Avrupa'daki Türkiye düşmanlığı?

Avrupa'da günlerdir İslamofobi olayları patlak verdi. Ama Dünya'da bir sürü müslüman ülke varken sadece Türkiye'ye yükleniyorlar. Bence asıl fobileri İslam değil Türkler. Türklerden korkuyorlar. Osmanlı zamanındaki gücümüze dönmemizden korktuklarını düşünüyorum. Savunma sanayisinde gelişmemiz ve dünya siyasetine büyük müdahaleler etmemiz onları korkutuyor bence. Zamanında Türklerden zaten korkuyorlardı. Viyana kapısına dayandık. Tüm ünlü şairler Türklere karşı Avrupa'yı nefrete sürükleyerek Türklere karşı tek güç olmak istiyorlardı. Son zamanlarda Türk korkuları yeniden baş gösterdi. Avusturya iyice paranoyaklaştı. Geçenlerde güya Türkiye ajan göndermiş. Avusturya'yı içten karıştırcakmış gibisinden şeyler söylediler ve Türkler karşısında birlik olmalıyız çağrısı yaptılar. Fransa doğu akdeniz'de geri adım attırmak istedi başarılı olamadı. Libya, Katar, Karabağ müdahalelerimiz onları daha da endişelendirdi. Sizce Türkofobi kelimesi yeniden dünya siyasetinde yer alır mı? Ülkemiz askeri alanda çok gelişti. Eğitim ve ekonomi alanlarında da gelişse bizi kimse tutamayacak ama malum :) Siz neler düşünüyorsunuz?
Avrupa'daki Türkiye düşmanlığı?