ABD merkezli Chrest Foundation Vakfı’nın birçok dernek ve medya kuruluşuna verdiği fonları açıklamasının ardından Norveç Dışişleri Bakanlığı da verdiği fonları açıkladı.
EN ÇOK FONLANAN MEDYASCOPE OLDU Medyadan ise en çok fonlanan 477 bin 58 dolarla Ruşen Çakır'ın kurucusu olduğu Medyascope.
Tüm bu gelişmelerin ardından Norveç Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde Türkiye’de bulunan derneklere ve medya kuruşlarına verilen fonlar ve miktarları yayınlandıBİR FON DA NORVEÇ'TEN Fon alan kuruluşların arasında, ABD’li vakıftan da fon aldığı ortaya çıkan Ruşen Çakır’ın kurduğu Medyascope da yer alıyor.
Norveç Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre Medyascope Haziran ayında 582 bin Norveç Kronu fon almış. Bu miktar 561 bin liraya tekabül ediyor65 BİN DOLAR CİVARINDA Ayrıca Medyascope'a ödenen paranın dolar karşılığının ise 65 bin dolar civarında olduğu da hesaplandı.STAJYERLERİN MAAŞ ALMADIĞI ORTAYA ÇIKTI Yaşanan tüm bu gelişmeler bir yana, geçtiğimiz günlerde Twitter'dan bir kullanıcı Medyascope'u kastederek "Stajyerlere para vermiyorlar." açıklamasında bulundu.
Şahıs, isim vermeden eleştirdiği Ruşen Çakır tarafından Twitter'da engellendi.
Sosyal medya kullanıcısı, daha sonra attığı tweet'i paylaşarak, "İsim vermeden bir şey sormuştum, cevabı hep beraber aldık" yorumunu yaptı.Resmen bu skandala herkes tepki vermeli, Kendini solcu, atatürkçü, muhafazakar, seküler tanımlayan kısacası herkes tepki göstermeli nasıl bu medyaların tasm*sının emperyalistlerin elinde oldugunu herkes görmeli KAYNAK Peki siz ne düşünüyorsunuz?
Batı tarafından Milyonlarca dolar aktarılan türk muhalefeti rezaleti?
140 Jurnos çok alıyormuş. Ben de 140 Jurmosu severdim. Takip ederdim. Efe Aydal da bahsetmişti bundan yine onun sayesinde de Erklik'i duydum takibe aldım. O da Vibio'nun başındaki adamın da PKK sevici olduğunu ortaya çıkarttı. Hatta Yılmaz Güney'i güzelledikleri bir videoda gerçekte sarhoşken savcı öldürmüş Vibio bunu Savcı, Yılmaz Güney'in karısına küfür etti diye anlatmıştı o da o zamana ait gazete haberlerine videolarına kadar bulup yayınlamıştı. Bence Türkiye'de bir sosyal medya bakanlığı kurulmalı başına da Efe Aydal- Erlik- Jahrein getirilmeli.
Şu bir gerçek ki muhalefetin içinde PKK sevici çok pich var. Bunlar bazen Chp maskesi takıyorlar bazen LGBT- Feminizm maskesi takıyorlar. Kendim de sosyal medyada gerek instagram gerekse twitterda gördüm bunları. İnstagramda takip ettiğim Yurttaş TV, h2paper sayfalarında HDP içinden ya da CHP içinden Pkk'yı destekleyen, Türk milletini aşağılayan, hedef gösteren açıklamaları falan paylaşmıyorlar. Bir olay olmuş ve paylaşmışlar mesela yorumlarda o olay tam olarak öyle değil siz bunu paylaşıyorsunuz ama onun daha 1-2 gün önce/olaydan sonra yaptığı bir açıklama da alenen pkk güzellemesi var dediğinde arı kovanına yaklaştığında arı istilasına uğrarsın ya aynen o şekilde toplu hücuma geçiyorlar. Bunları bireysel yapmıyorlar. Tek bir yerden emirle yapılıyor. Profilimde Atatürkçü olduğum yazılı. Bunu yapanların Atatürk'le uzaktan yakından alakası yok. Medeni Bilgiler'den, Atatürk'ün ilkelerinden, Nutuktan alıntılar yapıyorum. Ona da tepki gösteriyorlar. Konunun ırkçılıkla alakası yok, Kürtler şöyle kötü böyle kötü dememişim ama konuyu instagram/twitter profilimde yazılı olan Atatürk'ün sözünün yanındaki "TÜRK MİLLİYETÇİSİ" sözüne getiriyorlar ve o şekilde hücum ediyorlar. BEN DE ISRARLA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün MİLLİYETÇİLİKLE İLGİLİ TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ VURGULAYAN SÖZLERİNDEN BAHSEDİYORUM. BENİ GERÇEK ATATÜRKÇÜ OLMAMAKLA, IRKÇI OLMAKLA İTHAM EDİYORLAR. BENİ TARTIŞMADA SAFDIŞI BIRAKMAK ADINA BANA AKPLİ DİYORLAR HALBUKİ AKP'yi sevmiyorum. ERDOĞANCI FALAN DA DEĞİLİM. MHP'li DE DEĞİLİM VE SEVMİYORUM. ERKEN SEÇİM İSTİYORUM. EKONOMİK SORUNLARIN FARKINDAYIM, SÜPER GÜÇ OLMADIĞIMIZI BİLİYORU, ERDOĞAN GİDERSE ÖLÜRÜZ İÇ SAVAŞ ÇIKAR MAHVOLURUZ DEMİYORUM. BU ŞEKİLDE PKK-FETÖ SEVİCİSİ OLMADAN ERDOĞAN VE AKP POLİTİKALARINA MUHALİF OLMAM HİÇBİRİNİN İŞİNE GELMİYOR HER ŞEY YAZILI OLDUĞU HALDE VE TEKRAR TEKRAR AYNI ŞEYLERİ ANLATTIĞIM HALDE BENİM AKPLİ OLDUĞUMU, ÜMMETÇİ OLDUĞUMU İDDİA EDİYORLAR. YANİ S1TİRİ B0KTAN BİR İNSTAGRAM/TWİTTER YORUMUNDA BİLE BİR ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR. BUNU KENDİM BİZZAT YAŞADIM DEFALARCA YAŞADIM. ERMENİ SOYKIRIMININ ABD TARAFINDAN KABUL EDİLMESİNDE SEZGİN TANRIKULU'nun TWİTTER'na TWEET ATTIM HALK TV'de CANLI YAYINDAYKEN PEZZEVENK ENGELLEDİ. Yine ERMENİ SOYKIRIMI HAKKINDA KABUL ETMEDİĞİMİ VE BUNUN OLMADIĞINI SÖYLEDİĞİMDE OLUMSUZ CEVAPLAR ALIYORUM ATANLARIN ALAYI CHP'liyiz diyor. İZMİR'DE HDP BİNASINA SALDIRI OLDUĞUNDA HİÇBİR MUHALİF İÇERİK ÜRETEN SAYFADA KIZIN BABASININ YAPTIĞI KÜRTÇE AÇIKLAMA VERİLMEDİ TEPKİ GÖSTERDİM LİNÇ ETTİLER YORUMLARDA ENGELLENDİM. TÜRKİYE'nin ERMENİLERE, KÜRTLERE SOYKIRIM YAPTIĞINI İDDİA ETTİLER TARİHTEKİ SOYKIRIMLARDAN ÖRNEK VERDİM. KENDİLERİNİ SAVUNMA ŞEKİLLERİ BAK IRKÇISIN Kİ SOYKIRIMLARI BİLİYORSUN DEMEK OLDU. BİR TELEGRAM FELSEFE GRUBUNDA KONU BELİRLENİP SESLİ SOHBET EDERSİN. SOHBETTE KONUŞTUĞUM KÜRTLER OLDU. ADAM T. C.'nin ONLARA SOYKIRIM YAPTIĞINA İNANIYOR. ŞEYH SAİT'i FALAN SAVUNUYOR KAYNAKLARIYLA GÖSTERDİM KİM OLDUĞUNU ISRARLA SAVUNUYOR. HER SÖYLEDİĞİ HAKKINDA KAYNAK GÖSTERDİM TUTTURMUŞ 65-70 YAŞLARINDA HADİ 75-80 YAŞ OLSUN BÖYLE BİR ADAMI KÜRTÇE KONUŞTURARAK DERSİM OLAYLARINI YAŞADIM DİYOR BAK DİYE BANA İZLETİYOR ALTINDA TÜRKÇE AÇIKLAMA YOK KÜRTÇE KONUŞUYOR BENDEN BUNA İNANMAMI BEKLİYOR. DERSİM OLAYI 1928 YILINDA OLDU BU ADAM 1928 YILINDA DOĞSA BİLE BUNLARI YAŞAYAMAZ DEDİM. HALA ISRAR EDİYOR. KİMİNLE İNSTAGRAM-TWİTTERDA BU TARTIŞMALARA GİRSEM HESAPLARI KAPATILMIŞ YORUMLAR SİLİNMİŞ HESAPLARIN NİCKLERİ DEĞİŞMİŞ BULUYORUM. Beni kendi safına çekmek için akp'yi sevmiyorum diye oradan yürüyor. Akp de şöyle böyle yaptı diyerek kendi safına çekmeye çalışıyor.
Bu tarz insanlar gerrrrizekalı, cahil ve akp'nin boktan politikalarıyla küstürdüğü TÜRKLERİ, KÜRTLERİ hedef alıyor ve inanılmaz derecede duygu sömürüsü yapıyorlar. AKP'yi DESTEKLEMEYEN AMA ÜLKESİNİ SEVEN HER VATANDAŞ BU MUHALİF GÖRÜNÜMLÜ AT HIRSIZLARINA KARŞI DİKKATLİ OLMAK ZORUNDA. BUNLAR İNSANLARIN AKP KARŞITLIĞINI KULLANYORLAR. VE BUNLARIN KARŞISINDA SAĞCI, AKP'Lİ CAHİL KESİMDEN OLMAYIP AMA PKK KARŞITI OLAN İNSAN OLDU MU DA ÇILDIRIYORLAR. BİZİM GİBİ AKP'yi SEVMEYEN DESTEKLEMEYEN, MİLLİYETÇİ, ASKERE DÜŞMAN OLMAYAN, ATATÜRKÇÜ İNSANLARI TEMSİL EDECEK BİR PARTİ YOK GERÇEKTEN YOK. SOLCU KÜRTÇÜNÜN PARTİSİ VAR SAĞCI ÜMMETÇİNİN VAR, SAĞCI ÜMMETÇÜ ÜLKÜCÜNÜN PARTİSİ VAR AMA BİZİM GİBİLERİ TEMSİL EDECEK YOK.
Yine ben akplilerin dünyasına göz atmak adına sağcı iktidarı destekleyen sayfaları da takibe alıyorum. Onlara da baktım. Onlar da mesela Çözüm sürecinde ve Fetö'nun FETULLAH HOCA EFENDİ HAZRETLERİ diye adına salavat getirdikleri zamana dair ve o olaydan çok sonra yaşanan olaylara yapılan açıklamaları hiç dillendirmiyorlar o sayfalara bir şey diyemedim çünkü güç, erk onların elinde olduğu için en ufak eleştiride bile aras kargonun gelme ihtimali var. Yani iktidarıyla muhalefetiyle ikisi de bok çukurundan farksız.
Senin o sevmediğin AK Parti, bugün Atatürk ilkelerini hayata geçiren tek partidir. Neden sonuç ilişkilerine göre ve Ak Partinin icraatlarını sağduyu ile analiz edersen bunu anlayacaksın. Ülkenin temel değerlerinde var olan ötekileştirmeler, feodalizm sorunları çözülürken bunu Atatürk düşmanlığı gibi gösteren haysiyetsizler var. Basit bir türban mevzusuna bu ülke 30 yılını harcadı. MGK da silahları masaya koyup, siyasilere emir veren bir diktatörlük vardı bu ülkede... Sözde seçilmiş siyasiler, MGK ile TÜSİAD arasında ince bir saç teli gibiydi. Kim rahatsız olsa, çekiyor.. koparıyordu.. Ülke ya darbeler ile ya da cumhuriyet tarihi boyunca ortalama her 7 yılda bir ekonomik krize girip 30 yıl geri gidiyordu. Fetö ile geçmişte çıkar ilişkisine girmiş olmaları, onların tarafında oldukları anlamına gelmez. Bu ülkede ABD den icazet almadan koltuğa oturan parti olmadı. Ak Parti de fetöyü bunun için kullandı. Sonuç... Her zaman kullanılıp atılan siyasiler, ilk defa Ak Parti döneminde değişti ve fetöyü kullanıp attı... Böyle bir değişim ucuz olamazdı tabi ki. 250 insanın canına mal oldu.
@BeniBöyleBill AKP, Atatürk'ün ilkelerini hayata geçiren tek parti olduğu için mi Ayasofya imamlarına Atatürk'e kafir dedirtti. Hem laik hem müslüman olunmaz diyen biri mi Atatürk'ün ilkelerini hayata geçirdi? Atatürk ve İsmet Paşa'ya iki ayyaş diyen biri mi Atatürk'ün ilkelerini hayata geçirdi. Atatürk'ün ilkelerinde Kürtçülük var mı? Atatürk'ün ilkelerinde Çözüm Süreci var mı? Atatürk'ün ilkelerinde cemaatlerle tarikatlarla iş birliği var mı? Demişsin ki "AKP'nin Fetöyle iş birliği yapması onunla olduğunu göstermez." katille iş birliği yapan da katildir. Katille birlikte iş birlikçileri de yakalanıp hapse atılır bilmem anlata bildim mi? AKP, Erdoğan tamamen cumhuriyetin değerlerine aykırıdır. Erdoğan'ın ve AKP'nin Atatürk'ün değerlerini savunduğunu söylemek için aklını kaçırmış olman gerekir. GİT MUSTAFA KEMAL ATATÜRK' ün MEDENİ BİLGİLER KİTABINI AL OKU. Atatürk nelerden bahsetmiş neyi kast etmiş adam kendisi yazmış anlatmış. Onu okuduktan sonra bir de şu an ülkenin içinde bulunduğu durumu, siyaseti, tüm siyasi partileri de al bir de öyle değerlendir. Bundan önce tüm partiler ABD'nin izniyle göreve geliyormuş hadi oradan Kıbrıs Barış Harekatını yapanları da ABD baş getirdi. Eğer illa bir ABD etkisi görmek istiyorsan 1980 Darbesi, Turgut Özal hükümeti ve sonrasını kabul et. Bu ülkede Erdoğan'ın başkan olacağı 1999 yılında belirlenmişti ABD tarafından bu adam da isim vere vere anlatıyor bunları. Bu adam hala hayatta, ismini soyadını verdikleri de hayatta. Bu adam emekli deniz subayı, fetönün Erdoğanla kankiyle Ergenekon, Balyoz Kozmik Oda davalarından birinden (hangisi olduğunu şu hatırlayamayacağım) hüküm giymiş yok yere fetö yüzünden hapis yapmış bir adam. Al izle https://www.youtube.com/watch?v=ivE7IY1mLiI
@BeniBöyleBill Atatürk'ten hepiniz nefret ediyorsunuz. Tepki çekmemek için İsmet Paşa'ya sallıyorsunuz. Çünkü İsmet Paşa 2. adam, birinci adam değil. Onu koruma kanunu yok. :D :D :D https://www.youtube.com/watch?v=U_v2sQhtWyY
@BeniBöyleBill Bunu özellikle izle Erdoğan'ın ABD ile nasıl anlaşma yaptığı onun şimdiki ortakları tarafından kendi yayın organlarında yazılmış arşivlerden çıkartıp gösteriyor adam. İzle https://www.youtube.com/watch?v=PxHCFxwErSc
Havuz medyası ifadesini anlayabiliyorum... Her siyasi görüşün hedefinde olduğu gibi, iktidara gelmek ve ya gücü elinde tutmak için ülkedeki siyasiler, medyayı etkilemeye ve ya kontrol altına almaya çalışabilir. Etik olmasa da mantıklıdır. Ancak, ülkedeki medyanın bu ülke halkına düşmanlık besleyen, başka bir ülke yönetiminden fonlanmasını anlamak mümkün değildir. Bu ahlaksızlığın ötesinde düşman ile iş birliği yapmak ve para karşılığında vatanı satmak, ihanet olarak değerlendirilmelidir.
Sen muhalefet diye dislarsan baski yaparsan onlara da bir kucak acan bulunuyor elbet gazetecilerden idealistlik beklemeyin gercekci bir beklenti olmaz ayni seyi iktidar kendisi icin yapiyor propaganda ugruna bi dünya kanal, gazeteci satin aldi bu kadar ses getirmedi onlar cok mu ozgur ve dogruydular acaba
yanlışa yanlış demeyi bilecez hangi taraf yaparsa yapsın yanlış ve kendi değerlerimizi ihanet içeren hareketler bunlar boşuna mı biden 2 yıl önce muhaliflere daha çok destek vermeliyiz dedi
Disardakinin niyeti belli zaten de ulkenin yuzde 50 si muhalif belki daha da fazla ama medya gucu yuzde kac acaba hep baskiyla o fonlayan adamlarin kucagina attilar medyoscop gibi bir olusum 65 bin dolar gibi komik bir rakama ozgurlugunu satabiliyorsa ki en fazla alan da o oturup bi dusunmek lazim neden bagimsiz medya yok neden muhalif medya bu halde diye belki de ona gore ortam yoktur iktidar yalakalari disindakilere yasam hakki taninmiyordur
yanlışa yanlış demeyi bilecez hangi taraf yaparsa yapsın yanlış ve kendi değerlerimizi ihanet içeren hareketler bunlar boşuna mı biden 2 yıl önce muhaliflere daha çok destek vermeliyiz dedi