Türkiye, Batı karşıtı bir ülke midir?

Türkiye halkında ve hükümetinde çok fazla batı karşıtı sinyalleri alıyorum (Yanlış anlamış da olabilirim.). Bunlardan bazılarını açıklamak istiyorum:
1. Türkiye'nin S400 satın alması. S400'ü neden almış olabilir? Hâlâ anlayabilmiş değilim.
2. Türkiye, genelde Batılı ülkelerle hep kavgalı (özellikle Yunanistan ile). Batı karşıtı ülkelerle ise genelde dostane. Acaba bu olanlar, Türkiye'nin Batı karşıtı bir ülke olduğunu mu gösteriyor?
3. Türkiye halkının çoğu, Türkiye'nin AB'ye üye olmasına karşıdır. NATO'dan çıkılmasını istiyorlar. Türkiye'nin Şanghay, BRICS gibi birliklere üye olunmasını istiyorlar. Halk, böyle şeyleri neden istiyor olabilir?
4. ABD - AB ile Rusya - Çin ittifakları karşılaştırılıyor. Halkın çoğu Rusya - Çin ittifakını tercih ediyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Bu soruları daha da çoğaltabilirim. Ya bir de birçok kişi, Batı'nın Türkiye'ye kıskandığını söylüyor. Bizim neyimize kıskanıyor hâlâ anlayabilmiş değilim? Bana kalırsa Batı'nın Türkiye'yi kıskandığı falan yok. Batı'da yüksek refah var ve ben onlara yalnızca uzaktan bakabiliyorum. Fakat benzer refahı memleketimde bulamıyorum. Birileri bu konuyu aydınlatabilir mi?

Türkiye, Batı karşıtı bir ülke midir?