+1 yılCevabım aynen şu;
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣11 Yorumla- +1 yıl
Cahiller uçtuğumuzu göremiyor. Amergalılar ülkemize gelmek için kapımızda yalvarıyorlar.
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılYorumlari okudum. Bir kez daha gördüm ki.
KS sitemiz de Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdoğan lehine yalan ve carpitilmis paylasimlara anında kayitsiz sartsiz inanan %70 lik bir kitle var.
Bunlarin icinde Fenomenin' den tut Modu'na ve siradan uyesine kadar.
Üstelik bir cogu kendini okumus, bilgili, medeni öyle her duyduguna, okuduguna inanmayan bir insan olarak karsi tarafi ise cahil egitimiz koyun gibi kelimelerle nitelendiyor.
KS sitemiz de ise birileri bu tarz yalan paylasimlara izin verip üstte tutarak bu carpitilmis eksik haberlerin daha fazla kitlelere yayilmasini sagliyor. Ben sahsen uzuluyorum KS sitemiz adina.
Simdi Recep Tayyip Erdoğan gercekte neden boyle bir cümle kurmus bakalim.
Yeni sistem sayesinde koronavirüs salgınında hızlı kararlar alabildik. İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nın içinde bin 8 odalı hastaneyi kurduk. Bu hastanede 5 dakikada uçak inecek, odaya gelecek, ameliyat haneleriyle her şeyiyle mükemmel. Sancaktepe'ye de hastane yaptık. 45 günde biz bunları yaptık. Bütün tıbbi en ileri teknoloji neyse onların hepsi var. Buraların bir özelliği de şu: Bütün cihazlara varıncaya kadar en ileri teknolojiyle hepsi var. Aynı teknoloji Atatürk Havalimanı'ndaki hastanede de var. Çam ve Sakura Hastanesini Japonya başbakanıyla açtık. ABD'de en büyük hastane Cleveland'dadır. Bize yakışan nedir onu da geçmektir. Onu da geçtik. Şimdi onlar buraların metini duyuyorlar. Buraları gezdikten sonra "biz geri kalmışız" diyorlar.
Detay isteyen asagidaki haber linkin'den okuyabilir.
Kaynak haber36 Yorumla- +1 yıl
Böyle algılamak onlar için daha kolay. Çünkü araştırmak, bilmek, ögrenmek yorucu şeyler.
Bunada düşünce özgürlüğü diyorlar.. Kılıf bu.
Aslı ise klavye arkasında ki düşünmeme özgürlüğü.. 😀 - +1 yıl
@_Gizlibahçe_ Düsünmeme özgürlüğü" güzel sözlermis.🙂
- +1 yıl
Bende yorumları okudum.. Diyecek başka bişey bulamadım.. 😀
- +1 yıl
Ayrıca soruyu paylasan Gizli uye'ye sorusunun paylasim seklini elestirme'me rağmen. Yorumu'mu silmedigi icin tesekkur ediyorum.
- +1 yıl
La gardasim kim hastane kıskanır hastalar hariç . Her ulkede ölümcül düzeyde hastalık taşıyan insan sayısı en baba yüzde 3 dur. bilemedin yüzde 5 olsun bunlar keşke daha iyi ekipmanları olan hastanelerde yaşama tekrar tutunabilsem diyorlar ama o yüzde besin aklına Türkiye mi gelir. Her ülkede insanlar kendini alanında geliştirmek adına Avrupa'ya gidiyor. Doktorundan tut mühendisine hepsi adam hastane arayışında olsa dahi Ortadoğu aklının ucundan geçmez. He bu yüzde 5 lik hasta kısmı düşünce kalan yüzde 95 asla Türkiye'de yaşamaz. Tatil yapar ama yaşamaz. İlla bir akraban arkadaşın ya da bir akraba ya da arkadaşının akrabası Avrupa ve Amerika'ya daha iyi şartlarda yaşamak ve ülkemize zengin dönmek maksatlı Avrupa'ya göç etmiştir. Sen hiç para kazanmaya Türkiye'ye gelen Amerikalı gördün mü. Kenya'dan zenci kardeşlerimiz geliyor. Endonezya'dan ya da Tayland dan masöz kizlar geliyor Suriye'den 35 yaş alti nüfusun tamamı geliyor Afganistan dan ırak dan geliyor. Bakınca bize gelenler ya üçüncü dünya ülkesi ya savaş mağduru ülkelerin insanları kıskanan insan kıskandığı yere yaklaşmak ister. Çok kıskansa gelir burda yaşar. Bunlar gündem değiştirmek ya da oy oranını arttırmak adına söylenen iyi niyetli küçük abartilar. Halk duysun mutlu olsun geçim sikintisini unutsun AA ne güzel biz çok iyiymişiz dünya bizi kıskanıyor desin. Mutsuz halk anarşi eğilimi gösterir. Anarşist eylemlerin olusdugu zeminde ülke güvenliği ve siyasilerin canı tehtid altındadır. Ne oldu 1980 de he geçim sıkıntısı yoktu ama sağ sol kavgasından halk birbirine girmiş kaos ve kargaşa ortamı vardı. Bu ortamda Kenan Evren çıktı tüm siyasi liderleri attı koltuktan hapse. Dönem siiyasileri zor şeyler yaşadılar. Oysa halk mutlu mesut yaşasa askeri darbe olamazdı. Halkın mutluluğu için güzel vaadler kötu örnekler abartilar olur normaldir
- +1 yıl
Gezi eylemlerini düşün. Asla desteklemem desteklemedim de eylemler. Yaklaşık 1 ayda bitti polis araçları yakıldı dükkanlar taşlandı halk polis kavga etti. Bu kaos ve kargaşa uzun sürse hükümet düşer di. Yeniden seçim olurdu. Süleyman soylu bey sokağa çıkma yasagini marketlerin muaf olduğunu demeden kapanışa saatler kala söyledi. Ne oldu. Kaos oldu elestirilerin hedefi oldu baktı herkes eleştiriyor kimse ondan razı değil İstifa etti sonra partililerin ısrarıyla tekrar vazifesinin başına geçti. Neden kaos ortamında o koltukta oturamazdi. Şimdi de SGK sisteminden uzun mesai süresinden gelir dağılımındaki esitsizlikten ve ortalama gelir düzeyimizin düşük oluşundan adaletteki sıkıntılardan dolayı halk isyan etmesin diye ara ara kıyaslamalar atılımlar yatırımlar yapmak zorunda her hükümet. Fransa da bile küçük bir ekonomik sıkıntı aylar süren sarı yelekliler eylemlerine dönüştü. Ki Fransa ekonomisi türk ekonomisinden çok daha iyi. Bu tür eylemlerin önünü kesmek adına halka umut ve güven pompalamakdir bu eylem. Kötü niyetli değil ama gerceklede bağdaşan tarafı yok bence
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
147Cevap
Gündem konusunda 903 cevap paylaştı. Jeopolitik konum olarak kiskanirlar.
110 milyon vatandaş aşılandı ABD de. Bir pizza şirketine verilen pandemi desteğinden bir işveren 2 lüks araba , bir çiftlik aldı
Aşılamaya 12 yaş ve üstüne geçildi.51 Yorumla- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılMuhalefetin olmadığı bir programda ben birşeye inanmam gadası. Sedat Peker olayına yalan diyenler, bi zaman o adam üstünden prim yapanlar olduğunu unutmamak gerekir.
30 Yorumla Ya sevmemek ile çarpıtmak farklı şeyler. Genel olarak dese haklısınız zaten bu tepkiyi vermekte. Ancak sohbetin öncesini ve sonrasını kesip paylaşmak doğru değil. Yorum yazanların çoğu acaba ne için dedi diye düşünmüyor zaten. Adam sağlık açısından konuya değiniyor. Amerikayi biraz tanıyan birisi zaten sağlık konusunda ne kadar geri kaldıklarını bilir. Sağlığın ne kadar pahalı olduğunu bilir ABD'de. ABD'li bir kız arkadaş Türkiye'ye yerleşmek istiyordu. İlk sorduğu soru "Orda sağlık sistemi nasıl?" oldu. Lütfen eleştirirken önce tartalim sonra eleştirelim.
30 Yorumla
+1 yılBunu sadece hastane için söylüyorlar, ülke bazında değil. Algı yaratmak için sadece o kısım dile getiriliyor ama ben programı dinledim. ABD'nin en kötü sektörü sağlık sektörü ve Türkiye'nin en iyi olduğu alan da sağlık diyebilirim. Pandemiden ötürü 1000 yataklı birçok hastane yapıldı. O gelenler de hastaneleri görenler ve bunu söyleyenler. Ülkenin ekonomisi, teknolojisi, eğitimi, sanayisi için söylenmemiş yani.
91 Yorumla- +1 yıl
👏
Biri yolu hastaneyi kıskanıyolar demişte, amerikada 10 yılda bir binalar eskimişse, eskiyen yerleri yenileme zorunluluğu var. Evlerin yanlarında süs olarak dursun diye çıkıntılı taşlar olur, onlar bile on yılda bir kontrol edilmek zorunda. Abd aylık 400 milyar dolardan fazla harcama yapıyor, yılda ise 4 trilyon dolar harcama yapıyor, biri diyo ki yorumlarda 6 trilyon bütçe ayıramıyor. Bu kadar fazla a haber izlersen beyni bu şekilde küçülür işte. Önemli olan halkı doyururken, halkı sömürmezken bu bütçeyi ayırabilmek. Bu hükümet 6 trilyonu bırak acıdığım için yarıya düşürüyorum, 3 trilyon dolar bütçe ayırabilsin, bi daha akp e bir tane laf etmem. Bırak 3 trilyon olmayı, şu an banka rezervimiz -45 milyar dolar, eksiye düştü yani.
21 Yorumla
+1 yılNeyimizi kıskanıyorlarmış? -40 milyar $ ile boşalan dolar rezervlerimizi mi kıskanıyorlar? Veya adınızı sayamadığımız bir sürü dünya markalarına sahip olmamızı!!!, ağzını açanı hapse attıkları bir demokrasi anlayışı ile mi kıskanıyorlarmış anlamadım ben? Ya da mafya babaları ile içli dışlı olmamızı mı kıskanıyorlarmış? Geçin bunları bayım. İnsanlar artık yemiyor böyle boş boş dış güçler bilmem nelerle hamaset yapmayı.
80 Yorumla
+1 yılYani siyasiler bardağın dolu tarafını gösterirler ya da küçük bir ayrıntıyı gözüne soka soka anlatırlar. Bir iki tane Holmes kıskanıyor olabilir. Evet bu Holmes larin kıskanma ihtimalleri var. Ama sıradan bir Amerikalı sadece lüKS rahat yaşamaktan sikilmadikca Amerikalı delirmemisse zikseler yine Türk'ün yerine geçmek istemez. Şu bağlamda mümkün ama standart türk 5 bin TL maaş alır. Standart amerikali 5 bin dolar alır. Gelsin buraya bir bozdursun 40 bin TL para. Harca harca bitmez. her gün içki sigara alkol kumar seks partileri düzenlese ay boyu 40 bini bitiremez bu şekilde bakınca Venezüella dada bizim paramiz maaşımiz daha kıymetli. Orda 1000 dolara adam öldürtursun hatta bin doları aileme ver beni öldür diyen de çıkabilir. Ama hangi Türk bu kadar boktan bir ekonominin olduğu ülkeyi kıskanır. Bunu düşünmek lazım. Aynı şekilde Amerikalılar da bizi kıskanmaz.
11 Yorumla- +1 yıl
40 bın tl 1 ayda bıtmezmı? sen şakamısın her gün alkol seks parti falan kardeşim nerde yaşiyorsun
bı aksam kalıtelı yemek bı gece clübü 10-12 bın tl gıdıyor zaten :/
+1 yılKesinlikle katılıyorum. Yurt dışı görmüş bir kişiyim. Sadece ABD değil, Avrupa da bile kıskanan bir çok ülke ve yönetici var. Bizde 1 TL olan ürün orada 1 euro. Maaşları ise ortalama 1500euro net ellerinde kalan. Asgari ücret net 1000euro civarı geçiyor. Ben işçi çalıştırdım. Dekontu duruyor. Saati 12 euro brüt. Haftada 40 saat calisir. %55 SGK odenir, kalanı işçiye verilir. Özellikle Almanya da yaşadım. Onlar her şeyi bizden önce sisteme koymuş gelişimi sağlamıştı. Onların ilave gelişim hamlesi tamamen geçmişte kullandıkları için yok. Biz ise yeni hamleler, kira vergisi, vb ataklar ile ekonomi gelişti. Avrupa, ABD ise 90 li yıllarda Avrupa Futbol maçlarında seyircilerin "Avrupa avrupa duy sesimizi, İşte bu Türkler'in ayak sesleri" diye başlayan tezahürat yapıldığında kahkaha ile gülerdi. Şimdi hatalarını ve gülümsedi için pişman oluyor. Ama sunu da anlamıyor kimse "Söyleyene değil, söyletene bak".
10 YorumlaCoğrafya ve yer altı kaynakları olarak evet boğazlarımız felan çok güzel ama abd bizi güçlü ve ekonomisi bitik olduğu için kıskanmıyor adamlar zaten dünya ekonomisinde birinci herşeye sahipler bizi niye kıskansınlar orada yaşayan gençlerin en kötü altında bmw var biz burda Şahin doğan zor alıyoruz JSJSJ 😂 komedi gibi ama gerçek boş milliyetcilik yapmak yerine üretim yapsak bilim sanat eğitim bunlara önem versek ekonomi güçlendirsek yolsuzluk yapmasak asıl ozaman kudururlar onun dışında amaçları işgal edip sömürmek başka bir niyetleri yok adamlarda herşey var zaten bizim şahini doğanı kıskanacak değiller jsjs 😅
10 YorumlaÇoğunun, Türkiye'nin Dünya üzerindeki coğrafi konumu hakkında bilgisi yok..
Amerikan ulusu, milliyetçi bir anlayışa sahip. Kendinden başka ulusların yapısını kendine denk bulmaz. Kendi içinde bile Katolik bir dincilik var. Bu yüzden hala fes mi takıyorsunuz, deveye mi biniyorsun tadında mantık dışı bazen bilgi eksikliğinden bazen de bilakis yapılmış bir görüşe sahipler.. Amerikan günlük yaşamında bu tarz kıskanıyor tadında düşünceye bile zaman yok.. Hayat standartları çok farklı. Düşünceye etkisi de öyle.
Ayrıca bir çok eyalet ve şehri gerek alt yapı ve gerek estetik ve gerek turizm olarak Türkiye'nin çok önünde..30 YorumlaYalan haberdir arkadaşlar öyle şey demez🤓
Dememiştir yani🤓🤓
Yok yok imkanı yok dememiştir 🤓🤓
Arkadaşlar inanmayın FT oyunu bunlar montajdır montaj🤓
Ama şimdi gündem İsrail dimi kesin onlar yapmıştır 🤓53 Yorumla
Soran+1 yılBen de pek ikna olmadım 😂😂
Soran+1 yılHaha 😂
Tüm avrupa ve dünya hükümetlerinin bizi kıskandığına kesinlikle eminim, adamlar bakıyor ve imreniyorlar neden nedennnn bizim insanlarımız da bunlar kadar cahil değil, biz neden bunları parmağımızda oynatamıyoruz nerede hata yapıyoruz diye dövünüyorlar.
50 Yorumla
+1 yılAmerikalıların kıskandığı tek şey nedir diye sorduğumda, tek bir cevabım yok. Milyon tane esnaf, banka borcu ödüyor çektiği pandemi kredisi yüzünden, bir sürü esnaf ise iflas etti. Vergiler arttıkça iyice giren girdi. Amerika'nın kıskandığı tek şey ülkelerinde bizimki gibi tatil beldelerinin olmaması olabilir daha fazla yorum yapmicam akli dengem yitirilecek az kaldı.
50 YorumlaSöylüyor sıkıntı yok da inanıyorlar 🤦🏼♀️
Amerika ayarında tek ülke dünyada Çin'dir. O bile o kadar büyük değil henüz.
Bilime ve bilgiye değer verdikleri, katma değeri yüksek ürün pazarladıkları, dünyadaki her parlak fikirli gencin cazibe merkezi olmaya devam ettikleri sürece bu durum değişmez.
Sen ancak Atalarına saygısızlık et, geçmişle kavga et. Olunmaz öyle büyük ülke..30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüşünsenize siz bir Amerikalısınız
İki tane dünya savaşı kazanmışsınız
Üretmediğiniz şey yok dünyaca ünlü markalar arasında Apple, Microsoft, Intel, Dell, HP, Amazon, AMD, Bose, IBM, Nvidia, Sandisk, Chevrolet, Chrysler, Dodge, Ford, GMC, Hummer, Jeep, Coca Cola , Pepsi var Dunyanin en buyuk 36 trilyon dolarlık borsasına sahipsiniz.
Tasarım, teknoloji ve mühendisliğin, yazılım'ın dibine vurmuşsunuz son 200 yılın bilim insanı ülkeden çıkmış
Ama elinde değil Türkiye'yi kıskanıyorsun62 Yorumla- +1 yıl
Bir reisleri olmadıktan sonra, neylesinler bütün bu başarıları?
Cevap sahibi+1 yıl@Ragnar_Lodbrok Haklısın lordum. Tez Amerika'ya haber yetiştirin, bizde diz çökecekler. Ver mehteriiii heeeheheyyyttttt
+1 yılOnların ürettiği makinelerden dokunan kumaşlarla takım elbise giyip, yine onların ürettiği hammaddeler sayesinde üretilen görseller önünde konuşup, yine onların ürettiği kameralara karşı onların ürettiği televizyonlar ve telefonlar aracılığı ile yurda seslenip, bunu söylemek garip değil mi?
30 YorumlaAslında bir çok açıdan değerlendirirsek doğru denebilir. Sağlık sisteminin bedava olması, eğitim sisteminin bedava olması vs uzar gider. Amerika' da selama bile para istiyorlar misal ama insan hakları? demokrasi? Fikir özgürlüğü? Liyakat? Ayrıca amerikada sıradan birine türkiye nerde diye sorsan yerini gösteremez haritada o kadar izole bir çok insanı buralardan.
22 Yorumla- +1 yıl
Yorumuna aynen katılıyorum. Fakat eklemekte istediğim iki şey var. 1. Orada da devlet okulu var ve çok düşük bir ücret karşılığı girilebiliyor. 2. Olarak elbette ki ekonomileri. Bir iPhone 12max için bir asgari ücret yeterli oluyor 😂 Ki orada bir garson bile 2500dolardan aşağı çalışmıyor. Bahşişler dahil.
- +1 yıl
@Blackman77 Slovakya ya, Slovakyada 13.600 euro olan 2018 model Passat burda 450 bin. Adamların asgari ücreti 600 euro civarı. ABD bizi kıskanıyor mu bilmem ama ben Slovakya'yı bile kıskanıyorum.
+1 yılHaberi tam okuyan dinleyen var mı? Bağlam önemli bu durumlarda. Adam sağlık sektörü açısından konuşuyor. Ve çok doğru sağlık sektörü açısından dünya çapında iyiyiz. Akp seçmenini koyun olarak niteleyen insanlarin araştırmadan olayı tam bilmeden eleştirmesi gerçekten ironi gibi. Yapmayın şunu.
23 Yorumla- +1 yıl
Artık bu tarz haberleri önemsemiyorum hangi siyasi olursa olsun bi kısmını kesip kafalarına göre yoruyorlar
- +1 yıl
@HasretTürküsü Erdoğan'ı savunan biri değilim. Ama her kim olursa olsun kesip manşet etmek gerçekten yakışıksız. Ve araştırmadan haberin aslını okumadan karalama kampanyası. Gerçekten yakışmıyor eğitimli insanlara. Tamam elestir ama önce araştır sonra eleştir.
- +1 yıl
Mevzu sadece Erdoğan değil ki hepsine yapılıyor
- Gündem konusunda 569 cevap paylaştı.
+1 yılKendisinin ABD'de halkbank ve Fincen davaları var. 20 şirketle görüşmesinin nedeni bu. Yoksa Amerika tayyibin fişinin nasıl çekileceğini biliyor. Tayyip aslında doğru söylüyor. Türkiye'nin kaynaklarını kıskanıyor ABD ve birçok ülke. Zaten çoğu ülkeye bu kaynaklar akp ile peşkeş çekiliyor. 20 şirkette tayyipten baya bir şey koparacak yani ülke kaynaklarını. Çünkü en önemli iki mahkemesi var.
20 Yorumla
+1 yılLa Allahım Yarabbim😂 2 Yıldır askeri personelim, Erdoğanın veya başka birisinin adam neresini kıskansın yaw bir düşünün Allah Aşkına tutturmuşsunuz reis Allah reis diye, bende MHP'liyim de kardeşim bu kadar erdoğanı övmüyorum. Adam 200 korumayla geziyor her geçtiği yolada Özel Harekat memurları yerleştiriyor, bu adamın neyini kıskanırsın sen ya?
10 YorumlaDinlemedim ve neyi kast ettiğini bilmiyorum ancak iki toplumunda birbirinden geri kalmış yönleri vardır muhakkak. Medeniyet anlamında elbette ABD ile kıyaslanamayacak kadar köklü bir tarihimiz var. İlber Ortaylı’nın bir söyleşide ABD’deki özellikle bazı eyaletlerde olan okuma yazma bilmeyen nüfusun korkunç derecede çokluğuna değindiğini hatırlıyorum.
10 Yorumla- Gündem konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılhaklısın kanka en büyük örneği onlar gelip 8.60 dolar kuruyla en kaliteli yerlere çerez parasıyla gelip türk halkının hizmetiyle kral gibi yaşayıp eğleniyorlar 0 stress biz ise anca onlara hizmet edip akşamları kazandığımız parayla 2 bira 1 sigara alıp sahilde içiyoruz o yorgunluğun üstüne keşke bende amerikalı olsaydımda kıskansaydım dimi türkiyeyi böyle kıskançlığa can kurban
10 Yorumla Amerika hastanelere yatırım yapmamış pandemide hastalar hastane koridorunda bakimsizliktan nylonun üstünde öldüler
Ama. bizim ülkemizde şehir hastaneleri sayesinde böyle eziyet olmadı herkes rahatlıkla korinavirüs tedavisini oldu
Amerikalılarda hastanede yer yok diye bakımsızlıktan öldüler
şimdi başkan haksız mı ?10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDediği konu Altyapı yatırımı hastaneler vb konularda ABD den gelen grupların gezdiğinde beğendiğini söylüyor bizden iyi bunlar diyorlar. Sadece muhalefet etmek için söyleneni cımbızla çekmenin anlamı yok. ABD şu anda Altyapıyı yenilemek İçin gelecek 10 yılda 6 trilyon dolar kaynak ayırmayı bütçeye koymayı tartışıyor kongreden geçirebilirse !!
abd ye gidenler bilir eyaletlerde kamu yatırımları eğitim hastane Altyapı yol vs hepsi gerçekten eskimiş ve yenilenmesi gerekiyor30 Yorumla
+1 yılHee. Insani aç işsiz. Amerika bizi kıskancak emin olun asıl biz kıskanıyoruz avrupayı benim yaşımdaki gencin maaşı 15 bin tl benim ise asgarî ücret onun arabası bmw benim opel gelde kıskansınlar. Sjsjsn
40 Yorumla
+1 yılAmerika hastanelere yatırım yapmamış pandemide hastalar hastanede öldüler
Ama. bizim ülkemizde şehir hastaneleri sayesinde böyle eziyet olmadı herkes rahatlıkla evde kendi başına öldü Teşekkürler reis sağol varol yol yabdı yoll hainler nammmkörler40 Yorumla- Gündem konusunda 637 cevap paylaştı.
+1 yılAma kafamız nası güzel...

... 50 Yorumla
+1 yıl122,155 yerine 911 getirildi. Başkanlık sistemi, beyaz saray bunların hepsini nerden örnek aldık çok merak ediyorum. Başkalarından kopya çekip onlar gibi davranmaya çalışıp bir de onların bizi kıskandığını söylemek biraz saçma geliyor açıkçası :)))
30 YorumlaAmerikalıların ülkemizi övmesi şuna benziyor hani böyle bir konuda senden çok daha geri kalmış biriyle konuşurken onu kötü hissettirmemek için iltifat edersin ya biraz ona benziyor bence :D
40 YorumlaTek bildigi lafta bu zaten o değil çomarlarda inanıyor buna açlıktan geberiyor demiyor ki ben açlıktab geberiyorum Amerika beni nasıl kıskansın onu düşünmüyorlar
43 Yorumla- +1 yıl
Bu sözleree inanan bir tanıdığım vardı, adam pazar dağılınca belediye temizlikçileri gelene kadar (azami 1-1,5 saat gibi bir süre) pazar artıklarını topluyordu. Ve bana iftiracı, provakatör, yalancı diyordu. İlk başlarda acımıştım ama sonraları hiç acımadım, ne hali varsa görsün.
- +1 yıl
Ne yazık ki öyle.
+1 yılAmerikalılar bizi kıskanıyor da olabilir başarılı olmamızı istemiyor da olabilir buna benzer düşünceleri olduğunu ben de farkındayım sadece Amerikalılar değil tüm Avrupa ülkeleri Türkiye'nin başarılı olmasından çok rahatsız
20 YorumlaTam bizim kıskanç, fitne, fesat topluma göre bir dil.
Gotü boklu bir teyze dahi, karşı komşuyu kıskandırmak için yaşadığından, başkalarının bizi kıskandığını bilmek iğrenç kalbimize iyi geliyor.
Türk insanının doğası bu, kıskandırmayı sever..20 Yorumla
+1 yılYav orada yaşayanların bizim ülkenin varlığından haberleri var mı
74 Yorumla- +1 yıl
En saçma yorum
- +1 yıl
Adamlar daha kendi eyaletlerini gezmemiş kendi eyaletlerini dahi bilmiyorlar bizim ülkeyi mi bilecekler
- +1 yıl
Biliyorlar nasıl bilmezler ya
- +1 yıl
Neyi biliyor yav kaç tanıdığım varsa söylüyor buradan haberleri bile yok diye :D hadi tanıdıkları geçtim en basitinden orada yaşayan youtuberlar bile aynı şeyleri söylüyor
büyük resmi kaçırıyoruz önemli olan ne dediği değil ben peygamberim dese inanacak angutlar var bu ülkede dediklerine inanan kesimin nasıl bir kafa yapısı olduğu
5 milyon dolar bütçeyle aya gideceğimizi sananlar elde kılıç amerikayı fethedicez sananlar
taş döşeyerek stratosfere ulaşıcağımızı sanan insanlar var önce eğitim düzelmeli30 Yorumla
+1 yılBunun yaşadığı ülkeyle bizim yaşadığımız aynı değil galiba :d
73 Yorumla- +1 yıl
Comic
- +1 yıl
Memnun oldum comic
- +1 yıl
Yorumumumdan sektir olup gider misin çünkü sana bir şeyler anlatacak takatim de yok hevesim de by
Neyimizi kıskanacaklarmış? Adamlar asgari ücretle araba alıyor, iş bulma imkanları çok daha iyi, ekonomi desen dünyanın finans merkezi oradan yönetiliyor. Bence trollüyor ama millet farkında değil
30 Yorumla
+1 yılAlmanlardan sonra abd versiyonu😄 avrupa bizi kiskaniyor evet dogru neden mi coğrafi konumumuz yüzünden avrupa ve asyayi birlestiren ve. 4 tarafimizin denizlerle çevrili olmasindan yoksa ağlanacak halimizi kimse kiskanacagini zannetmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılKıskanırlar tabi bu kadar olaya rağmen hala iktidar ve hala ciddi oy potansiyeli var bu olayların %10u amerikada olsa iç savaş çıkmıştı
40 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Aklı yerinde olan bir insan bu tarz ifadelere itibar etmez. Aslında başka şeyler de söylenir ama malesef ileri demokrasimiz buna yeterli değil.
41 Yorumla- +1 yıl
aklı yerinde olmayan 2 kili eksilemiş, ühü 😭 😂
Bu adamın konuşmaması ve yazı çıkarmaması lazım, en azından bir ay falan. Dünyadaki itibarı çok az da olsa kurtarırız.
40 Yorumla
+1 yılBu laflara değil de hala ülkede pirim yaptığına acıyorum yazık. Buna inananlar olmasa emin olun kendi inanmadığı sözleri sarf etmez. Ölçecek seviye yok ortada. Gülünecek halimizle dalga geçiyoruz.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYaşından ötürü bilinç bulanıklığı yaşadigini düşünüyorum. Gelişmişlik konusunda maalesef ki biz giderken ABD dönüyordu diyorum başka da bişi demiyorum.
50 Yorumla
+1 yılAmerikan şirketleri kıskanıyordur doğru. “Bizde de böyle güçsüzü ezen güçlüye ses edemeyen köleler olsa da sömürsek”. diye
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBildiğin alay ediyolar milletle bu çomarlar da inanıyo
33 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAğzınızı açınca tek bildiğiniz yok ilaç kuyruğu falan lan millet uzaya çıkıyor bizimkiler hâlâ yollara yama yapıldı diye helal olsun diyo. Tam eleştiri yapcan cebindeki telefon dokunmatik diyo lükse giriyomuş. Ona bakılırsa Çanakkale Savaşı'nda askerlerimiz öğün atlamak zorunda kalıyordu. Bu adamlar size şükretmeyi öğretip elinizden neleri aldı. Burda bana yaşımdan ötürü öncesini bilmiyorsun diyorsun. Evet bilmiyorum ve beni alakadar etmez şu an işler nasıl gidiyor, benim babam nasıl işsiz kaldı aylardır biz parasız bir şekilde geçiniyorsak bir şey alacağımız zaman aman sonra alırız diyorsak bu da beni ve benim gibileri ilgilendirir. Umarım gözünüz açılır da durumun er ya da geç farkına varırsınız. Ha bu arada yollar ve hastaneler zaten devletin yapması gereken şeyler. Allah'tan ilaç kuyruğunda beklemiyoruz
Soran+1 yılKanka yol yaptı adam. Acıktıkça kemirir dururlar.
Cevap sahibi+1 yılŞu seçim gelsinde yaptıkları yolları sokacam uygun yerlerine bir daha acıkmazlar
Gizli Üye(36-45)+1 yıladamı sevmiyor olabilirsin elbette ama en azında kendine dürüst olmalı insan... adamın konuştuğu konu ile senin yaratmaya çalıştığın algı çok farklı şeyler yalnız...
70 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
60 Yorumla
+1 yılOhaaaaaa! Fıkralar nasıl nereden çıkıyor işte cevabı 😂 😂 😂 😂 😂 😂
40 YorumlaBuna sadece akpye oy veren bir beyin inanabilir. Beyin dedim özür dilerim.
40 Yorumla
+1 yılEvet bi ulke nasil bu kadar rezil olabilir diye kiskaniyorlar bizi 😂
40 Yorumla
+1 yılGeçen gün aynı cümleyi mahallemizin manavı Nuri abiden de duydum. Gerçi o Almanlar da demiş olabilir, bak bilemedim şimdi.
20 Yorumla
+1 yılBizi kasdediyor yeğen doğru diyor. Biz de abdnin üssü, sömürgesi, şamaroğlaniyiz. Neticede bizde abdli sayılırız.
20 Yorumla
+1 yılBu adami gectim bunu dinleyip inanan ve alkis tutan gerizekalilara tahammul edemiyorum zira amerika bunun aciklamalarina bayiliyor komedi filmi onlar icin
60 YorumlaBaşka bir Türkiye var da ben mi bilmiyorum abi.
Ya çıldırıcam denk geldiğimiz döneme sıcayım ya.
Gençliğim eyvah aw.21 Yorumla- +1 yıl
Şhh çaktırma abd kıskanıyor bizi 💅🏻
Hayatımın yarısını almanyada yaşıyorum evet Avrupa çok kıskanıyor umarım daha çok konuşur. Euro artmaya devaaamm
20 Yorumla
+1 yılYa muhterem başkanımızın ingilizcesi kötü ya da onu diyen amerikalı genç görme engelli
30 YorumlaAmerikalılar daha Türkiye'nin varlığından haberdar değil
30 YorumlaAmerikalılar Türkiyenin haritadaki yerini bile bilmiyorlardır. Yüzde doksanı bilmiyordur.
30 Yorumlaamerikalılar türklerin deve sırtında gezdiğini sanıyor onuda biliyomu :P
30 YorumlaHala bu cahilce laflar ekmek yediriyor ya bunlara ne diyelim yazık sadece.
30 YorumlaYa gecen gun meclisleri basildiginda biz turkiye degiliz boyle seyleri yasamamiz lazim gibi seyler demislerdi🙁gel de inan simdi kiskaniyorlarmis
10 Yorumla- Devamını Gör (161)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat