniz aileler, kisiler kültürlerini, geleneklerini İslam zannedip yasayan kisilerdir. Bunun sıkıntısını da şu an biz cekiyoruz. - +1 yıl
Evet gerçekleri gizleyin...
Öğrenmek isteseniz günlerce oturup konusabiliriz ama sizin derdiniz farkli. - +1 yıl
Hih işte bunu bilelim öyle konuşalım, sadece İslam konusu acilinca değil, her konuda bu bilincte olalim.
- +1 yıl
ben bunu biliyorum zaten ve ben islamı yaşıyoz diyenlere bakıpda , islama degil direk islamdaki toplum yapısına laf ediyorum ve asıl bence sen bilinçte ol islamı yaşıyoruz diyenelre bakılmamalıya getiriyorsun ama kalkıp demokrasiyi yaşıyoruz diyenlere bakıp eleştiri getiriyorsun demokrasiye
- +1 yıl
Demokrasiden bahsetmemin nedeni farkindalik olusturmaktir.
- +1 yıl
Ya şimdi de öyle oldu değil mi😄.
Önce kendinizi bi sorgulayin. - +1 yıl
Az önce siz bir ayeti öğreniyor gibi konusuyordunuz, İslam a laf ediyormus gibi değil.
Ben demokrasi de benzer bir şeyi örnek gösterdim, ornek gösterdiğim şeye değil, demokrasiye laf atan oldum. Tebrik ederim.
+1 yılArapça zengin bir dil olduğundan meali yanlış anlaşılmalara mahal verebiliyor bu yüzden en yakın karşılığı ile tanımlanır. Arapça da harflerin çekimi var türkçede bu yok olay tamamen bundan ibaret.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKur'an meali Kur'an değildir önce bunu öğren. Sonra madem meallerden şikayetçisin o zaman arapça öğren kendin anlamını bul ayetlerin.
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılArapça bilenler okumayacak sadece. Anlamını bilmek istiyorsan öğreneceksin. Anlamları başka yere çekiliyor diye çarpıtma yapmayacaksın.
Mesela ingilizceden farklı kişiler tarafından çevrilmiş 2 kitap bul ve bak bakalım ikisi de aynı mı?
Cevap sahibi+1 yılKelime anlamı olarak değil ayetin genelindeki anlatılmak istenen şeye odaklan. Ne demek istediğini ordan düşün ve uygula.
Hem kadınlarla ilgili ayeti örnek göstermiş olmanın amacı gerçekten öğrenmek midir yoksa altında bi hinlik mi var orasını da sana bırakıyorum.
Sen o ayet dışında bütün ayetlerin anlamını öğren uygula o ayetin anlamını öğrenmesen de olur.
her kaynaktan bakmamalısın hepsini okumamalısın araştırıp doğruyu okumalısın
01 Yorumla
+1 yılOna bakarsan bazı ayetler birbiri ile çelişkili
015 Yorumla- +1 yıl
Bakara suresinde dinde zorlama yoktur der, nisa suresinde kafirleri öldürün der
- +1 yıl
Bakara 256 Tevbe 5
- +1 yıl
Niye 5. Ayet boş mu? Gereksiz mi? Yazmış işte
- +1 yıl
Ne için olduğunun ne önemi var kardeşim. Dinde zorlama yoktur diyorsun.
- +1 yıl
Müşrikleri puta tapanları bulduğunuz yerde öldürün diyor birader. Ne savaşı
- +1 yıl
Tabi ya sen şimdi inanmayan birisin puta tapıyorsun ama savaşla işin yok. Yaşayıp gidiyorsun. Nolcak şimdi? Sen bulduğu yerde öldür diyor. Ee?
- +1 yıl
Sen görmek istediğini görüyorsun
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem