Kimisi Türkiye'nin gidişatından memnun değil, kimisi bugünlere şükür diyor. Kimileri dindarlaştığını, kimileri giderek sekülerleştiğini iddia ediyor. ''ahlaksızlığın'' alıp başını gittiğini iddia edenler de var. Peki ya sizce?
İnsanlar seküler. Hele bu Z kuşağı yaşamın çok farkında. Ben ve çevre arkadaşlarım öyleyiz. Yeniliklere kapalı sürü psikolojisiyle hareket eden bizden önceki kuşağın çoğu kısmı. Şayet devlet de çoban olmuş durumda. Hadi hayırlısı.
Dindarlaşmak derken bende müslümanım dindarım yani türkiye dindarlaşmaktan kurtulmalımı diyorsunuz yani herkes inançsız olsun onu mu istiyorsunuz bir insanın kendi dinine inanması bu ülkeye ne gibi zararlar veriyor mesala ben her hafta cuma namazına gidiyorum annem beş vakit namazını geçirmez çok mu zararlı bu ülke için? hani bu soruyu sorarken dindarlaşmayı tehdit olarak algılamayın
Türkiye çok kötü bir sekülerleşmenin içindedir. O, eski samimiyet ve dindarlık kalmadı sürekli başka ülkelere kültürlere özenme içinde bulunduğum Z kuşağı arasında çok yaygınlaştı. Her şey gösteriş oldu, insanlar gitgide bencilleşti. Müslümanlar kafir gibi yaşamaya, kafirler de Müslüman gibi yaşamaya başladı.
Türkiye bazı şeylerin farkına varıyor bu içinde bulunduğum kuşak ülkeyi ele geçirince neler olacak merak ediyorum şu eski kafalar bı gitse ne mutlu olacağız