Buhârî ve Müslim'in rivâyet ettiğine göre hâdiseye bizzat şahit olan Abdullah b. Mes'ud şöyle nakleder:
"Ay, Hz. Peygamber'in zamanında iki parçaya ayrıldı. Bir parçası dağın bir tarafında, diğer parçası dağın diğer tarafında idi. Hz. Peygamber 'Bize şahit olunuz!..' dedi." (Buhârî, Tefsir, Sûretu'l-Kamer,1; Müslim, Kıyame, 44).
“Kıyamet saati yaklaşmış, ay da yarılmıştır." (Kamer, 54/1) Ayet
En' * suresi 158 ayet :
“(İnanmak için) ille de kendilerine meleklerin gelmesini veya rabbinin gelmesini ya da rabbinden bazı işaretlerin gelmesini mi bekliyorlar? Daha önce inanmamış yahut inancı kendisine iyilik kazandırmamış kimseye, rabbinden bazı işaretler geldiği gün iman etmesi fayda sağlamaz. De ki: “Bekleyin! Şüphesiz biz de beklemekteyiz.”
"Ay, Hz. Peygamber'in zamanında iki parçaya ayrıldı. Bir parçası dağın bir tarafında, diğer parçası dağın diğer tarafında idi. Hz. Peygamber 'Bize şahit olunuz!..' dedi." (Buhârî, Tefsir, Sûretu'l-Kamer,1; Müslim, Kıyame, 44).
“Kıyamet saati yaklaşmış, ay da yarılmıştır." (Kamer, 54/1) Ayet
En' * suresi 158 ayet :
“(İnanmak için) ille de kendilerine meleklerin gelmesini veya rabbinin gelmesini ya da rabbinden bazı işaretlerin gelmesini mi bekliyorlar? Daha önce inanmamış yahut inancı kendisine iyilik kazandırmamış kimseye, rabbinden bazı işaretler geldiği gün iman etmesi fayda sağlamaz. De ki: “Bekleyin! Şüphesiz biz de beklemekteyiz.”
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Zaten Hz Muhammed kıyamet peygamberiydi yaklaşık 1400 yıl geçti ve dediği kıyamet alametlerinin hepsi gerçekleşti geriye sadece büyük alametler kaldı
Bilimin butun olanaklariyla yobazligin fibine vuruyorsunuz😂tebrikler
Kuran bilimsel olarak gerçekliğini kuruyor sadece kendi zamanının değil tüm zamanların kitabı olduğunu kanıtlıyor.
Nasil ispatliyor desem facebook amcalarin gercek sanip birbirine gonderdigi photoshoplu seyler gostericen o yuzden bosver sen bak dalgana dunya kadar derdimiz var sen de bizi al gotur geriye ne ki
benim size bir şey ispatlamama gerek yok oku araştır
Okuyup arastiran ateist olur zaten
Kuran kerim 104 kitabı kapsar bunların 4 dü büyük 100 küçük kitaptır. işine gelmeyen ateist olur
Hayir okumayi arastirmayi bilmeyen ya da inandigi dogrulardan vazgecmeyi kendine yediremeyen inaniyormus gibi davrnair... anliyormus gibi davrnair bakti bunu da yapamiyor cok dusunmemeye bakar
Ben Felsefe psikoloji roman bilim kurgu kuran hadis şiir fıkıh ya da ne bulursam okurum okumama engel yok zaten
“Allah’ın sana verdiği servet ile ahiret yurdunu ara; dünyadan da nasibini unutma; Allah sana nasıl iyilik ettiyse sen de öyle iyilik et.” (Kasas, 28/77)
“Sizin hayırlınız dünyası için ahiretini, ahireti için dünyasını terk etmeyendir.” (Kenzü’l-Ummal, III/238, hn: 6336)
“Kendini hiç ölmeyecek zanneden kişinin çalışması gibi (dünya için) çalış, yarın öleceğini zanneden kişinin korkması gibi (günahlardan) kork." (Münavi. Feyzü’l-Kadir, II/12; Kenzü’l-Ummal, III/40, hn: 5379)
“Hiç ölmeyeceğini zanneden biri gibi çalış, yarın ölecek biri gibi de tedbirli ol.” (Câmiu’s-Sagîr, II/12, Hadis No:1201)
“İnsanlardan öyle kimseler vardır ki, “Rabbimiz! Bize (nasibimizi) dünyada ver.” derler; böyle kimseler için ahirette bir nasip yoktur. Onlardan öyle kimseler de vardır ki, 'Rabbimiz! Bize dünyada da iyilik, Ahirette de iyilik ver ve bizi ateş azabından muhafaza eyle.' derler.” (Bakara, 2/200-202)
Inandigin kitaplari okumayarak inancini pekistirmekten oteye gidememis oldugunu hic dusundun mu peki... ateist bir insana sadece inananlarin kabul. ettigi seyleri paylasip kanit diyerek sunduguna gore aynne de bunu yapmissin
benim ateistlerle işim olmaz ben inançlı olupta gaflette olanlar için paylaşıyorum bir ateiste de bir şeyler kanıtlamama gerek yok..
Demek ki sen arastirmaci bir kisilik degilsin... seninle benim aramdaki fark bu benim inananlarlada isim olur merak eder dusuncemle karsilastirma ihtiyaci duyarim sen ise ayni seyleri yazmaktan soylemekten oteye gidemezsin ben giderim
gittiğin yolda başarılar her yol Allah'a çıkar
Maide ﴾105﴿ Ey iman edenler! Siz kendi sorumluluklarınıza dikkat edin. Siz doğru gittiğiniz takdirde yanlış yola sapanlar size zarar veremez. Hepinizin dönüşü Allah’adır ve yapmakta olduğunuz her şeyi o zaman Allah size bildirecektir.
Enam 108 : Allah'tan başkasına tapanlara sövmeyiniz! Sonra onlar da bilmeyerek Allah'a söverler. Böylece biz her ümmete kendi işlerini süsledik. Sonunda dönüşleri Rabblerinedir. Artık O, ne yaptıklarını kendilerine bildirecektir.
Tamam