"Midye yemek haram mıdır?" sorusu haram sayılmaktadır şeklinde cevaplandı.

"Midye yemek haram mıdır?" sorusu haram sayılmaktadır şeklinde cevaplandı.
Aslında evet diyanet işleri başkanlığı doğru bir fetva vermiş,
Midye ve ıstakoz gibi deniz haşeratının yenmemesinin gelenekle, kültürle, hayat tarzıyla hiçbir ilgisi yoktur. Hanefî mezhebinde olan Müslümanların, deniz kenarında da yaşasalar, balık şeklinde olmayan yengeç, midye, istiridye, ıstakoz, kerevit, karides gibi deniz haşeratını yemeleri caiz değildir.
Ancak Şafii mezhebine göre dinen caizdir o da yemek için herhangi bir zaruret yok o yüzden ben de şahsen yemiyorum
Midye bayanlar gibi regl olduğu için yemek haramdır o Özel günlerde nasıl bayanlarla beraber olmak haramsa Midye yemek de haramdır Diyanet haram ve Helali hadislere göre cevap verir Helali haram haram helal demek dinden çıkartır Müslüman olmayanlara sözüm yok Lakin Elhamdülillah Müslümanım diyorsan fetva yetkiniz yoksa haram Helali tartışmayın sakıncalı
Diyanetin doğru söyleme huyu yoktur ama arada bir kırıyor şeytanın bacağını. Neyse bir kaç kişi nasıl haram ya olamaz falan der güncelleme yaparlar sıkıntı olmaz
Sevmem ama daha yasak haram şeyleri yiyoruz onu demiyorlar boş iş bunlar ya
Cevap
32Cevap
Midye yemedim hiç
Bari sigara gibi mekruh falan deselerdi. Haram olması için Kur'an'da bununla ilgili açıkça ayet olmalı. Helal gıdalar arasında sayılmamış olması, midyeyi haram yapmaz. Lahana da helal gıdalar arasında sayılmamış mesela.
Limonsuz yenmesi haram olabilir, bilemedim şimdi.
4-5 yerden maaş almak haram değil ama midye yemek haram evet, fazla güven veren bir kurum (!)
Midye yemek haram değil. Mekruh'tur. Diyanet İşlerin başına din ile alakası olmayan birisi gelip arada bel altı fetvalar veren birisi olunca olacağı bu.
Musevilere yasak müslimlere kuran haram dememiş denizin ölüsü helaldir diyo mâide 5/96 falan anlatılmış bazı müslim mezheplerinde kabuklu deniz hayvanı 90 derecede pişirilsede canlı sayıp haram görmüşler bi çeşit insan uydurması hikayeden gelen gelenek. Kuran rehberse kuranda haram beyanı yok
diyanette iyice kafayı yedi bu aralar. ulan ehl isünnet mezheplerden hanefi dışında haram diyen yok. malikiler bütün kuzey afrika müslümanları midyesinden bilmemnesine denizden ne çıksa yerler. ne kuran ne hadiste midye ve deniz ürünleri hakkında hiçbir yasaklayıcı delilde yokken bu neyin kafası...
Evet seviyorum, haram olup olmamasıda umurumda değil, müslüman değilim kafam rahat 😏
Yalnız o dinen şüpheli veya mekruh olan bir şey ise caiz değil denir kişinin yapmasında günah yoktur lakin şüphelidir sakınması tavsiye edilir.
onlar bi faiz yemesinler torpilli hafız hoca almasınlar sonra böyle fetva verebilirler dinlerim diyanette dönen torpil hiç bir yerde dönmüyor
Hangi harama adam akıllı uyuyoruzda pirinçli midyenin günahını düşünüyoruz takılmayın okadar limonla yiyin
Kur'an-ı Kerim'de, denizden elde edilen yiyeceklerin helal olduğu bildirilmiştir (Mâide, 5/96; Fâtır, 35/12). Hz. Peygamber de (s. a. s.), 'Denizin suyu temiz, ölüsü helaldir”'(Ebû Dâvud, Tahâret 41) buyurmuştur. Sadece suda yaşayan, karada yaşama şansı olmayan tüm canlılar helal kabul ediliyor.. midye de sadece suda yaşıyor ama en sağlıksız deniz ürünü.. vücuda sadece zehir veriyor ama çok lezzetli
Çok severim. Dün akşam 10 tane yemiştim hatta
Zavallı midye.. ne günahın var ki senin. Ne canın var ki. el kadar sabi.
Sevmiyorum. Diyanet nasıl fetva verebiliyor onu da bilmiyorum.
Fetva vermek Sizce kimin işi
Hayır yok kimse değiştiremez zaten değiştiren de yok sallallahu aleyhi ve sellem Efendimizden gelen hadislere göre cevap veriyorlar
@İstavritliAşure Hadis olaylarını saptıranlar da çok onun için pek Diyanetin özellikle baldız ile zina yapmak nikah düşürmez gibi bir çok radikal sözleri var. Mezhepleri veya karışık olayları var. Bilmiyorum ama Diyanet tarikatlar mezhepleri ben pek doğru bulmuyorum. Şahsi düşüncem bu tabi ki herkes aynı düşünmeye bilir.
Bunları kafana takmana gerek yok Diyanet bizi yanlış fetvalarla yönlendiriyorsa bunların vebali o fetvaları verenlerindir lakin ben şüpheye düştüğüm durumlarda net bilgi öğrendiğim yer Diyanet değildir
Peki Kur'an okumasını biliyor musunuz veyahut bazı ayetlerden bilginiz var mı bir ayette şöyle der Peygamberi itaat etmeyen Allah'a itaat etmemiştir farz ve sünnete ayet ve hadislere göre dini yaşamalıyız sadece ayetlere uyarak ya da sadece farza uyarsak sünnetleri hadislere uyumazsak Allahu Teala'nın emrini yerine getirmiş olmuyoruz bir başka ayette de şöyle der Resul'ün emrine Uy yasakladığından kaç yani Diyanet'in doğru ya da yanlış verdiği fetvalar hadislere göredir
Zaten ben kendi yorumumda da bahsettim neden haram olduğu midye regl olduğu için
@İstavritliAşure Ben Kuranı Türkçe okuyorum. Beni hadisler ve diğer Kuranda ayeti bile değiştirenler dini kullanan saptıranlardan soğumuş bir insandım. Dine ısınmaya çalışan Allah a sığınmaya çalışan bir insanım intihar etmemek için bu deli saçması çivisi çıkmış dünyada. Allah"a sığınıyorum. Millete zarar vermiyorum. Kendimi iyi bir insan olmak için çabalıyorum. Bu yüzden peygambere inanıyorum ama en önce Allah için yaşıyorum benim tek amacım kötüye olabildiğince sapmamak. Asırlardır kendi çıkarları için o kadar saptırıp mehzeplere bölünmüş olmaları Peygamber efendimiz bölünmeyin dediğini de biliyorum. Köle zihniyetini aşılayan tuhaf zihniyette olanlar başkaları beni ilgilendirmiyor sen müslüman değilsin diyebilirsin ama Ben Allah'ın tek istediği doğru yolda iyi insan olmak çabalayanlardanım. Kuranın amacı belli günahlar ortada iyilikler ortada. Mükemmel değilim ama Dini kullanıp milleti manipüle edenleri sevmem sevmedim nefret ediyorum. Dini bozup bozup insanları amaçsız bırakanlardan da. Hadislere biyat etmem kesin netliği olmadığı için sorgularım. Bende böyle biriyim. Yıllar önce haram ise neden o zaman fetva çıkarılmadı yıl 2023 keyiflerince takıliyorlar. Beni ilgilendirmiyor digerleri benim Inancım Allah ile benim aramda. Peygambere meleklere inanıyorum onları inkar mı ediyorum hadis inkar edince. O zaman inkarcıyım sizlerin açınızdan. Gidip açık namaz kılarım veya teşhir şeklinde giyinirim bu kafalarda yani Adnan oktar kafasında insanda değilim. Yaşama tutunmak Allah a sevgim inancım hala olduğu için inanıyorum. Derine inersem insan yoldan şaşar. İnancını kaybetmemek için çabalıyorum kısaca ozeti bu.
Niyetim asla seni eleştirmek değil bir midye konusu açıldı Ben de Bildiğim kadarıyla seni aydınlatmak istedim dinimizde bildiğini anlatmak emri bil maruftur farzdır
Kur'an-ı Kerim'i orijinal dilinde okumayı bilmeyebilirsin ben de bilmiyorum mealini okuman da Allah yolunda yürüdüğünü gösterir her Müslüman İslam'ın 5 imanın 6 şartına uyarak kelimeyi Tevhid üzere yaşamalı
Hadis-i şeriflerin uydurma olabileceğinden şüphelendiğini söylüyorsun Sahih Hadisler vardır güvendiğin kaynaklardan İstiyorsan bunları öğrenebilir fetva alabilirsin
Ben de ne televizyon hocalarına ne de Diyanet'in hocalarına güvenmem Ben de güvendiğim kaynaklardan bilmediğim konularda fetva alırım
Yalnız şunu Unutmayalım ki Kur'an ve Sünnet bir bütündür açık ayetler var sünnete uymayan peygambere itaat etmeyen asla cennet yüzü göremez bu Allah'ın emridir
Rabbim cümlemize Hidayet nasip eylesin Hayırlı ömür hayırlı ölüm nasip etsin İNŞAALLAH
Hiç yemedim Diyanet bir soru üzerine Midye haramdır düşüncesi neye dayanıyor ?
Üreme döneminde yenilmesi sakıncalıdır
Diyanet Hanefi mezhebine göre fetva veriyor.
Bu seferkinde yanlış bir şey yok çünkü islamda deniz ürünlerinin konumu bellidir.
Bunlarda sürekli güncelleme yayınlıyor He.. Midye yenmez mi ya
Yemiyorum ama harami helali umurumda degil.
Torpille atamak kul hakkı yemek bir çok yerden maaş almak haram değil tabi ki :)
midye yemek haram değildir haram olan ürünler kuranda bizzat yazıyor sadece hanefi mezhebine göre pis görülür
Bunu tam da midye yemeye alışınca söylemeleri büyük haksızlık. Diğerleri benden daha çok yemişti ama.
O diyanetin ben a... Tabii ki severim. dini işlerine geldiği şekilde insanlara aktaran din simsarlari...😡
Kim sever Yalova kaymakamını. Çok şükür aklımızı saraydan beslenen alan sözde ulemaya teslim etmedik.
Hiç yemedim ama diyanet madem haram diyor artık yemem lazim dkkddjdj
Aynısı🤣
Karışmadıkları bir midye kalmıştı buna da el atmışlar şaşırmadım bunlara kalsa her şey haramdır 😀
Midye pilavı severim ama etini yemem. Midye ve Diyanet tartışması çok oluyor tuhaf fetvalarda verildiğini okudum. Diyanetin amacı nedir bilmiyorum...
Midye birayla çok iyi gidiyor diye haram demişler herhalde.
Onca bütçeyi hiç etmek , konvoyla dolaşıp s serisi makam aracına binmek haram değil yani 🤦🏽♂️
Diyanet din dışında bütün konulara el atıyor. Yakında yeni bi din kitabı basarsa şaşırmam
Bilinmeyen bir şey değil
Midye yemedim. Canım istemiyor
Kim sallar diyaneti. Diyanetin bütçeside haram.
Hiç midye yemedim.
evet severim
aynı diyanet faize haram dememişti
Midyeci Ahmet'e yazık oldu 😁
Helal dese bile yemek o reglili mikrop şeyi
Aynen bi ona karışmadıkları kaldı
Pis iğrenç bişey zaten
Midye hiç sevmem yemem de.
Yemiyorum zaten iğrenç
Diyanetin ne dediği umurumda değil bu arada
Mekruh diye biliyodum. Zaten asla yemem.
az da olsa yemişliğim var , haram helal Allah affetsn
Tiksindim için yemem
Diyanet söylediyse gidip yarın 50 tane yiyim.
Yemem
Evet
Hayır, hiç sevmem.
Severim.
Sevmem
Her seyi sevdim, su midyeyle söğüşü sevemedim
zaten hiç sevmem ki
Olsa 30 tane yerim şimdi
Yemiyorum
Yemiyorum
diyaneti cok da takiyolar ya
Hiç yemedim sevmem