şu an kuzey ırak kürdistan bölgesel yönetimi var zaten ama diyelim ki yok ve siz türkiye dışında kurulmasını istermisiniz
Türkiye dışında kurulmasını isterim
Hayır istemem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Asıl sorulması gereken soru şu. Kürdistan kurulsa bu güne kadar Kürdistan diye inleyen binlerce yüz binlerce insandan kaç tanesi gidip benim anavatanım burası diyip orada yaşar? Mesela İstanbul'da yaşayan hatta Almanya Belçika gibi Avrupa ülkelerinde yaşayan Kürdistan isteyen Kürt kökenli insanlar bırakıp yaşadıkları yeri gidip oraya yerleşirler mi? Hayır. Demek ki mesele Kürdistan ya da Kürtlerin bağımsızlığı değil. Mevcut Irak Kürdistan bölgesel yönetimi kim tarafından yönetiliyor? Bilmem anlatabildim mi.
sen kürdistanı yanlış anlamışsın abi küdistan bizim doğuyu da kapsıyor bizimkiler oraya gitmeyecek tam tersi onlar bizim doğuyu koparacak öyle bir şey olursa
@KareciÇocuk19 Ben Kürdistanı yanlış anlamadım. Sen benim dediğimi anlamıyorsun. Kürdistan diye bir devlet fiilen hiç bir zaman olmaz. Olamaz. Bunu Kürdistan savunucuları da biliyorlar. Zaten kimse bağımsız Kürdistan istemiyor herkes bir devlete dayanmış özerk Kürdistan istiyor (Herkes derken yönetici kesimi) Neden? Çünkü bu toplum ve bölge insanları hazıra alışmış. Üretip bir şeyler ortaya çıkarıp geçim sağlamak yerine farklı eğilimleri var. Kaçakçılık vs. Türkiye ya da Irak Suriye vs o bölgede sınır civarı yaşayıpta kaçakçılık yapmayan kaç aile vardır sence? Kürdistan kurulursa bu devletin geçinmesi gerekir ve doğal olarak bunlara müsade edemez. İnsanlar da bundan vazgeçemez. Vergi verme fatura ödeme sigortalı iş bulma vs. Bunları ne devlet olarak ne halk olarak beceremezler bunun farkında oldukları için amaç öncelikle Türkiye Irak vs çatısı altında özerklik. Yani ben yine istediğim gibi at koşturayım yaptıklarımdan Türkiye sorumlu olsun geçimi vs KKTC de olduğu gibi eksiklerimi gelsin Türkiye kapatsın ama bana karışmasın ben kendimi istediğim gibi yöneteyim kafası.
kanıt var mı belki gerçekten devlet olacaklar nerden biliyorsunuz abd bunları eğitiyor zaten her konuda
@KareciÇocuk19 Neyi devlet olacak birader? Ne devleti olacak? Yahu devlet olmak kolay mı? Kendi iradesiyle hiç bir şey yapamayan bir toplum sence ne kadar özgür devlet olabilir. Kürt halkı bu güne kadar nerede devlet kurmuş kendi kendini yönetmiş? ABD eğitiyor diyorsun yahu ABD bölgede kendinden izinsiz tavşan zıplasın istemiyor sence Kürdistan olsa ABD hadi tamam kuruldunuz kendi kendinize idare edin der mi? ABD kendi yönetimini kuracak istediği gibi gezecek. Saddam'ı da ABD desteklemişti zamanında ne oldu? ABD ile geldi bağımsız olacağız dedi gitti.
ben bilmem orasını ama devlet kurmak istiyor halkları
@KareciÇocuk19 Olay o zaten halk bişi bilmediği için devlet kurulacak da İsviçre gibi Finlandiya gibi olacağız falan sanıyor. Ama o halkları temsil edenler neyin ne olacağını gayet iyi biliyor.
Kürdistan bolgesel yonetimi çok güzel geciniyor merak etme boyle saa bir dusuncedesiniz turkiye kuruldu tum azeriler turkiyeye geldimi hayir dogu turkistanlilar geldimi hayir turkiyedekiler niye kürdistan bolgesel yonetimine gitsin
Gitme değil soran kişi burayı da oraya katma derdindeler ne gitmesi 2014 yılında hendek opersayonları neden oldu sanıyorsunuz özerklik ilan etmediler mi
çok saçma konuşmuşsun türkiye sanki 20. yüzyılda mı kuruldu türkiye kurulmadı rejim değiştirtdi sadece saltanattan demokrasiye geçtik işte Osmanlının devamıyız biz ayrı bir devlet değiliz ayrı olsak bayrağımız fakrlı ollurdu tam tersi bayrağımız Osmanlı bayrağı ve türkler anadoluya 1071 den daha da eski zamanlarda gelmiş deniyor.
Kurulmasından yanayım kürtlerin de hakkı
isterim
Cevap
1Cevap
asla kabul etmem ne burada ne sınırımızda İslami yönetim gelmeli laiklik ve millyetçilikten kurtulup birlik olmalıyız ırkçılığa hayır.
Kürtlerin devlet kurması ırkçılıkmıdır?
ırkçılıktır bizim de türkçülükten vazgeçip ümmet birliği yapmamız lazım Osmanlıda kürdistan eyaleti vardı zaten
Ümmet mi kalmış birligi diyorsun kürdistan oursa ümmet birlik olmiyou
Olamıyomu
olmuyor aslan parçası hakkınızı vericez diyom daha neyin devlet kurması bu lan? İslam devleti tüm Müslümanların devletidir bir ırkın değil.
senin gibi faşistler yüzünden bu haldeyiz zaten ümmet mi kaldı ne demek lan kalmadıysa sen yapacaksın her boku yapmayı biliyorsunuz buna kafa yorun o zaman biber sürerim ağzınıza sizin gibi faşistlerin
kafanda sorun mu var senin be pkknın amacı kürt ırkçılığı yapmak ve kundaktaki bebelere kıymak öğretmen asker sivil katletmek neyin birliği lan bu? aynı şey bizim faşistler için de geçerli onlar da türkçülükten İslamı geri plana attılar İslam der ki ırkınıızn bir önemi yok önemli olan din kardeşliğidir bölünüp parçalanmayın birlik olun diyor
HAK İSTEYENİN HAKKINI VERİN BAŞ KALDIRANIN BAŞINI KESİN SULTAN HAMİD HAN
Kürdistan siz isteseniz de istemesenizde kurulacak din ile kürtleri sömüremeyeceksiniz
Hakları verin kürtler vazgeçsin sözlerle olmuyor malesef kimse mecbur degil her sabah ne mutlu turkum demeye
Lan deli manyak ben Türkçülüğü mü savundum sen beni nerede tanıdın da beni türkçü yaptın ben zaten Kürtçenin ikinci resmi dil olmasını istiyorum türkçülüğün yok edilmesini aynı zaman da kürtçülüğün de yok edilmesini istiyorum. Bizi birleştiren ırklarımız değil dinimiz İslamdır.
"Tanışasınız diye sizi kavim ve kabilelere ayırdık" benim yaptigim kürtçülük değil ırkımın haklarını savunuyorum türkünde ülkesi olsun kürdünda ermenininde bu demek degil ki islam ortakligimiz yok arap emirlikleri gibi dusun farkli farkli ulkeler ama bir savas sirasinda bir oluyorlar kurdistan bölünmek degildir
nah değildir senin beynin takılı değil galiba pkk sivilleri katlediyor alooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo bebekleri katlediyor alooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Tc askeri de yapıyor
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?