Diyanet daha önemli daha vahim konular varken neden bunlara fetva veriyor mesela bu gün hz Ömer hayatta olsaydı Özel uçağı olurmuydu ya da yazlık kışlık saray yaptırmıydı ya da milli piyango idaresi özleşti ve vergi alınmıyor acaba iktidara kardeşim bu yanlış artık her ev kumarhane olacak demiyor ya da yine gençler lgbt tuzağına düşüyor biz nerde yanlış yaptıkta son 20 yılda her sokakta lgbt bireyler çıktı bu insanlar bizim çocuklarımız bunlara kulak verelim diyen yok sigara haram midye haram o koltuğu boşuna işgal etmeyin
Haram güncellemesi hayırlı olsun! sanırım diyanete yeni Vahiy inmiş 🤦♂️
Diyanet önce etrafında ki onca entrikalara bir fetva çıkarsın. Kadınlara yapılan zülüm için bir fetva çıkarsın. Çocuklara edilen tecavüz için Fetva çıkarsın. Hayvanlara yapılan zülüm için fetva çıkarsın. İşçilere verilen o asgari ücretin hakkı için fetva versin.
Hakkını verecek onca şey varken tutup da hiç bir şeye yaramayan bu diyanet başkanlığı gelip yok o haram bu haram... Sktr gidin. Kendi yedikleri haram paralar için fetva çıkarsın.
Midyeciye gidip Bi 30 tane midye yicem. Herhalde onların yedikleri haram para kadar yanmam diye düşünüyorum.
Kuran'da bir ayet var halbuki. Harama helal, helala haram kılmayın diyor Allah. Kafasından din mi uyduruyor bunlar yaw.
Bakara 173. ayet: Allah size yalnızca murdar eti, kanı, domuz etini ve Allah’tan başkasının adına kesilmiş olanı haram kıldı. Ama biri zorda kalırsa, haksızlığa sapmadıkça, sınırı aşmadıkça kendisine günah yoktur. Biliniz ki Allah bağışlayan ve esirgeyendir.
Nahl 14. ayet: Ve O'dur ki, içinden taze bir et yemeniz ve kuşanacağınız bir süs çıkarmanız için denizi emrinize vermiştir. Gemileri onda yara yara gider görürsün. Böyle yapmıştır ki, O'nun kereminden nasip arayasınız ve şükredebilesiniz
Tecavüzcüyü serbest bırakmak, yolsuzluk yapmak, gençlerin, yetimin, vatandaşın hakkını yemek, kendi içlerinde adam kayırma yapmak, liyakat, suçsuz yere ceza vermek peki HARAM değil midir? Bence diyanet gitsin müslümanlık işleri yapsın. Dönemin en kötü ve dinden soğutan Diyanet İşleri var. Kendiniz inancınızı sorgulayın önce daha sonra bu tür şeylere karışırsınız. Hiçbir açıklamanızda tutarlılık yok.
İlgilenmekten hatta yorum yapmaktan dahi bıktım şu tarz konulara ve kişilere. İsteyen yer, yesin. Kime ne. Evet ben de yemiyorum. Hatta suşi de yemiyorum. Yiyenlere de afiyet olsun deyip muhabbeti sürdürebiliyorum. Çünkü kafa ve ruh yapısı olarak anlaştığım insanları farklı görüşlerimiz var diye kaybetmekten nefret ediyorum. Ben hazine gibi bir insan bulsam sırf farklı yaşıyoruz diye kaybetmeye razı gelmem doğrusu. Midyesini de ısmarlarım. Muhabbeti de ben açarım. Net.🐝
Kesinlikle ama ortada bir yasak yok sonuçta bir açıklama, bir bilgilendirme var. Bu bilgilendirme daha dün yazılmış bir şey değil 1400 yıllık bir bildiri.
Milletin kaç çocuk yapacağına bile karşılıyor bu ülkede yediğine içtiğine karşılaması çok normal. Bu saatten sonra yediğimizi içtiğimizi çakma diyanete soracak değiliz.
Deniz tabanı ağır metallerle zehirli bu sebepten çok tercih etmesemde denk gelirsem nadiren yerim Diyanetin işi ne milletin refahında faydası ne bilmiyorum
Her canlı kendi fıtratını yaşar.. Onlar da topluma kendi doğrularını dikte etmek için yanıp tutuşuyorlar... Allahtan internet var ve artık yeni nesli kolay kolay etkileyemiyorlar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Halkın vergileriyle Yazlık-Kışlık Saray yapmak, Makam uçağı filosu kurmak, milyonluk mercedeslerle gezmek, 50.000 dolarlık çanta takmak helal mi?
İki çocuk kavga ettiğinde, öğretmen birine kizdiginda "Ama o da yaptı Hocam." demek gibi oluyor senin bu sözün. Ama tabii kime ne anlatıyorum. Neyse. Teşekkürler.
Bak bilader tane tane üstteki yorumun açıklamasını yapıyorum. Normalde yapmam ama neyse belki anlarsın. Bu ülkede onca israf, yolsuzluk, kul hakkı varken; bir din görevlisi olarak bunlara ses çıkaemayıp, midye hakkında açıklama yapması komik olmuyor mu?
Gorevi bu, sadece bilgilendirip uyariyor. Sen ister ye ister yeme. Lakin gorev alani disindaki yaptiklarina asiri derece tepkiliyim. Uluslararasi alanda devleti temsil etmek gibi...
Simdi bunu soylerken hangi mezhebe gore onu da soylemis mi? Soylediyse ok. Bilgilendirmis olur sadece. Cunku hanefi mezhebine gore haram. Safii maliki hanbeli mezhebinden birine sanada haram diyemez.
Lafa bak. Diyanet niye böyle şeylere karışıyor. Karışmıyor, sen yerken elinden almıyor. O zaman karışmak olurdu. Sana tebliğ ile mükellef o, tebliğ ediyor yani bildiriyor. Hanefi mezhebine göre bunları yemek haram. O yüzden söylüyor.
Bu işler diyanetin söylemesiyle ya da söylememesiyle olmaz. Din 1400 küsür sene önce tamamlanmıştır. O zamandan beridir haramdı zaten bunun şimdi söylenmesi sizi aldatmasın. Araştıranlar eski alimlerinde fetva vermediğini görecektir
Hanefilere göre değil, şafiilere göre caiz. Diyanet hanefi fıkhını baz aldığı için böyle bir fetva veriyor. Haberde zaten bu şekilde yapılmış. Diyanete sorulmuş olabilir bu sorular. O yüzden diyanet böyle bir açıklama yapmıştır.
Haberciler de haber yapacak ya tam bir skandal gibi gözüküyor. hemen sıvamışlar paçaları. İfade çok açık, hanefi mezhebine göre helal değil, şafii mezhebine göre helal. Yani yenmez demiyor.
Domuzun haram olduğuna nasıl karışıyorsa buna da karışırlar yani. Anormal bir açıklama göremedim ben. Sol elle yemek yemenin tasvip edilmediği, hatta kimilerince günah olarak gösterilen bir toplumda yaşıyoruz.
diyanet bunlara fetva vermeyecek'de neye verecek. diyanet'in verdiği fetva müslümanları ilgilendirir ama neden ateist'lerden ve deist'lerden geliyor itiraz? size içki haram desek bile içersiniz
Bunda yanlış bir şey yok hanefi mezhebine göre balıkların denizden çıkan çoğusu uygun değil yemek ama şafilerde bu kural serbest lütfen bilgi kirliliği yapmayın
Onlarda yemesinler canım dönerli lokma, Sade döner, Yoğurt Çorbas, Mercimek çorbası gibi gibi yemekler varken O midye ve yengeçi niye yiyelim ki zaten?
Şafii mezhebine göre denizden ne çıkarsa helaldir diyor. Bunun dediği Kuran'da yok hanifi mezhebi bunu yasaklıyor. İslam mezhep dini değil cahil adam bir bo*g bilmiyon.
İslamiyette yenmesi helal ve haram yiyecekler var. Bu da deniz haşerelerinin yenmesinin haram olduğunu söyledi. İsteyen yer isteyen yemez orasına karışmıyor zaten.
Diyanetin görevi müslümanları bilinçlendirmek ve İslamı anlatmak. İnsanlar biliyor diye susacak değiller çünkü görevleri bu. Ayrıca ben diyaneti savunmuyorum sadece bu dediği cümlede bir sıkıntı göremiyorum. Yoksa diyanete milli eğitimden daha fazla bir para harcanmasıda canımı sıkıyor. Devlet malını ya da diğer yanlışlarını konuşucak olursak burası dolar taşar zaten. Fakat bu cümlede bir sıkıntı yok.