Manavgat yangınından etkilenen Kalemler Köyü Muhtarı Mustafa Cansız, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın köylerine ziyaretinde, kendilerine; “Mesela 500 milyarlık (bin liralık) masraf varsa, onun 300 milyarını (bin lirasını) biz karşılayacağız. 200 milyarını da (bin lirasını da) kredi olarak 2 yıl ödeme yapmadan, 2 yıldan sonra 500-500 kira öder gibi ödeyeceksiniz” dediğini söyledi. https://www.birgun.net/haber/erdogan-in-ziyaretini-muhtar-anlatti-koylulere-kredi-teklif-etmis-353731
Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Erdoğan'ın ziyaretini muhtar anlattı: Köylülere kredi teklif etmiş?
Dogal afet devlete ait degilmidir? Ama devletin kasasinda da para yokki. Simdi hep turkey yazarak parada dilenilmez. E zaten yardim yapilacqklarda hep geneli onceligi yandastir.
Mevcut giderin aile ya da işletme fark etmez ayda10 bin diyelim her ay 2 yıl sonra ödemeye başla dedi devlet sana. 2 yıl boyunca mevcut borcun artacak 10 bin 15 bin olacak devletin verdiği kredi üstüne binecek ne o yardım yapıldı. sen bu millete suya elektriğe doğalgaza ssk primine benzine kdv indirimi yap zam yapma devletliğini öyle göster tefeci zihniyeti ile devlet yönetiyorlar dilenci gibi davranıp çay ekmek kek dağıtıyorlar biraz kıl fikir olsa bu millette kim gelse sömüremez bu devleti din millet de yolunu bulmaya devam.
Ya bi de yapılacak o evlerin gerçek maliyetleri mütahitlere verdiğin ihalelerde en az 2 ye katlanıyor. Çünkü mütahit kar edecek. Ama devlet istese her türlü inşaatı rekor düşük maliyetlerle yapıp ihtiyaç sahibi vatandaşına ciddi destek sağlayabilir. Abatmıyorum 500 binlik bir inşaatı devlet 100-150 ye yapabilir. Eee geriye kalan 350-400 bin liranın felaket yaşamış fakir insanlara fazladan ödetilmesi iyi niyetli bir yardım mıdır yoksa kar amaçlı bir yatırım mı?
Kafasına çay atılan köylüm de artık akıllansın, seçim zamanı "ona vermiyek de gılışdaroğluna mı verek?" demesin. Vicdanını ortaya koysun, çözümsüzlüğe muhtaç kalmasın.
Son ana kadar bekliyoruz. Otelin 30 km. gerisinde yangın ama rüzgar yön değiştirir mi bilinmez. Millet canıyla uğraşırken tatil artık içimi sarmıyor da, lanet olsun peşin ödedik :p
Sana bana haram her turlusu, ama sadece diyanet cikip ev yaptik o kadar niye almiyorsunuz tamam bu seferlik izin veriyoruz alin faizi bi kerelik kaldirdik kullanabilirsiniz derse oda hakkimiz doguyor.