Türkiye kendi dinamikleri olan bir ülkedir. Tam 70 yıldır ülke dönem dönem sağ, dönem dönem militarist bir anlayışla yönetildi. Özellikle sağ iktidarlar milletin uyanmasını, aydınlatmasını hiç istemedi, cehaletin önünü kesmek yerine sürekliliğini sağlayacak politikalar üretildi. Bugün halk o kadar cahil kalmış durumda ki; geldikleri durumdan, ekonomiden, terörden, iç ve dış göçden, mültecilerden 70 yıl boyunca muhalefette kalan sol partileri sorumlu tutuyor. Halk o kadar cahil ki, söylemini dini bir eksene oturtan herkes tarafından manipüle edildiğini bile göremiyor. Gelelim soruya, bu dinamikler çerçevesinde Türkiye'ye hiç bir zaman şeriat gelmez. Zira, bu manipülasyonu yöneten parti ya da partilerin hiçbir zaman nihai amacı bu olmadı. Amaç hep şu olmuştur: oligarşik bir yapının daha güçlü olması, daha zengin olması. "Din" burada amaç değil; araç olmuştur. Biz de din kullanılır. Dini değerlere sahip olmak başka bir şey. Biz maalesef ülke olarak gerek halk, gerekse temsilciler bazında bunun çok uzağında kalıyoruz
@Tubaacelyaaa ve @radikalislam Ben Türk milliyetçisi bir gencim. Türk milliyetçiliğinin özü laiktir. Din ve mezhep ayrımı gütmez. Benim babamın gençliği, Komünizmle Mücadele Derneklerinde geçti. Komünizm belasıyla mücadele etti yani ve nihayet 12 Eylül 1980 sabahı Türk milletinin bağrından çıkan zinde güçlerin eliyle bu komünizm denen illet devletten ve toplumdan temizlendi. Tarihte insanlığa kah ve gözyaşından başka bir şey getirmemiş bu barbarlığın taraftarları, 12 Eylül öncesi binlerce vatanseverin kanını döktü. Biz o gün komünizme ne kadar karşı durup mücadele ettiysek tıpkı bugün de siyasal islamcılık ve şeriat sistemine de şeriat sevicilere de o kadar karşı mücadele etmek vatanseverliğimizin gereğidir. Şeriat dediğiniz rejim bugün Ortadoğu ülkelerine mezhep savaşlarından başka, kan ve kinden bir şey getirmedi. @Tubaacelyaaa Profil resminde başın açık, üzerinde transparan dekolte bir kıyafet. Kalkmışsın bana şeriat savunuyorsun. Sen neyin kafasını yaşıyorsun bebeğim. Yaşamadığın bir dinin şeriatını istiyorsun. Yarın şeriat gelse sana çarşaf giydirse ertesi gün laiklik ister senin gibiler. Patolojik vaka olduğunuz için. @Tubaacelyaaa @radikalislam Mücadelesini vermediğiniz fikirlerin asalak savunucusu olmayı bırakın. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Öyle de kalacaktır. Bu ülkede hiçbir şekilde kişi ve zümre diktatörlüğü tanınmayacaktır. Türk milletinin bağrından çıkan kuvvetler buna izin vermeyecektir. @Tubaacelyaaa ve @radikalislam Sonuç olarak, bu ülkeye komünizm gelmediği gibi şeriat da gelmeyecek. Siz bu örümcek kafalarınızı değiştirmediğiniz sürece de hiçbir yere gelemezsiniz zaten.
Türk kimliğine asla ve asla uymayan, karakterine, huyuna suyuna tamamen ters Arap kültürünün bu millete eziyet gibi daha da fazla dayatıldığını görüyorum.
Kültürü, dili, hayat tarzı, yeri geliyor evlilik hayatı, teslimiyetçi zihniyet, başa gelen çekilir napalımcılık, kadının yeri vs.. sayim ister misin daha? Eski Türk toplumlarını, onların sosyal hayatlarını al eline bir oku. O zamanlara göre kendi öz kimliğimizden baya bir feragat etmişiz. Osmanlıyı da çöküşe götüren özde budur. Buna yürekten inanıyorum.
Ağzını topla ilk önce ben gayen ölçülü ve saygılı konuşurken sen saygı sınırını çoktan geçtim konuyu aldın saçma sapan yere getirdin 1. Ben din konusunda senin zannetiğin gibi kara çarşaf kuzu koyun gibi her duyguduğuma inanan biri değilim bir çok kaynaktan araştırır ım Arap ların kültürünü din sananlardan hiç değilim ama sen ülkede yapılan faşizmi görmezden gelip başlıyacağım başörtüne şeklinde konuşamazsın! Hem eğitimden ülkenin gelişiminde bahsedip hemde eğitimi kısıtlanan kız çocuğuna yapıla muameleyi savunmam ayrımcı bakışın olduğunu gösteriyor zaten. İlk önce bu ülkede neler yapılmak istendi de engel olunduğunu bir öğren Nuri demirağ, vecihi hürküş ları bir öğren neden ülkenin tamamen yararına olan işleri engel oldular onu bir sorgula Aklınıza koymuşsunuz İran ve Arabistan ı sanki tek Müslüman ülke onlar var sanki biz hiçbir zaman İranı Arabistanı idol edinmedik edinmeyiz de
Ağzımı asla sana karşı toplamam, toplamayacağım. Öncelikle bunu bil. Çünkü sen propoganda yapıyorsun. Heryere yetişiyor, heryere bir laf sıkıştırıyor, ortalığı karıştırıyorsun. Senin kafanın içininde, burda ne yapmaya çalıştığının da ben gayet farkındayım. Ne cahilim ne çocuğum kızım. Sen şimdi bunun farkında olduğumu iyi anla. O kulaktan duyma laflarını, ezberlerini, o kafanın içindeki tilkileri al usulca uzaklaş burdan. Bana bulaşma. Boşa kürek çekiyorsun. Hedef kitlen benim gibi insanlar değil senin. Kaybol o yüzden.
İslam dini öncesi Türk toplumunda kadının yeri, itibarı konusunda zerre kadar bilgisi olmayan cahil hanım kızlarımız, din penceresinden bakarak, kadına hakettiği değeri veren laikliği eleştirme, hatta ortadan kaldırılmasını isteme hadsizliğini gösterip köleliğe, erkeğin tahakkümü altına girmeye razı oluyorlar. Kadının baskı altına alınmasını gerektiren şeyin kadının giyimi, makyajı, dekoltesi, eğlenmesi, gülmesi, öpüşmesi, sevişmesi, çalışması değil de, çoğu zaman utandığım hemcinslerimin irade zayıflığı, ahlaksızlığı, damacanaya bile hallenebilecek kadar ç.. küne düşkünlüğü olduğunu görmeden hem de... Din, erkek kafasıyla yazılınca elbette erkek cinsinin kusursuzluğuna, kadının ise kadınlığından utanması ve onu erkeklerden saklaması zorunluluğuna dayanmalıydı, öyle de oldu. Biz seküler yaşamayı benimsemiş erkeklerin neden açık, dekolteli, öpüşen, sarılan, koklaşan kadın görünce ağzı sulanmıyor? Neden otobüste rahatsız etmemek için arkamızı dönüyoruz? Neden evimizi kiralayan kız öğrencilere potansiyel "yatak arkadaşı" diye bakmıyoruz? Çünkü biz kadına değer vermeyi, saygı göstermeyi, haddimizi bilmeyi öğrendik. Yobazcanlar ne yapıyor? Hac ibadeti sırasında bile kadınları taciz ediyor, kendi nefsine hakim olamadığı için kadını kapatıyor.
@Banker_Bilo İslam ı anlamak da yaşamak da gerçekten zor. Cunku insan nefsine hoş gelen birçok şey yasaklanıyor. Hele bu devirde İslam i yaşamak daha zor ama kıymetli. Hem uygulamada hem de fikir dünyasında sap ile samanın karıştığı bir ortamdayiz. Her insan tanrı. Tanrılar da istediğini yapar, yapmalı. Boyle olunca bir tanrıya ne yapacağını söylemek elbette onu kizdiracaktir. Hep dini yaşayan ya da yaşayamayan insanların eksiklikleri hataları dile getiriliyor. Halbuki din masumdur. Dinin kendisinden kaynaklı sorun varsa onu konuşmak daha doğru. İslam mi demiş damacanaya hallen diye. Bu konu çok su götürür. En iyisi burada kesmek. Böylece siz de sinirlenmemis olursunuz.
@ifrattefriforta boşuna çabalama burada her kunuyu dine ve dindar kesime bağlayan bir kesim var insan oğlu yüzyıllardır dine bağlı kalmışlar 1200 lü yıllardan kalma dini semboller bu günlere kadar kalmış o zamanın insanları dinlerine bağlılıklarını bugüne kadar resmetmişler. Şimdi ise bu insanlar hiçbir dini semboli bile görmek istemediklerini dile getirip bunun çağlaş ve aydınlık olduğunu savunuyor. pllyna hanfendi, şahsıma saygısızca ağzına gelini söylüyor giyim kuşam da bana engel konulmasında sakınca olmadıklarını iddia edip kendi özgürlüklerinin kısıtladığını savunuyorlar Merak ettiğim konu bu kuralları kim koyuyur? Bu çifte standart değil mi?
Kontrolsüz göç ile gelenleri eğitemeyeceğimize, geri de gönderemeyeceğimize göre, ülkemizin geleceğinde laiklik göremiyorum maalesef. Türklük bilinci yokedilmiş bir ümmet toplumu görüyorum. Toplumun büyük kesimi fakirlik içinde din ile uyutularak haline şükrederken, tıpkı Arap ülkelerindeki gibi şükredenlerin sırtından geçinip dünya nimetlerine gömülmüş bir azınlık olacak. Şükreden fakir kitle de, şimdi olduğu gibi o azınlık için "Allah başımızdan eksik etmesin" diye dua edecek. Eğitim, bilim, teknoloji, sağlık, adalet mi? Boşversene, kimin umurunda? Üniversite diploması bile olmayan birine, her seçimde "koyduk mu oohhh" diye oy veren cahil, çöp, işe yaramaz kitle eseriyle gurur duysun, şikayet etmesinler. Kendi çocukları daha da beter olsun ki, 20 yıl boyunca hırsızların, mafyanın doluştuğu partiye oy verdikleri için babalarından, dedelerinden hesap sorsunlar, hatta nefret etsinler.
şu an algı yapıyorsun insanları böyle giderse şeriat ülkesine döneceğiz gibi bir kışkırtma var senin sorunda. Merak etme ak parti nin en güçlü olduğu zamanda bile hiçbir kadını zorla tesettüre sokma gibi bir çalışması olmamışken şimdi mi olacak Türkiye her zaman İranı eleştiren bir ülkedir. İran ve Arabistan idolümüz değildir. Peki çok değil bundan 20 yıl önce tesettürlü kadının okuması, memur olması yasaktı böyle olunca çağdaş olunuyor ama ülkedeki giyim tercihlerini ve okuma yasakları kaldırınca redikal İslamcı mı olunuyor 🤔
Merakımdan soruyorum sadece sizin hakkınızda bir dava olsa ve hakimin ateist kolyesi takması veya haç takması ya da geleneksel yahudi elbiseleri ile oturması satanizmi çağrıştıran dövme ve piercingleri olmasını kabul eder miydiniz
Aslında ana soruda gerekli cevabı verdiğimi düşünüyorum ama size ayrıca bir cevap yazmam gerekiyor sanırım. Düşünceniz o kadar sığ ki olayı sadece başörtü meselesi olarak algılıyorsunuz. Zaten başka da bir cevabınız yok sanırım, zira hepiniz aynı şeyi tekerleme gibi söylüyorsunuz. Ülke, 80 ihtilalinde bile bu kadar özgürlüklerin kısıtlandığına şahit olmamıştı Sayın Aydamira. 100 lerce fabrika kapatılmamış, 100 lercesi de yabancı sermayeye satılmamıştı (biz buna kapütilasyon diyoruz). Ülke, tamamen kontrolsüz bir göç dalgası ile karşı karşıya kalmamış, kendi kanınızı taşıyan kardeşleriniz işten çıkarılıp, daha ucı iş gücü diye göçmenler çalıştırılmamıştı. Türkiye tarihinde hiç çocuk asker kullanan ülkeler listesinde girmemişti Sayın Aldamira.
Olaya ideolojik olarak değil VATANDAŞLIK bilinciyle bakmanı dileğiyle...
Burda senin vurguladığın tamamen particilik oysa her şeyin tepeden gelmesine gerek yok. Sokakta insanlar biribirine, mahallede insanlar birbirine baskı yapıyor psikolojik bir baskı bu hani o bahsettiğin dönem gibi ama tersi. Düşün ki açık giyindiği için dinsiz ya da hayat kadını olmakla suçlanıp en ağır ithamlara bulunan genç yaşlı kadınlar var bunu yadsımamak lazım.
@pllyna mağdur edebiyatı yapmıyorum farkındaysanız idoloji ayrımı yapılmamasını söylüyorum kimsenin haksız puanla mevki sahibi olmasını sovunacak değiliz o dediğiniz kişileri cezalandığında da Silivri soğuk diyorsunuz ama @pllyna hanım
@art2334 işte anlatmak istediğim hiç kimseyi giyim kuşamıyla yadırgamamak bu olaylar kuşakların düşünce yapısı bakın mahalle baskısı olan yerleri çoğu düşük eğitimli insanlar. Ama insanların eğitimine kısıtlama getirip bu insanlar niye bu kadar cahil demekte çok ironik bir durum. Laiklik dini değerlerini yasak getirmek değil insanların kendi inançlarına saygı duymaktır. Bizler böyle sadece birbirimizi yiyip sen iyi, sen kötüsünle olaya bakmayız
@Empimetheus soruyu iranla kıyaslama yapıldığı için irandan örnek verdim İran'daki gibi kadının ayak bileği açılan var mı diye sokakta ceza yazan bir ülke gibi miyiz Allah aşkına! Diğer konuları ayrı ayrı tartışırız hiç birimiz mülteci istemiyor bu konularla sorunun ilgisi ne var onu anlamadım
Topu çeviriyorsunuz Sayın Aydamira. Samimi olun. Soruda başörtüsü ya da tesettürle ilgili tek bir ima yok; siz cevap olarak bu argümanı kullandınız ve ben de naçizane fikirlerini belirttim.
Bunun tam olarak eğitimle alakası yok bunun bizzat yaşadım ve yaşıyorum giyimi nasıl olursa olsun insan kendine saygı duyulması konusunda kararlıysa başka yaşama da saygı duymalı, aksi halde iki yüzlü olur benim ailem anadolu insanı ve sadece 3 sınıfa kadar okumuş olmakla birlikte gayet kendilerini yetiştirmişler bu konuda özgürlükçüler ama tam tersi üniversitede aynı giyimdeki hocalarımdan bir kaçı kendinden olmayana kızıyorlardı. Al sana okumuş o bireyler o bir birey ve düşme karşılık zülmü reva görüyor. Düşünme yapımızda sorun var bunu eğitimle kolay kolay aşılabileceğini sanmıyorum
@Sorupçıkıcambn hayır aslında yok. Ama şu an ülkede müthiş bir devlet baskısı var. Fetö ve terör örgütğ mensubu olmakla suçlanıyorlar. Sosyal medyada bile çalışma yürütoyorlar artık. İşler pek bildiğin gibi değil. Boğaziçinde olanları gördüm. Adamın biri geldi yere seccade serdi, var bunlar dine hakaret ediyorlar diye propoganda yaptılar. Bunların çakallığı inanılmaz. Devley ahlakı kesinlikle yok. İktidarı korumak için herşeyi göze almış vaziyetteler. Baskı muazzam. Biz bile iki yorum yapsak, silivri soğuk gibi bir lafla karşılaşıyoruz. Ama endişe etmesin kimse baskılanıyor diye ölmez fikirler, tam tersine parlar ve artar. Bir sonraki seçimlerde göreceksiniz.
@pllyna araya provakatörleri onların yolladığı bariz belli zaten. Çakallık konusunda sonuna kadar haklısın etrafımda da görüyorum ve ağzım açık izliyorum inan. Ama solcular konusunda katılmıyorum. Günlük hayatta bir sağcıların konuşmalarına, hareketlerine, sohbetlerine bak bir de solcuların. Bir taraf hep hararetli ve öfkeli diğer taraf sinirleri alınmış gibi. Baskı diyorsun ama sanırım 28 Şubat zamanlarında yine sol iktidar varken sağcılar sokakta kahrolsun laiklik yaşasın şeriat diyip bayrak açıyorlardı... Umarım dediğin gibi olur...
@Empimetheus ne yazdığını kendin de bilmiyorsun sanırım. Siz ifadesini nezaketen kullanmış olabilirsiniz ama ben eleştirimi "hepiniz" ve " biz" sözcükleri için yapmıştım. Bu sözcükler nezaket değil ayrışma sözcüğüdur.
Zamanında bende radikaldim, Zaten Nick de radikalliği temsil ediyor, Ama İslam radikal bir din değil, Radikal insanlardan etkilenir görüşlerini benimsersen rasyonellikden uzaklaşırsın, Madem savunduğumuz din yeri göğü yaratan zatıb kelamı o zaman radikallikden çok, Sorulan sorulara Rasyonel cevaplar vermeli ve insanları tatmin etmeli değil mi, Birşeyi en ince ayrıntısına kadar bilmek ayrıdır o şeyin doğru olup olmadığını tasdik etmek ayrıdır, Bu Allah'ın diniyse bütün sorulara cevap burada olmalı, Allah cevapsız bırakmaz, kul cevapsız kalır, Radikallik mi olur, selefi zihniyetimi olur bilmem ama bütün dünyanın rasyonel bir bayrak da birleşeceği kesin
Bu gerzek soruları 20 senedir soruyorlar. Laikliği çıplaklık olarak algılayan kör bir zihniyet var. Aynı şekilde kendisini laik olarak gören, ben laik bir insanım diyen zır cahiller doldu ülkemiz.. Laiklik bir düşünce biçimi değil, kurumsal bir yapıdır. Yani dinin devlet işlerine karışmaması, aynı şekilde devletin de dine karışmaması demektir. Yani devlet, kişilerin hangi dinde olacağına ve nasıl ibadet edeceğine karışmaz.. Dinin de kendi uygulamalarına karışmasına müsaade etmez. Fakat vatandaşların dini görevlerini yerine getirmeleri için onlara yardımcı olur.. Laiklik budur. Şimdi buradan yola çıkarak düşünmeye, kafanızı çalıştırmaya davet ediyorum. Bir insan ben vergi müfettişiyim diyebilir fakat verginin kendisiyim diyemez. Laik olanlar aynen bu ah*maklığı yapıyor. Türkiye laik bir ülkedir, çıplaklık demek değildir. senin yaşın yetmez, 20 senedir Türkiye İran mı olacak tartışması yapılır, fakat geldiğimiz nokta ortada..
Laik bir ülkeyiz bunu istemeyen uygulamayan insanlar olsa da ülke şeriatla yönetilemez şeriatı isteyen insanlar nüfusun %10 ya da %20 sini falan oluşturuyorlardır onlara da laiklikten nefret edip cahilliklerini kusmak yerine ülkeyi terkedip Arap çöllerinde mutlu mesut yaşamak düşer.
Sizler kapalı kadınları yanlış lanse eden kadınlarsınız. Miğdem bulanıyor sizden. Bu ülkenin modern kafalı, ilerici, vatana millete atasna bağlı milyonlarca kapalı kadını var. Canımızdır, ciğerimizdir onlar. Ama sen Arap tohumu Tuğçe hanım, sizler satılmış beyinli, cahil, onun bunun elinde maşa olan bu ülkenin başının belalarısınız. Dini sömürmekten, bir tek bu işlerden anlarız havanızdan bunaldık artık. Sorsam İslam hakkında hiç bişey bilmezsin. Ne tarihinden, ne felsefesinden bi habersiniz. Kuran Kurslarında öğrendiğiniz, lisede okuduklarınızla millete caka satarsınız. Bunlara göre, kendileri hariç herkes dinsiz bu ülkede. Tipine tükürdüklerim!
@pllyna bu arap zihniyetinin artıklarına bir şey anlatmak için kendini yorma bile o istediği şeyin ne olduğunu farkında değil şeriat gelse sokağa adım atamayacak herhangi bir erkeğin himayesi altında olmadığın da kendi kişisel hakları elinden alınacak. Ama bunların gözü kör çok bekleyecek olan da onlar şeriat istiyorsa defolur İran’a gider görür şeriatı ha bu arada umarım arkadaşın sokak da kadınlara vahşet, şiddet uygulayarak herhangi bir erkekle göz temasına girdiğin de dahi kulağı ya da burnu kesilerek çöp gibi sokağa fırlatılan kadınlardan haberi vardır.
İnan bana istediği bu. Özbenliği ve özdeğeri törpülenmiş, böyle olması gerektiğine inandırılmış kadınlar bunlar. Üstelik bu itlerin en büyğk silahları oluyorlar. Üzerlerinden öyle güzel propoganda yapıyorlar ki anlatamam. Bunlar maşa, mal mülk gibi görülen varlıklar. Başka hiç bişey değil ama aksine inanırlar. Sıkıntı yok ben onun için yormuyorum kendimi, o umrumda bile değil. Ama buraya gelecek bu ülkenin insanları, gençleri okuyacak bunları. Sonsuza kadar kalan yazılı paylaşımlar bunlar. Yapmaya çalıştıkları bu ülkeyi karanlığa götürmek, Arap geleneğine göre yaşayan insanlar yaratmak. Bunların iç yüzünü, çirkinliğini, yalancılıklarını, işlerine gelen herşeyi dini dile nasıl sömürdüklerini göstermek lazım. Fethullah Gülen tipli insanlar bunlar. Sözde müslümanlar!
Aynen öyle dinine bağlı olan insan böyle olmaz bunların ne sözüne ne de dinine inanmıyorum, dediğin gibi kendilerini alçak görüp yapılan vahşeti bile sindirirler öyle mide bulandırıcılar
Bir bunlar Müslüman, bir bunlar biliyor, geri kalan herkes dinsiz.. Bunlara kalmış bu işler. Bunların tapulu malı, bunların zimmetinde.. Bunların yaptığı gösteriş. Allahla kul arasında kalması gereken bir şeyi görünür hale getirip, siyasi amaçla kullanmak, baskı aracı yapmak.. Dine bundan büyük kötülük olur mu? Ellerinde oyun hamuru oluyor malesef. Halbuki dile dökülmez bazı şeyler, mütevazi ve huzurlu insandır dindar insan. Ben bunlara baktığımda sadece şeytanlar görüyorum.
Türkiye radikal islamın kölesi olacak bir ülke değil. Halkın çoğu din ile alakasız ve modern yaşamı benimsemiş insanlar. Ne kadar gerici özellijleri olsa da genel olarak modern yaşayan yapıdalar. Ve kendileri Allah, din, kitap, kural gibi şeyleri takmayıp buna uymazken başka bir yapının Türk milletini buna uydurtması çok ama çok zor. Böyle bir şey mümkün değildir.
Layiklik elden gideyah.. laik sistem doğru islense rqdikal islam batagina batmaz buda iktidar ile ilgili bu durum.. ama ben yinede sanmiyorum türkiyenin radikal islam batagina batmasina radikal islamin gelebilmesi icin darbe iç savaş ardindan rejim değisikligi olmasi laxim demokrasinin ortadan tamamen kalkmasi lazim..
Bu göçler ülkenin sonunu getirecek. Şu anki Afganistan'dan farkımız kalmayacak. Halk zaten birbirine kirdiriliyor sen saclgcisin sen solcu sen a partili sen b partili komple filsenip birbirine düşman edilmeye çalışılır. A partisinden olmayan zillet düşman terörist ilan ediliyor sonuç bu göçler ile birlikte iç savaşlar çıkar ve NATO tepemizde biner
İzin verirseniz bu ülkede her şey olur. Haklarınızı sizden alırken ses çıkartmazsanız bu ülkede her şeyi yaparlar. Vatandaş akıllanmadığı sürece, biat etmek istediği sürece hiçbir şey düzelmeyecek bu ülkede.
Radikal İslamcılık dediğimiz olayda Müslümanlık yoktur , hepsi katliam , terör ve cinayetlerle anılmıştır. Sadece İslam'da değil tüm dinlerde böyledir. Böylelerin sonu da her zaman çöküş olmuştur. O yüzden halk elbet yine laikliğe ve demokrasiye ihtiyaç duyup dönecektir.
20 yılda en büyük kötülüğü demokrasiye yaptılar. Buradaki kuvvetler ayrılığının temizlenmesi bile 50 senemizi alır. Ülkenin kaderini halkın kalitesi belirler. Biz bu şekilde bir ülkeyiz, hiç bir zaman demokratik, özgürlükçü, modern düşünen bir ülke olamayacağız.
Yaw @Banker_Bilo arkadas kendini mehdi saniyor galiba🤣 Kullandigi ismine bakarmisin Sanirim hem cinslerinden hoslaniyor.. Zina olmasin zina gunah diye hem cinsleriyle yapan cinsten bunlar Gece alemde Gunduz mehdi
@Karşıcinslerdenuzak İşte tam da bu yüzden, yani senin zihniyetindekilerin Müslüman olmayanlarla muhatap olmak istememesi yüzünden laiklik gerekli. Sen ve senin haricindekiler arasında birlik ve beraberlik bozulmasın, ülke birarada kalsın diye. Yarın IŞİD benzeri bir rejim gelir, o da "en az benim kadar Müslüman olmayanlarla muhatap olmuyorum" der, hepiniz ç. k gibi açıkta kalırsınız.
@Karşıcinslerdenuzak Tipik a haber ve ak-it, yeni t. şak, pardon yeni şafak zehirlenmesi semptomları var sende. Atatürkçüler de, CHP'liler de, içlerinde ateist olanlar dahil, din düşmanı değiller. Çok sığ düşünüyorsun. Müslüman olmayan herkesi İslam düşmanı zannettiğin için laiklik gerekli zaten, yoksa yaşama hakkı vermezsin.
çok zor bunu söylemek ama bugünden kötü olacağımızı düşünüyorum.. gülerek söylediğimiz, 'silivri soğuktur' iması bile demokrasi konusunda ne kadar geride olduğumuzu gösteriyor.. demişlerdi ya, taraf olmayan bertaraf olur diye.. işte tam da o durumdayız..
Şeriat gelsin diye sızlayanlara cevap not düşeyim, ağlayın bu topraklara şeriatı getiremezsiniz, yallah arabistana oralar sizi kucaklar bi gidin görün bakalım neymiş ne olacakmış.
Bir yerlerini açınca ya da kapatınca ne oluyor? Diğer paylaşımlarında kadına özgürlük, istediğini giysin naraları atarken, şimdi ne alaka?
İğneyi biz takıyoruz, ucu size batıyor. 😏
Haaa sorunu da cevaplayayım. Batak olarak gördüğün şey olmaz merak etme. Korkma! Cinsi, şekli şemali belli olmayan insan (!) lar çıkar ortaya. İstediği yerde soyunan, istediği yerde çiftleşen. Sonra çocukların çıkar, baba ben cinsiyetimi değiştirdim, ismim de artık yorgo diye meydanlarda arz-ı endam eder. Atanın denize döktüğünü medeniyet diye baş tacı edersin. Sonra bekle ki kıyamet kopsun.
Yav yeter artık sokaklarda mikişen, uyuşturucuya batmış tipler olalım ama gene de sizin iğrenç islamcı ideolojinizden uzak olalım, kıyamet kopsun gene yaşanmasın bu cehennem bile sizin zihniyetinizin yönettiği bir ülkeden daha iyi, anladın mı?
Yeter mk yeter lan yeter!
Bi de diyor ki denize döktüğümüzün kültürü, ulan bu ülkenin kültürüyle alakası olmayanlar sizlersiniz zikik vahabbiler! Osmanlı'nın o greklerle prensipte bi derdi veya çok da büyük bir farkı yok siz değilsiniz memleketin asli unsuru falan
Biz insanalr özgür olmasın demiyoruz ki, ya da demokrasi olmasında demiyoruz, Demokrasi ve Cumhuriyet kavramları devlet başkanını belirlemek için kullanılır, Devlet başkanlarını ve yöneticilerini halk seçer ve halkın iradesi esastır tamam güzel hoş kavranlar islam sadece halifelikle ya da hilafetle yönetimle olmaz, Öyle olsa şu an hiç birisi yok, İslamın da yok olması beklenirdi, İslam hukuku ve İslam şeriatı zaten şuanda hüküm sürüyor, Sadece devlet laik bir düzen yerine İslamın hükünlerine göre bir anayasa düzenlemeli, İslamı sadece inandım inanamadım diyerek geçilen bir din zannediliyor, İslam bir gerçekliktir, Bunu iki kere iki dört eder derecesinde ispat edebiliriz, Biz bir inancın bir beşeri ideolojinin hükümlerini söylemiyoruz biz insanalrın mutluluğu ve saadeti için Allahın emir ve yasakları çizgisinde bazı düzenlemeler istiyoruz, Mesela bugün içki yasal olarak satılmamalı çıplak yayım ve mecmualar bu denli meşru olmamalı gibi gibi
@Ragnar_Lodbrok Yav bu öfke niye bu kadar? Sokaklarda her boku yiyen, Uyuşturucuya batmıl gençleri kurtarmak adına zaten mücadelemiz, sizde böyle olması gerektiğini savunuyorsanız karşı karşıya olmamız gayet normal yani, Ama fikirleri savaştırırken dahi islam ahlakına göre yorum yapıyorum, küfüre gerek yok hiç, Küfür de zaten argo demek değil Allahı inkar demel normalde ( Ah lanet olsun harf inkilabı 😅😅)
@radikalislam İslam'ı yasaklayalım bitsin bu tantana. Bitmek tükenmek bilmeyen yalanlarınızı muhatap almak zorunda kalmamamız bile medeniyet adına bir gelişme olur.
İslam şeriatı hüküm sürüyormuş, nerede? Afganistan'da.
İslam sizin gibi kerestelerin milleti sömürmek için kullandığı bir palavradır.
@radikalislam Çünkü siz fikren yokedilmesi gereken mikroplarsınız ve varlığınız bile insanlığa zarar. Olup olacağınız da ancak insanlık düşmanı Taliban.
Ondan, uyuşturucu müptelası bir toplum sizden evladır. Dünyada hiçbir şey cehaletin hükmünden daha büyük bir zillet olamaz
@Ragnar_Lodbrok Şimdi islamı niye yasaklamak istediğine bağlı, Onu zaten yapamazsınız kimse yapamaz üfldmekle güneşi söndürmeye çalılmak gibi de biz konuya dönelim, Neden bir Palavra olarak görüyorsun, ben sana iki kere iki dört eder gibi kesin bir şekilde ispat edersem İslamın bir gerçeklik olduğunu sana gösterirsem, Sen gerçek olduğunu bilsen bu dine tabii olur musun? Yoksa İslam gerçekse dahi umrumda değil ben yine tabii olmam diye mi düşünüyorsun?
Gizli Üye. Ülkenin hali ortada. Din siyasetinizden, din sömürünüzden vallahi miğdemiz bulandı. Sanırsın bunların tapulu malı. Bir bunlar dindar. Her eleştiri getiren dinsiz imansız. Dindar dedikleriniz yönetiyor. Buyrun görün.
@Ragnar_Lodbrok Şimdi cehalet dediğin kavram birşeyi bilmemek değil, bilmediği halde bildiğini iddia etmek ve kendi fikrine taassubi tarafgirlik göstermektir, ben sana cahilsin vb demiyorum, Gel elimizdeki verileri ortaya koyalım, Sen bana aksini ispat et olmadığını kanıtla ben bu dini terk edeyim senin dinine göre yaşayayım doğru olan eğer beşeri dinlerse ( komünizm, faşizm, kemalizm, laiklik, materyalizm, evrim, hümanizm, feminizm, vb.) bende ona göre yaşayayım ben birşeye sadece inandım deyip geçmem, Onun doğruluğundan eminsem o yolda giderim, Madem bu tarz düşüncelerden biri ya da bir kaçı doğru o zaman ona göre yaşayalım, Zira İslam hepsiyle çelişiyor, ama ben sana ispat edersem İslamın hak olduğunu sende bu din yerine koyulan beşeri ahlaki öğretileri terk edip islama göre yalar mısnn?
@radikalislam İddia sahibi olan sensin, sen varlığını ispat edemeyeceğin bir zırva hakkında böyle mal mal konuşuyorsun da, ortada bir Allah falan yok. Ben niye yokluğunu ispat edeyim, sen önce var olduğunu ispatla hele
@Ragnar_Lodbrok Ne kadar medenisin, Ağzından hakaret eksik olmuyor daha insan gibi konuşmasını öğrenememişsin kimin köpek gibi havladığı ortada köpekler havladı diye, güneş doğmaktan vazgeçmez, siz istesenizdd istemeseniz de zaten Allah'ın dinine göre sevk olunuyorsunuz, O Müdebbir-i Hakim en inatçı dinsizi bile istihdam ediyor, Sadece islamın gerçek olduğunu kabullenirsen senin için daha kolay olur, yoksa yalan olduğu zannıyla sadece acı çekersin sizin gerçek olduğun u sandığınız beşeri dinler medenitete bir medeniyet getirmedi
@pllyna Her eleştiri getiren dinsiz değil, Dini bile sorgulamak veyahut bazı noktalara eleştirel yaklaşmak dinsiz yapmaz, yeter ki din sorgulamalarında gerçekten halis bir niyetle ne neymiş, ne ifade ediyor ne amaçla söylenmiş vicdanla kıyaslayalım
@radikalislam İran'ı işgal ettikten sonra İran medeniyetinden nasiplenmek dışında insanlığa çakılılı çivisi olmayan çöl bedevilerinin ardıllarına bak sen.
Kıvırma ayrıca, istediğime hakaret ederim medeniyet sizin gibi sümsükleri insan yerine koymak demek değil. Zerre kadar benimsemediği kaideleri işine geliyor diye zırh olarak kullanmaya çalışan sünepelere cevaz vermek hiç değil.
Kanıtlarım ben Allah'ın varlığını falan diyordun, ne oldu? Sıvışmak da imanın 7. şartı mı?
@Ragnar_Lodbrok İşte bu sizin beşeri dinlerinizin öğretisi İstediğine hakaret edemezsin, ya da istediğin kişiye istediğin muameleyi yapamazsın, Ahlakş değerlerinizi bir dinden arındırıp tek balınıza ahlak kuralları koymak istediğiniz için, Bu kadar ahlaksızlığı şeytandan ders alan medeniyetsiz medeni batıdan, Kemalsiz mustafa kemalden aldığınız dersler neticesinde bu kadar arsızlaşıyorsunuz, Ben sana Allah'ın varlıpını ispat ederim demedim, İslamın varlıpını ispat ederim dedim, Allah'la sorunun varsa onu da ispat ederim hiç sorun değil, Ama içinde yaşadığımız şu asırda, bu kadar bilimsel gelişmeler ve bu kadar ilerlemenin ışığında hala ateizm bataklığına saplanmış insanlar görmek üzücü, Allah'ı ispatlama ihtiyacı hissetmemiştim
@radikalislam Bana böyle ahlakçılık satan adamın inandığı Kuran'da müşrikler hayvandır, hatta hayvandan aşağıdır falan yazıyor ha. İslam'ı ispat edecekmiş Allah'ı kastetmemiş. Çünkü zaten İslam ile Allah ayrı kavramlar falan tabii
Hani hakaretten falan hiç hazzetmiyorlar saygılı bir kültürler falan
Beşeri kültür ve kaidelerin güzelliği nerede biliyor musun? Üzerinde anlaşılmış, denenmiş, insanlığın hizmetinde olan kanunlar ve kurallar olmalarından ötürü.
Ben Allahın temsilcisiyim, onun hükmünü yayıyorum diyerekten insanları sömüren sarıklı mollaların değil ki bütün karın ağrınız bundan.
Adam bir de diyor ki bilimsel ilerlemeler varken ateism görüyorum üzülüyorum, zaten ilerlemelerden ötürü sizin bir bok bilmediğinizi farketti insanoğlu.
Ağzını her açtığında yalan konuşan, gerçek dünyadan kopuk, insanları zehirlemeye uğraşmaktan başka bir derdi olmayan zararlı canlılarsınız
1-) Evet Kuran da aynen öyle diyor, Bunu küçümsemek maksatlı hakaret olarak söylemiyor, Gerçekten de Hayvandan aşağı bir vaziyet alacağını söylüyor peki hayvandan aşapı olmak ne demek onu açıklayalım, Hayvan geçmişi ve geleceği olmayan sadece anlık zevklerine göre yaşayan bir varlık yer içer şükreder, Bir inek eline ot alıp hasta inekleri ziyarete gitmez, bir at düğün yapıp evlenmez, bir keçi medeniyet kurmaz, bir kaplan ülke yönetmez, örnekler uzar gidir akıl irade ve mantık insana verilmiş hayvanların vazifesi yitip içip şükredip yatmak, Bütün evrende her canlı vazifesini eksiksiz yapıyor, güneş her gün doğuyor, Her gün bütün hücreler yenileniyor vb. Hiç birinin insan gibi seçerek yaşama imkanı yok, İnsanlar seçme hakkına sahip ve vazifelerini yapmazlarsa, Hatta birde üzerine vazifslerini inkar ederek eğlence için hiç birşey yapmazlarsa hayvandan aşağı bir mahluk olurlar ve öylede muamele görürler, Bu da şununla sabittir ki, kanun ve nizam böyledir Kul Allah'ı nasıl bilirse Allah da ona öyle muamele ediyor, Bahsettiğin seksomanyak, müptezellerin hangisi çok huzurlu hayat yaşıyorlar?
2-) Beşeri kültür ve kaidelerin güzelliği nerede biliyor musun? Üzerinde anlaşılmış, denenmiş, insanlığın hizmetinde olan kanunlar ve kurallar olmalarından ötürü. Tamam doğru, bilimsel gelişmeleri takip etmen İslamı neden yalan veya yanlış yapsın? Bilim bir kanundur, Kanun koyucu değil, bilim bir defterdir defterdar değil, Yerçekimi kanunu, Fizik kuralları, teoriler vesaire hiç birisini bulucusu yaratmadı sadece keşfetti var olanı keşfetti, sizin araştırdıklarınız Allah'ın yarattığı kanunlar ve kurallar bunları keşfediyorsunuz, biz ise bunları yaratanı tanıyıp, Kanunlarını bizzat kendisinden dinliyoruz
Ben Allahın temsilcisiyim, onun hükmünü yayıyorum diyerekten insanları sömüren sarıklı mollaların değil ki bütün karın ağrınız bundan.
Allahın hükmünü herkes yayıyor zaten, Senin bahsettiğin bilimde onun hükmünü anlatıyor
Adam bir de diyor ki bilimsel ilerlemeler varken ateism görüyorum üzülüyorum, zaten ilerlemelerden ötürü sizin bir bok bilmediğinizi farketti insanoğlu.
İnsan oğlu Kibirle üç beş şey keşfedince, Kendini bir bok sandı herşeyi kendisi yarattı sandı sadece, Bu bir zandır aşağılık kompleksidir, Ağaç elma veriyor bana elma veren ağaç beni tanımıyor bilmiyor aklı iradesi ilmi şuurur yok, Bana elmayı verebilmek için beni tanıması gerekiyor dolayısıyla beni tanıyan birisi ağaç eliyle bana meyve veriyor
@radikalislam Üç beş şey dediği insanoğlu da Ay'a falan gitti ha, zamanın aslında Uzay'ın bir parçası olduğunu keşfetti, bri bakterinin 1/10 000 boyutunda nanotransistörler üretiyo falan.
Az şey zaten.
Hayatınız yalan, herkes Allah'ın hükmünü yayıyormuş. George Carlin falan süper yayıyor.
Ayrıca düğün yaptınız, komşu ziyaretine gittiniz diye kendinizi bir bok sanıyorsunuz. Kibrin, nefretin ve herkesi aşağı görmenin tillahı sizde.
Kaç tane bilim adamı senin bu saçmalıklarını onaylıyor lan?
Onu da geçtim, ben insan evrenin bir parçası ve onun doğal bir sonucu diyorum
Sen herşeyin senin için yaratıldığını düşünüyorsun.
@Ragnar_Lodbrok salak zannediyorlar sanki kuma getirmek şart kadın istemese adam kuma getirmez ve getirise bile Allah katında nikah haram olur. İlla ki kadının razısi şart. Ahaa erkeklerin tek eşleri de var ama yanındaki metres kadınlara ne demeli 😆kuma gitti ama metrelik geldi
@Ragnar_Lodbrok Üç beş şey dediği insanoğlu da Ay'a falan gitti ha, zamanın aslında Uzay'ın bir parçası olduğunu keşfetti, bri bakterinin 1/10 000 boyutunda nanotransistörler üretiyo falan.
Allah'ın yarattığı aya ayak bastın, Allah'ın yarattığı bakterileri keşfettin, Sana o kadar şartı ve imkanı sunan bu keşifleri yapman için sana imkan sağlayan da Allah, Ondan sonra kalk herşeyi ben yaptım de
Bütün bu kainat ve içindeki herşey var canlı durmadan işliyor, Nasıl oldu bu düzen bütün imkanlar üzerinde duralım
1-Kendi kendine tesadüfen oldu 2-Yapı taşları olan atomlar zerreler yaptı ( Putlar) 3-Doğa tabiat vb ( Putlar) 4- Herşeye gücü yeten beni tanıyan ilim irade sahibi kudretli bir zatun eseri
Bana en mantıklı dördüncüsü geliyor, diğerleri beni tanımıyorlar akıllatı yok, kuvvetleri yok aklın hangisini kabul ediyorsa onu seçersin
@Ragnar_Lodbrok Kibir nerede Nefret nerede? Ben insanın mahiyetini söylüyorum inek sana sit vermiyor mu? Arı sana bal vermiyor mu bütün hayvanlar hizmetkarın değilmi insanı tanımıyorlar iradeleri ve kuvvetleri de yok, Allah herşeyi sana hizmetkar yapmış, Bunu söylemenin neresi kibir? Siz ise Allah bizi yaratmadı biz kendimize malikiz aciz değiliz kudretliyiz herşey bizim elimizde diyorsun
@radikalislam Allah hiçbir şey yaratmadı. Çünkü Allah yok
Odin ne kadar gerçekse Allah da o kadar gerçek.
Tam senin dediğin 4.'ye inanacağım, ulan kudretli bir varlık nasıl Melih Gökçek'i yaratmış olabilir bu resmen saçmalık diyorum ve gerçeği idrak ediyorum işte. Sen orada tıkanıyorsun.
Odin seni Hellheim'a gönderecek. Ama merak etmeyin pagan tanrıları sizin sadist ruh hastası gibi bana yaltaklanmadılar diye insanları diri diri yakıp, kaynar su falan içirmiyor o sizin barbar zekanızın ürünü
Ataları bundan iki yüz bin yıl önce yabanda hayatta kalma mücadelesi veriyordu, hepi topu 6000 yıllık medeniyetine bakıp kendini her şeyin mutlak efendisi sanıp bir de ''kibir nerede'' diyor
@Ragnar_Lodbrok Tam senin dediğin 4.'ye inanacağım, ulan kudretli bir varlık nasıl Melih Gökçek'i yaratmış olabilir bu resmen saçmalık diyorum ve gerçeği idrak ediyorum işte. Sen orada tıkanıyorsun.
Nasıl bir mantık kurduğunu tam anlayamadım burada, 2. Veya 3. Putlara inanmayı seçtin yani? ( Atom ve zerreler yaptı diyorsun) Eğer bir tanrının varlığını inkar ediyorsan o tanrı yerine koyduğun herşey, ber yaratıcı fikri bir puttur
Odin veya farklı kurgusal beşer yapımı fikirlerin olması, Allah'ın olmadışının bir delili mi oldu yani şimdi neyş ispatladı bu
Cehenneme atılanları Allah sadist olduğu için atmıyor suçlarının cezalarını çekmeleri için atıyor, Çünkü zalime merhamet de zulümdür, Adalet bunu gereltirir hak ettiğine hak ettiği cezayı vermeyi, Üstelik Allah o kadar zalim ve sadist olsaydı yarattığı kulunu ceza olarak tamamen yok ederdi, Cehenneme atması da bir rahmet, çünkü hala yaşıyor,
@radikalislam Arkadaşım tamam, temel mantık yürütme ve algı kavramını uygulamayan bir trollsün
Ama ben kendi sölyediğimi izah etmeyi sevmem.
Ve lafım son derece açık, o kadar muazzamsa niye Melih Gökçek var? Melih Gökçek'i yarattığına inandığın bir tanrıya nasıl inanabiliyorsun ben sana onu soruyorum.
Tapma diye bir şey yok sen illa birilerine yaltaklanmak zorunda olduğun için herkes bir şeylere tapıyor sanıyorsun.
Odin beşeri ise Allah da beşeri. Odin'i beşeri, Allah'ı hakiki yapan fark ne sen bana onu söyle.
@radikalislam Allah zalime merhamet ederse zulüm olurmuş.
Ben hayatım boyunca kimseye bir zarar vermedim.
Senin inandığın dinin peygamberi savaşlarla ömür geçirmiş, kabileler katletmiş, yaşadığı coğrafyaya şiddet ve zulümden başka hiçbir şey getirmemiş bir barbar.
O cennette olacak, ben cehennemde olacağım ve bunun adı adalet olacak.
@Ragnar_Lodbrok geçerken de beyinen kitsin kabe 🕋 biz Müslümanlar ın ibadet merkezi ve Allah tarafından gidilmesi gereken farz ibadettir. Kabe nın etrafında dönmek Allah ı zikretmektir. Orası Allah ın evidir bizim zaten Rabbim İMİZİN evinde ona boyun eğiyoruz. Senin gibi dinsiz olup başka dinlere iftiralara atmıyoruz. Zaten güzel her ne varsa siz Ateistler in iftirina Maruz kalıyor. Kuduruyorsunuz her halinizden belli bu yüce dini bozamiyorsunuz diye iftara atar durursunuz kuduruk köpekler gibi havlayan. Bu din kıyamet gününe kadar ALLAH ın koruması altındadır. Ve asla HİÇBİRİNİZ GÜCÜ YETMEYECEK BU GÜZEL TEK DOĞRU OLAN DİNİ yıkmaya
@Tubaacelyaaa Kabe yahudilere dinini satamayınca Mescid-i Aksa yerine Mekke'yi kıble bellemiş, bunun da ekmeğini asırlarca yemiş peygamberinizin sizi kekleme hadisesidir.
Muhtemelen sanıyordu ki yahudilere bu dini kabul ettiririm, başaramayınca her ne hikmetse Allah müslümanların kıblesini para kaynağı Kabe'ye çeviriyor ve müşriklerin adetleri aynen korunuyor falan.
Ne kadar enayi olduğunuzu idrak edebilseniz zaten bugün bu halde olmazdınız
Yüce dini bozamıyormuşuz.
İslam hükmünde olup da cehennem olmayan tek bir yer olsa neyse diyeceğim
@Ragnar_Lodbrok saçma sapan iftiralarızda boğulun Hz Muhammed e iftara attan diller kopsun. Hepsi yalan dolan al iftaralarini gidiniz Yunanistan a sizin gibi dinsizlerin yeri orası. Dinimize iftara atmak şimdilerde moda oldu sanırım neden acaba? Sebebi belli YÜCE KUTSAL İSLAM DİNİMİZİ BOZAMAUINCA KURU SAÇMA İFTARALARA başvurup durursunuz. Ama biz buna müsaade etmeyeceğiz çünkü bizim Rabbim imiz var Rabbim biz Müslümanlari kötü iftaralardan korusun 🤲
Tuba hanım dinler tarihi konusunda engin bilgileriniz neye dayanıyor acaba? Tavsiye edeceğiniz bir kitap varsa okuyayım. Sizi baya bilgili gördüm ben. İçi boş konuşmuyorsunuz sanırım dimi? Bu kadar tutkuyla savunulan herşey bir bilgiye dayanmalıdır. Benimle paylaşırsanız ben çok mutlu olacağım?
@Ragnar_Lodbrok " Odin beşeri ise Allah da beşeri. Odin'i beşeri, Allah'ı hakiki yapan fark ne sen bana onu söyle. "
Biz Allahı yarattığı sanatından ve icraatlerinden görüyoruz, Evrende ki düzende koymuş olduğu kurallar ve düzenler var bir hukuku var, kendisi Herşeyi durmadan işlettiriyor ve büyük bir özenle kainatın çarklarını çeviriyor,! mesela bakıyorum israf yapmamış, hikmetsiz abes iş yapmamış, Herşeyi kudreti ile düzenlemiş, benim gördüğüm icraatlerde bahsi geçen o zatın Allah Azimüşşan olduğu anlaşılıyor karısı ile kavga eden bir Zeus olmadığı, veya ortak hareket eden bir aciz olmadığı bütün mahlukatın sikkesinde zaten açık ve zahir, Sen Tanrının varlığını kabul et o Yaratıcı Allah mı değil mi bizdd onu tartışalım, ve elimizdeki verilere göre konuşalım şuanda senin inanmadığın tanrının kim olduğunu ve onun dinini konuşuyoruz bu sana mantıklı geliyor mu bunu konuşmamız için senin bir tanrıyı kabul etmen gerekir
@Ragnar_Lodbrok Savaşta halkını ve ümmetini korumak için mücadele vermesi bir barvarlık değildir Herşeyi kendi değer yargılarınıza göre yargıladığınız için durumlar bu kadar karışık bir hal alıyor, o zamanın şartlaron ve halkların durumlarına göre en adil şekilde muamele eden, Kadınları ve çocukları öldürmeyen rahmett peygamberi olan Muhammed Asmden bahsediyoruz, Fikir olarak küfür fikri dahi bütün evreni başıboş olmakla suçlamak ve tahkir etmektir, hukuk tanımamazlık ve her türlü şeyi serbestçe yapacağına dair tüm hukuka karşı gelmektir, bu şunun gibi bugün Türkiye içerisinde birisinin çıkıpta ben hükümetinizi tanımam demesi gibidir bu adam terörle suçlanır diğer bir adam ise fiili hırsızlık yapmıştır, suçu daha basittir çünkü milleti ve devleti tanımamak ve hukuku reddetmek sözlede olsa çok büyük bir suçtur, Sen küfür fikrinle bütün kainata zaten tecavüz ediyorsun, Bu şunun gibi bir binaya baştan sona bomba dizilmiş seninde elinde tuşu var bir tuşla her yeri yok et insanları öldür sonra suçum ne olaki alt tarafı düpmeye dokundum de, Küçük fiiller sonuç itibariyle çok büyük cinayetler olabilir, Tabiat küfri fikrisi bunlardan birisidir, Ama Allah o kadar rahmet sahibi ki tövbe edip yoluma dönersen seni bağışlarım diyor, Affetmediği şey hukukunu inkar dahi değil bak, Rahmete bakar mısın, Tövbe edip iman etse affedeceğini buyuruyor ölene kadar iman edebilirsiin hala Sübhanallah bu nasıl rahmet bu nasıl bir şefkat
@radikalislam O dediğin savaşlarda kendini savunan taraf Mekkeliler yalnız. Adam hiç durmadan heriflerin dini mekanlarına, kentlerine saldırıyor. Sürekli genişleyen, durmaksızın seferlerde bir yerleri kuşatan adam kendini savunuyor olamaz üç kuruş aklınız var, size birisi ''Peygamberimiz kendini savunuyordu'' diyor siz de mal gibi inanıyorsunuz.
Kadınları ve çocukları öldürmüyormuş, kadınları zaten adamlarına köle yapıyor, en güzellerini kendisine cariye veriyorlar kocasını öldürdüğü adamı akşamına yatağına alıyor mk tabii öldürmez.
Odin de mesela cesur olana ve dik durana Valhalla'da kendisiyle bira tokuşturmayı vaadediyor. Bence çok daha samimi, delikanlık bir tanrı hadi hemen iman et
@radikalislam Yav kardeşim sen canım mısın bu arada? Biz Allah'ı sanatındna görüyoruz diyor.
Odin de yaratmış olabilir insanları, bu bir karşı argüman değil
Ki o kadar sanatlı bir durum olsa sen olmazdın burada.
Adamın tek derdi bana tanrı var dedirtmek, konuştuğu lafın mantığını bile düşünmüyor.
Onu da geçtim, mitolojiler bütün dinlerden mantıklı. Çünkü aslında tabiatın dengesine ve döngüsüne şahit insanların efsanelerinden oluşuyor. Zeus karısı ile kavga ediyor evet, normal bir şey, çatışma, tabiatın en büyük kanunlarından biri. Adam o inancı uydururken toplumsal bir hafıza kazandırmak istiyor insanlarına
Varlık olarak bile tanımlayamayacak bir şey hepimize ol dedi oldu, o da oturdu bizim ne yiyip içtiğimize ve kiminle yatıp kalktığımıza karışıyor, bu arada bunları yapmak için hiçbir sebebi de yok
Zeus'un mitolojideki davranışlarının alayının bir sebebi var mesela. Senin anlattığın Allah masalında Allah'ın bir amacı bile yok.
@Tubaacelyaaa Söylediğim her şey doğrudur. İftira diye ezbere konuşacağına bir düşün, bu İslam'ın Kıblesi niye Mescid'i Aksa idi?
Kuran sürekli olarak Tevrat'ı referans alıyor, Tevrat'ın da kendisinin sözü olduğunu söylüyor vesaire. Bu araplar yahudilerle akraba kavimlerden oluşuyor dilleri bile birbirine çok yakın zaten.
Kitab-ı Mukaddes geleneğine kendini eklemleme çabası bariz, ama bu pek kabul görmeyince kıble değiştiriyor koca peygamber. Bakara suresinde bir de bunu ''Allah dilediğini doğru yola yöneltir'' diye açıklıyor
Ulan madem doğru yola yöneltecektin, niye baştan yapmıyorsun bunu? Bir sebebi var mı? Yok. Allah yahudilerin müslümanları kaale almamasını bekliyor nedense
Bu arada, müşrik dediğiniz adamların bütün dini uygulamalarını aynen korudu İslam hac konusunda, tavaf etme, etrafında 7 kere dönme falan, hepsi putperestlerin adetleri. Sadece fal taşlarını ve Hacer-ül Esved putu hariç kalan putları yıktılar o kadar.
@Ragnar_Lodbrok @Ragnar_Lodbrok öyle bir olay yok Peygamberin iki tane cariyesi var tomplamda onda da kimseyi köle yaptığı yok köleliği ve cariyeliği kaldıran zaten kendisi, ezbere boş sözler, Bu meseleyi detaylı olarak o zamanın şartlarına göre ele almak gerek
@Ragnar_Lodbrok Ben sana bir yaratıcının varlığını anlatıyorum sana dört seçenek sunmuştum ya çünkü beşinci bir yol yol evrenin varlığını açıklamada, içlerinden Akıllı irade ve kudretli bir zatın olduğunu kabul edersen eğer o zat Allah mı değil mi onu tartışırız, Sen delimisin yani kabul etmediğin tanrının kabul etmrdiği prygamberinin dinini tartışıyorsun benimle nasıl saçmalıktır bu
@radikalislam Çünkü o din tutarsız ve saçma, ben mesela bazı insanlarla Game of Thrones tartışıyorum, gelip ''Kabul etmiyorsun ki ejderhaların gerçek olduğunu zaten'' mi diyorlar?
Din bir konsept, herhangi bir insan tartışabilir, tabii sizin derdiniz sadece karşı tarafın hareket alanını sınırlandırmaya çalışmak olduğundan durmaksızın karşı tarafın neyi tartışıp neyi tartışamayacağı gibi konulara yoğunlaşıyorsunuz
@Ragnar_Lodbrok Hiç bir İlmi değeri olmayan saldırı nitelikli yorumlarını kendine sakla sormuş olduğun Herşeyi bilim ve mantık çerçevesinde cevapladım, Samimiysen zaten tasdik edersin çok söze gerek yok, Okuyan birisi de hangi tarafın ne bilgiyle ne makamdan konuştuğunu anlar, ortada fikri bir tehdit kalmadı hadi selametle
@radikalislam Benzerlikten falan bahsetmiyorum ben, direkt referans veriyor, o kitapta yazanlar doğrudur diyor.
Ki bugün Tevrat'a tahrip edildi diye sallayan müslümanların en büyük sıkıntılarından biri bu, peygamberden yüzyıllar önce Tevrat ve İncil bugünkü haline geldi zaten.
E adam o kitapları doğruluyor, koruduğunu iddia ediyor Kuran'da
@Ragnar_Lodbrok Aynen kanka sürekli aynı şeyleri izah etmek zorunda bırakan, Anlattıkça da ikna olmayıp daldan dala atlayan, derdi birşeyler öğrenmek değilde iki üç safsata ve kulaktan duyma zırvalıkla aha da bak gt ettim kafasında olan, Samimiyetine inanmadığım zır cahillerden itinayla kaçıyorum, Eğer samimiysen ve neyim doğru neyin yanlış olduğunu anlamak istrrsen sana gönderdiğim video serisini izleyerek başlayabilirsin ondan sonra, Bir yaratıcının varlığını kabul etmen gerekir ki o yaratıcı Allah mı değil mi dini nedir onu tartışalım, Sen bir yaratıcı yoktur diyorsun varlığını anlatıyorum ispat ediyorum, Bu sefer de başka yerlere atlayarak yine konuyu değiştiriyorsun
70 yıldır sağcılar yönetti bi arpa yol gidemedik inşallah 2023 te solcular yönetirse sağcılardan daha ileri seviyede yöneteceği kesin ülke bi rahatlar tabi halkta
Bu kepazeliklerden sonra ülke sekülere geçecek (geçmekte zorunda). Gene koyunların çoğalıp, oylamayla oynarlarsa ülkenin sonu geliyor. O savaşmaya g*tü yemeyen afkanlılardan, suriyelilerden daha beter olur.
İslamı'ın batağı derken? Ben senin ucuz zihinden başka batak göremiyorum. Laik olduk da ne olduğu asıl bir an önce Laik batağindan kurtuluruz inşallah 🤲
@Tubaacelyaaa @radikalislam Ben Türk milliyetçisi bir gencim. Türk milliyetçiliğinin özü laiktir. Din ve mezhep ayrımı gütmez. Benim babamın gençliği, Komünizmle Mücadele Derneklerinde geçti. Komünizm belasıyla mücadele etti yani ve nihayet 12 Eylül 1980 sabahı Türk milletinin bağrından çıkan zinde güçlerin eliyle bu komünizm denen illet devletten ve toplumdan temizlendi. Tarihte insanlığa kah ve gözyaşından başka bir şey getirmemiş bu barbarlığın taraftarları, 12 Eylül öncesi binlerce vatanseverin kanını döktü. Biz o gün komünizme ne kadar karşı durup mücadele ettiysek tıpkı bugün de siyasal islamcılık ve şeriat sistemine de şeriat sevicilere de o kadar karşı mücadele etmek vatanseverliğimizin gereğidir. Şeriat dediğiniz rejim bugün Ortadoğu ülkelerine mezhep savaşlarından başka, kan ve kinden bir şey getirmedi. @Tubaacelyaaa Profil resminde başın açık, üzerinde transparan dekolte bir kıyafet. Kalkmışsın bana şeriat savunuyorsun. Sen neyin kafasını yaşıyorsun bebeğim. Yaşamadığın bir dinin şeriatını istiyorsun. Yarın şeriat gelse sana çarşaf giydirse ertesi gün laiklik ister senin gibiler. Patolojik vaka olduğunuz için. @Tubaacelyaaa @radikalislam Mücadelesini vermediğiniz fikirlerin asalak savunucusu olmayı bırakın. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Öyle de kalacaktır. Bu ülkede hiçbir şekilde kişi ve zümre diktatörlüğü tanınmayacaktır. Türk milletinin bağrından çıkan zinde kuvvetler buna asla izin vermeyecektir. @Tubaacelyaaa ve @radikalislam Sonuç olarak, bu ülkeye komünizm gelmediği gibi şeriat da gelmeyecek. Siz bu örümcek kafalarınızı değiştirmediğiniz sürece de hiçbir yere gelemezsiniz zaten.
Tuekiye asla şeriat ulkesi olamaz çünkü resmi dini yok ve orgutler yok aslında zorla karışıklık çıkarıyorlar muhalefet iktidar gibi o kadar rahatsizsaniz baska ülkenin vatandaşı olun ülkemizden elinizi çekin
Bence devran dönünce senin gibileri de Afganlarla beraber zittir edelim de ülkenin ortalama IQ'su 80'in üzerine çıksın mk avelleri sizi kimi nereden kovuyorsun lan kafasına yumurta kırdığımın müptezeli!
Yağmur neden bize satarsınız diyorsun ulkemizin neyi kaldı satılmayan bizmi suçluyuz bunun için yaşam şartları ortada dün incir alayım dedim 30 TL kilosu alamadım bunundami suçlusu CHP?
@Ragnar_Lodbrok o senin zayifligin dedigim gibi muhalefeti de iktidarı da savunmuyorum zaten ülkemizde ayrı ırkcılık var kendim kürt kızıyım Devran donsun insallah bizim haklarimiz geri verilse insallah insallah
Kürtler de başlarına geleni gayet hakettiler hiç acımıyorum. Hala kendilerini siyasi rant için sömürmeye uğraşan Hdp'ye cevaz vermek dışında yaptıkları tek şey Akplilik.
Ülkede bu kadar rezilliğin önünü çözüm süreci diye kendilerini alenen kekleyen Erdoğan'a verdikleri destek ile açanların başında da onlar geliyor. Gerçi yalan olmasın, ülkeye Mhpli omurgasızlar kadar zarar vermediler.
Baskıcı, birey düşmanı, gerici bir zihniyetle düne kadar yanyana duran adamlar şimdi hak hukuk diye millete caka satıyorlar Hdp'de.
Türkiye'de halka olan hakların tamamını da herkesin sürekli nefret ettiği kemalist askeriyeci zihniyet verdi. Her ne kadar 80 darbesinde Kürtlere zulmetse de, şu anki seçme seçilme hakkından tut, eşit vatandaş yasalarına kadar, hiçbiri bu dincilerden falan çıkmadı hiçbir zaman da kimseye hak vermez bunlar, sadece gaspetmesini bilirler.
Onu da el birliğiyle yokettiniz, şimdi de haklarımız da haklarımız diye sayıklayanlarınız var hala.
Nah alırsınız hak, bu ülkede Kürtlerle samimi biçimde bir mutabakata varıp bunun bedellerini ödemeye razı gelecek tek siyasi parti Chp
O da sizin gibiler tarafından öcü olarak görülüyor sizi gene ortadoğudaki bir sonraki hizipleşmeye hizmet etmek isteyen bi ''Kürt özgürlük hareketi'' partisi kurup kafalarlar bir on yıl da onlarla oyalarlar.
@Ragnar_Lodbrok ben hala diyorum kürtlük siyasi bir şey değildir her sey iki ülkenin entrikası biz kürtler asla adam öldürmedik yaşadıklarımızı yaşamadığını için bilmiyorsun 2016 yılında ohal ilan edildi ve evlerimiz yıkıldı bize yine ülkemiz yardim etti yeni evlerimiz var ve senin gibi yobazlar çıkışta laf edemez CHP ye diyeceğim bir şey yok benim AKP ye de hep ye de akıllı insan siyasetten uzak durur ben oy vermeyi bile düşünmüyorum
Kürtler adam öldürmemişmiş, Pkk da zaten aslında bir çeçen örgütü
Herkes mi kendini püripak ilan eder arkadaş.
Hakkari'de, Şırnak'da 2015 sonrası devlet ne bok yedi hala tam bilmiyoruz, millet buzlukta çocuğunun ölüsünü falan sakladı
Ama kimdi bunun müsebbibi? Çözüm süreci, kim yürütüyordu Hdp ve Akp ve Pkk
Buna kim yanlış diyordu, Chp.
Ne oldu sonra? Kürtler Akp'ye yeterince oy vermeyince Erdoğan'ın barış mesajları yerini milliyetçiliğe bıraktı, pkk da şehirlerinize yerleştirilmişti devlet eliyle, bedelini siz ödediniz
Hiç oy moy verme hiç bi etkide bulunma, sabaha kadar ay siyaset çok kötüüü diye konuş en iyisi sen, evet.
@Ragnar_Lodbrok ben siyaset yapmayacağım zarari bana senin gibi sazan degilim sen devam et abi konus ki senin aleyhine işlesin çark kürt Türk kardeştir ayıranlar kalleştir
Çark senin aleyhine işliyor. Şahsiyet koymaktan bile çekinenin lehine hiçbir şey gelişmez.
Bir solcular, bir de şu kürtler, senelerdir bu ahlakçı tavırlarıyla hiçbir haklarını savunamadılar, her ne hakları varsa gaspedildi hiçbir şekilde önünde duramıyorlar ama hala aynı kafadalar.
@Velevki27 hakkınızı helal edin keske yorum yapmasaydım mümkünse biri benim yorumumu silsin daha yeni bam yemiştim başıma sizin gibi belalar açtım onca derdin arasında bana ya bu ülkeden offf
Türk Kürt, Ermeni, Rum, Yunan, Alman, İngiliz ırkı ne olursa olsun kimse Irkından dolayı düşman ilan edilemez, kimsenin ırkından dolayı dost ilan edilemeyeceği gibi, Birini ırkından dolayı sevip sevmemek karakterine bakmaksızın, Sadece dıl görünüşüne göre yargılamak gibi birşey, İnsanlar fiil ve eylemlerinden sorumludur, Kürt de kardeşimizdir, İngilizde, Düşman olan küfür fikirleridir, Altını çiziyorum fikirler bugün Mustafa kemalin heykellerini yıkmak çözüm değildir önemli olan kafadaki putları yıkmaktır, Bugün Dinsizleri öldürmek çözüm değildir, dinsizlik fikrini öldürmek çözümdür, Bugğn Irkçıları öldirmek sürgün etmek çözğm değildir., fikirleri öldürmek çözümdür fikirlere kurşun işlemez ve cahil insanlar daima savunmasız bir şekilde titreyecekler!!!
@Ragnar_Lodbrok " Bir solcular, bir de şu kürtler, senelerdir bu ahlakçı tavırlarıyla hiçbir haklarını savunamadılar "
Ahlaklı olanın hakkı da olur, Kürtlerin hakları Kemalistlerden daha fazla çünkü Ahlaklılar, Kemalistler de biz türküz yiaa diye Kürtlere düşmanlık yapadursun, Kürtler namusu için adam öldüren kişiler, PKK lı kalleşler ise dağda dost hayatı yaşıyorlar her Kürt PKK'lı değildir, Her Akplinin müslğman olmadığı gibi, ya da her CHP'linin dinsiz olmadığı gibi, ya da her dinsizin insanlığa medar hallerinin olduğu gibi, İnzanları şucu bucu diye ayırmak yerine değerlerine ve yaşantısına bakın, Ve kişileri bireysel eylemlerine göre yargılayın mpdernlik bunu gerektirir
@Ragnar_Lodbrok İştr siyaset ve din tartışmaları hiç bir ilmi değeri olmayan boş nefret söylemleri ile dolu olduğundan IQ düzeyş yüksek olanlar birşeyler yaparken siz anca seyreditorsunuz icraat ve değişim için nefret kusmak değil, Rasyonel davranmak gerekir, Afganları gönder Suriyelileri gönder, Geriye Zaf Türk ırkı bırakıp hepsini çiftleştireceksin nazildr gibi herhalde
din ve devlet işlerini birbirine karıştırmış devlet işlerini kenara bırak her işi din e bağlayan gerizekalılar bitmedi bitmeyecek eğer ki rte gibi biri daha gelir bi 20 yıl daha bu ülkeye salyangoz gibi yapışırsa sonumuz belli yarra yedik
Radikal islamın da sığ laikliğinde bu ülke insanına faydası olmaz. Her nekadar ikisinin kendine ait prensip ve normları olsada bunlar birazda insan eliyle şekillenebilen şeyler. Bu sebeple ülkeye neyin huzur getireceği sistemden çok ülke insanının potansiyeli ile ilgilidir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İstedikleri kadar kudursunlar; Türkiye Laiktir, Laik kalacak.
Türkiye hızla çöküyor. Çatlak profesör dediğimiz Yalçın Küçük denen sabeyat takıntılı manyak herif sonuna kadar haklı çıktı valla.
Türkiye bu kafayla önümüzdeki 10 yılı çıkaramaz.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
In 20 years, there may not even be a country called Turkey. Yes, this is a pessimistic possibility, but many Syrian Afghans and many other nations, which I do not want to count, use this country as a stop, and the majority of them are permanent. I'm afraid that as this process continues, the demographic structure of Turkey will change in less than 20 years.
Eğer bu gidişe dur denmesse ilerde çok kötü şeyler olur suriyeden afganistandan daha beter bi duruma düşebiliriz diye düşünüyorum. umarım yanlış düşünüyodurum
20 yıl sonra siz laikliğe sahip çıkıp heykel dikmeye devam ediceksiniz gibime geliyor bu neyin kafası dünyayı görmüyomusn laiklik koronayı küresel ısınmayı engelliyor mu dünyanın heryerinde yangınlar var bir yandan sel bakınları var ağustos ayında 20 yıl sonra başka bir dünya olucağı kesin şu günlerimiz belki de en iyi günlerimiz
şu an doğal felaketleri kontrol altına alabilecek kadar gelişmişlik düzeyine ulaşmadık zaten bunun laiklik, şeriat veya herhangi bir ideolojik düşünce ile alakası yok.
Ülkemi kimseye yedirmem ve beniö gibi düşünen milyonlar varken hiç nir hükümet hiç bir dış güç hiç bir sığıntı millet bize bir halt yapamaz. Satılık medyanın, paralı provakatörlerin laflarına kulağımız tıkalı. Bu ülke de kimsenin babasının malı değil. Kimse koltuk sağlam dmesin yani. Koktuğuna tahtına güvenenler şu an yoklar tarihte.
Laiklik din ve devlet islerinin ayrilmasi degil, dini devletin yonetmesi demek aslinda. Civi yazisindan bu gune kadar hic degismedi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hasta ruhlu yaratıkların Hasta ruhlu bakışları bunlar... Bu topraklarin islam ile 1200 yıllık geçmişi var... Kemalizmin geçmişi ise sadece 90 sene... İkinci bir 90 sene olmayacak... O ilah bildiğiniz siyonist icadi laikligin de... Sadece 15 senelik ömrü var bu topraklarda. Daha fazlası değil... Yazın bunu bir yere
Geri kafalı olduğunu daha önce sezmiştim ama bugün tasdiklemiş oldum İslam batağı lafınla. Ulan siz isteseniz de istemeseniz islam dünyaya da türkiyeyede hakim olacak şeriat gelip laiklik gidecek. Bunuda böyle bilesin.
Radikal İslam bataklıktır. Dinin olması gereken yer, inancın yaşaması gereken yer, toplum ve devlet idaresi değil, bireyin kendi vicdanı, kendi iç dünyasıdır.
@Tubaacelyaaa Türkiye Cumhuriyeti nin anayasada nasıl yönetilecek yazmaktadır kesin olarak baktığınız şey cumhuriyetin kurucu ilkesiyle çelişir acaba nasıl " kesin " olabilir
@mergens Kesin olacak olan şey Allah'ın muradıdır, Yağmuru buluttan bilen, Depremi fay attından bilen toplum kanun ve yasaları da kuldan bildiği için kesinlik kavramı ölmüş, hükümetten alakası kesilmiş adamların sözüne itibar etmesidir, Kenan Evren'in anayasının altı oyuldu, Laikliğinde öyle, Künfe Ye Kün O isterse dağlar dahi deniz olur..!
Şeriat? Türkiyeye hakim olacak? Şeriat dneilen kavram Allah'ın kanunlarının bütünüdür, İslamın temelidir, Şeriat seçimle de olur, Cumhuriyetle de olur, İslam sadece halifelik ve hilafetten ibaret olsaydı şu an islamın bitmiş olması gerekirdi, Bu ülkeye tekrardan hilafet gelmeyecek, Bu ülkeye halife de gelmeyecek, Bu ülkeyi kemalizm, komünşzm gibi beşeri dinlerde yönetmeyecek, Şeriat bu ülkeye gelmeyecek, Çünkü şu an zaten şeriat hükmediyor, Küfür de perdeli işledi, İmanda öyle, Şeriat zaten işliyor, Vazifeyi görüyor, O yüzden bu kadar kuduruyorlar ya 😅😅
@Tubaacelyaaa Herkes islam Şeriatını kendi hayatınızda uygulamakla sorumlu, Siyaset de, ya da ülke yönetiminde ki vazife çok büyük ve cazibedar gözüküyor herkes ilgili alakadar, Oysa en büyük mesele ve vazife kişinin kendi hayatında, Namaz dahi kılmayan adamların şeriat gelsin diye bağırdıklarını duydum, Bizler islam şeriatına göre yaşamakla mükellefiz, Biz nasılsak yöneticilerimizde böyle olur
Rad Suresi 11. Ayet, Biz namazımızı kılalım, İbadetlerimizi yapalım helal haram dikkat edelim, Biz vazifemizi yapalım, Şeriat Allah'ın vazifesi, Biz hayatımıza alalım o şeriatı
@Banker_Bilo Elhamdülillah yüz yıl önce tiktok yoktu, Yüz yıl önce kadınlar ne güzel ehli namusdu, Elhamdülillah yüz yıl önce aile bağları kuvvetliydi, millet olarak beraberlik ve birlik olma şuuru vardı, İnsanlar evcil hayvan beslemek yerine çocuk sahibi oluyorlardı herkesin karnı toktu, açlık kıtlık bu kadar yoktu, düşmanlar dışardaydı, içimizde kendi halkımızla dıl dğşmanlara karşı savaşırdık, bu kadar terör sevici yahudi şakşakçısı, batı hayranı yoktu, Bu kadsr zina yoktu, İnsanlık vardı, yüz yılda milletin ağzına nasıl mıçılır canlı örneğinisiniz tebrik ediyoruz
@radikalislam çok doğru dediniz zaten Laikliğe de gördük, hep kadına kıza tecavüz, hırsızlık, ahlaksızlik getirdi Laiklik umdum bir an önce Laik batağindan kurtuluruz inşallah 🤲
@Tubaacelyaaa Kurtuluyoruz zaten devlette laikliğe ait hiç birşey yok şu an, Sadece heykeller, aldıkları belediyeler ve seçimlerde söz hakları vb var., Uzun zamandır laikliğe dair birşey yok zaten, Biz hayatımızda nasıl yaşadığımıza bakalım bğtün günahlarımızın sorumluluğu laik düzene yükleyemeyiz, Bugün isteyen dinsiz de yaşıyor, isteyen edepli de yaşıyor, İman ve kğfrün mücadelesi her zaman var olacak
@Tubaacelyaaa Laik düzenin bana en büyük zararı, Çarşaflı peçeli dinine bağlı bir eşim olmasını çok istiyorum, Çalışmayan makyaj yapmayan evine sadık çocukları ile ilgilenecek, Ortalık laiklerle dolu oldupu için aradıpım kriterde kişi az, Birde sol görüş her kesime az çok tesir etmiş ehli iman kişiler bile evim arabam yok memur değilim diye bana yardımcı olmadılar, Uygun birisini bulamadım Yaşım genç, bu küfür düzeninde gecikse de denk birisini bulduğum da evleneceğim 😅
@radikalislam Rabbim İslam in mücadelesini biz Müslümanlar a zaferlendirsin inşallah. Biz kendi inancımızla sahip çıkalım zaten herkes kendinen sorumlu
@radikalislam dostum bu ülkede yaşayan herkes Müslüman değil veya seninle ortak duygu ve düşünceleri de paylaşmıyor fakat hepimiz LAİKLİK ilkesinin ortak paydasında buluşuyoruz sen istediğin ibadetini yap veya istediğin tanrıya inan istedigini yaşa beni ilgilendirmez fakat sen işin içine kendi doğrularını katıp benim yaşam seklime müdahale edersen hiç kimse huzurlu bir şekilde yaşayamaz şeriatın ne olduğu bellidir kuralları vardır ve bunlar bugün bir çok kişinin yaşam şekline dogrudan müdahale eder ki bunun medeni dünyada çok kabul göreceğini sanmıyorum o yüzden herkes kendine.
@mergens " istediğin tanrıya inan istedigini yaşa beni ilgilendirmez fakat sen işin içine kendi doğrularını katıp benim yaşam seklime müdahale edersen "
Burada zaten bir yanlışlık var, Kendi doğrularım diye birşey yok, kişinin kendi prensipleri olabilir hediye kabul etmez, disiplinli bir sporcudur, Hep nak konuşur vb. Bu tarz kişilerin kendi tekelinde bir olgu değil İslam, Sadece birilerinin inanıp kabul ettiği bir olgu da değil, Zaten bütün insanlığın saadeti için olan bir sistem, Allah bütin bu düzeni yaratmış ve hiç birşeyi başı boş bırakmamış herşeyi en ince hikmetle yaratan zat, Herşeyin sahibi olan ve an be an yaratan zat hukukunu tecelli ettirmesin ve karışmasın bana demek, Ne derece doğru, Sen bugğn laiklik dediğin sistemi ne amaçla istiyorsun kendi değerlerinin korunnası ve senin gibi düşününlerin kafasına göre yaşaması için değil mi
@mergens Bana göre değil iştr İslamda bana göre değil inanmıyor ya da İslamı kabul etmiyor olabilirsin bu senin zannın olur, Sonuçta bir tanesi haklı hem deist hem ateist hem Müslüman haklı olamaz değil mi, İnanmak ya da inanmamak kavramı sadece tamam kabuk ettim ya da hayır etmedim olduğu için zaten insanalr böyle düşünüyorlar ben sana delilleri ile neden islamın hak din olduğunu, Anlatsam İslamın nir inanç değil gerçeklik olduğunu görüp tasdik etsen fikirlerin değişir mi?
Ya bu neyin kafası ya ne demek şeriat gelecek nerde yaşıyoruz biz Arabistan'da mı kafa mı kesilmesini istiyorsunuz ışid ciler gibi ne ap*tal insanlar var ya!
KS yi 3 aydir takip ediyorum merak etmeyin bir şey olmaz. Buradaki gençler toplumun bir numunesi inancliyim diyen deist olmus diğer bölüm zaten belli..
Ben seküler değilim ama hangi fikir olursa olsun siyasete batarsa işte o zaman o fikir kirlenmiş olur yorumlarda dağcılara laf edenler var ben laik olmama rağmen sırf insanları bölmemek için ideolojilerine laf etmiyorum böyle şeyler görmek beni çok üzüyor
Bu üşkeden kimler geldi kimler geçti. Yani bu sebepten ötürü düzeledebiliriz daha da kötü duruma düşebiliriz eğer o zamana g*ebermemiş olursam cevabını 20 sene sonra öğreneceğim bir soru :D
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > 20 yıl sonra Türkiye'yi radikal islamın batağına batan bir ülke olarak mı görüyorsunuz, yoksa laikliğe sahip çıkan bir ülke mi?